www.Gusinje-Plav.com

Hajtar za Ruvu Feratović, rodj. Redžematović - Subota, 10. mart 2018. god    (18. feb 2018)
   U Plavu je 18. januara 2018 godine na ahiret preselila Feratović Ruva, rodj. Redžematović u 85 godini života. Dženaza je obavjlena u 19. januara u Budovice kod Plava.
Tim povodom, u subotu, 10. marta 2018 od 9am do 7pm, otvara hajtar, u Bosnjackom Centru na Richmond Hill, 114-07, 91st avenue NY, 11418, sin Esko sa bratstvima Feratović i Redžematovićc, rodbinom i prijateljima.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
ILIRIA MARKET - Halal hrana i proizvodi sa Balkana   (18. februar 2018)
Halal hrana i proizvodi sa Balkana
ILIRIA MARKET
23-23 65th street
Brooklyn, NY 11204
Otvoreni svaki dan/ sedam dana u nedelji/ od 9:30am-8:00pm
Tel. 347-312-6326,   Cell. 347-755-7264
VIKTORIJA VASILJEVIĆ (Zvezda Granda) - Restoran "ČAKOR", od večeras do 2. marta 2018   (18. februar 2018)
VIKTORIJA VASILJEVIĆ (Zvezda Granda)
Restoran "ČAKOR", od večeras do 2. marta 2018

U ovom restoranu služe prvoklasno pečenje, kuvana i jela sa roštilja

Restoran "ČAKOR"
632 East 186 Street Bronx, NY 10458

Info: 718 733 2300

VIKTORIJA VASILJEVIĆ (Zvezda Granda) nastupa u ovom restoranu od 18 februara do 2. marta 2018
Prevoz putnika “Omar” Plav   (18. februar 2018)
   Prevoz putnika u zemlji i regionu udobnim vozilom sa klima uredjajem i 7 sjedista.
   Aerodromi: Podgorica, Tivat, Sarajevo,Tuzla, Tirana, Beograd, Niš, Priština.
  Mogućnost organizovanja shoping tura.

   Tel: +38267/504-252 ; +38267/559-662 (viber) Dino
  Tel/viber: +38267/216-742

  Onaj koji zakaže prvu vožnju ili shoping turu sa nama, dobija 10% popusta!
  Pouzdana, profesionalna i prijateljska usluga!

   Prevoz putnika “Omar” Plav
UNIVERSAL AGENCY CORP, vlasnika MISINA ŠABOTICA   (18. februar 2018)
  Kraj kalendarske godine znaci i obrada zavrsnih finansijskih racuna, kako za male biznise tako i za pojedince. Svi znamo da je to dosadan i stresan posao. Prepustite to nama.
   Universal Agency Corp, vlasnika Misina Šabotica, vec dvije decenije se bavi uslugama knjigovodstva i racunovodstva.
  Mozemo se pohvaliti da imamo veliki broj zadovoljnih klijenata kako sa uslugom tako i sa povratkom novca. Mi se maksimalno trudimo da vam obezbijedimo da sto vise svog novca dobijete nazad od drzave koji vam pripada. Isto tako da sto manje platite ako dugujete. Mi znamo da nijesmo jedini sto se bavi ovim uslugama, ali i znamo da smo najbolji:
- Povoljne cijene, - Profesionalna usluga, - Garantujemo nas rad, - Posjedujemo potrebne dozvole, - Sa vama smo do kraja
Kao sto neko rece;"Nas narod ima dobru praksu da kod Misina Šabotica radi taksu. On to radi brzo, tacno i povoljno, bice i ove godine novca za sve dovoljno."
Zukorlić čestitao Sretenje, početak Karadjordjevog i srpskog ustanka!   (18. februar 2018)
   Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić čestitao je juče Srbiji i njenom predjsedniku Aleksandru Vučiću praznik Sretenje, dan kada je Karadjordje podigao Prvi srpski ustanak protiv Turaka i kojom prilikom je, prema bošnjačkim historičarima, počinjeno niz zločina prema muslimanskom stanovništvu Srbije i kada su zapaljene i srušene mnoge džamije.

“Čestitam svim gradjanima i predsjedniku Republike kao predstavniku države, pozivajući ih da otvorimo novu stranicu u našim odnosima”, rekao je Zukorlić.

On je istakao da je ono što ovih dana doživljava u Beogradu mnogo više od kampanje i porucio da ce uciniti sve da do gradana dopre poruka za koju vjeruje da predstavlja sjeme nove i sveže politike u Srbiji... nastavak teksta
Vjecno tuzno i istovremeno vjecno ponosno sjecanje   (18. februar 2018)
Nestvarno i neprihvatljivo nam djeluje surova zivotna istina da se danas - 18. februara 2018. godine navrsava sesnaest nestvarnih godina bola i tuge od casa kada je prestalo da kuca srce nase moralne vertikale, simbola vjecitog ponosa nase porodice, oca, djeda…, naseg imena – imena sviju nas…, naseg voljenog


OMERAGIC /RAMA/ FEJZA
(18.02.2002.-18.02.2018.)

Uzvisenost tvojeg casnog imena, velicina tvojeg dunjaluckog dostojanstvenog bivstvovanja, zivotni pecat tvoje ljudskosti i lkudskih vrlina utisnut na licu tvojeg dostojanstva koji nas cini hrabrima da prkosimo bolu tvoje smrti, da zivimo i nosimo se sa tim bolom I crpimo snagu za nastavak zivljenja tvojim zivotnim stazama trajnih ljudskosti vrijednosti… Na tvojem nadgrobnom spomeniku prkosi vremenu epitaf-posvecen tebi sledece sadrzine: “Fejzo-blago tebi sto te smrt i protek vremena izbrisati ne mogu, sto si zivio zivot koji je bio ispunjen vise dobrim djelima nego danima zivota…”
Nas voljeni i dovjeka pamceni Fejzo- imenu besmrtnosti nase porodice- molimo Milostivog i Samilosnog Allaha da ti podari rahmet dusi i sve blagodati zasluzenog dzenneta! AMIN! Ponos i sjecanje na tebe neka su vjecni! AMIN!
Tvoji: supruga- Nadira, sinovi – Elvis i Edin, kceri – Elzana i Amela, unucad i ostala rodbina
Dogovorena organizacija centralnog Dana dijaspore Crne Gore u Gusinju za 30 jul 2018.   (18. februar 2018)
   Na sastanku koji je organizovan u Upravi za dijasporu Crne Gore u Podgorici koja radi u sklopu Ministarstva vanjskih poslova prisustvovali su u ime opštine Gusinje predsjednica Anela Čekić i potpredsjednik Huso Brdakić, koji su sa direktorom Uprave za dijasporu gosp. Predragom Mitrovićem i njegovim saradnicima Elvirom Bekteši i Vladanom Lalovićem dogovorili da ove godine centralna proslava Dana dijaspore bude organizovana u Gusinju i to u ponedeljak 30. jula 2018.godine kako nebi remetila već tradicionalni Dan dijaspore na Grebajama koji se organizuje dan kasnije.
(Podsjećamo da se pomenuti Dan dijaspore odrzava na inicijativu i predlog koji je uputio Ruzdija Jarović, član upravnog odbora udruzenja EURO Gusinje i potpredsjednik Savjeta za dijasporu Crne Gore, direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću, na proslogodisnjem Danu dijaspore odrzanom u Petnjici i što je gos. Mitrović objeručke prihvatio, kao i Anela Čekić, predsjednica opštine Gusinje, prim. urednika ).

   Takođje, su sagovornici informisani da će se ove godine u Gusinju organizovati tokom jula i avgusta još nekoliko manifestacija od kojih i nove “Gusinje Etno Fest” (3 dana), Regionalni Evropatlantski kamp “REACT 2018” (5 dana) i druge tradicionalne, te da nebi došlo do preklapanja termina odlučeno je da centralna proslava Dana dijaspore bude 30.jula.
   Naime, ova centralna organizacija Dana dijaspore koja će ove godine biti organizovana u najmlađjoj crnogorskoj opštini, okupiće veliki broj ljudi iz iseljeništva i kroz naučne, kulturne, zabavne i sportske događjaje približava njihovo druženje i upoznavanje. Opština Gusinje i Uprava za dijasporu biće glavni pokrovitelji organizacije ove centralne proslave koja će između ostalog sadržati i okrugli sto sa nekoliko panela koji bi približili značaj naše dijaspore, njihova eventualna ulaganja i slične teme. Uprava za dijasporu će informisati ministra vanjskih poslova i premijera Vlade Crne Gore o dogovorenom terminu koji bi taj dan rezervisali za prisustvo i govore na ovoj proslavi Dana dijaspore Cne Gore.
Takođje, tokom sastanka otvorena je još jedna tema o organizaciji ljetnje škole jezika, kulture i tradicije u Osnovnoj školi “Džafer Nikočević” Gusinje tokom mjeseca avgusta koja bi prevenstveno bila organizovana za djecu naših sugrađana u dijaspori koji u ljetnjim mjesecima borave u zavičaju. Sljedeći sastanak kojem će prisustvovati rukovodstvo Uprave za dijasporu biće organizovan u opštini Gusinje krajem marta kada će biti nastavljena koordinacija i dogovori u pravcu pripreme i detalja koji će doprinijeti kvalitetnoj organizaciji ovog događjaja.

Na drugom sastanku istog dana koji je bio organizovan u nedavno otvorenoj Regionalnoj kancelariji sa saradnju sa mladima u Crnoj Gori (RYCO) predsjednica opštine Anela Čekić i potpredsjednik Huso Brdakić razgovarali su sa šefom te kancelarije Edinom Koljenovićem o položaju mladih u Gusinju, njihovoj integraciji te stvaranju preduslova za uključivanje u razne projekte koje ta kancelarija sa partnerima organizuje. (Gusinje Plav Press)
Udruženju EURO Gusinje uplaćeno novih $700 na ime donacija za 2018 godinu    (17. februar 2018)
  Od finansijske službe udruženja EURO Gusinje smo dobili imena novih donatora za 2018. godinu, koji su donirali $700:
- Šehovic Servet $100
- Tošic Zijo $100
- Music Ahmet $100
- Radoncic Agard $100
- Radoncic Mersland $100
- Bajrovic Alin $100
-Dervisevic Jasmin $100
   Kompletan spisak donatora udruženja EURO Gusinje mozete pogledati za sljedecem linku
Svi koji žele da doniraju za ovo humanitarno udruženje i tako postanu dio njihove familije, mogu se obratiti bilo kojem članu Upravnog odbora ovog udruženja. (Gusinje Plav Press)
Vlada Kosova za put Dečani – Plav daje 12 miliona eura   (17. februar 2018)
   Povodom deset godina od nezavisnosti Kosova i dan prije zasjedanja o razgraničenju sa Crnom Gorom, potpisan je ugovor o početku radova na putu Dečani – Plav, koji će kosovska Vlada finansirati sa oko 12 miliiona eura, piše portal Malesija.me.
  Ugovor su potpisali poslanici opštinskog parlamenta i prvi čovjek Dečana.
  Ministar za infrastrukturu Pal Lekaj kazao je će ovaj put približiti Albance koje žive sa obje strane granice.
  “Ovaj put će povezati Kosovo i Crnu Goru, ali prije svega će uticati na razvoj turizma kao jednu od najvažnijih grana za Dečane. Haradinajeva Vlada je zainteresovana za ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu u cijeloj zemlji, a naš cilj je ekonomski razvoj”, rekao je kosovski ministar. (CdM)
Ramo Radončić - Gusinje moje   (17. februar 2018)
ROYAL KITCHEN & BATH CORP - Vlasnik Almir Bektesevic New York   (17. februar. 2018)
Novih $550 za Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav). Ukupno do sada $24,770 + 100 eura   (16. februar 2018)
  Od Odbora u New Yorku koji prikuplja donacije za porodicu Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav) imalo listu novih donatora koji su donirali $550:
- Krcic( (Zuvda) Nufro $200
- Krcic (Zuvda) Samir $200
- Feratovic Emin $50
- Feratovic Rasim $50
- Feratovic (Jašarov) Ekrem $50
Ukupno do sada je prikupljeno $24,770 + 100 eura. Svi koji zele da pomognu ovoj porodici mogu da se obrati clanovima Odbora: Fehim Redzepagic 917-495-1001, Šukro Cecunjanin 203-258-1616, Beko Canovic 347-682-0878 i Rafet Hot 646-808-6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com.
Burhan Gačević iskoristio nagradu koju dodjeljuje Ismet Šujak   (16. februar 2018)
   Proslog vikenda restoran ČAKOR u Bronx-u je ugostio Burhana Gačevića, dobitnika nagrade “Pečeno jagnje”, koje je kao sponzor darovao vlasnik istog Ismet Šujak, na Veče Dijaspore, koje je organizovalo uruzenje Euro Gusinje iz New Yorka.
   Burhan Gačević je sa svojim najbližim (kliknite na sliku u lijevom uglu) proveo jedno, kako nam recče, “nezaboravno veče”.
   Ovom prilikom Burhan i njegovo drustvo se zahvaljuju Ismetu Šujak i kompletnom osoblju restorana ČAKOR, na odlicnoj usluzi, velikom izboru i jos boljem kvalitetu hrane.
   A vama postovani čitaoci iz New Yorka i okoline, upucujemo poziv da i vi posjetite ovaj poznati restoran i uvjerite se u kvalitet, kao hrane, tako usluga koje pruza. (Gusinje Plav Press)
Tači i Vujanović usvojili zajedničku izjavu o demarkaciji granice   (16. februar 2018)
   Predsjednik Kosova Hašim Tači je objavio danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem dogovorio zajedničku izjavu koja se odnosi na demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.
   “Dogovorili smo izjavu koja će podstaći Skupštinu Kosova da ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije”, kazao je Tači i dodao da se na toj izjavi intenzivno radilo u posljednjih 48 sati, prenosi Beta.
   Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je čestitao građanima Kosova na aneksu Sporazuma o demarkaciji. “Srećan sam da je danas postignut aneks sporazuma i da je dogovoreno ponovno sagledavanje i izmjene demarkacije sa Crnom Gorom. Danas je odlučeno da se sektori u dijelu prema Čakoru i Šepi još jednom sagledaju i izvrše korekcije”, napisao je Haradinaj na fejsbuk nalogu. (PCNEN)
Za stado, nije dobro ako mu je pastir - ovca !   (16. februar 2018)
Ljepote Plava i Gusinja cak ni Njemce ne ostavljaju ravnodusnim   (16. februar 2018)
   Nestvarne PlavskoGusinjske Ljepote koje cak ni Njemce ne ostavljaju ravnodušnim.
Došli sami da se se uvjere i naprave reportažu o našem zavicaju i sve to prikažu na poznatom Njemackom kanalu. Uživajte u prelijepoj prirodi našeg zavicaja.
Proslava DAN ŽENA, 8. mart - Riccardo's restoran, Subota, 10. mart 2018 u 5:00h   (15. februar 2018)
   U subotu, 10. marta, 2018 sa pocetkom u 5:00h u restoranu RICCARDO'S (21 street i 24 ave u Astoriji), u povodu praznika DAN ŽENA 8. mart, održaće se, tradicionalnno Veče za sve dame, pripadnice ljepšeg pola.
   Uz bogat muzički program i obilje hrane, predvidjeno je dosta raznih iznenadenja. U muzičkom programu učestvuju:
- Miki Koljenović
- Sejo Jeina
- Enver Metjahič
- Alela
- Kristina
Da sve bude u najboljem redu, pobrinuce se majstor u ovom zanatu Radončić Džako, kojemu je ovo jubilarna 11 godina zaredom kako organizuje ovo veče.
Zbog velikog interesovanja poželjno je da rezervacije izvršite na vrijeme putem telefona: 646 964 4138 ili 929 433 5915
Medijski sponzor veceri je web magazin Gusinje-Plav.com
Novih $450 za Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav). Ukupno do sada $24,220 + 100 eura   (16. februar 2018)
  Od Odbora u New Yorku koji prikuplja donacije za porodicu Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav) imalo listu novih donatora koji su donirali $450:
- Music Ahmet $100
- Djesevic Abaz $100
- Cecunjanin Miralem $50
- Srdanovic Ico, Haso, Isljam i Mirsad $200
Ukupno do sada je prikupljeno $24,220 + 100 eura. Svi koji zele da pomognu ovoj porodici mogu da se obrati clanovima Odbora: Fehim Redzepagic 917-495-1001, Šukro Cecunjanin 203-258-1616, Beko Canovic 347-682-0878 i Rafet Hot 646-808-6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com.
Hajtar za Hasniju Dervišević, rodj. Kučević - Subota, 24. februar 2018. god    (15. februar 2018)
   U New Yorku je 27. januara 2018 godine na ahiret preselila Dervisevic Hasnija, rodj. Kučevic u 67 godini zživota. Dženaza je obavljena 29. januara u New Yorku.
Tim povodom u subotu, 24 februara 2018 godine od 9 sati izjutra do 7 sati navecer, otvaraju hajtar u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji, suprug Ruždija, sinovi Ener, Edin i Edis, brat Beco, djeveri Hamdo i Enver, unučad, djeveričići, sa bratstvima Dervišević i Kučevć, rodbinom i prijateljima.
Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Hajtar za Tahira Vukel - Subota, 3. mart 2018   (15. februar 2018)
   Dana 14. januara 2018 godine u New Yorku je na ahiret preselio naš dragi Tahir (Šefkije) Vukel, u svojoj 42 godini. života.
Tim povodom u subotu, 3. marta 2018 godine od 9 sati izjutra do 7 sati navece otvaraju hajtar: otac Šefkija, sin Dean, braca Adem i Sanel, sa stricevima, bratstvom Vukel, rodbinom i prijateljima, u Ali-Pašinoj džamiji u Astoriji.
Svi smo Allahovi svi se njemu vracamo.
Iz Egalizacionog fonda Plavu 1,05 miliona, a Gusinju 469.536 eura   (15. februar 2018)
  Ministarstvo finansija donijelo je plan privremene akontativne raspodjele novca iz Egalizacionog fonda za tekucu godinu, koji iznosi 31 milion eura, saopšteno je iz tog resora, ali i iz Zajednice opština.
   Evo koliko ce dobiti neke od 15 opština: Plav 1,05 miliona (3,41 odsto), Gusinje 469.536 eura (1,51 odsto), Rožaje 2,62 miliona (8,47 odsto) i Petnjica 755.320 eura (2,44 odsto).
   Ove opštine, ukljucujuci i Prijestonicu Cetinje, su i prošle godine bile korisnici Egalizacionog fonda, na osnovu cega je napravljen plan za ovu godinu.
Generalni sekretar Zajednice opština Refik Bojadžic kazao je Pobjedi da nakon ovog, privremenog, slijedi konacni plan.
“Ova sredstva ce se do donošenja konacnog Plana akontativne raspodjele sredstava za 2018. privremeno akontativno rasporedivati opštinama korisnicima Fonda, a na nivou procentualnog ucešca pojedinih opština u ukupnim sredstvima Fonda za 2017. Buduci da se Prijestonici Cetinje, shodno Zakonu o Prijestonici, više ne dodjeljuju sredstva Egalizacionog fonda, raspodjela se vrši na 15, umjesto na 16 opština, kako je to bilo do ove godine. (CdM)
Predstavnici TIKE u posjeti Opštini Gusinje   (15. februar 2018)
  Juce su u zvanicnoj posjeti opštini Gusinje boravili predstavnici turske Agencije za medunarodnu saradnju i koordinaciju Tika u Crnoj Gori, gosp. Ahmet Altun, glavni koordinator, gosp. Merdan Krlic, šef kancelarije i pomocnica koordinatora Tike u Crnoj Gori.
   Dobrodošlicu u ime opštine Gusinje poželjeli su im Anela Cekic, predsjednica opštine, Huso Brdakic, potpredsjednik i Dženadin Radoncic, predsjednik skupštine i u srdacnom i otvorenom razgovoru upoznala goste o aktuelnoj situaciji u opštini Gusinje, izazovima sa kojima se susrece opštinska administracija.
   Tokom sastanka predstavnici Tike i Opštine Gusinje su razmotrili u kojim oblastima Tika može pomoci najmladoj opštini. Dogovoreno je da se naprave konkretni projekti u oblasti poljoprivrede koje bi Tika podržala i koji bi omogucili održivost tih projekata i upošljavanje ljudi.
Glavni razlog ove posjete je upravo donacija Tike opštini Gusinje u vidu opreme za Službu zaštite i spasavanja u vrijednosti od 43.500 eura. Ovaj projektni zadatak je dogovoren još prilikom posjete i sastanku u Tiki koji je organizovan pocetkom jula prošle godine a kojem su prisustvovali predsjednica Anela Cekic i potpredsjednik Huso Brdakic. Kako je koordinator Ahmet Altun kazao upravo je stigao pozitivan odgovoriz Ankare u vezi ove donacije i isporuka opreme za Službu zaštite i spasavanja u Gusinju ce brzo i bitirealizovana. TIKA je do sada u Crnoj Gori realizovala brojne projekte u skoro svim opštinama i naš cilj je da obuhvatimo što više korisnika i da riješimo urgentne problem sa kojima se susrecu gradani CG naglasio je koordinator Altun. Takodje je koordinator podsjetio da opština Gusinje i za neke slicne infrastrukturne ili materijalne projekte može ocekivati njihovu podršku.
Koordinator TIKE ce sa saradnicima ponovo posjetiti Opštinu Gusinje prilikom predaje donacije za vatrogasnu službu. Predsjednica opštine Anela Cekic sa saradnicima se zahvalalila na iskrenoj podršci koju ima od Tike i podsjetila da je upravo ova nama znacajna donacija i pocetak naše saradnje. (Gusinje Plav Press)
Šućko Baković ocijenio da ženska medresa i Reuda u Rožajama nezakonito rade  (15. februar 2018)
   Vjerske škole u Rožajama, odnosno Srednja ženska medresa i predškolska ustanova “Reuda” djeluju u Crnoj Gori nezakonito, stav je ombudsmana Šućka Bakovića.
  Zaštitnik ljudskih prava i sloboda je po sopstvenoj inicijativi formirao predmet i otvorio istragu, kako bi provjerio rad vjerskih škola u Rožajama, nakon što su mediji objelodanili da tamo postoje sporne škole koje nesmetano djeluju, a to je potvrdio i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, koji je upozorio na postojanje nelegalnih ustanova ove vrste, te je tražio i reakciju nadležnih.
   “Evidentno je da za rad Srednje vjerske škole ženska medresa (istureno odjeljenje “Gazi Isa Begove medrese iz Novog Pazara) i vjerske predškolske ustanove “Reuda u Rožajama ne postoji pravni osnov”, napisao je ombudsman u mišljenju.
On je nesumnjivo ustanovio da Srednja vjerska škola ženska medresa nije licencirana i ne posjeduje nikakvu dokumentaciju za obavljanje djelatnosti.
Inspektor, kako je pojašnjeno u mišljenju, međutim, nije mogao da provjeri da li vjerska predškolska ustanova “Reuda” ima neku vrstu dokumentacije, jer su te prostorije bile zaključane kada je došao u obilazak.
Zbog utvrđenih nepravilnosti u ovom postupku ombudsman je u preporuci zatražio od Vlade da preduzme neophodne mjere i aktivnosti u okviru svojih ustavnih ovlašćenja kako bi se na cjelovit način uredilo djelovanje vjerskih zajednica u oblasti obrazovanja.
Medresa u Tuzima, ustanovio je Baković, jedina je vjerska škola koja izvodi javno važeći obrazovni program, što znači da posjeduje licencu. (CdM)
TELERING RTRS (14.02.2018.) Gost Fahrudin Radončić   (15. februar 2018)
Novih $800 za Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav). Ukupno do sada $23,770 + 100 eura   (15. februar 2018)
  Od Odbora u New Yorku koji prikuplja donacije za porodicu Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav) imalo listu novih donatora koji su donirali $800:
- Sadat Redzematovic $100
- Hadzovic Dzafer $100
- Krcic (Muja)Sejo i Senad $200
- Jevric Enver $100
- Feratovic Nermin $200
- Graca Sadetin $100
Ukupno do sada je prikupljeno $23,770 + 100 eura. Svi koji zele da pomognu ovoj porodici mogu da se obrati clanovima Odbora: Fehim Redzepagic 917-495-1001, Šukro Cecunjanin 203-258-1616, Beko Canovic 347-682-0878 i Rafet Hot 646-808-6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com.
Hajtar Hadžović (Saljiha) Jusufa - Nedelja, 4. mart 2018    (14. feb 2018)
   U Phoenix (Arizona), 13. januara 2018 je u 87. godini na ahiret preselio Hadžović (Saljiha) Jusuf. Dženaza je obavljena na Washington mezarju na Long Islandu.
Tim povodom otvaraju hajtar njegovi sinovi Senad i Julfad, brat Mujo, bratstvo Hadžović, unučad, sestričići, rodbina i prijatelji, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji, u nedelju 4. marta 2018, od 9 sati izjutra do 7 sati naveče.
Sjećanje na Koljenović H. Ismeta   (1954-2017)  (14. feb 2018)
   Danas, 14-tog februara navrsava se tuzna godina od prerane smrti naseg dragog supruga, oca, djeda i tasta Ismeta Kojlenovića.
Dragi Tata, tek nam prodje prva godina, a nimalo nije lakše našim dušama, ta praznina i bol u duši su tu i to mi najviše možemo da osjetimo. Svaki dan mislimo na tebe i spomenemo te, jer si ostavio puno lijepih uspomena koje s vremenom ne mogu da izblijede. Vrijeme ne može da izliječi tu prazninu za svojim roditeljem,uvijek ćeš živjeti u našim srcima.
Molimo Allaha dz š. da ti podari lijep dzenet.
Tvoja porodica; supruga Ismeta, kćerke Sofija, Aida, Adela i Samanta, sin Ernest, zet Enes, unučad Sara i Ena.
SMARTTAX SOLUTIONS, INC - vl. Mirsad Mehremić    (14. feb 2018)
  Ukoliko ste zbunjeni i neodlučni ko će ispuniti vašu "Income Tax"-u zasigurno niste sami. Ispravna strategija planiranja, plaćanje i sam obračun poreza je jedan od ključeva vašeg finansijskog uspjeha.
  Najveći dio mog života sam posvetio računovodstvu i porezima i za sve ove godine sam naučio čisto, diskretno i efikasno balansirati želje klijenata i zahtjeve federalnih i lokalnih vlasti.
  Bilo da ste na početku vašeg radnog vijeka ili raspolazete komliciranom activom, investmentom ili ste u specificnoj situaciji uz najnize troškove imam najbolja rješenja za vaše potrebe.
  Uz sve ovo, možda je vrijeme da počnete i vaš vlastiti "business". Sve konsultacije oko otvaranja firme, dodatnih registracija i osiguranja su besplatne.
  Za sve infromacije obratite se na telefon 917-602-3267 ili me posjetite na adresi 41-01 Broadway Astoria, NY 11103.
Svako novorodjence u opštini Gusinje ce dobiti po 100 eura  (14. februar 2018)
   Obavještavaju se gradjani opštine Gusinje da je na sjednicu Skupštine opštine Gusinje održane 25.12.2017,usvojena Odluka o dopunama Odluke o socialnim davanjima (“Službeni list CG-Opštinski propisi “, broj.04/18),kojom se iz Budžeta opštine Gusinje daje novcana naknada za novorodenu dijecu.
  Pravo na novcanu naknadu za novorodenu djecu može ostvariti jedan od roditelja koji ima prijavljeno prebivalište ili stalno nastanjenje na teritoriji opštine Gusinje, pod uslovom da to pravo nije ostvareno u nekoj drugoj opštini na teritoriji Crne Gore. Visina novcane naknade je utvrdjena u visini 100 eura.
  Pravo na naknadu za novorodjeno dijete ima roditelj, usvojilac, staralac, hranitelj ili lice kome je djete povjereno na njegu, staranje i vaspitavanje, podnošenjem zahtjeva Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Gusinje, uz koji je dužan da priloži kopiju licne karte, potvrdu o prebivalištu, odnosno potvrdu o stalnom boravku, izvod iz maticne knjige rodenih za dijete, kao i potvrdu da to pravo nije ostvario drugi roditelj, u slucaju prijavljenog prebivališta/odobrenog stalnog boravka u nekoj drugoj opštini u Crnoj Gori.
Ovo pravo može se ostvariti do navršene godine dana djeteta. Za bliže informacije kandidati se mogu obratiti na telefon: 0082-67-610-335.
Sekretarijat za opstu upravu i drustvene djelatnosti opstine Gusinje
Šefkija Bekteševic, sekretar
Sjecanje na Kolenovic Haka Ismeta    (1954 - 2017 ) (14. februar 2018)
   Dana, 14 februara 2018. navrsila se jedna godina od kada vise nije sa nama nas dragi brat Ismet.
Navrsava se godina od kako si nas tvojom iznenadnom smrcu napustio zauvijek, a bol, prazninu i neizmjernu tugu, koju osjecamo sa tobom u nasim srcima, ne moze vrijeme da izbrise, jer uvijek si bio dio naseg zivota i vjecno ces ostati u nasim srcima i mislima. Pocivaj u miru stari druze moj.
Tvoj brat Zaim, sa porodicom: supruga Jasmina, sin Alen, kcerke Amanda i Alena
Godina dana od smrti našeg dragog Kolenovic Ismeta    (1954 - 2017)   (14. februar 2018)
   Dragi Ismete, i danas ovog 14-og februara kada se puni godina dana od našeg rastanka sa tobom postoji velika bol i praznina u našim srcima kao i onog dana kad si nas iznenada napustio. Živjeceš vjecno u našim srcima voljen i nikad zaboravljen.
  Tvoji: majka Igbala i brat Mustafa sa porodicom.
Omeragic Ajdin    (14.02.2011 - 14.02.2018 )   (14. februar 2018)
   Vrijeme koje je proslo a i ono koje tek dolazi nece moci da izbrise uspomene koje nas svaki dan podsjete na to kakvog smo babu imali. Nas nikada zaboravljeni baba Ajdin.
Tvoji: Medo, Kumra, Adel, Aldina, Alina, Almina i Amra
PLAVSKO-GUSINJSKI VELESLALOM na skijaskim terenima BELLEAYRE Mountain- Subota, 3. mart 2018   (14. februar 2018)
Dana 3. marta 2018
MAJA KARANFIL
organizuje

PLAVSKO-GUSINJSKI VELESLALOM
na skijaskim terenima BELLEAYRE Mountain.

Za sve informacije nazovite
Refika Deljanin 646 279 4151 ili Jupa Desica 845 254 5090

Adresa: Delaware Coutr Motel
1141 Main street
FLEISCHMANNS, NY 12430
Udruženju EURO Gusinje uplaćeno novih $500 na ime donacija za 2018 godinu    (13. februar 2018)
  Od finansijske službe udruženja EURO Gusinje smo dobili imena novih donatora za 2018. godinu, koji su donirali $500:
- Šehovic Erol $100
- Radoncic Šeko $100
- Radoncic Zuvdo $100
- Radoncic Smajle $100
- Neljkovic Caza Salem $100
Kompletan spisak donatora udruženja EURO Gusinje mozete pogledati za sljedecem linku
Svi koji žele da doniraju za ovo humanitarno udruženje i tako postanu dio njihove familije, mogu se obratiti bilo kojem članu Upravnog odbora ovog udruženja. (Gusinje Plav Press)
Plavljani se sa turnira u Herceg Novom 2018 vracaju sa trofejima    (13. februar 2018)
   Na medjunarodnom fudbalskom turniru u Herceg Novom, na kojem su ucestvovale ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercogovine i Crne Gore, ekipa FK Jezero iz Plava je ucestvovala u tri kategorie godista 2005, 2007 i 2009.
   Kao i ranije, djeca iz Plava nijesu razocarala ni ovaj put i vracaju se u grad pod Visitorom sa trofejima.
   2007 godiste su osvojile trece mjesto, u polufinale su ispali na penale.
   Generacija 2005 gododiste osvojila je drugo mjestoi srebrenu medalju. Zbog gol razlike imali su isti broj bodova i zavrsili turnir bez poraza. Jednu utakmicusu igrali nejeseno.
   Ovim putem zelim da se zahvalim FONDACIJI GUSINJE koji su kao i mnogo puta do sad pomogli finansiski mladje kategorije Jezerau iznosu od 1500 dolara i omogucili da 31 dijete ucestvuje na ovom medjunarodnom turniru.
   Posebnu zahvalnost dugujemo NEČKU JULEVIĆ-u, koji se angazovao da prikupi novcana sredstva, jer znamo da je to najtezi dio posla. Takodje se ZAHVALJUJEMO svima onim akoji su nam donirali sredstva za ucestvovanje na ovom medjunarodnom turniru i omogucili da i ona djeca koja nemaju sredstava ucestvuju na ovom turniru, da se druze,raduju kao i sva djeca na ovom turniru.
   I na kraju velkiu zahvalnost gospodinu Rafetu Hot na mediskom sponzorstvu na web stranici GUSINJE-PLAV.COM
   Pozdrav iz Plava,
   Mirza Mekuli
BEZ GRANICA TV VIJESTI 12 02 2018    (13. februar 2018)
Udruženju EURO Gusinje uplaćeno novih $450 na ime donacija za 2018 godinu    (12. februar 2018)
  Od Mihreta Radončića, blagajnika udruženja EURO Gusinje smo dobili imena novih donatora za 2018. godinu, koji su donirali $450:
- Radončić Husnija $50
- Feratović Rasim $100
- Čekić Rafet $200
- Hodžić Iso $100
Kompletan spisak donatora udruženja EURO Gusinje mozete pogledati za sljedecem linku
Svi koji žele da doniraju za ovo humanitarno udruženje i tako postanu dio njihove familije, mogu se obratiti bilo kojem članu Upravnog odbora ovog udruženja. (Gusinje Plav Press)
Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti    (12. februar 2018)
   Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
  Dr. Zlatanic Elmela sa 32 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

  Posjete mozete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Murat Julevic: Apel kabinetu MUP-a Crne Gore i Direktoru policije Crne Gore    (12. februar 2018)
   Postovani gospodine Direktore,
  Koristim priliku da vam se prvo predstavim,
  Zovem se Murat Julevic rodjen u Gusinju, javljam vam se iz Njemacke gdje radim i zivim skoro 50 godina. Clan sam Saveza Crnogorskih Asocijacija Njemacke, predstavnik Fondacije Gusinje za Zapadnu Evropu i Koordinator Akcije Sjever iz Kelna - Njemacka za Opstine Gusinje i Andrijevicu.

  Obracam vam se sa potrebom i informacijom u vezi katastrofalnog i nenormalnog stanja sigurnosti u nasoj novoj Opstini Gusinje. Kao sto je vama i vasim institucijama poznato ni dan danas nemamo soptvenu policijsu stanicu niti Opstinske policjske sluzbenike, nego nas teren pokrivaju sluzbenici stanice policije iz Plava. Nasa familija i sugradjani koji tamo zive, susrecu se svaki dan sa razlicitim problemima i nesigurnostima koji svaki dan dozivljavaju, a da ne govorim o nasim domacinstvima koji su savki dan na udaru pljackasa i razbijaca nasih kuca i domova u nasem rodnom mjestu. Mogu vam reci da od proslog ljeta pa do prekjuce samo na teritoriji opstine Gusinje razbijeno je i opljackano preko dvadesetak kuca, a da nazalost do danas nije rijesen ni jedan slucaj. Medju njima je nazalost i nasa kuca prije dva dana dosla na red pa ce i ostale zatvorene kuce nasih gastarbajtera biti sledece.
Vjerovatno znate da smo mi u Dijaspori dosta doprinjeli i pomogli nasu C. Goru, i dalje pomazemo i promovisemo koliko je to moguce, da nasa Domovina bude jedna sigurna moderna drzava u Evropi, a na vama je da nama u Dijaspori i u Domovini omogucite da se bez straha i stresa normalno zivi. Jedino tako mozemo biti lojalni i spremni za saradnju i ljubav prema nasoj domovini Crnoj Gori.
U moje licno ime i svih nasih sugradjana u Dijaspori, apelujemo na vas i institucije koje su za to ovlascene, da se sto prije pozabavite sa ovim velikim problemom i upotrijebite sve zakonske mogucnosti kako bi sprijecili i rijesili probleme koje sam vam proslijedio i ukratko obrazlozio.
U nadi da cete ovo razmotriti i pozitivno rijesavati i odgovoriti, saljem vam srdacne pozdrave iz Njemacke, zelim sve najbolje u vasem radu.

Murat Julevic
Predstavnistvo Fondacije Gusinje za Zapadnu Evropu – Njemacka
Koordinator Akcije Sjever iz Kölna, i doskorasnji clan Saveza Crnogorskuh Asocijacija Njemacke
LEGALIZACIJA NELEGALNIH OBJEKATA U CRNOJ GORI   (12. februar 2018)
    Zašto? U oktobru prosle godine stupio je na snagu Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata i time otpoceo proces legalizacije nelegalnih objekata u Crnoj Gori.
Zavisno od realne kvadrature Vaše nekretnine na terenu, njene pravne cistote, lokacije i slicno, varirace konacne cijene legalizacije.Svakom objektu treba prici sa posebnom i pažnjom i na najsigurniji i finansijski isplativ nacin legalizovati svoju nepokretnost. Zato Vas savjetujemo da pripremu dokumentacije za legalizaciju Vašeg objekta povjerite profesionalcima.
  Gdje? Prvi Centar za legalizaciju nepokretnosti u Crnoj Gori, otvoren je u Baru i nalazi se preko puta opštine na adresi: Rista Lekica C6. Broj mobilnog telefona, Viber-a i WhatsApp-a za sve potrebne informacije je +382 66 133 803.
  Kada? Centar radi od ponedeljka do petka od 09-15 casova po lokalnom vremenu, dok sve informacije putem telefona, Viber-a ili WhatsApp-a možete dobiti svakodnevno od 9-19 sati po lokalnom vremenu.
  Kako? Pišite, zovite, informišite se jer svi savjeti su besplatni. Centar preko mreže arhitekata, geodeta, aadvokata, procjenitelja i notara radi na teritoriji cijele Crne Gore.
Nudimo usluge licenciranih geometara, arhitekata, staticara, inženjera, projektanata i pravnika. Naši saradnici su i renomirane licencirane firme koje se bave remontom i izgradnjom objekata, izradom tehnicke dokumentacije i pravnim zastupanjem. Za Vas radimo svu tehnicku dokumentaciju, podnosimo je lokalnim ili državnim organima i zastupamo Vas pred njima.
  Naši kontakti su: Viber/WhatsApp/Mob.+ 382 66 133 803
e-mail: info@legalno.me
web site: www.legalno.me
Facebook:@centarzalegalizaciju
OBEZBIJEDITE I PREDAJTE DOKUMENTACIJU NA VRIJEME DA VAŠA NEKRETNINA BUDE VAŠE NEOSPORIVO VLASNIŠTVO.
  Iskreno Vaš,
  PRVI  Centar za legalizaciju nepokretnosti u Crnoj Gori
Novih $590 za Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav). Ukupno do sada $22,970 + 100 eura   (11. februar 2018)
  Od Odbora u New Yorku koji prikuplja donacije za porodicu Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav) imalo listu novih donatora koji su donirali $590:
- Sadikovic Raifa $120
- Jakupovic Belm $120
- Feratovic (Senada) Galjo $50
- Feratovic Esnaf $100
- Zeko i Ragip (H) Koljenovic $100
- Cekic Fako (Kanada) $100
Ukupno do sada je prikupljeno $22,970 + 100 eura. Svi koji zele da pomognu ovoj porodici mogu da se obrati clanovima Odbora: Fehim Redzepagic 917-495-1001, Šukro Cecunjanin 203-258-1616, Beko Canovic 347-682-0878 i Rafet Hot 646-808-6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com.
Na ahiret je preselio Ertan (Semsa) Kandic    (1964-2018) (11. februar 2018)
   U Sarajevu je u subotu, 10. februara 2018 na ahiret je preselio Ertan (Semsa) Kandic u 53 godini zivota.
Dženaza ce se obaviti u utorak 13. februara u 15 casova na gradskom groblju Vlakovo.
Ožalošceni: supruga Samija, sin Faruk, kcerka Ferida, sestre Elzana, Suzana i Selvana sa porodicama, punica Fatima, svastika Biba, sure Esad i Enes, amidze Cazim, Sejdo i Ramo, tetke Sarka, Igbala, Badema i Maljica, i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
Tehvid ce se prouciti istog dana u kuci rahmetlije u 13:00 sati u ul. Sanac 99 (Hrasno Brdo)
Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo!
Zemljotres potresao Crnu Goru, epicentar kod Plava  (11. februar 2018)
  “Zemljotres jačine četiri stepena po Rihterovoj skali pogodio je područje Plava u 14 sati i pet minuta. Riječ je o potresu srednje jačine, koji je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području”, kazali su za CdM iz Seizmološkog zavoda Crne Gore.  Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4.0 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 9 km. Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području.
   U posljednje vrijeme na Sjeveru se dogodio niz zemljotresa. Predhodni zemljotres sa epicentrom desio se krajem januara, na osam kilometara zapadno od Plava. (CdM)
Zahvalnica Gaga Jovovića, sina Goluba i Milanke Jovović iz Dosudja (Gusinje).    (11. februar 2018)
  Poštovani,
  Želim da Vam se u ime porodice i u ime mojih roditelja Goluba i Milanke Jovović najsrdačnije i najiskrenije od srca zahvalim, našim komšijama, prijateljima i donatorima, koji našu porodicu, moje roditelje i dan danas nose u srcu i svojim delima to dokazuju.
  Od srca Vam najlepše Hvala.
Takodje zahvaljujem humanitarnom udruženju EURO GUSINJE, koji su sve organizovali, podržali i prvi donirali. Od srca Vam Hvala.
  Puno sreće i uspjeha u daljem radu.
   Naravno, sve to su podržali i propratili medijski sponzor redakcija web. magazin Gusinje-Plav.com. Od srca Vam Hvala.
Koristim priliku i da ujedno novoizabranom presedniku gospodinu Selimu Čekiću čestitam i poželim uspjeh i sreću u daljem radu.
S poštovanjem,
Gago Jovović
Iz arhive radia Behar iz New Yorka: "Plav-Gusinje, ljute Prokletije".  (11. februar 2018)
  Iz arhive radia Behar iz New Yorka: "Plav-Gusinje, ljute Prokletije".
Stihove čita Vasvija-Valja Varajić. Aranžman: Rizah-Rizo Čekić.
Šoškić tvrdi da se protivio ubistvu, ali je sa Konatarom mučio bračni par Dašić   (10. februar 2018)
   Marko Šoškić (24) iz Plava, jedan od optuženih za ubistvo starice Gordane Dašić (84) iz Brezojevice kod Plava i brutalnog prebijanja njenog supruga Vuka Dašića rekao je da se protivio zločinu koji se dogodio 31. maja u Brezojevicama, ali sudiji Vukomiru Boškoviću nije mogao da objasni zašto nije napustio kuću, kada je čuo da će Aleksandar Konatar (33) na smrt da ih pretuče. Pred vijećem višeg suda juče je nastavljeno suđenje Bjelopoljcu Aleksandru Konataru (33) i Marku Šoškiću (24) iz Plava, optuženima za ubistvo starice Gordane Dašić i prebijanja njenog supruga Vuka Dašića.
  Šoškić je kazao da mu je Konatar, sa kojim se dogovorio da mu pokaže kuću koju treba da opljačka, tek na ulazu kuće rekao da će da povrijede starce, čemu se on protivio.
- Konatar mi je kazao da mu trebaju pare jer je dužan, da će uzeti novac od staraca ili će ih ubiti, na šta sam mu kazao: ,,Ti nećeš nikog ubiti, niti ja hoću tu bruku u selo“ - ispričao je Šoškić.
Šoškić je dalje ispričao da je Konatar prvo prišao starici, udario je pesnicom u glavu, a potom prešao u drugu sobu kod starca i počeo i njega da udara... nastavak teksta
Novih $900 za Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav). Ukupno do sada $22,380 + 100 eura   (10. februar 2018)
  Od Odbora u New Yorku koji prikuplja donacije za porodicu Zećka i Esada Canovića iz Bogajića (Plav) imalo listu novih donatora koji su donirali $900:
- Music (Redzepa) Aljo 200
- Cecunjanin Redzo $100
- Mujovic Hamdo $100
- Jevric Nedzad $100
- Rašic Skendo $100
- Feratovic Esko $100
- Pupovic Rafet $100
- Djesevic Eko $100
Ukupno do sada je prikupljeno $22,380 + 100 eura. Svi koji zele da pomognu ovoj porodici mogu da se obrati clanovima Odbora: Fehim Redzepagic 917-495-1001, Šukro Cecunjanin 203-258-1616, Beko Canovic 347-682-0878 i Rafet Hot 646-808-6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com.
LIJECENJE KURANOM U SJEDINJENIM AMERICKIM DRŽAVAMA   (10. feb 2018)
   U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog.

LIJECENJE KURANOM U SJEDINJENIM AMERICKIM DRŽAVAMA.

Nermin Huseinovic, profesor islamskih nauka.
Država: New York. Grad: New York City.

Lijecenje Kuranom je dostupno svima, bez obzira na vjersku pripadnost i ostalo, dakle: muslimanima i nemuslimanima, muškim i ženskim, maloljetnim i punoljetnim osobama.

Spomenuto lijecenje je poznato pod terminom "šerijatska rukja" ili ukratko "rukja".

Radi dogovaranja termina pozovite broj telefona Nermina Huseinovica: 347-781-0144. Pozivi na Bosanskom, Albanskom ili Engleskom jeziku. Ako se ne budem javio, ostavite poruku pa cu vas nazvati kada budem bio u prilici.

Neka je hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova!
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu   (10. februar 2018)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
  Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

  BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
  352 East 51 Street
  New York NY 10022 (srijedom i petkom)
  212 668-8400
Advokat Edvin Hot - Cohen & Siegel, LLP   (10. februar 2018)
   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obešštećenje (novac). Advokati u naššoj firmi Cohen & Siegel, LLP, sa višše od 25 godina iskustva, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u White Plains, Brooklyn, Queens, Bronx, i Newburgh.
  Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.

  Našša šširoka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažžemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a našši advokati pored engleskog i ššpanskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon ššto se završši vašš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT na 917 993 2095 ili pozivom na 914 421 0080, gdje se nalazi našš glavni ured u White Plains, New York.

Law firm "COHEN & SIEGEL, LLP"
"NE POSTOJE NEIZLECIVE BOLESTI"    (10. februar 2018)
   Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari cesto zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izlijeci samog sebe
  Sve takozvane neizlecive bolesti možete izlijeciti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jacanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i cajeve
  - nacin ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizickim aktivnostima
Na taj nacin cete ojacati vaše organe to jest organizam. Tada ce vaš ojacani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlecenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i narucivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
ČIŠĆENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOĆAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM ČIŠĆENJA CRIJEVA

Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

     Rafet Hot         Selim Cekic        Nuki Lucevic     Senad Sehovic     Hamo Mulic       Mirza Vukelj     Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"