www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $96,071 + €9,593

Podijeljeni ramazanski paketi u Gusinju i Plavu   (1. april 2021)
  Postovani,
  Odbor za prikupljanje novcanih sredstava namjenjenih za ramazanske poklon pakete, je ove godine ukupno prikupio 156 paketa koji su podijeljeni u Gusinju i Plavu.
  Prvenstveno se zelimo zahvaliti svim nasim vjernim i velikodusnim donatorima na podrsci i povjerenju! Takodje se zahvaljujemo svim nasim saradnicima, web portal www. Gusinje-Plav.com, gospodinu Koljenovic Kenanu DOO Balkan Gusinje, koji je pakovao i podijelio pakete, Medzlisu Islamske zajednice Gusinje, Islamskoj zajednici Plav, kao i svakom ko je na bilo koji nacin uzeo ucesca u realizaciji ove akcije. Svim vjernicima zelimo cestitati Mubarek mjesec Ramazan, da vam Ramazanski dani budu sretni i biricetni da ih ispostite u zdravlju i rahatluku te u srecu i veselju sa svim svojim najmilijim docekate Bajram.
  Sa postovanjem organizacioni odbor iz Holandije
Na ahiret preselila Hasnija Avdić rodj. Čekić   (1945-2021)   (12. april 2021)
   U Podgorici je 12. aprila 2021 godine na ahiret preselila Hasnija Avdić rodj. Čekić u 76-oj godini života.
   Dženaza će se obaviti u utorak, 13. aprila 2021 u 14:00 časova na mezarju Cijevna.
   Ožalošćeni: sin Jasmin, kćerke Jasmina i Azra, braća Huso i Ljako, sestre Sanija i Envera zetovi Džijo, Muamer i Senad, snahe Sabaheta, Drita i Adisa, unučad Zlatan, Danis, Dalija, Edita, Damir i Edin te ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi ve inna hejhi radži’unn - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Dolcinium Demolition & Waste removal company - Owner Jasmin Novaj   (12. april 2021)
  - Dolcinium Demolition & Waste removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium Demolition & waste removal provides demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction waste. At Dolcinium Demolition & Waste removal we proudly able to provide 1/2 yard mini container drop off , mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.

- Kompania -Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Prishja e Dolcinium & heqja e mbeturinave ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium & heqjen e mbeturinave ne me krenari jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.

- Dolcinium Demolition & Waste removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj, koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 opština grada New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti (interior demolition) i uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium Demolition & Waste removal takodje pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani, kao i kamioni i sva ostala vozila.

www.Dolcinium.com - Zvanicna web prezentacija
Amanda Karalić, Liberty Mutual Insurance Agent    (12. april 2021)
  I am a full insurance consultant.
  I offer auto, home, renters, condo, life, annuities, pet, jewelry as well as commercial insurance for businesses. Please reach out to me so I can get you and your family covered with the right coverage. I’m also happy to review your current policies to see if you and your family are fully protected. Quotes are free! I am licensed in NY, NJ, CT and PA! I look forward to helping you and your families.
  Amanda Karalić
   28 Liberty Street 4th flor
   New York, NY 10005
   Direct: 516-881-3446
   Cell: 646-637-1561
   Amanda.Karalic@LibertyMutual.com
Uzavrela atmosfera zbog nove Vlade, ali i DPS-a   (12. april 2021)
  Crna Gora je stigla do uzavrele atmosfere zbog neodgovorne politike nove Vlade, koji ruši građanski koncept, ali je stigla i tamo gdje ju je DPS doveo sa svojim koalicionim partnerima i trulim kompromisima i simuliranjem reformi koje su morale da se dese, saopštila je advokatica Azra Jasavić. Ona je, u emisiji "Zumiranje" na TVCG, ocijenila da je aktuelna vlast mnogo gora od prethodne... nastavak teksta
SRPSKI MEDIJI PIŠU DA JE TO SKANDAL: Leposavicu ugrožena bezbjednost nakon najnovijeg poteza Vlade!   (12. april 2021)
  Ministru ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposavicu dodatno je ugrožena bezbjednost zabranom parkiranja njegovog službenog vozila u garaži Vlade, pišu srpski mediji.
   Krajem januara iz Sektora za obezbjedenje licnosti i objekata obavijestili su ministra da zbog bezbjednosne procjene nije sigurno da se službeno vozilo MP u vecernjim satima parkira na parking prostoru Ministarstva pravde i da se ono u ovom periodu parkira u garaži Vlade Crne Gore.
  U utorak su, medutim, „iskljucene“ kartice za garažu Vlade, a obezbjedenje ministra Leposavica dobilo je usmeno obavještenje da VIP vozilo Ministarstva pravde više ne može da se parkira u garaži Vlade po nalogu iz kabineta Generalnog sekretarijata!
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (12. april 2021)
  Kao sto smo i bili najavili nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Novih $550 za petliće i pionire FK"Jezero" Plav    (12. april 2021)
  Novi donatori za petliće i pionire FK"Jezero" Plav:
- Miralem Šabovic $100
- Ago Kolenovic $200
- Redzepagic Fehim $100
- Purisic Mirza $50
- Feratovic Rafet $100

Predhodno su donirali:Feka i Dino Redzepagic $200, Zuvduja Š. Šabovic $200, Fuad Sabovic $100, Esko Omeragic $100, Necko M. Juljevic $100, Coko Krcic $300, Raif Feratović $100, Safet Mulamekic $100, Ragip Cekic $200, Smajo Srdanović $200, Rafet Hot $100 Husko Kastrat iz Podgorice $100 i Izet Šabović $,1000 (hiljadu), sto je ukupno $3,350

  Na adresu FK"Jezero" iz Plava ovih dana je iz Budve stigla pozivnica da petlici i pioniri ovog fudbalskog kluba ucestvuju na medjunarodni omladinski fudbalski turnir TROFEJ BUDVA 2021, koji ce se u ovom gradu odrzati 21, 22 i 23 maja 2021.
   Na ovom turniru ucestvovace ekipe iz Ukraine, Rusije, BiH, Srbije i Crne Gore.
   U FK"Jezero" planiraju da prijave tri ekipe raznih uzrasta (od 8 do 14 godina - ukupno oko 45 igraca). Sobzirom da turnir traje cetiri dana i potrebna su novcana sredstva da bi se ucestvovalo, upucujemo apel nasoj dijaspori da se izadje u susret ovoj omladini iz Plava i pomogne da ucestvuju na ovoj medjunarodnoj smorti fudbala.
Za vase donacije mozete se obratiti: Ragipu Cekic, Izetu Sabovic i Rafetu Hot
   Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
Na ahiret je preselio Ragip (Amira) Bajraktarević   (1960-2021)   (12. april 2021)
   U Brooklynu (SAD) je u nedelju, 11. aprila 2021 godine na ahiret preselio Ragip (Amira) Bajraktarević u 61 godini života.
   Zdravoglava se prima danas, u ponedeljak, 12. aprila od 5pm do 11pm u Bošnjačkom islamskom centru na Richmond hill-u.
  Dženaza namaz se klanja sjutra, u utorak 13 aprila u 8:30am, a nakon toga u 11:30am će se obaviti dženaza na Washington mezarju na Long islandu.
   Ožalošćeni: supruga Grisha, sinovi Sead i Selmir, kćerke Anela i Hajra, braća Bajram i Ismet, sestre Hasiba i Bahra, snahe Elizabeta i Sadija, unučad Abraham i Willa, i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi ve inna hejhi radži’unn - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Ramazanska čestitka Nihad Canovića   (12. april 2021)
  U ime Opštine Plav i svoje lično ime, svim muslimanima kao i predstavnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori čestitam nastupajući mjesec Ramazan.
  Najvažniji i sveti mjesec za muslimanske vjernike nek donese čistoću misli i djela. Ramazan je najbolja prilika da okrenemo novu stranicu u našim životima, u odnosu prema zajednici, komšijama, prijateljima, porodici i sebi.
  U želji da ramazanski dani unesu dodatnu radost, mir i snagu u naše domove, još jednom – Ramazan šerif mubarek olsun!
Nikočević Šemsov Emir- Enko donirao $500 za IKC Gusinje   (12. april 2021)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o donaciji:

- Nikočević Šemsov Emir- Enko $500 za izgradnju IKC u Gusinju

   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $96,071.00 + €9,593.00 + ostale donacije.
  Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Ramazanska čestitka Bošnjačkog Udruženja Plavljana i Gusinjana " BEHAR " iz Holandije   (12. april 2021)
  Ramazanska čestitka Bošnjačkog Udruženja Plavljana i Gusinjana " BEHAR " iz Holandije
  Neka Vam svima ramazanski dani budu sretni i berićetni.
  Neka Vas sve prati Allah-ova milost i oprost.
   Neka Vam ALLAH Dz.S. blagoslovi ramazanske dane i neka ovaj Ramazan donese mnogo zdravlja i sreće Vama i Vašim najmilijim.
   Amin.
  Ramazan Šerif Mubarek Olsun
Marković čestitao početak mjeseca Ramazana  (12. april 2021)
  „Svim građanima islamske vjeroispovijesti čestitam početak mjeseca Ramazana“, poručio je poslanik DPS-a, Duško Marković.
   Prema njegovim riječima, Ramazan dolazi kao provjera snage volje i vjere, potvrda dobročinstva i solidarnosti.
  „Želim da ga u Crnoj Gori i dijaspori, dočekujete sa vašim bližnjima u miru i dobru - ispunjeni zdravljem i blagostanjem“, napisao je Marković na Tviteru. (Portalanalitika.me)
Fejzić: Vakcinisati se može i tokom posta  (12. april 2021)
  Ramazanski post počinje sjutra, 13. aprila, a tim povodom oglasio se reis Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić navodeći da u vezi organizovanja vjerskih aktivnosti u toku pandemije nijesu naišli na razumijevanje zdravstvenog sistema.
  “Očekivao sam da se neko iz zdravstvenog sistema, nakon što smo poslali signale, interesuje i za Ramazan oko mjera, nažalost, toga nije bilo. Nikad nije kasno”, poručio je Fejzić na Twitteru.
  Mešihat je na sjednici donio odluku o organizaciji vjerskih aktivnosti u vanrednim okolnostima za vrijeme Ramazana.
  Prema ovoj odluci islamski velikodostojnici pozvali su vjernike na poštovanje epidemioloških mjera, te da imami edukuju vjernike da se mogu vakcinisati u toku posta, jer vakcina ne kvari post.
Dijaspora poručila: Perfidni pokušaj izmjene etničke i političke karte Crne Gore   (12. april 2021)
  Utvrdivanjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i odredišta, Vlada Crne Gore poslala je poruku dijelu svojih državljana da ce u Crnoj Gori biti uskraceni za svoja ustavom zagarantovana prava, saopštilo je 46 udruženja koja okupljaju crnogorsku dijasporu širom svijeta... nastavak teksta
Uplata iftara za predstojeći mjesec Ramazan  (12. april 2021)
  Uvaženi braćo i sestre, es-selamu alejkum
   U ime MIZ-e Gusinje, svima vama želimo čestitati nastupajući Ramazan, uz dovu Stvoritelju da vam podari zdravlje i dobro raspoloženje, da ga u rahatluku i ljepoti ispostite.
  Postovana braćo i sestre, obraćamo vam se ove godine sa jednom molbom. Imajući u vidu da zbog pandemije Korona virusa, teško organizovati okupljanja, a zbog toga što nam je imperativ izgradnja Islamskog Kulturnog Centra- Gusinje, da svi vi koji organizujete svake godine tradicionalne iftare, da sva sredstva usmjerite na izgradnju IKC.
  Već nam ponestaje sredstava za nastavak radova, a svi mi jedva čekamo da ugledamo ovaj najveći narodni objekat, da stavimo u svrhu za koju smo ga namijenili, a svakako, i ovim načinom doniranja, ubrzati njegov završetak.
  Vaše iftare, kao donacija za IKC, možete uplaćivati na sve adrese gdje se prikupljaju novci za IKC.
   Vaš iznos je onaj koji nanijetite, i svaki iznos na ime iftara, će biti objavljen na našem najjaćem mediju informisanja "gusinje-plav.com" Allah vam uvećao iz Njegovog obilja.
   MIZ- e Gusinje
Haris Koljenovic - Ilahija Ramazan 2021   (11. april 2021)
Gostovanje Senade Djesevic i Ervine Omeragic u jutarnjem programu Dobro jutro Crna Goro, emitovan 11. 4. 2021.   (11. april 2021)
Gostovanje u Jutarnjem programu RTCG1, povodom dodjela nagrada sa literarnog konkursa "Čovjek živi dok ga po dobru pominjemo", raspisanog povodom rođenja jednog od najvećih stvaralaca, umjetnika, hroničara, sakupljača narodnih umotvorina i književnika Huseina Bašića.
Mahmut (Dulja) Pirović - Dženaza u Gusinju, 12. april 2021. god u 13h  (11. april 2021)
   7. aprila je godina dana od kako je na ahiret preselio Pirović (Dulja) Mahmut.
   Zbog tadašnjih ograničenja izazvanih Corona virusom dženaza je obavljena u New York-u. Ovih dana stekli su se uslovi da naš rahmetli otac Mahmut bude prebačen u rodno mjesto Gusinje.
   Dženaza će biti obavljena u ponedeljak 12. aprila 2021 godine na gradskom mezarju u Gusinju u 13 časova.
    Ožalošćeni: djeca: Ibrahim, Aljo, Muhamed, Duljo, Nakšija, Gara, Mahija, Bahra i Senada, sestra Maljića, snahe, zetovi, unučad, paraunučad, mnogobrojna rodbina, i prijatelji.
   Inna lillahi ve inna hejhi radži’unn - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE IZ SAD ZA CRNU GORU - Bešković Haljilj 1-860-796-7132   (11. april 2021)
  
KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE IZ SAD ZA CRNU GORU
Bešković Haljilj 1-860-796-7132

  Naša kompanija organizuje efikasno i ekonomicno kontejnerski transport robe iz SAD.
  Dugogodišnja saradnja sa brodarskim agencijama širom svijeta omogućila nam je da Vam ponudimo uslugu kontejnerskog transporta do luke Bar u Crnoj Gori.
   Za sve vaše zahtjeve u pogledu kontejnerskog transporta robe stojimo Vam na raspolaganju svih sedam dana u nedelji. Dugogodišnje iskustvo je potvrdilo naš kvalitet.
   Vršimo preuzimanje robe naših klijenata koji žive u Bronx, Manhattan, Queens, Brooklyn, Staten Island i New Jersey. Za više informacija nazovite:
  Haljilja Beškovića na telefon broj 1-860-796-7132
Novih €80 donacija za IKC Gusinje    (11. april 2021)
   Preko Medžlisa IZ Gusinje donirana nova donacije u iznosu od €80:

- N. N. osoba iz Gusinja €20
- Radoncic Šemsa Nedžad iz Kruseva €50
- Radoncic Nedžada Amer €10

   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $95,571.00 + €9,593.00 + ostale donacije.
  Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Marković: Ova Vlada je suštinski već pala    (11. april 2021)
  Svakog dana neka od partija vlasti traži smjenu nekog od ministara, a svi zajedno brane ministra kojeg premijer želi da smijeni! Sve se to događa u narušenom društvenom ambijentu koji je upravo ta vlast kreirala, i nastavlja da ga kreira i to veoma uporno. Nažalost, Crna Gora sa ovakvom Vladom ide pogrešnim putem, i to se svakim danom vidi golim okom, kaže u intervjuu Pobjedi bivši premijer i poslanik DPS-a Duško Marković... nastavak teksta
Rajko Cerovic: Puklo je    (11. april 2021)
   Trebalo je da vodeca zvijezda ove vlade, ministar pravde Vladimir Leposavic, izgovori dovoljno provokativnu recenicu koja odražava preovladujuce mišljenje troprste koalicije da nije bilo genocida u Srebrenici, pa da se citava folirantska zgrada ove vlasti uruši do temelja. Vlast definitivno vodi potpunoj srbizaciji, alijas fašizaciji crnogorskog društva, poslije cega bi svaka prica o državi bukvalno bila suvišna.... nastavak teksta
Sjećanje na Humu Hot   (11. april 2021)
Dana 11. aprila 2021 navršava se godina dana od smrti naše majke i nane.

HUMA HOT
(26/7/1928 - 11/4/2020)

Tužni, ali ponosni što smo te imali. Ostaćeš vječno u našim srcima i mislima.
Tvoji najdraži.
NYPD u posjeti bošnjačkom islamskom kulturnom centru u Njujorku  (10. april 2021)
  Piše: Rasim Medunjanin
  Ričmond Hil, Njujork – U petak, devetog aprila ove godine brojni službenici njujorške policije su boravili u posjeti iseljenicima sa sjeveroistoka Crne Gore u Njujorku. Izuzetno posjećenom i prijatno priredjenom skupu, obratili su se Radni K. Harison (U.S. Rodney K. Harrison) koji obavlja funkciju šefa policijske službe i Antonio Fidakaro (U.S. Antonio Fidacaro), komandir 102. policijske stanice u Kvinsu.
  Stradanje Džordž Flojda (U.S. George Floyd), iako čak jednu vremensku zonu zapadno u Njujorka uzburkalo je javnost čitave Amerike i samim tim podsjetilo Njujorčane o ne profesionalnom djelovanju NYPD službenika u prošlosti. Iako Njujork i Mineapolis su udaljeni oko 1600 kilometara i samim tim pripadaju u dvije različite federalne države, budžet njujorške policije je umanjen zbog okolnosti nakon ubistva Flojda.
  
Ne povjerenje prema policiji i umanjeni budžet su glavna tema cijele službe i društva kada je u pitanju bezbjednost. Na to, kako da se riješi problem rastućeg kriminala u Njujorku, Harison je naveo da gradjani moraju učestvovati u radu policije. Naši iseljenici su pozvati da uzmu test i da postanu dio policije, jer iako policija broji oko 36,000 službenika, ovaj broj nije dovoljan za čitavu metropolu od oko 8.5 miliona stanovnika. Drugi način učestvovanja je i prijavljivanje kriminala, gdje se ne zahtijeva da bilo ko ostavi svoje podatke. Prema Harisonu, svako ne prijavljivanje kriminala predstavlja i učešće o njemu. O ove dvije teme je bilo najviše naglasaka, ali se takodje govorilo o razumijevanju Islama i učešću omladine u programe za mlade NYPD-a.
  Kada je u pitanju vjera, Harison i Fidakaro su bili identični u stavovima, da moramo zajednički da učimo jedni o drugima. Kao što je i njihova obaveza da uče u Islamu, tako je i obaveza naših iseljenika da uči o hrišćanstvu i drugim vjerama u cilju boljeg medjusobnog razumijevanja.
  Nakon obraćanja starijoj populaciji u banket sali, oba policijska službenika su se obratila i brojnoj omladini u sali za molitvu, fokusirajući se na učešće omladine u radu policije. Fidakaro je naveo da živimo u najheterogenom gradu u Americi da učešće različitih kultura je od izuzetnog značaja u razumijevanju društva i promjene ugleda policije. Ovaj proces je težak, ali i ostvarljiv - zaključio je Fidakaro.
U Plav stiglo više od 730 doza vakcina   (10. april 2021)
  Više od 730 doza Sputnjik V, Sinofarm i Astra Zeneka vakcina dopremljeno je Domu zdravlja u Plavu. Nakon prvog ciklusa imunizacije jedan broj građana iz te opštine, Gusinja i Murina primio je i revakcinu. U Plavu će ovih dana biti formirani punktovi za masovnu vakcinaciju.
  Poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa i prijavljivanje preko kol centra Doma zdravlja u Plavu iskoristili su građani te opštine, Gusinja i Murina. Imunizaciju su među prvima obavili stariji, koji su s nestrpljenjem očekivali zaštitu od infekcije. Poštujući u međuvremenu sve predviđene mjere i sugestije ljekara, nakon prve doze uslijedila je revakcinacija. Da su sada sigurniji potvrđuje i njihova spremnost za šalu nakon pitanja da li su se uplašili zbog vakcinacije. nastavak teksta
Prodajem imanje u Gusinju na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža (10. april 2021)
   Prodajem imanje u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža, na samoj raskrsnici puta za Dolju i puta za Dragije. Sa druge strane imanje izlazi na put za Dragije (pogledajte prvu sliku u atacmentu). Imanje je površine 96 ari, pogodno za izgradnju porodičnih kuća.
   Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.: 1-416-989-9991 (regularni/viber) ili 1-646-808-6490 (regularni/viber).
Emocionalan govor hafiza Rešada Dautovića o IKC Gusinje   (10. april 2021)
Gusinjani Abazoviću okrenuli leđa   (10. april 2021)
  Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravio je juče u službenoj posjeti Opštini Plav i Opštini Gusinje. Plavljani su ga dočekali povicima ''UA'' i ''Izdaja'', dok su ga Gusinjani dočekali okrenutih leđa.
  ”Građani Gusinja otkazali su gostoprimstvo Abazoviću ovim performansom”, pišu na društvenim mrežama.
  Okupljeni u PLavu nosili su crnogorske zastave i istakli transparent ”Nije ovo Srbija”.(Standard)
Novih $700 za petliće i pionire FK"Jezero" Plav    (10. april 2021)
  Novi donatori za petliće i pionire FK"Jezero" Plav:
- Feka i Dino Redzepagic $200
- Zuvduja Š. Šabovic $200
- Fuad Šabovic $100
- Esko Omeragic $100
- Necko M. Juljevic $100

Predhodno su donirali:Coko Krcic $300, Raif Feratović $100, Safet Mulamekic $100, Ragip Cekic $200, Smajo Srdanović $200, Rafet Hot $100, Husko Kastrat iz Podgorice $100 i Izet Šabović $,1000 (hiljadu), sto je ukupno $2,800

  Na adresu FK"Jezero" iz Plava ovih dana je iz Budve stigla pozivnica da petlici i pioniri ovog fudbalskog kluba ucestvuju na medjunarodni omladinski fudbalski turnir TROFEJ BUDVA 2021, koji ce se u ovom gradu odrzati 21, 22 i 23 maja 2021.
   Na ovom turniru ucestvovace ekipe iz Ukraine, Rusije, BiH, Srbije i Crne Gore.
   U FK"Jezero" planiraju da prijave tri ekipe raznih uzrasta (od 8 do 14 godina - ukupno oko 45 igraca). Sobzirom da turnir traje cetiri dana i potrebna su novcana sredstva da bi se ucestvovalo, upucujemo apel nasoj dijaspori da se izadje u susret ovoj omladini iz Plava i pomogne da ucestvuju na ovoj medjunarodnoj smorti fudbala. Za vase donacije mozete se obratiti: Ragipu Cekic, Izetu Sabovic i Rafetu Hot
   Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
Izdajem namještenu garsonjeru u Staten Island-u za $900/mjesecno.   (10. april 2021.)
   Fully furnished Studio apartment in Staten Island available for $900/month.
   Located in West Brighton, 2 blocks from Silver Lake Park.
   All utilities included. Street parking available.
   Close to SI Ferry, block away from Port Authority express bus (SIM30), city buses like S98, S48 etc.
   10min drive from Verrazano Bridge.
   CVS, Key Food, Starbucks, etc. walking distance on Forest Ave.
   Serious inquiries only!
   Contact: Artie (347) 439-5842.

Izdajem namještenu garsonjeru u Staten Island-u za $900/mjesecno.
  Lokacija: West Brighton, 2 bloka od Silver Lake Parka.
  Sve rezije ukljucene u cenu. Ispred stana imate parking mesta.
  Blizu je Staten Island Ferry a gradski prevoz je na blok od stana.
   Ekspres autobusi do Port Authority (SIM30) kao i autobusi koji voze do ferrija i nazad 24h (S98,S48…)
  10 min voznje od Verrazano mosta.
  Na Forest Ave imate CVS, Key Food, Starbucks…
  Kontakt: Artie (347)439-5842
Rastoder: Vlada namjerava da verifikuje izbjeglištvo, odnosno pocini etnicko cišcenje dobrog dijela teritorije    (10. april 2021)
  Rastoder smatra da se Vlada i narocito URA i dalje igraju “gluvih telefona”.
  “Prijatelji dragi, ne znam da li i vi to primjecujete, ali meni se cini da se – kada je, pogotovu, u pitanju Dijaspora, Vlada Crne Gore i, nadasve, njen samoproglašeni cuvar antifašisticke, multivjerske i multinacionalne evropske Crne Gore – lider Pokreta URA, i dalje samo igraju „gluvih telefona“. Kao prvo, umjesto da Dijasporu tretiraju kao jedan od najznacajnijih resursa, Vlada i njeni predstavnici je tretiraju kao jedan od problema i sve cine da se što više ograde od nje”, napisao je Rastoder na svom Facebook profilu... nastavak teksta
PODRŠKA DIJASPORE IZ SAD: Pomoćićemo da se odbrani građanska Crna Gora    (10. april 2021)
   U organizaciju udruženja dijaspore koja djeluju u SAD, preksinoć je u Njujorku održan skup podrške protestima u Crnoj Gori, a povodom Zakona o državljanstvu i brisanja dijaspore iz biračkih spiskova.
  Skupu su prisustvovala sva pozvana udruženja – Fondacij Gusinje, Euro Gusinje, Bošnjački savez Crne Gore u Njujorku, Kongres Bošnjaka Amerike, Fondacija Petnjica, Udruženje 21. maj i Udruženje 13. maj i donijeta je odluka o formiranju odbora za kordinaciju svih udruženja koja će djelovati povodom ovakvih situacija.
  Udruženja su podržala demonstrante u Crnoj Gori i pomoći će u svim oblicima da se suzbije diskriminacija dijaspore i da se odbrani gradjanska Crna Gora od najezde velikosrpske politike.
  Skupu su se obratili prestavnici udruženja i pojedinci: Radoš Dumbjanić, Almir Bektešević, Esad Rastoder, Refik Radončić, Mirsad Rašić, Sulja Djonbaljic, Naser Dervišević, Zaim Dervišević, Erol Musić i Dragan Šaranović. (Portalluka.me)
POTPREDSJEDNIK VLADE CRNE GORE U ZVANIČNOJ POSJETI OPŠTINI GUSINJE    (9. april 2021)
  Danas je u službenoj posjeti Opštini Gusinje boravio potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sa svojim saradnicima. U ime Opštine Gusinje potpredsjednika Vlade Abazovića dočekala je predsjednica Opštine Anela Čekić sa svojim saradnicima i to predsjednikom Skupštine opštine Bujarom Hasanđekajem, potpredsjednikom opštine Husom Brdakićem i sekretarom Sekretarijata za privredu, razvoj i finansije Miralemom Bekteševićem.
  Predsjednica opštine Anela Čekić je upoznala potpredsjednika Vlade sa aktuelnim i planiranim projektima koje Opština realizuje ili koji su u fazi planiranja kao i problemom oko planskih dokumenata. Takođe je iskazala nezadovoljstvo predloženim nacrtom budžeta Vlade za 2021.godinu gdje je primjetno da ova Vlada je izdvojila vrlo mala sredstva za projekte u Gusinju i iskazala zabrinutost najavljenim promjenama Zakona državljanstvu u dijelu registra prebivališta i boravišta gdje bi na taj način veliki broj naših sugrađana u dijaspori izgubio status boravišta te na taj način bili građani drugog reda i osjećali se nepoštovanim i iznevjerenim od države koju su zajedno sa nama gradili... nastavak teksta
Saopstenje Upravnog Odbora Fondacije Gusinje    (9. april 2021)
  Dragi nasi sugradjani i prijatelji
Svjedoci smo ovih dana da novoizabrana Vlada Crne Gore pokusava na sve nacine destabilizovati i onako napetu atmosferu na podrucju nase zemlje Crne Gore. Kap koja je prelila casu je svakako predlog o izmjeni zakona o sticanju drzavljanstva i birackog prava, za kako oni rekose “strance” u Crnoj Gori, gdje ovakve izmjene bi znacajno isle u korist Srbije i Rusije. Sama New York-ska dijaspora je vec odlucila da preuzme korake kako bi iznijela svoj stav u vezi ovog predloga i na inicijativu Fondacije Gusinje odrzana je tribina povodom ovog predloga, na kojoj su prisustvovali sva udruzenja koja vode porijeklo iz nase zemlje. Vise o ovoj tribini i narednim koracima bice objavljeno narednih dana.
   ONO STO NAS JE POSEBNO ZABRINULO jeste danasnji docek Dritana Abazovica, potpredsjednika Vlade Crne Gore u nasem Gusinju. Ni najveci optimisti ove Vlade se nisu nadali ovako toplom doceku gradjana naseg Gusinja. Da li su nasi sugradjani svjesni sta sama izmjena gore navedenog zakona znaci za vase sugradjane koji trenutno borave van granica Crne Gore, posebno za brojnu dijasporu u Americi? Za dijasporu koja je zasluzna za povratak Opstine Gusinje, renoviranje zgrade Opstine Gusinje, izgradnju Islamskog Centra u Gusinje, renoviranje mezarja u Gusinju, renovaciju sportskih terena u Gusinju i mnoge druge projekte na podrucju nase Opstine koja se samo u finansijskom dijelu mjere u milionima. Zar je to hvala dijaspori u Americi koja je prije dvije nedelje za manje od 3 dana prikupila $246,000 (prije nego sto je akcija trenutno obustavljena) za vaseg i naseg brata i za njegovo lijecenje? Mi koji i kao gosti u Gusinju, i domacini u New Yorku gledamo da smo svima vama na usluzi na bilo koji nacin i po bilo kojoj potrebi. Da li ste svjesni da izglasanjem ovog zakona mi smo nista vise nego obicni “stranci” u nasoj drzavi, drzavi koju volimo i za koju smo dali veliki doprinos za njenu nezavisnost. Postajemo “stranci” u nasem gradu Gusinju, gdje su nam ognjista. Zar neko ko voli Gusinje kao sto ga mi volimo, treba sa zebnjom da planiramo nase sledece odmore, odmore za koje nije bilo drugog izbora osim Gusinja. Eto takvu ste Vladu docekali danas kao vase najbolje prijatelje, pritom zaboravljajuci ko su vam u stvari prava braca i prijatelji, odnosno, uz vasu pomoc, vrlo brzo “stranci”.
   Fondacija Gusinje se ogradjuje od svega sto se danas desavalo u Gusinju i nastavicemo da se borimo protiv svih zakona koji ne idu u nasu korist a samim tim i korist Crne Gore i Gusinja.
Šeki Radončić za N1: Krenulo je crnogorsko proljeće!   (9. april 2021)
NOVO! Specijalno za SVADBE: Miki Koljenović - Imam brata (2021)  (9. april 2021.)
Posjetite novootvoreni EURO MARKET- DIASPORA u Bronx-u    (9. april 2021)
  Posjetite novootvoreni EURO MARKET- DIASPORA i uvjerite se u veliki izbor hrane i namjernica sa Balkana: sirevi/mlečni proizvodi, svježe meso/mesne preradjevine, sušeno meso/sudžuk, pića i sokovi, kafa, začini, supe, slatkiši, ajvar, čajevi,..., sve što je neophodno jednom domaćinstvu.

   Nalazi se na sljedećoj adresi:
   1058 Moris Park Ave, Bronx, NY 10461.

  Kontakt telefoni: 917-383-6825 & 914-602-8429
  Vlasnici: Zufko Nikočević i Xhevat Lecaj.

Koljenovic R. Sinan €200, donacija za IKC Gusinje    (9. april 2021)
   Preko Medžlisa IZ Gusinje donirana nova donacije u iznosu od €200:

- Koljenovic R. Sinan €200


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $95,571.00 + €9,513.00 + ostale donacije.
  Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Mahmut (Dulja) Pirović - Dženaza u Gusinju, 12. april 2021. god u 13h  (9. april 2021)
   7. aprila se navršila godina dana od kako je na ahiret preselio Pirović (Dulja) Mahmut.
   Zbog tadašnjih ograničenja izazvanih Corona virusom dženaza je obavljena u New York-u. Ovih dana stekli su se uslovi da naš rahmetli otac Mahmut bude prebačen u rodno mjesto Gusinje.
   Dženaza će biti obavljena u ponedeljak 12. aprila 2021 godine na gradskom mezarju u Gusinju u 13 časova.
    Ožalošćeni: djeca: Ibrahim, Aljo, Muhamed, Duljo, Nakšija, Gara, Mahija, Bahra i Senada, sestra Maljića, snahe, zetovi, unučad, paraunučad, mnogobrojna rodbina, i prijatelji.
   Inna lillahi ve inna hejhi radži’unn - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Abazović posjetio i Gusinje    (9. april 2021)
  Tokom službene posjete Opštini Gusinje, Abazovic se sastao sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić i njenim saradnicima.
   Naglasio je da Gusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma, te da ce bolja infrastrukturna povezanost sa ostatkom Crne Gore ovom kraju donijeti osjetnu promjenu na bolje.
   U tom smislu, potpredsjednik Abazović je istakao važnost završetka izgradnje graničnog prelaza sa Albanijom u Zatrijepču, koji ce umanjiti udaljenost izmedu Gusinja i Glavnog grada na svega 70 km.
   Tokom sastanka, Abazović i Čekić razgovarali su i o mogućnostima korišcenja Green fonda EU za uredenje Alipašinih izvora u Gusinju, kao jednog od najprepoznatljivijih mjesta u Gusinju.
   Takode, Abazović i Čekić razgovarali su i o problemima sa urbanističkim planom Opštine Gusinje, lokalnim infrastrukturnim projektima i aktuelnim izmjenama Zakona o državljanstvu.(CdM)
Canović Abazoviću: Odustanite od promjene propisa oko prebivališta i boravišta    (9. april 2021)
  Danas sam imao sastanak sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem koji je boravio u posjeti Plavu, komentarisao je predsjednik Opštine Plav i predsjednik OO SD Plav, Nihad Canović.
   “Na sastanku sam upoznao potpredsjednika Vlade o kapitalnim invensticijama koje su realizovane u prethodne 3 godina (6 miliona eura) zahvaljujući podršci prošle Vlade, i istakao sam nezadovljstvo Nacrtom Budžeta za 2021”, poručio je Canović.
   Prema njegovim riječima, takođe je iskoristio priliku i saopštio mu da najavljene izmjene propisa koje se odnose na prebivališta i boravišta pogađaju značajan broj Plavljana koji su iz različitih razloga pošli vani.
   “Pri čemu sam istakao očekivanje da će Vlada odustati od namjere”, napisao je Canović na Twitter-u.
Kako su u Plavu ispratili Abazovica    (9. april 2021)
Abazović u Plavu dočekan uz zvižduke i uzvike – izdaja    (9. april 2021)
Građani sa zastavama Crne Gore i transparentom: “Nije ovo Srbija” su dočekali potpredsjednika Vlade Dritan Abazović, koji je danas u službenoj posjeti Opštini Plav.

Podsjetimo, najavljeno je da će Abazović tokom posjete razgovarati sa rukovodstvom lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Plav Nihadom Canovićem i njegovim saradnicima.
Takođe, u najavi stoji da će potpredsjednik Vlade posjetiti i Gusinje. (CdM)
Vesna Šofranac: Dva lica duhovnog poglavara u fotelji premijera    (9. april 2021)
  Nijesu prošla ni puna dva dana od kako se premijer Zdravko Krivokapić tužnim, srceparajućim riječima obratio “poštenom, divnom i časnom narodu Crne Gore”, “saborcima, braći i sestrama” obavještavajući ih da “nosi krst naroda” samo da bi bilo bolje i da bismo krenuli dalje. Poslije nepunih 48 sati isti Krivokapić obrnu ploču pokazujući što se krije iza maske umiljatog domaćina i vjernika, kako sam sebe vidi i naziva... nastavak teksta
Omaž prijatelju i pjesniku Ramizu Cirikoviću    (9. april 2021)
   Otišao je zauvijek naš prijatelj, veliki čovjek i daroviti narodni pjesnik plavsko - gusinjske doline Ramiz Ciriković, čije su pjesme ostale kao stranice dnevnika njegovog ličnog života. Bio je dio našeg »Zavičajnog društva Plava i Gusinja IZVOR« u Sloveniji od samog osnivanja pa sve do kraja svojeg života i godinama nam poklanjao svoje pjesme, koje smo objavljivali u istoimenom časopisu »Izvor«. Uz pomoć našega velikana akademika i književnika Zuvdije Hodžića, 2008. godine Društvo mu je zauzvrat objavilo zbirku pjesama »Čekajući proljeće«.
  Povodom 29 godina postojanja i rada našeg »Zavičajnog društva Plava i Gusinja Izvor« i izlaska iz štampe 72. broja časopisa »Izvor« s ponosom je govorio: »Znadite da će na našem plodotvornom uspješnom dugogodišnjem radu neko od naših mladih sigurno magistrirati ili doktorirati. Ja to neću doživjeti jer sam star, ali vjerujem da će tako biti i da će neko od vas to doživjeti.«
  

Pošto i sama potiče iz plavsko - gusinjske doline, iz Sarajeva nam je prof. istorije književnosti Remzija Cucak, rođena Bajrović, pripremala kao svoj doprinos našem Društvu za časopis »Izvor« tekstove o razvoju pisma, jezika i književnosti na našim prostorima, a posebno se osvrnula na književnike koji su rođeni ili su odrastali u našem zavičaju, u Plavu i Gusinju. Tekstom o liku i djelu Ramiza Cirikovića ona je zaokružila svoj pregled »Književnici plavsko - gusinjskog zavičaja«, koji vam šaljemo u prilogu.
   Članovi »Zavičajnog društva Plava i Gusinja IZVOR« - Slovenija, Izvršni odbor i predsjednik Skender Bajrović, prof. lik. umjet.
Izrada i montaža svih modela drvenih kuca, bungala, letnjikovaca,..., vl. Anes Dautović (Rožaje)    (9. april 2021)
  Izrada i montaža svih modela drvenih kuca, bungala, letnjikovaca, klupa, stolova, restorana i etno sela.
   Samo prošle godine u opštinama Plav i Gusinje smo izgradili i montirali vise od 10 ovakvih objekata za naše ljude iz dijaspore.
   Kontakt osoba: Anes Dautovic
   +382 67 821 582 (Viber)
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (8. april 2021)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420
SAD: Koje će države tražiti kovid pasoš, a koje neće?    (8. april 2021)
  Upotreba takozvanih ‘kovid pasoša’ brzo postaje pitanje podjele širom SAD. Nekoliko država, uključujući Njujork, prihvatilo je tu ideju, dok druge već razmišljaju da ih zabrane.
   Prošlog mjeseca, Njujork je postao prva država u državi koja je zvanično lansirala svoj digitalni pasoš vakcine za stanovnike. Njime se potvrđuje da li su građani imunizovani protiv koronavirusa.
   Očekuje se da će i manja mjesta za zabavu i različite događaje koristiti propusnicu, rekao je kabinet guvernera A. Kuoma.
    U međuvremenu, lideri niza država – uključujući Floridu, Teksas, Džordžiju, Tenesi, Misuri i Nebrasku – već su izrazili žestoko protivljenje bilo kojoj upotrebi kovid pasoša vakcina unutar njihovih granica. (THE NEW YORK POST)
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (8. april 2021)
   Više od 33 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
Coko Krcic $300, Raif Feratović $100 i Safet Mulamekic $100 za petliće i pionire FK"Jezero" Plav    (8. april 2021)
  Prvi donatori za za petliće i pionire FK"Jezero" Plav:
- Coko Krcic $300
- Raif Feratović $100
- Safet Mulamekic $100

Predhodno su donirali:Ragip Cekic $200, Smajo Srdanović $200, Rafet Hot $100, Husko Kastrat iz Podgorice $100 i Izet Šabović $,1000 (hiljadu), sto je ukupno $2,100

  Na adresu FK"Jezero" iz Plava ovih dana je iz Budve stigla pozivnica da petlici i pioniri ovog fudbalskog kluba ucestvuju na medjunarodni omladinski fudbalski turnir TROFEJ BUDVA 2021, koji ce se u ovom gradu odrzati 21, 22 i 23 maja 2021.
   Na ovom turniru ucestvovace ekipe iz Ukraine, Rusije, BiH, Srbije i Crne Gore.
   Ekipe su rangirane u dvije kategorije:
  - Prva: godišta 2005, 2006, 2007 i 2008 - 10+1 igrac
  - Druga: godišta 2009, 2010, 2011 i 2012 - 7+1 igrac.
   U FK"Jezero" planiraju da prijave tri ekipe raznih uzrasta (od 8 do 14 godina - ukupno oko 45 igraca). Sobzirom da turnir traje cetiri dana i potrebna su novcana sredstva da bi se ucestvovalo, upucujemo apel nasoj dijaspori da se izadje u susret ovoj omladini iz Plava i pomogne da ucestvuju na ovoj medjunarodnoj smorti fudbala.
Za vase donacije mozete se obratiti: Ragipu Cekic, Izetu Sabovic i Rafetu Hot
   Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
Na ahiret je preselio Halit (Osmana) Radončić   (1951-2021)   (8. april 2021)
   Sa žalošću obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je u Sarajevu danas, 8. aprila 2021. godine u 70-oj godini života na ahiret preselio Halit (Osmana) Radončić.
  Dzenaza ce se obaviti u subotu, 10 aprila 2021. godine u 13:15h na gradskom mezarju Vlakovo-Aleja veterana. .
  Ožalošćeni: supruga Nusreta, sin Suad, kćerke Selma i Mirela sa porodicama, snaha Kumrija sa porodicom, sestre Veza, Ema i Hatema sa porodicama, dajdza Zuvdo sa porodicom, amidzici, amidzicne, dajdzici i dajdzicne, tetici i teticne, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi ve inna hejhi radži’unn - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Protest ispred Vlade: Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće    (8. april 2021)
   Građani nezadovoljni najavom da Vlade Crne Gore planira da usvoji Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom okupili su se se danas ispred zgrade Vlade u Podgorici. Okupljeni građani pjevaju “Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće”, “Crna Gora jes malena, al je časna i poštena”, i uzvikuju “Nije moja Vlada!”, “Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana!”... nastavak teksta
Sjećanje na BAHRIJU VUKELJ, rodj. MARKIŠIĆ   (1960-2016)   (8. april 2021)
8. aprila 2021 navršava se pet godina od preseljenja na ahiret

BAHRIJE VUKELJ, rodj. MARKIŠIĆ
(1960 - 2016)

Majko, obogatila si naš život ljubavlju, humanošću, plemenitošću i poštenjem, a tvojim preseljenjem smo ostali siromašniji za tvoju vječnu ljubav, osmjeh, dobrotu, razumijevanje i prastanje.
S ljubavlju, ponosom i poštovanjem zauvjek ćemo čuvati uspomenu na tebe.
Tvoji: suprug Jusuf, sinovi: Mirsad, Mirzet, i Meldin, kćerke: Mersina i Mirela, snahe: Elinda, Djuljka i Florina, zetovi: Haris i Iko, unučad: Lamia, Naila, Lena, Elda, Eldin, Amil, Anes, Asmin, Irhan i Irmel
CAFE BUBAMARA - 263 Parker Ave, Clifton, NJ 07011    (7. april 2021)
   CAFE BUBAMARA - smješten u Cliftonu, povijesnom botaničkom gradu u državi New Jersey - zasigurno će razveseliti vaša čula, prevesti vas na drugo mjesto i ostaviti da još više žudite. Kombinirajući eklekticizam starog svijeta s romanticnom modernom estetikom, originalnost kafića u stilu i dizajnu može se vidjeti u unutrašnjosti, baš kao i u vanjskoj. Bubamarina pažljivo kultivirana atmosfera poziva vas da se prepustite svojoj hirovitoj i opuštenoj atmosferi, koja podsjeća na dane slave bivše Jugoslavije.
  Uživajući u opuštenom ambijentu kafića Bubamara, isprobajte domaće kolače i tradicionalnu balkansku kuhinju poput bureka, popare, uštipca, ćevapa, djevreka, palačinki i mnogih drugih. Sigurni smo da će ova autentična jela uskoro postati vaši omiljeni obroci.
  Pridružite nam se i stvorite nove uspomene, prepustite se ukusnoj hrani i uživajte u vremenu sa svojim najmilijima u autentičnoj atmosferi u kafiću Bubamara!
   CAFE BUBAMARA - 263 Parker Ave, Clifton, NJ 07011
  Booking & Inquiries: +1 973-928-1371
  
Ragip Čekić $200, Smajo Srdanović $200 i Rafet Hot $100 za petliće i pionire FK"Jezero" Plav    (7. april 2021)
   Novi donatori za petliće i pionire FK"Jezero" Plav:
- Ragip Čekić $200
- Smajo Srdanović $200
- Rafet Hot $100

Predhodno su donirali: Husko Kastrat iz Podgorice $100 i Izet Šabović $,1000 (hiljadu), sto je ukupno $1,600

  Na adresu FK"Jezero" iz Plava ovih dana je iz Budve stigla pozivnica da petlici i pioniri ovog fudbalskog kluba ucestvuju na medjunarodni omladinski fudbalski turnir TROFEJ BUDVA 2021, koji ce se u ovom gradu odrzati 21, 22 i 23 maja 2021.
   Na ovom turniru ucestvovace ekipe iz Ukraine, Rusije, BiH, Srbije i Crne Gore.
   Ekipe su rangirane u dvije kategorije:
  - Prva: godišta 2005, 2006, 2007 i 2008 - 10+1 igrac
  - Druga: godišta 2009, 2010, 2011 i 2012 - 7+1 igrac.
   U FK"Jezero" planiraju da prijave tri ekipe raznih uzrasta (od 8 do 14 godina - ukupno oko 45 igraca). Sobzirom da turnir traje cetiri dana i potrebna su novcana sredstva da bi se ucestvovalo, upucujemo apel nasoj dijaspori da se izadje u susret ovoj omladini iz Plava i pomogne da ucestvuju na ovoj medjunarodnoj smorti fudbala.
Za vase donacije mozete se obratiti: Ragipu Cekic, Izetu Sabovic i Rafetu Hot
   Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (7. april 2021)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Vise informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Sjećanje na mog voljenog oca Mahmuta (Dulja) Pirović  (7. april 2021)
  Danas je godina od kako si preselio na ahiret i ostavio mnogo lijepih uspomena da se uvjek sjećamo tebe i tvoje plemenite duše. Mnogo nam nedostaješ.
    Neka ti Allah dragi podari najljepše mjesto u dženetu. Amin!
    Kćerka Bahra, zet Isko, unučad Melinda, Irma i Adnan.
VAŽNO OBAVJEŠTENJE UNIVERSAL AGENCY CORP, vlasnika MISINA ŠABOTICA    (7. april 2021)
   VAŽNO OBAVJEŠTENJE UNIVERSAL AGENCY CORP, vlasnika MISINA ŠABOTIĆA

   ZBOG MJERA PREDOSTROŽNOSTI OD VIRUSA COVID-19, MOLIMO VAS DA OBAVEZNO ZAKAŽETE SVOJ TERMIN UNAPRIJED

   CELL: 718 757-9545
   EMAIL: UNIVERSALAGENCYCORP@GMAIL.COM

   STAY SAFE AND HEALTHY
Planiranim izmjenama biračko pravo izgubiće oko 40 hiljada državljana iz dijaspore, 35 hiljada biće novupisanih iz Srbije, BIH...    (7. april 2021)
   Planirane izmjene rezultirale bi potpunom izmjenom biračkog spiska, što bi ugrozilo temelje suverene i nezavisne Crne Gore. Biračko pravo izgubiće oko 40 hiljada naših državljana u dijaspori, a u registar državljana biće upisano oko 35 hiljada pridošlih iz Srbije, BiH i Rusije... nastavak teksta
Sjećanje na Omera (Haljit) Bašuljević    (7. april 2021)
   Danas, 7. aprila je puna godina od smrti našeg voljenog brata, djevera i strica Omera.
   Dragi naš Omere, ponosni smo na tebe i sve što si radio za života za nas braću, svoju porodicu. Bio si oličenje pravednosti i poštenja, što nas čini ponosnim i zahvalnim što smo te imali takvog.
   Molimo Allaha dž.š. da ti podari lijepi dženet.
   Brat Adem, snaha Nusreta, bratanići Naser i Ruždija, bratanične Vildina, Medina i Enesa, brat Enver sa suprugom i sinovima, brat Safet sa familijom, te brat Nedžad.
Sjećanje na svog brata, šuru, dajdžu Omera (Haljit) Bašuljević    (7. april 2021)
    Dragi Omšo, puna je godina od kada si nas napustio, iznenada, tiho i nečujno. Hvala za sve što si uradio za nas, jer si bio neko oko koga smo se svi sa zadovoljstvom okupljali. Hvali nam tvoj veseli lik Kada bi nas dočekivao, sa sjetom pomalo tugom ispraćao, ali svjesni da je uzvišeni tako htio.
    Molimo dragog Allaha dž.š. da ti podari lijepi dženet i vječni rahmet.
   Sestra Nurija (Nuska), zet Šefkija, sestrić Denis i sestrična Elvira.
Sjećanje na svog brata, šuru, dajdžu Omera (Haljit) Bašuljević    (7. april 2021)
   Prodje puna godina dana od tvoga odlaska na drugi (bolji) i pravedniji svijet. Uvijek se radio sjećamo tvoga lika. Bio si veliki oslonac sa veoma jakim osjećajem bratske ljubavi, prijateljskog savjeta.
    Mnogo nam nedostaješ, rado se sjećamo svih trenutaka provedenih skupa i taj osjećaj nas obavezuje na poštovanje i zadovoljstvo što si bio takav.
   Molimo Allaha dragog da ti podari najljepše mjesto u dženetu.
   Sestra Sabira, zet Sulejman sestrična Aida, sestrići Adis Admir.
“Kosovo si priznao, đeda si izdao, Bečiću izdajniče”    (7. april 2021)
  U Herceg Novom sinoć su postavljeni transparenti kojima se predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću poručuje da je izdajica.
  “Kosovo si priznao, đeda si izdao, Bečiću izdajniče”, stoji na jednom transparentu.
  Podsjetimo, Bečić se našao na meti osuda od strane građana, srpskih medija… nakon što je čestitao Gljauku Konjufciju izbor za predsjednika parlamenta Kosova... nastavak teksta
PODJELE U VLADI Tri ministra glasala protiv razrješenja Leposavića    (7. april 2021)
  Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić podnio je juče Skupštini Predlog da se ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, razriješi sa te funkcije.
  Na sjednici Vlade koja je prtehodila podnošenju Predloga, tri ministra bila su protiv odluke premijera Krivokapića da se Leposavić razriješi sa funkcije ministra, dok su ostali podržali odluku, saznaje portal Aktuelno.
  Kako saznajemo, protiv razrješenja Leposavića bili su Vesna Bratić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Aleksandar Stijović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Mladen Bojanić ministar kapitalnih investicija... nastavak teksta
Iz Holandije novih €40 za liječenje Admira Mulamekića (28). Ukupno iz Holandiji €5,190   (7. april 2021)
   Poštovani,
  - N.N. lice Iz Holandije je izvršilo uplatu od €40,- za liječenje Admira Mulamekiča iz Gusinja.
  Do sada ukupno prikupljeno u Holandiji €5190,-
   Organizatori akcije za Holandiju i šire:
   Kobilič Ramo 0031653456112
  Muratagič Dženad 0031645123601
Nature and Health - protiv sezonskih virusa i gripe.    (6. april 2021)
Nature and Health
Sa jakim Imunim sistemom u borbi protiv sezonskih virusa i gripe.
Sve narudžbe možete izvršiti na e-mail; pajo-naza@hotmail.com.
Ili text massage na tel. 1438-939-6292
ili direktan poziv na tel. 514-244-8133
Na ahiret je preselila Senija Zećirović, rodj. Stroil    (1958-2021)    (6. april 2021)
    U New Yorku je 5. aprila 2021 godine na ahiret preselila Senija Zećirović, rodj. Stroil, u 63-oj godini života.
   Dženaza namaz će se obaviti u srijedu, 7. aprila 2021 u 9am u Bosnjačkom islamskom centru na Richmond Hill-u, nakon čega će se izvršiti dženaza na mezarju Balkan u Upstate New York.
   Ožalošćeni: sin Elsan, kćerke Azra i Elza, zet Alen, snaha Djulja, brat Behudin, unučad Aladin Arian i Amil, i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi ve inna hejhi radži’unn - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Haris Koljenovic: “Ponosan sam na svoju državu i izuzetno mi je drago da mogu dati podršku našem narodu pjevajuci, svirajuci, i sacuvati od zaborava tradicionalna kola i pjesmu”    (6. april 2021)
   Haris Koljenovic, pjevac i muzicar iz Gusinja sa kojim saraduje naš portal, podijelio je svoju pricu o sebi pocevši od njegovog djetinjstva do danas. Trenutno Haris promoviše novu pjesmu “Amerika” koja je odlicno prošla kod publike. Pjevac je rodom iz Gusinja odakle je otišao u Ameriku gdje sada živi.
    -Od malena sam pokazivao dar za muziku, svirao sam u Kulturno umjetnickom drustvou “Plav Gusinje” i mogu reci da je odatle sve pocelo. Moj otac takoder svira tamburu i još ih i izraduje, kaže nam na pocetku Haris... nastavak teksta
SMARTTAX SOLUTIONS, INC - vl. Mirsad Mehremić    (6. april 2021)
   ZBOG SITUACIJE IZAZVANE COVODOM 19 PREPORUČUJEMO DA PRVO NAZOVETE MIRSADA na telefon 917-602-3267
   Ukoliko ste zbunjeni i neodlučni ko ce ispuniti vašu "Income Tax"-u zasigurno niste sami. Ispravna strategija planiranja, plaćanje i sam obračun poreza je jedan od ključeva vašeg finansijskog uspjeha.
Najveći dio mog života sam posvetio racunovodstvu i porezima i za sve ove godine sam naučio čisto, diskretno i efikasno balansirati želje klijenata i zahtjeve federalnih i lokalnih vlasti.
   Bilo da ste na početku vašeg radnog vijeka ili raspolažete komliciranom activom, investmentom ili ste u specificnoj situaciji uz najniže troškove imam najbolja rješenja za vaše potrebe.
   Uz sve ovo, možda je vrijeme da počnete i vaš vlastiti "business". Sve konsultacije oko otvaranja firme, dodatnih registracija i osiguranja su besplatne.
   Za sve infromacije obratite se na telefon 917-602-3267 ili me posjetite na adresi 41-01 Broadway Astoria, NY 11103.
Udruženje Bošnjaka u Turskoj – Cijene liječenja mogu biti znatno niže ukoliko se izbjegnu komisionari   (6. april 2021)
  Udruženje Bošnjaka u Istanbulu porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka “İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği” uputilo je otvoreno pismo svojim sunarodnjacima u kojem ih obavještava da cijene liječenja u Turskoj mogu biti znatno niže ukoliko se izbjegnu “komisionari” – trgovci koji prodaju tuđe usluge uz procenat svoje zarade.
  Udruženje stoji na raspolaganju svima koji je potrebna medicinska pomoć kako bi ih uputili na bolnice sa najkvalitetnijom i najpovoljnijom uslugama. Udruženje je kao primjer velikih provizija komisionara navelo posljednju akciju za liječenje braće Kadrović iz Rožaja u kojoj je prikupljeno pola miliona eura. Pismo prenosimo u cijelosti:
  – Sve nas je rastužila vijest o bolesti ALD (Adrenolokodistrofi) bolesti kod Abaza i Rifata, sinova Faruka Kardovića iz Rožaja. Kao Bošnjaci u Turskoj želimo im brz oporavak i ozdravljenje. Vijest da je u Sandžaku za Rifata i Abaza skupljena suma od 500.000 € je lijep primjer solidarnosti i darežljivosti našeg naroda. Od članova našeg udruženja koji su se raspitivali za njih smo saznali da su stigli u Tursku radi terapije transplantacije koštane srži. Iznos od 500.000 € je privikao pažnju velikog broja doktora koju su članovi našeg udruženja, stoga želimo da obznanimo prosječne troškove te terapije u Turskoj. Činjnica da ovo nije lični novac porodice koje je došla radi terapije, već novac naroda Sandžaka nas je, iz osjećaja odgovornosti, obavezala da podijelimo informacije u nastavku. U različitim bolnicama sirom Turske, minimalna cijena za transplantaciju koštane srži je 19.900 $, prosječna cijena je 67.900 $, a maksimalna je 130.000 $. Nemoralna razlika u cijenama potiče od komisionara i nema veze sa doktorima ili bolnicom. Medicina u Turskoj je na svjetskom standardu i smatramo da se ne smije naštetiti tom povjerenju. Kako ne biste bili podvrgnuti ovakvim zloupotrebama u budućnosti, možete stupiti u kontakt s našim udruženjem i od naših doktora dobiti informacije o bolnicama sa najkvalitetnijim i najpovoljnijim uslugama, stoji u pismu udruženja “İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği”.
   https://www.facebook.com/bosnasancakpendik/posts/1936893446467925
  Udruženje je naknadno objavilo i Vodić za liječenje pacijenata koji dolaze u Tursku, uz korisne adrese bošnjačkih udruženja kojim se mogu obratiti ovim povodom.
Sjećanje na Alena (Ragipa) Neljković    (06.04.2020 - 06.04.2021)    (6. april 2021)
   Dragi naš sine, brate, babo, amidža,
Prošla je godina dana od kako te je smrt otrgla od nas. Tuga i bol nisu u suzama i rijecima vec u našim srcima gdje ćeš zauvijek ostati.
   Neka ti je veliki rahmet i neka ti dragi Allah dž. š. podari džennetske ljepote.
    Tvoji najmiliji...
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: Ukus tradicije u vašim domovima  (5. april 2021)
Skandalozan i sraman transparent na skupu podrške Leposaviću    (5. april 2021)
   Građani u nekoliko crnogorskih gradova počeli su okupljanja u znak protesta povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. Grupa mladića razvila je skandalozan transparent na kome piše ” Zbog Srebrenice sa funkicije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”.
    Beranci su svoj protest izrazili tako što su blokirali su magistralni put Berane – Bijelo Polje, u mjestu Persina stanica. U Podgorici su okupljeni izašli na Bulevar Stanka Dragojevića, blokirali saobraćaj i uz trobojke i skandiraju “Ne damo Vlada” i pjesme posvećene Kosovu... nastavak teksta
Radovi na Islamskom kulturnom centru u Gusinju se izvode uzurbanom dinamikom...    (5. april 2021)
  Stolarija SCHUCO living 82 je ekskluzivni sistem visoke klase sa 7 komora. Beskompromisni komfor, luksuzan dizajn i inovativna tehnologija.
  Profil sa 7 komora pruža maksimalni zaštitu od hladnoce - zamagljivanje po uglovima nije moguce. Izolovani sistem sa gradevinskim okvirom dubine 82mm i krilom – 96mm. Ima 7 toplotnih komora i 3 dihtunga sive boje. Omogucuje postavljanje prozora sa trostrukim staklima do 52mm debljine. Elegantni radijusni pogled krila sa ulice pogodan je za realizaciju najsloženijih dizajnerskih projekata. Ima tri opcije boja antracit, zlatni hrast i bijela.
  Glavna razlika je zavarena guma. Ovo je jedini sistem na svijetu dje se zavarivanjem profila istovremeno zavari i guma i dobija se 100% nepropusnost prozora. U ostalim sistemima guma je zaliepljena posebnim ljepilom, što je zagarantovano ne više od 5 godina. Sa troslonjnim staklom Ug=0.5W/m²K dostize izolaciju od 0,74 W/m²K a to je tako radjeno na Islamskom kulturnom centru Gusinje i na Novoj džamiji u Gusinju, stim sto su na Islamskom centru ugradjeni sigurnosni protivprovalni mehanizmi winkhaus activ pilot austrija, jer smo smatrali da tu moze doci do pokušaja odbijanja.
  Ispunjava uslove instituta IFT Rosenheim u oblasti pasivne gradnje.
  Posebna prednost Activ pilot mehanizma ogleda se u njegovoj protivprovalnoj funkciji. Ovaj okov napravljen je od pocinkovanog celika sa osmougaonim tzv. pecurkicama koje se podvlace ispod prihvatnika, cime sprecavaju provalu prozora. Ispitivanjem u priznatim institutima ustanovljeno je da prozori koji posjeduju ovaj mehanizam sa dodatno ugradenim elementima dostizu najviši nivo zastite RC3.
Gusinjanin zaradio preko 100.000 eura predstavljajući se kao sportski agent    (5. april 2021)
  Gusinjan E. R. (36) uhapšen je danas zbog sumnje da je tokom 2019. i 2020. u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, te posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist u iznosu od 100.540 eura, saopšteno je iz Uprave policije.
  Sumnja se da je E.R. izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja... nastavak teksta
Sjećanje na Zinku Laličić (Agani), rodj. Nikočević    (5. april 2021)
   Draga Majko, prodje i ova teška godina od kako si preselila na onaj bolji svijet. Život ti ne bijaše nimalo lahk, ispunjen iskušenjima kroz koja si ti prolazila. Još od ranih dana u Dolji, pa sve do dana kada si ostala udovica sa sedmoro djece, sjećam se svakog tvog uzdisaja i brige dok sam rastao uz tebe i divio ti se.
   Tvoja plemenita duša puna iskrenosti i ljubavi koju si ti u svima nama ugradila.
  Vječno ćemo te pamtiti, uz dovu Allahu Samilosnom da te, ako Bog da, obraduje lijepim Dženetom.
   Tvoj sin Sabahudin, snaha Bahtija, unuci: Aladin, Adil, Dževad i Ali, kao i moj brat, sestre, tetke i dajdže sa porodicama.
Sjećanje na Zinku Laličić (Agani), rodj. Nikočević    (5.4.2020 - 5.4.2021) (5. april 2021)
   Draga sestro, evo prodje godina dana kako si nas napustila Allahovom voljom, dje mi nećeš više bolovati ni bolno uzdisati.
  Ti se mirno iskrade i mene i tvojoj djeci. Ja ne imadoh hrabrosti ni da te pitam hoćes li mi halaliti tvoju patnju, jer si mi odavno bez zaštite ostala samohrana majka sa sedmoro sitne djece i bila im i otac i majka.
  Moja sestro ova godina je puna uzdaha i suza, a najviše želje razgovora i pored tebe biti.
  Ne mogu i neću te nikad zaboraviti jer ti si mene prisutna svaki sekund.
  Hvala ti na tvoju dobrotu koju si nam svima pružala. Ti si nam najstarija sestra bila i ulogu majke nam pružala, jer nas je majka rano ostavila.
   Neka ti Allah podari lijepi dženet i rahmet tvojoj duši.
  Beka Neljković sa porodicom.
Sjećanje na Iljku Hodža - rodj. Nikočević   (9/2/2009-4/5/2021)   (5. april 2021)
   Draga sestro, prodje 12 godina kako te više nema medju nama. Allahova volja je preča.
  Sve što duže vrijeme prolazi, sve se veća želja za tobom stvara, a bol veća javlja. Teško se nositi s tim sestro, evo ljeto dolazi, a ti si me naučila zvati da me pitaš hoću li doći, pa sam željna tvoga poziva. Nema više našeg skupa, niti našeg razgovora.
  Ti si nas sestro rano ostavila i najteže me zapada kada si nas pred smrt tražila željna roda svoga, a mi svi po svijetu rasuti i željni tebe.
   Neka ti se Allah dragi smiluje i podari dženet i rahmet tvojoj duši.
  Beka Neljković sa porodicom.
Sjećanje na Hajriju-Vaku (Hakije) Hot, rodj. Čekić     (2016-2021)    (5. april 2021)
    Dugih pet godina su za nama. Bila si ukras naše porodice. Bila si voljena hanuma i požrtvovana majka. Naš topli dom bez tebe nije isti, ali nas razveseli poneka tvoja slika na zidu, dje si nam srećna i nasmijana.
  Tvoj osmjeh sa slika daje snagu i krasi naš topli dom, dok su naša srca prazna bez tebe, tvoje ljubavi, topline i ponosa, koji smo s tobom imali.
   Živimo život bez jer je to bila Allahova volja. Živjet ćemo životom bez tebe, naše duše će naći mir kad dodjemo kod tebe, ali ćemo sačekat naše vrijeme. Volimo te naša voljena.
   Tvoji: suprug Hakija, sinovi: Omer i Armin i snaha Melisa.
Sjećanje na Sofiju-Sofku Čekić    (4. april 2021)
   Godina se navršila kako nas je napustila naša Sofija.
   Počivaj u miru i da ti dragi Allah dodijeli najljepše mjesto u dženetu.
   Voljeni nikada ne umiru.
  Tvoj brat Rasim sa porodicom, sestra Ifeta i sestra Sanija sa porodicom
Prodaje se plac u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji (500 od centra grada)   (3. april 2021)
   Na veoma atraktivnoj lokaciji u Gusinju - ul. Radnićka (500 od centra grada) prodaje se plac površine 30 ari. Moguća prodaja u nekoliko manjih placeva.
   Plac posjeduje vodu, struju i kanalizaciju.
   Za više informacija možete zvati na telefon +382 69 713 265 (viber).
Donirajte za Projekat IKC Gusinje   (3. april 2021)
Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (2. april 2021)
   Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanic Elmela sa 37 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete mozete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (1. april 2021)
   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (31. mart 2021)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (30. mart 2021)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom i petkom)
   212 668-8400
ČIŠĆENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA   (30. mart 2021)
   Ni jedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolest srca, rak...skoro sve bolesti se razvijaju mesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestene da čisti tijelo.

   ZAŠTO MORAMO DA ČISTIMO I ISPIRAMO NAŠU JETRU?

   Posao jetre jeste da pročisti sve što jedemo i pijemo i ukloni sve što je štetno iz naše svarene hrane prije nego što udje u krvotok. Jetra uklanja holesterol i štetne masti usled preteranog konzumiranja hrane životinjskog porijekla i uklanja hiljade aditiva u hrani i tečnosti koje konzumiramo. Jetra uklanja sve one štetne materije u krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle da prouzrokuju srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolest. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postaje zapušena istim toksicnim odpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kad je zapušena i bolesna, jetra ne može da uklanja otrov iz vas. Taj nagomilan odpad čini da jetra oboli, pa čak izaziva i rak jetre. Čišćenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobadja otrovnog sadrčaja, kada je zapušena i pretrpana.
   Zato smo napravili program za 5 dana čišćenja jetre. Svaka osoba bi trebala da čisti jetru makar jednom godišnje! Svi koji su zainteresovani da očiste jetru za samo 5 dana prirodnim proizvodima mozete se javiti Pajazitu-Paju Deljanin, (diplomirani ljekar prirodne medicine) na telefon 514 244 8133 i njegovoj supruzi Nazi Deljanin, (diplomirani nutricionist prirodne medicine) na telefon 438 939 6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com

ČIŠĆENJE ORGANIZMA 30 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOĆAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM ČIŠĆENJA CRIJEVA
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: Ukus tradicije u vašim domovima  (30. mart 2020)
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (30. mart 2021)
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (30. mart 2021)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
069 607 068, kao i +382 67 953 938 (viber).
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.

Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"