www.Gusinje-Plav.com

Naziv projekta: "Ja sam astronaut žena, preda mnom je cijela Vaseljena, u duši mi stalni nemir, obići ću cijeli Svemir"
   Koordinatorke projekta: Marina Andrejević Petrović, Jasmina Kokot i Milica Kukolj Miketić Škola: JU SMŠ "Bećo Bašić"
Grad: Plav
Država: Crna Gora
Profesor: Senada Đešević
Učenika: 15
Vrijeme realizacije: 12. 10. 2021. godine

Učešće učenika: Lejle Lalić, Sumeje Canović, Nejle Rečković, Samre Srdanović, Najle Huseinović, Dženete Canović, Ilije Brković, Jelene Bojović, Miralema Canovića, Ajdina Šabovića, Nailje Gutić, Farisa Markišića, Amine Cecunjanin, Sare Jadadić i Milana Bojovića u ovom međunarodnom projektu ogledalo se u tri aktivnosti. Putem prve aktivnosti učenici su, prezentacijom predstavili žene astronaute, koje su rušeći stereotipe, svojim znanjem, borbom i upornošću dosegle svoj cilj.

Druga aktivnost se ogledala u izražajnom čitanju stihova, koje su učenici sami napisali za ovu priliku, a u kojima se veliča Svemir. Treća aktivnost se ogledala u izložbi likovnih radova učenika, putem kojih su predstavili Svemir.

Učenici su imali priliku da predstave položaj i ulogu žene u modernom društvu, kao i poboljšanje ravnopravnosti među polovima, a čije zasluge nosi žena. Iako važe za nježniji pol posjedovanjem mentalne snage koja im pomaže, ruše sve predrasude u ostvarenju svojih snova. Ovim projektom su učenici, bar na tren, skrenuli pažnju na ravnopravnost među polovima, koja treba i re kako da se njeguje.

Osnivni cilj projekta je sticanje novih vještina, prije svega istraživačkih, upućivanje učenika na timski rad, upoznavanje sa novim pojmovima vezanim za astrofiziku, razvijanje radoznalosti, formiranje kreativnosti, forsiranje učenika, sticanje novih saznanja, povezivanje sa ranije stečenim znanjem, razvijanje umijeća pri praktičnoj izradi, razvijanje jezičkih sposobnosti...


WWW.GUSINJE-PLAV.COM - PLAVSKO GUSINJSKI CNN


 Redakcija   (9. jun, 2009)  Tehnicki urednici i web dizajneri:  advokat Edvin Hot i advokat Edin Hot
Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic        Mirza Vukelj      Radoncic Miso


Contact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
Copyright © 2002-2012 www.Gusinje-Plav.com