www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $267,821 +($126,250 + €500($580)) + €46,388.22

Nedelja, 25. septembar 2022 god. od 9am do 7pm - Hajtar za Jovanku (supruga Murata) Bektešević, rodj. Vučićević otvaraju: suprug Murat, sinovi Muharem i Muzafer, sa bratstvom Bektešević, rodbinom i prijateljima, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.

N.N. osoba iz Gusinja donirala $500 za izgradnju IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (26. sep. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- N.N. osoba iz Gusinja donirala $500


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $267,821.00 + ($126.550 + €500($580)) + €46,388.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
AIDA HOME REALTY INTERNATIONAL   (26. septembar 2022)
Na ahiret je preselila Eldina (Mustafe) Koljenović   (1978-2022)  (25. septembar 2022)
  U Gusinju je 24.09.2022. godine na ahiret preselila Eldina (Mustafe) Koljenović, u 44. godini života.
  Tim povod hajtar je otvoren 25.09.22. u 18h u Restoranu Bajrovića u Gusinju, dok će hajtar za žene biti otvoren u porodičnoj kući.
  Dženaza će se obaviti 26.09.2022. god. u 13:15h, nakon podne namaza i kreće od Nove džamije.
   Ožalošćeni: braća Mersid, Haris, Azmir, Sead i Kenan, sestre: Aida, Ferida, Ismeta, Kimeta i Belkisa, snahe: Alisa, Sanlea i Enesa, bratanična: Zada, bratanići, stričevi, dajdži, bratstva Koljenović, Nikočević i Juljević i ostala rodbina."
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi’un- “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo” (www.gusinje-plav.com)
Studentu iz Crne Gore pukla arterija u Americi, neophodna pomoć za operaciju   (25. septembar 2022)
   Kako se u pozivu za pomoć navodi, pomoć mu je potrebna jer mu je iznenada pukla arterija koja je izazvala ozbiljno krvarenje u mozgu.
   ''Trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici Mount Sinai West na Menhetnu 59 st. Pod stalnim je nadzorom ljekara i čeka operaciju mozga. Nažalost, ova operacija je prilično skupa i on će morati da ostane u bolnici u Njujorku narednih nekoliko mjeseci dok se ne oporavi i neće moći da radi u narednom periodu”, navodi se u objavi.
  Svaka pomoć za plaćanje operacije i drugih medicinskih troškova koji neće biti pokriveni osiguranjem, kao i pomoć oko njegovih svakodnevnih životnih troškova je veoma cijenjena i mnogo će pomoći da se mladi Filip oporavi.
  Cilj je da se prikupi 100.000 dolara. Do sada je donirano skoro 55.000, a Filipu možete pomoći doniranjem preko platforme GOFUNDME
Đukanović se obratio 'staroj' većini: Borci protiv Crne Gore, imate jedinstvenu šansu   (25. septembar 2022)
  Predsjednik države Milo Đukanović obratio se večeras 'staroj' većini.
  "Promjenljivoj parlamentarnoj većini koja prijeti da će me smijeniti ukazala se jedinstvena šansa. Nepokolebljivi borci protiv Crne Gore imaju jedinstvenu priliku, iako to ne bi željeli, da urade nešto za svoju državu. Da hitno daju svoj glas za izbor sudija Ustavnog suda i tako pokažu da stvarno misle da sam prekršio Ustav. Ako bi im to potvrdio Ustavni sud, imali bi otvoren put da smijene Predsjednika države. Ne učine li tako, pokazaće se da su samo manipulanti, u istom kolu "ringe, ringe raja" politike njihovih koalicionih saboraca", istakao je on. (Analitika.me)
JONA DENTAL Clinic Peć (Kosovo) - Dr. Alban Haxhiajdini    (25. sep. 2022)
  JONA DENTAL Clinic Peć (Kosovo) - Dr. Alban Haxhiajdini

  Adresa: Kompleksi Puhovci, Leke Dukagjini XK, Peć (Kosovo)
  +383 46 133 133 (Viber)
  +386 49 584 583 (Viber)

  Instagram @dr.albanhaxhiajdini

  Kliničke usluge obuhvataju: opštu stomatologiju, endodontsko liječenje, ortodonciju, estetiku, pedodonciju, oralnu i parodontalnu kirurgiju kao i protetiku. Našim pacijentima pružamo visokokvalitetnu njegu koristeći najnaprednije dostupne tehnologije.
Đukanović: Žele da pobjegnu od izbora, zbog njih imamo dvije izgubljene godine za Crnu Goru   (25. septembar 2022)
  “Na neki način, ovo su izgubljene dvije godine za Crnu Goru. Ovo je vrijeme u kojem su prethodna i aktuelna vlada zahvaljujući svojoj nekompetentnosti i neposvećenosti crnogorskim državnim interesima, proizveli ozbiljne štete na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu. Ovo su bile dvije godine nekontrolisanog zaduživanja, ne za razvoj, jer svaka vlada se zadužuje, od najmanje razvijenih država pa do najrazvijenijih, kakve su recimo SAD ili Japan. Ali, zadužuju se da bi uložili u razvoj. Za razliku od tih vlada, naše dvije vlade su se zaduživale za tekuću potrošnju i da bi stvarale iluzuju kod ljudi da mogu živjeti mimo rezultata svog rada. To tako radi pijani domaćin. Crna Gora je umjesto odgovornih vlada na čelu svoje kuće imala pijanog domaćina”, poručio je Đukanović... nastavak teksta
Hajtar za Jovanku (supruga Murata) Bektešević, rodj. Vučićević - Nedelja, 25. septembar 2022 od 9am do 7pm   (25. sep. 2022)
  U New Yorku je 3. avgusta 2022 godine na ahiret preselila Jovanka (supruga Murata) Bektešević, rodj. Vučićević, u 82. godini života.
  Tim povodom hajtar otvaraju: suprug Murat, sinovi Muharem i Muzafer, sa bratstvom Bektešević, rodbinom i prijateljima, u nedelju 25. septembara 2022 od 9am do 7pm, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
  Poslije hajtara proučiće se tehvid.
Poziv za obelježivanje 28. godišnjice pogibije zlatnog ljiljana Zama Dučića   (25. septembar 2022)
  U ponedjeljak 26.09.2022.godine u 10,30 sati, u haremu Alipašine džamije u Sarajevu (gdje je i ukopan), odat će se počast rahmetli Zamu Dučiću. Pozivamo sve zavičajce i prijatelje zavičaja da nam se pridruže, te da zajedno proučimo Fatihu našem heroju.
   Dokumentarni film „LEGENDA O ZAMI-SMRT ZA ŽIVOT“, autora Avde Huseinovića realizovan u produkciji Udruženja „Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana u Bosni i Hercegovini“ 2019. godine, priča je o Zami Dučiću, legendarnom sarajevskom ratnom komandantu, jednom od simbola odbrane grada Sarajeva, heroju odbrane Republike Bosne i Hercegovine.
   Film prati njegov životni put od rođenja i odrastanja u rodnom Plavu, pa do dolaska u Sarajevo, formiranja porodice, organizacije otpora, velikih herojskih podviga u odbrani glavnog grada RBiH i pogibije na koti Jasen kod mjesta Srednje (općina Ilijaš).
  U herojskoj borbi u odbrani države Bosne i Hercegovine, Zamo Dučić je poginuo prije 28 godina, 24. septembra 1994. godine na poziciji komandanta Manevarskog bataljona 101. motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.
  Za hrabrost ispoljenu tokom agresije, posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”, te je proizveden u čin majora. Jedna kasarna Oružanih snaga BiH nosi njegovo ime. Zamo Dučić je poginuo u borbi sa specijalnom jedinicom Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske RS „Beli vukovi“, koja je bila pojačana ruskim plaćenicima.
(VIDEO) Šako Polumenta pjevao fudbalerima BiH, pa poručio: Jugoslavija još živi   (25. septembar 2022)
  Hvala vam dobri ljudi. Mi smo kasnije duboko u noć nastavili sa ljubavlju po ko zna koji put sa sjajnim momcima, naglasio je on
  Pjevač Šako Polumenta pjevao je fudbalerima Bosne i Hercegovine nakon odigranog meča sa Crnom Gorom, a snimak je objavio na Instagramu.
  Polumenta je uživao i poručio da je svaki čovjek nakon utakmice ponio najljepše utiske kući... nastavak teksta
Restoran MIMOZA Lounge – Adresa: 36-05 30th Ave. Astoria, NY 11103   (25. sep. 2022)
  Osjetite svo bogastvo mirisa i ukusa Mediterana preko pažljivo odabranog menija u restoranu MIMOZA Lounge u Astoriji.
  Ukoliko ste u potrazi za mjestom koje će vas u potpunosti kupiti svojom atmosferom, savršenim ambijentom i što je najbitnije našom (ćevapi, burek, mantije, sarma, pasulj, punjene paprike,...,) mediteranskom hranom, na pravom ste mestu - Restoran MIMOZA Lounge.
   36-05 30th Ave. Astoria, NY 11103
  Rezervacije: (718) 673-6360
Otvoreni 7 dana u nedelji - Radno vrijeme: 11am - 12pm
Restoran MIMOZA Lounge Astoria

Instagram: Restoran MIMOZA Lounge Astoria

PUT KA USPJEHU: Druzenje dijaspore sa Harisom Brčvak i Smajljem Srdanovićem - Nedelja, 25.9.2022 u 19:00h   (24. septembar 2022)
IZKC Plav-Gusinje u New Yorku organizuje tribinu PUT KA USPJEHU na kojoj ce gosti biti: Haris Brčvak biznismen i humanista iz Njemačke i Smajlje Srdanović humanista i biznismen iz New Yorka, u Bošnjakčom Islamskom Kulturnom Centru na Richmond Hillu, u nedelju 25.9.2022 u 17h.
BUJRUM SVIMA!
Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company - vlasnik: Jasmin Novaj    (24. septembar 2022)
  - Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium provides interior demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction garbage. At Dolcinium we’re able to provide 1/2 yard mini container drop off, mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.
   - Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Dolcinium ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.
   - Dolcinium interior Demolition & Rubbish removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 gradova New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti ( interior demolition) I uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani kao i kamioni i sva ostala vozila.
U New Yorku za pet minuta prikupljeno $12,500 za kupovinu kompjutera   (24. septembar 2022)
  Kada je u svoj sinošnjem uvodnom izlaganju u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru u New Yorku, Ervin Ibrahimović izjavio da misao "daleko od očiju daleko od srca" ne važi za našu dijasporu u SAD, nije ni slutio da će nakon sat vremena dobiti i svojevrsnu potvrdu toga.
   Naime, spontano za nepunih 5 minuta prisutni su prikupili i donirali $12,500 za kupovinu kompjutera Srednjoj stručnoj školi u Rožajama - odjeljenje za obuku djece za rad na računarima.
  Još jedan u nizu dokaza da je dijaspora u SAD bez premca.
Aqua Resort Plav - nezaobilazno mjesto u zavičaju koje trebate posjetiti    (24. seprembar 2022)
  Planirate da ovog ljeta posjetite zavičaj, onda će vam nezaobilazna destinacija koju treba posjetiti biti Aqua Resort Plav.
   Smešten na samoj obali Plavskog jezera, sa predivnim i očaravajućim pogledom na grad Plav i Plavsko jezero, uz izvanrednu hranu i prateće sadržaje (smještaj sa restoranom, bar, vrt, besplatan parking, besplatan Wi-Fi,... ), učiniće nezaboravne trenutke i utiske koje ćete trajno ponijeti iz svog zavčaja.
  Aqua Resort Plav je takodje idealno mjesto za organizovanje svadbi, kana, suneta, rodjendana,... Dovoljno je samo da nazovete jedan od brojeva telefona i zakažete termin:
  +382 67 618 410 ili +382 69 253 265
AQVA RESORT PLAV
Ervin Ibrahimović i Admir Šahmanović na tribini u New Yorku   (24. septembar 2022)
  Sinoć je u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru u New Yorku održano druženje potpredsjednika Vlade CG i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovica i državnog sekretara u Ministarstvu kapitalnih investicija Admira Šahmanovića, sa našom dijasporom iz New Yorka.
   Nakon uvodnog obraćanja domaćina susreta hadzi Smajlja Srdanovića, visoki gosti iz Crne Gore su izmedju ostaloga prisutne upoznali sa trenutnom situacijom u Crnoj Gori, posebno potencirajući Sjever Crne Gore i njegovo zaostajanje u razvoju. Takodje su istakli i neraskidivu vezu naše dijaspore iz SAD sa zavičajem, koja je po mnogo čemu jedinstvena u svijetu.
   U tročasovnom druženju prisutni su imali prilike da kroz postavljena pitanja gostima iz prve ruke dobiju informacije koje ih najviše interesuju.
   Medju prisutnima je bio i generalni konzul Amer Cikotić, kao i predstavnici naših udruženja iz New Yorka i okoline. Slijedi foto-reportaža sa druženja u BIKC u New Yorku
Hajtar za Mujaj Arslana Mejremu rodj. Sefić - Nedelja, 2. oktobar 2022 od 9am do 7pm   (24. septembar 2022)
  U Plavu je 27.04.2022. godine na ahiret preselila Mujaj Arslana Mejrema rodj. Sefić, u svojoj 89-oj godini života.
   Tim povodom hajtar otvaraju sinovi: Huso, Ismet, Sako, Avdulj, Beko, Afrim, Šeljo, Enver, Idris, Kujtim i Dukagjin, sa bratstvom Mujaj, rodbinom i prijateljima, u nedelju 2. oktobra 2022 godine od 9am do 7pm, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
Stambeno-poslovni kompleks Family Homes Bar (Crna Gora)   (24. septembar 2022)
  Kupovina stana uvijek predstavlja važnu životnu investiciju. Uz pametan odabir, stan znači i ulaganje u lakši i kvalitetniji tempo života.
  Ponuda na tržištu nekretnina je bogata i nije jednostavno izabrati onu pravu. Na ispravnostte odluke utiče odnos cijene i kvaliteta, svih benefita koje sa sobom nosi lokacija, ali i osjećaj„zaljubljenosti“ u prostor. Bez obzira da li stan kupujete kao investiciju ili kao dom – želja je uvijek ista: uložiti u nešto što zaista vrijedi. Mi iz RTM grupe to razumijemo i naše objekte gradimo računajući na stvarne potrebe naših klijenata.
  Zato je naš aktuelni projekat - stambeno poslovni kompleks Family Homes, inspirisan kvalitetom života u jednom od najprijatnijih primorskih gradova – u Baru. Zahvaljujući povoljnoj klimi, privlačnom geografskom položaju ali i urbanističkoj sređenosti, ovo mjesto je idealno za pravljenje iskoraka u načinu modernog stanovanja, ali i investiranja.
Stambeno-poslovni kompleks Family Homes Bar (Crna Gora)
- Radončić Sadrije Hasret sa porodicom pred dušom oca Sadrije - Sake, majke Zinete - Zinke i sestre Biserke donira €50 za izgradnju IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (24. sep. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Radončić Sadrije Hasret sa porodicom pred dušom oca Sadrije - Sake, majke Zinete - Zinke i sestre Biserke donira €50


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $267,321.00 + ($126.550 + €500($580)) + €46,388.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Džabe bacate pare i lažete ljude. Bosna i Crna Gora su istinski Slobodni Balkan   (24. septembar 2022)
  Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-a
  Sve ono što navodno treba da postigne Otvoreni Balkan, postigli su navijači Crne Gore i navijači Bosne i Hercegovine na utakmicama te dvije reprezentacije – u Podgorici i i Zenici. Navijači baš one dvije zemlje koje nisu, i ako Bog dobri da, a daće, neće ni biti dio Otvorenog Balkana.
  Uklanjanje granica i biznis barijera, sve one administrativne mjere koje su godinama smišljali lokalni i američki „eksperti“ za pomirenje i geopolitiku, nisu postigle ni izbliza onaj efekat koji je postigla ljudska iskrenost i dobrota na utakmicama u Podgorici i u Zenici... nastavak teksta
Sjećanje na Ruždiju-Rušku Bajrović   (1940-2019)   (24. septembar 2022)
  Svi smo Allahovi i svi ćemo se Njemu vratiti.
  Dragi Tatko, iako su prošle tri godine naša bol za tobom je tu kao i prvog dana, nedostaješ nam puno. Zahvaljujemo Gospodaru što nas je počastio ocem kao što si bio ti. Ponosimo se tvojim imenom, tvojim odlikama i vrlinama i uspomene na zajedničke trenutke brižmo čuvamo.
  Molimo Allaha dž.š. da te smjesti u najljepšem dijelu dženeta.
  Tvoji zahvalna porodica.
Sjećanje na Zuka Gutića   (24. septembar 2022)
  Dana 24. 09. 2022. godine navršava se godina od smrti našeg Zuka Gutića.
   Dragi Zulja, hvala ti za sve trenutke provedene sa tobom. Tvoj lik, tvoja dobrota i tvoja ljubav prema nama su svuda oko nas. Sa nama si i bićeš dok smo živi. Boli to gdje god pogledamo svuda nam fali i što će biti neko ko nam puno nedostaje. Sada bez tebe odlaze i snovi koje smo zajedno sanjali i planirali, odlaze i naše tajne odlaze i tvoji bolovi. Da je moglo drugačije, a znamo da nije jer Božja je jaca i preča od svih nas. Tvoja briga prema svima, a posebno prema usamljenim, jetimima koji će te uvijek nositi u srcu i za tebe moliti Alaha da ti podari Dženetske perivoje.
   Bio si oslonac i podrška svojoj djeci, a posebno tvom bratanću Senadu. Pomenuću govor poslednjeg Božjem poslanika Muhameda neka neka je mir na njega u kojem stoji: "Ja i onaj ko se brine o jetimu smo kao dva spojena prsta."
  I na kraju moj Zulja, bolno je što se tijelom rastajemo, ali nadam se u milost Uzvišenog Gospodara da ćemo dušom biti vječno zajedno, jer je rečeno u predajama: "Koga voliš sa njim ćeš biti".
Zahvalna porodica
Fejzić: Zaboraviće se rezultat, ono što su uradili navijači će ostati   (23. septembar 2022)
  Zaboraviće se rezultat, ono što su uradili navijači Crne Gore u Podgorici i navijači Bosne i Hercegovine u Zenici će ostati, poručio je reisIslamske zajednice Rifat Fejzić... nastavak teksta
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (23. septembar 2022)
   Nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

RANKO KRIVOKAPIĆ UPOZORAVA: “Crna Gora bi potencijalno mogla biti vruća tačka na Balkanu…   (23. septembar 2022)
  Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić smatra da u Crnoj Gori eskalira rusko mišljenje pa bi ta zemlja potencijalno mogla biti vruća tačka na Balkanu.
  “Pored onoga što se već događa na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, i Crna Gora se pokazuje kao posebno značajna meta ruskog malignog uticanja na Balkanu... nastavak teksta
Dekoracija svadbi koja odiše luksuzom i stilom - FC AFFAIRS studio: vl. Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj    (23. sept. 2022)
   FC AFFAIRS studio specijalizovan je za dizajniranje i dekorisanje ekskluzivnih, elegantnih i luksuznih svadbi u New Yorku i okolini. Ono što nas izdvaja od drugih dekoracija svadbi jeste kvalitet naših usluga i visoki standardi po kojima radimo. Svakom svadbi/venčanju pridajemo posebnu važnost kreirajući savršeni dizajn koji priča vašu priču.
  Dekoracija svadbi je jedan od najvažnijih elemenata koga nikako ne treba zanemariti. FC AFFAIRS studio ne samo što će uljepšati prostor bojom i mirisima, već će simbolizovati Vas, Vaš stil i utisak koji ostavljate na druge. Dekoracija svadbi/venčanja zaista može biti magična. Počevši od cveća, pa sve do unikatnih detalja učinićemo Vaše svadbe nestvarnim.
  Mi smo tu da Vam pomognemo pri svakom koraku – u planiranju, kreiranju, dizajniranju, dekoraciji, organizaciji, koordinaciji i realizaciji Vaše svečanosti u skladu sa Vašim željama, maštom i budžetom.
  FC AFFAIRS studio - vlasnici: Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj
  Telefon: 1(646)634-2791
  E-mail: Melinda@fcaffairs.com
Zvanična web prezentacija FC AFFAIRS studio

Ljudskost i čojstvo: Navijačima Crne Gore servirana bosanska pita… (foto, video)   (23. septembar 2022)
  Ovo je priča o tome kako je ‘burek sa sirom’ spojio dobre ljude u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
  Navijači Crne Gore, njih oko 400 koji stižu u petak u Zenicu na fudbalsku utakmicu 5. kola Lige nacija– Divizija B, doći će na degustaciju tradicionalnih bosanskih pita bureka i sirnice, ali i nadaleko poznate janjetinu ‘Kod Fehre’... nastavak teksta
Prodajem imanje u Gusinju   (23. sept. 2022)
  Prodajem imanje u Gusinju (Jondže), površine 77 ari. Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
  Kontakt tel.:    +1-201-213-4341 (viber), 068-712-174 (cel.)

Inicijativa za smjenu predsjednika u suprotnosti sa Ustavom i zdravim razumom, to bi bio klasični državni udar   (23. septembar 2022)
  Na osnovu onoga što je navedeno u Ustavu, potpuno je jasno da su najave lidera DF-a o razrješenju predsjednika države u parlamentu ''u narednih 15 dana'' neutemeljene i nijesu u saglasnosti sa Ustavom. Čini se ni sa zdravim razumom, i više liče na neku vrstu političkog marketinga pred predstojeće lokalne, ali i sve izvjesnije vanredne parlamentarne izbore. Ukoliko se ipak desi takav postupak u parlamentu, u pitanju bi bio klasičan pokušaj državnog udara... nastavak teksta
ROCCO STEAKHOUSE    (23. septembar 2022)
Rocco Steakhouse

72 Madison Ave, New York, NY 10016

Open: Monday - Sunday
(212) 696-9660


www.roccosteakhouse.com
SD, DPS i SDP zajedno u Plavu, Nihad Canović nosilac liste   (23. septembar 2022)
  Socijaldemokrate (SD), DPS i SDP, kao građanska i nesumnjivo pobjednička koalicija, nastupiće zajedno na lokalnim izborima u Plavu 23. oktobra, a nosilac liste biće aktuelni predsjednik opštine Nihad Canović, odlučeno je na stranačkim organima.
  Cilj koalicije je, kako je saopšteno, okupljanje građanski i proevropski orijentisanih snaga i ideološki sličnih političkih subjekata, umjesto stavljanja akcenta na partijske razlike... nastavak teksta
Protrebni radnici u "ASTORIA CAFE" Astoria   (23. septembar 2022)
  "ASTORIA CAFE" 30-05 45th STREET ASTORIA, NY 11103 potrebni radnici sa iskustvom (po mogućnosti BARISTA).
  Možete zvati na telefon 347-639-0887 ili lično doći od 9am-7pm na adresu "ASTORIA CAFE" 30-05 45th STREET ASTORIA, NY 11103.
Nacionalni parkovi da što hitnije riješe pitanje otpremanja doznačene mase vlasnicima privatnih šuma   (23. septembar 2022)
  Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović primio je na njihov zahtjev vlasnike privatnih šuma na teritoriji NP Prokletije, s kojima je razgovarao o aktuelnim izazovima vezanim za neadekvatan odnos Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.
  Naime, iz NP Prokletije su izvršili doznaku stabala za sječu, ali nisu donijeli rješenje o sječi šume u privatnoj svojini na osnovu kojih bi platili taksu, čime vlasnicima privatnih šuma onemogućava da otpreme doznačenu masu.
   Predsjednik Canović je podsjetio da je već ukazivao na navedenu problematiku i uputio javni apel za blagovremeno djelovanje u vezi sa ovom temom.
   "Upozoravao sam na ovaj problem još prije mjesec dana i zatražio što hitniju reakciju nadležnih, da bi se pravovremeno našlo adekvatno rješenje i izašlo u susret zahtjevima i potrebama stanovništva. Međutim, i dalje postoje prepreke koje izazivaju nezadovoljstvo lokalnog stanovništva i dovode u nezavidan položaj sve one koji imaju privatno vlasništvo nad šumama na teritoriji NP "Prokletije". Stoga, još jednom ukazujem na neophodnost rješavanja ovog problema i pozivam na što bržu reakciju uprave JPNPCG i nadležnih ministarstava", istakao je Canović.
   Vlasnici privatnih šuma u NP "Prokletije" zatražili su da se u najkraćem roku donese rješenje po kojem će uplatiti taksu, što bi im omogućilo da građu otpreme prije jesenjih kiša, u suprotnom će doznačena drvna masa značajno izgubiti na vrijednosti u slučaju otpreme naredne godine.
Dr. Mark A. Buchsbaum, MD Oftalmolog (Doktor za oči) - Manhattan LASIK Center   (23. septembar 2022)
  Manhattan LASIK Center je najmoderniji centar za lasersku korekciju vida, sa sjedištem na adresi 110 East 55th Street (izmedu Lexington & Park Avenue), u srcu Midtown Manhattana.
  Dr. Buchsbaum je pohadao prestižni Univerzitet Cornell, a završio je specijalizaciju iz oftalmologije (grana medicine koja se bavi bolestima očiju) na Saint Vincent’s Catholic Medical Center in Manhattan, gdje je takoder služio kao glavni specijalizant. Dr. Buchsbaum radi u ordinaciji više od 21 godine i obavio je preko 30.000 procedura laserske korekcije vida. Obavlja sve pre - i postoperativne preglede, kao i hirurške zahvate sa personalizovanom pažnjom prema detaljima. On je diplomata Nacionalnog odbora medicinskih ispitivača i certificiran je od strane Američkog odbora za oftalmologiju.
  Address: 110 E 55th St # 3, New York, NY 10022
  Hours: Mon - Fri 9:00am - 6:00pm
   Saturday 10:00am - 1:00pm
  Phone: (212) 759-9617
  
Manhattan LASIK Center: 110 E 55th St # 3, New York, NY 10022
Crnogorske navijače čeka besplatna gozba kod Fehre u Sarajevu   (23. septembar 2022)
  Vlasnik nadaleko poznatog restorana “Kod Fehre” kod Lašve Fahrudin Mešković Fehro rekao je da se priprema sve za dolazak navijača iz Crne Gore, koji će u njegovom restoranu imati besplatnu hranu uoči meča BiH i Crne Gore.
  On je na ovaj način odlučio da odgovori na gostoprimstvo koje su Crnogorci pokazali bh. navijačima u Podgorici u junu... nastavak teksta
Sjećanje na Hakiju Šabovic   (23.09.2021-23.09.2022)  (23. sept. 2022)
  Prodoše dani, mjeseci i godina.
  Tebe u našim srcima ništa nije promjenilo, još si tu kao i prvog dana.
  Bol papir ne osjeti, to srce cuva za sebe. Nema nade bez tuge, a mi se nadamo, znamo da nas paziš i odnekud gledaš. Osjecamo snagu koju nam daješ, za sve što je prošlo i za sve što dolazi.
  Bio si suprug, otac i deda. Bio si naše svijetlo, svijetlo ovog grada.
  Tvoji: supruga Hasna, sin Enes, snaha Adela i unucad Zahid, Emina, Amna i Zejneb i mnogobrojna familija.
SEKS I GRAD – DRITANOVA VERZIJA: Ku*ac na biciklu u Velikoj jabuci   (22. septembar 2022)
  Nepopravljivo iskompleksirana hodajuća, kudravo-masna, napaljena politička bruka, koja obavlja funkciju premijera u tehničkom mandatu Dritan Abazović ovih dana je pušten sa lanca i slobodno se iživljava po Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).
  Patološki lažov i najveći veleizdajnik, možda u cijeloj crnogorskoj istoriji u svom prepoznatljivom stilu, dok šeta po SAD, bruka državu i svakog poštenog građanina Crne Gore megalomansko-manijakalnim ponašanjem u kombinaciji sa divljajućim seksualnim frustracijama koje je potiskivao još od tinejdžerskih dana... nastavak teksta
Admir Šahmanović sa Šeldonom: Neophodno jačanje privatnog sektora i unapređenje investicionog ambijenta   (22. septembar 2022)
  Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović, sa saradnicima, održao je sastanak sa šefom Kancelarije Svjetske banke Kristofom Šeldonom, i na samom početku razgovora uputio riječi zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji, uz želju da se ista intezivira, saopšteno je iz tog resora.
   Tokom sastanka je zajednički konstatovano da su strukturne reforme, harmonizacija propisa, sistemska analiza i rad na restrukturiranja preduzeća u većinskom vlasništvu države, te jačanje privatnog sektora i unapređenje investicionog ambijenta pitanja kojima se Crna Gora mora posvetiti. (Standard)
Na Prokletijama izvedena spasilačka akcija: Državljanka Holandije zadobila povredu tokom planinarenja   (22. septembar 2022)
  Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore u saradnji sa Pripadnicima Uprave policije i sluzbe zastite i spasavnja Plav uspješno su izveli spasilačku akciju na Prokletijama.
  Kako je saopšteno iz GSS, pomoć je pružena džravljanki Holandije L.P.K (35), koja je zadobila povredu skočnog zgloba tokom planinarenja... nastavak teksta
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (22. sept. 2022)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom)
   212 668-8400
Cijene nekretnina padaju kako kamatne stope dostižu 6%. Evo koliko bi dalje mogle da padaju   (22. septembar 2022)
  Prodaja kuća je pala sedmi mjesec zaredom u avgustu, pošto su rastuće kamatne stope nastavile da odvraćaju potencijalne kupce kuća, a cijene konačno počinju da padaju sa rekordno visokih, jer stručnjaci predviđaju da bi narednih nekoliko mjeseci moglo pomoći da se olakša dugotrajna kriza stambenog sektora.
   Postojeća prodaja kuća pala je za 0,4% od jula na sezonski prilagođenu godišnju stopu od 4,8 miliona u avgustu, što je manje u odnosu na 6 miliona pre godinu dana nakon pada širom SAD, prema podacima koje je u srijedu objavilo Nacionalno udruženje prodavaca nekretnina... nastavak teksta
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (22. septembar 2022)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Više informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
PROUČEN EZAN I IKAMET ZA BAHAR GUTIĆ    (22. sept. 2022)
  Septembra 21. 2022. god. proučen je ezan i ikamet za Bahar od oca Džafera i majke Asmine Gutić.
   Hafiz Hako ef. Omeragić je proučio ezan, ikamet i dovu za Bahar, a roditelje posavjetovao korisnim nasihatima.
   Molimo Allaha da ona bude ponos kako porodici Gutić tako i čitavoj zajednici.
Privedeni kraju pokrivački radovi na kući Hamda Julevića iz Dosudja    (22. sept. 2022)
  Prelijepo vrijeme, koje ovih dana vlada u našem zavičaju pogoduje i gradjevinskim radovima. Potvrda tome su i fotografije Suada (Haruna) Julevića, sa gradilišta kuće Hamda Julevića o završetku pokrivačkih radova na njegovoj kući u Dosudju.
Još jednom podsjećamo da izgradnju pomenutog objekata skoro u čitavom iznosu fanansirala naša dijaspora, zajedno sa mještanima Gusinja. Medijski sponzor i organizator ove humanitarne akcije je bio web portal Gusinje-Plav.com
Đukanović: Legitimne Vlade nema bez izbora   (22. septembar 2022)
  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je njegov predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore i odluka da ne prihvatiti kandidaturu Miodraga Lekića za mandatara u skladu sa Ustavom.
  “Moja odluka da ne prihvatim nepotpuno zaokruženu kandidaturu gospodina Lekića je apsolutno u slovu i duhu Ustava. Sada je odgovornost na parlamentu jer Ustav predvidio da mogu ili predložiti mandatara ili parlamentu da sebi skati mandat nakon čega bih ja raspisao izbore”, rekao je Đukanović u Budvi upitan koji su naredni potezi kada je u pitanju skraćenje mandata Skupštini.
  Dakle, jasan je, sada je parlament na potezu... nastavak teksta
Medunjanin rodj. Radončić Lutvija - Lutka iz Sarajeva pred dušom oca Sadrije-Sake, majke Zinete-Zinke i sestre Biserke donira €50 za izgradnju IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (22. sep. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:
- Medunjanin rodj. Radončić Lutvija - Lutka iz Sarajeva pred dušom oca Sadrije-Sake, majke Zinete-Zinke i sestre Biserke donira €50


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $267,321.00 + ($126.550 + €500($580)) + €46,338.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Možda je vrijeme da dotaknemo dno i sa Mandićem na čelu i Mladićem na grudima jurnemo u EU integracije   (21. septembar 2022)
  Avgustovska većina iz 2020. je konačno, nakon osam sastanaka, našla jednu stvar oko koje su se složili - Miodrag Lekić je najmanji zajdenički sadržalac da kao mandatar pokuša da fomira 44. Vladu Crne Gore. Lider DF-a, a i pregovora za okupljanje stare većine Andrija Mandić je nakon vikenda, kada je sve bilo raštimovano, povukao potez mjeseca - pristao je na sve što je URA tražila i time matirala Abazovićevu malu ali odabranu četu.
  Da li je Mandić do tog genijalnog poteza došao sam ili mu je glas iz Beograda stigao posredstvom obavještajaca i “samuraja”, sada je manje bitno. Važno je da je Abazoviću suzio prostor za manevar i to baš u trenutku kada se premijer u tehnickom mandatu šeta sa brojnom delegacijom po SAD-u. Tamo mora objašnjavati kako će formirati vladu sa onima koji podržavaju Rusiju, žele da ukinu Kosovo, ne priznaju medunarodjne sudove, negiraju Srebrenicu, slave ratne zločince kao heroje nacije, misle da je NATO zločinačka organizacija, Beograd i Banja Luka su im bliži od Brisela…. nastavak teksta
Na ahiret je preselila Nadžija (Mahmuta) Radončić, rodj. Bicić   (1946-2022)  (21. septembar 2022)
   U utorak, 20. septembra 2022. godine u New Jersey (SAD) je na ahiret preselila Nadžija (Mahmuta) Radončić, rodj. Bicić u 76 godini života.
   Zdravoglava će se održati danas, u srijedu 21. septembra u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji od 4pm - 11pm.
   Dženaza namaz se klanja u četvrtak 22. septembra u 9am, nakon čega će se obaviti dženaza na Washington memorial mezarju u Long Islandu.
   Ožalošćeni: sinovi Ibrahim (Braho) i Ermin (Burda), ćerka Sabina, unučad, paraunuke, zet Orhan Nikočević, snahe Binasa i Alina, braća Orhan, Berhan, Šaban i Ahman, sestre Nafija i Hurka, bratanici, bratanićne, sestrići, sestrične, bratstva Radončić i Bicić, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi’un- “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo” (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselio Adrović (Ibišov) Smako   (1956-2022)  (21. septembar 2022)
   U utorak, 20. septembra 2022. godine u New Yorku na ahiret je preselio Smako (Ibišov) Adrović, u 66-oj godini života.
  Zdravoglava će se održati danas, u srijedu 21. septembra od 4pm - 12pm u Bošnjačkoj džamiji u Astoriji na adresi: 18-02 Astoria Blvd, Queens, NY 11102.
  Dženaza namaz se klanja u četvrtak 22. septembra u 9am, nakon čega će se obaviti dženaza na Washington memorial mezarju u Long Islandu.
  Ožalošćeni: supruga Begija, sinovi Erdal, Denis i Damir, braća, unučad, snahe i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi’un- “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo” (www.gusinje-plav.com)
Puljić o Abazovićem dolasku u UN: Nikad veću glupost nisam vidio   (21. septembar 2022)
  Hrvatski novinar u Vašingtonu Ivo Puljić osvrnuo se na način na koji je crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović došao na otvaranje Generalne skupštine UN-a.
  “Kao novinar pratim generalnu skupštinu UN-a 27 godina i nikad veću glupost nisam vidio, uključujući kada je Gaddafi tražio da postavi šator u Central parku. Agenti Secret Service-a, koji, po zakonu, štite Dritana Abazovića u Americi, sigurno su mu se nekoliko puta sjetili majke”, napisao je Puljić.
   “Inače, jedini bilateralni susret je imao s Aleksandrom Vučićem, do sada. Ali, zar ni ostali svjetski predsjednici i premijeri ne dođu u New York da se provozaju na biciklu i da popiju čašu vina s Acom”, objavio je Puljić na Twitter-u.
Sjećanje na Sabriju Čekić, rodj. Mulić   (21.09.2020. - 21.09.2022.)  (21. septembar 2022)
  Duge dvije godine su iza mene. Bila si ukras moj, bila si voljena hanuma i požrtvovana majka. Naš topli dom bez tebe nije isti, ali nas razveseli slika tvoja na zidu dje si nam srećna i nasmijana. Tvoj osmjeh sa slike daje snagu i krasi nas topli dom dok su naša srca prazna bez tebe, tvoje ljubavi topline i ponosa koji smo sa tobom imali. Zivim život bez tebe, jer je to bila Allahova volja. Zivjet ću život bez tebe, naše duše će naći mir kad dodjem kod tebe.
   Volim te majkice moja, tvoja Eliza.
Sjećanje na Sabriju Čekić, rodj. Mulić   (21.09.2020. - 21.09.2022.)  (21. septembar 2022)
   Ni danas nakon dvije godine ne mozemo se pomiriti da nisi više medju nama draga majko. Ostala je velika praznina koju si znala da ispuniš tvojom dobrotom i ljubavlju. Voljeni nikad ne umiru dok žive oni koji ih se sjećaju.
   Tvoja porodica
Na izborima u Plavu BS samostalno, DPS, SD i SDP u koaliciji    (21. sep. 2022)
  DPS, SD i SDP će na lokalnim izborima u Plavu, koji se održavaju se 24. oktobra, nastupiti zajedno u koaliciji, saznaje Standard.
  U lokalnom parlamentu ove partije trenutno imaju 19 odbornika i očekuje se da i na oktobarskim izborima zadrže većinu. DPS je na proteklim izborima osvojio 19,7 odsto podrške što je pretočeno u mandate šest odbornika. SD je bila pojedinalno najjača partija osvojivši 28,2 odsto ili 10 mandata, dok je SDP imao podršku od 10 odsto birača ili tri mandata.
  Bošnjačka stranka će, prema informacijama Standarda, nastupiti samostalno. Ova partija je na proteklim izborima osvojila 20,3 odsto podrške birača ili šest mandata... nastavak teksta
Prodajem nov poslovni prostor, u novoj zgradi Baru do opštine.   (21. sep. 2022)
  Prodajem nov poslovni prostor, u novoj zgradi Baru do opštine, hotela Franca, nedaleko od Soho-a, glavne ulice i šetališta. Lokal je završen polovinom jula 2022 i sadrži na prvom nivou čajnu kuhinju sa keramičkom pločom i aspiratorom, radni/spavaći dio sa podnim brojanjem, TV-om invert klimom, i u loft area smješten je još jedan single ležaj, ormar, klima i TV.
   Visina cijelog lokala je 3.65, a visina loft-a je 180cm. Kompletno je sve novo, keramika je 1. Klase, sanitarija takodje. Površina je 22m2, plus loft 5m2 i dio za sedenje ispred lokala je 6m2. Naziv zgrade je Realstone, lokal gleda na školu, i nalazi se pored djecje igraonice, dva kozmetička i dvije ordinacije. Dosta besplatnog parkinga. Od 15. jula kada je završen lokal stalno je izdat preko Airbnb za srednju cijenu neto 40€ dnevno.   Dobra lokacija, lokal pripremljen da se koristi i kao Business studio za najam turistima, kao co-working place ili kao Office. U svakom modelu korištenja ga je moguće lako dati u rentu.   Cijena 55.000€, vlasnik sam i za sve Info možete pozvati ili pisati na +38269895599 (Viber)
Vrijedan poklon Admira Lalića Odbojkaškom klubu "Jezero" Plav    (20. sep. 2022)
   "Na današnjem treningu našeg kluba doživeli smo jedno veliko i prijatno iznaneđenje. Kako nam u susret ide nova takmičarska sezona naš dragi prijatelj Admir Lalić odlučio je da nas iznenadi i našem klubu donira 15 kompleta dreseva koji su nam bili jako bitni za nastavak sledeće sezone. Sreća naših odbojkašica riječima se nebi mogla opisati.
   U moje lično ime i ime svih članova kluba veliko hvala dobri čovječe!! Nadam se da će se naši građani slijediti ovim primijerom i nastaviti da ulažu u pravo bogatstvo a to su ova mladost i ljepota. Hvala još jednom Admiru Lalić, vlasniku Seoskog domaćinstva "1060 Meet, Eat, Hike & Tour""
Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (20. sep. 2022)
   Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanić Elmela sa 39 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete možete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
ALMA REDŽEPAGIĆ - Real Estate Agent   (20. sep. 2022)
  Realtor Associate (6 years experience)
   Specialties:
  Buyer's agent
  Listing agent
   Relocation
   Consulting
  Property Management
  Specializing in Real Estate, servicing all of BERGEN COUNTY - NEW JERSEY.

  · Representing both Sellers & Buyers.
  · Professional, honest and high-integrity service.
  · Personally, own investment properties - multi family.
Abazović biciklom stigao u sjedište UN-a   (20. septembar 2022)
  Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović stigao je na otvaranje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, koristeći biciklo, zajedno sa svojim saradnicima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.
  Abazović, kako su naveli, svojim simboličnim potezom želi skrenuti pažnju na važnost zaštite životne sredine i neophodnost razvoja i promocije ekološke svijesti u savremenom svijetu.
  Abazović je podsjetio da je Crna Gora jedina država u svijetu koja je Ustavom uređena kao ekološka i da je upravo na današnji dan prije 31. godinu Skupština Crne Gore usvojila deklaraciju kojom se ona proglašava ekološkom. (Standard)
Đukanović predložio skraćenje mandata Skupštini, Lekića za mandatara nije mogao da prihvati   (20. septembar 2022)
  Predsjedjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je predsjednici Skupštine Danijeli Đurović da se skrati mandat parlamenta i saopštio da nije mogao da prihvati predlog da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav Vlade jer smatra da se za to nisu stekli svi neophodni uslovi... nastavak teksta
Prodaje se porodična kuća u Gusinju    (20. septe. 2022)
  Prodaje se porodična kuća (u nedovršenom stanju) u Gusinju, na izvanrednoj lokaciji, u neposrednoj blizini gradskog stadiona.
   Cijena po dogovoru.
   Kontakt telefon: +49 178 300 7348 (Viber, WhatsApp)
Vodoinstalaterske usluge - QUALITY PIPING SREVICE INC: Vlasnik: Ismet Mrkulić   (19. septembar 2022)
Vodoinstalaterske usluge - QUALITY PIPING SREVICE INC

Naša vodoinstalaterska firma svoje usluge pruža svojim sugrađanima i pravnim licima – firmama u New York-u, New Jersey-u i Connecticut-u. Naš tim predstavlja pouzdanog saradnika na čije usluge mogu se osloniti svi naši trenutni i budući korisnici.

Vlasnik: Ismet Mrkulić
Kontakt: 1-347-407-2251
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (19. sep. 2022)
OVER 200 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT na 917 993 2095

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (19. sep. 2022)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420.
Adresa: 41-24 39th Street LIC 11104.
(VIDEO) "Desant na Prčevo", aktuelan i nakon 20 godina   (19. septembar 2022)
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (19. sep. 2022)
   Više od 37 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
Krapović: Još uvijek nemamo 41 potpis, imamo verbalnu podršku Lekiću   (19. septembar 2022)
  Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je, nakon sastanka stare parlamentarne većine, da još uvijek nemaju 41 potpis za kandidaturu Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove vlade, ali da imaju, kaže, verbalnu podršku da Lekić bude mandatar... nastavak teksta
Gold travel u Gusinju i Plavu – PRIĐI NAJBLIŽE LJEPOTAMA CRNE GORE   (19. sep. 2022)
  Gold travel agencija, istaknuta po organizovanju svih vrsta aktivnog turizma tokom cijele godine u sve tri regije naše zemlje, prepoznatljiva širom Evrope kako po broju aktivnosti, savremenim vozilima i opremi, tako po originalnim aranžmanima i atraktivnim rutama, svojim bazama širom Crne Gore pridružila je i bazu u Gusinju.
  Inspirisana prirodnim potencijalima gusinjsko - plavskog kraja Gold travel agency donosi jednu sasvim novu ponudu. Kroz atraktivne rute ATV ture (quad, buggy), u kombinaciji sa drugim oblicima aktivnog odmora, turistima smo omogućili pristup, do sada široj javnosti manje poznatim, i uopšte nepoznatim, prirodnim biserima tog kraja, od kojih su neki toliko lijepi i moćni da se te pojavnosti graniče sa realnošću.
  Od sada i najnedostupnije ljepote ovog kraja će vam bit dostupne i ukazati se „kao na dlanu“. Na našim rutama pred vama će se ređati prizori: vrhovi fantastičnih Prokletija, planine Bogićevica, prirodna jezera Plavsko, Hridsko, rijeka Lim, brze planinske rječice, izvori, ponori, šumski usponi, krševiti usjeci, mirisne livade, autentičana sela i katuni... Čeka vas fatamorganična dolina Grebaje i pogled na moćne vrhove Prokletija kao što su Sjeverni vrh, Očnjak, Karanfili..., bajkoviti Ali-pašini izvori, 30 metara visoki vodopadi – Grlja na rijeci Skakavica sa fenomenalnim kanjonom, autentična sela kao Zagrađe, Čardak, Vusanje odakle se ide ka dolini Ropojana, katuni rasuti podno Prokletija... Susrešćete se sa divnim ljudima, seoskim domaćinima, vrijednim domaćicama koje će vam poslužiti najukusniju hranu koju ste ikad probali, kao na primjer, u seoskom domaćinstvu „Samelova koliba“ ili na katunu Kodra Bajrovića gdje su izdizali seljani iz sela Grnčara i Dolje koje ćete takođe posjetiti...
  Nikad kraja čudima u ovom kraju, slike dinamičnih predjela u oku se brzo mijenjaju. Od tolike ljepote adrenalin aktivira snagu za koju ne znamo da je imamo!Došlo je vrijeme da i ovaj dio Crne Gore zablista u svom punom sjaju – Gusinje i Plav turiste očekuje raširenih ruku, a sa Gold travel agencijom imate iskusnog prijatelja vodiča na kog se možete osloniti i koji će vas povesti i tamo gdje je rijetko ljudska noga kročila, ili nije nikad.
  Najprivlačnije su neistražene ljepote, idemo zajedno da ih pronalazimo u ovoj riznici prirodnog blaga.
  U avanture polazimo iz Gusinja (baza nam je kod autobuske stanice). Ako je potrebno Gold travel agencija i Gold rent a car organizuju za vas i transfer iz bilo kog dijela Crne Gore do Gusinja i Plava.
  Kontakt:
  Gold travel agency
  Tel: +382 67 030 999
  Web: www. goldtravel.me
  e-mail: info@goldtravel.me
  info@goldtravel.me
Sjećanje na Meda Derviševica   (19. septembar 2022)
  Dana 19.09.2022. godine navršavaju se dvije godine od smrti našeg voljenog Meda Derviševica.
  S ljubavlju i poštovanjem cuvamo uspomene na tebe.
  Molimo dragog Allaha dž.š. da ti podari lijepi Džennet a tvojoj plemenitoj duši vjecni rahmet.
  Porodica Derviševic.
Ministar Krivokapić u Njujorku se sastao sa predstavnicima dijaspore Crne Gore   (19. septembar 2022)
  On se prvog dana boravka u Njujorku sastao sa predstavnicima devet udruženja dijaspore.
  U otvorenom razgovoru o položaju dijaspore Crne Gore, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji, Krivokapić je kazao da naša država treba da prođe put ozdravljenja, kako bi oni koji su otišli iz Crne Gore počeli da se vraćaju... nastavak teksta
Na ahiret je preselila Bektešević (Omera) Muradija-Muška, rodj. Čekić   (1953-2022)  (18. septembar 2022)
  U Podgorici je danas, 18.9. 2022. godine na ahiret preselila naša draga Bektešević (Omera) Muradija-Muška, rodj. Čekić , u 69-oj godini života.
  Zdravoglava se prima na mezarju Cijevna danas, 18.9. od 17 do 22h, kao i sjutra 19.9.2022 godine od 8 do 13h kada se polazi za Gusinje.
   Zdravoglava u Gusinju je u ponedeljak, 19.92022 od 18:30h za ljude u Bajrovića kafanu, a za žene u porodičnoj kući.
   Dženaza će se obaviti u Gusinju u utorak, 20.9.2022. godine poslije podne namaza.
  Ožalošćeni: sin Almir, ćerke Adila i Eldina, snaha Anela, braća Ruška, Hasa i Garo, sestre Kumra, Cura, Lutka i Eliza, djeveri Džafer i Muhamed, zaova Hajrija, zetovi, jetrve, unučad, djeveričići i ostala mnogobrojna rodbina Bektešević i Čekić.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje    (18. septembar 2022)
  Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje na magistralnom putu Gusinje - Plav površine 50 ari.
  Parcela je pogodna za izgradnju ugostiteljskih objekata, a po DUP-u opštine Gusinje parcela je označena za izgradnju benzinske pumpe. Gradska voda i struja su uz magistralni put.
  Za sve informacije možete se obratiti na telefon +382 67 017 982 (Viber)

VOŽNJA PLAVSKIM PLANINAMA - Subota, 1. oktobar 2022. godine   (18. septembar 2022)
   ATV & Cross Club Plav-Gusinje u saradnji sa Opštinom Plav organizuje i ove godine jesenju vožnju ATV kvadova i motokrosera prelijepim predjelima plavskih planina.
  Vožnja je planirana za subotu, 1. oktobar 2022. godine, dok se prijave primaju najkasnije do četvrtka - 28. septembra.
  Za sve ostale detalje kao i prijavu za učešće možete podnijeti na sledeće brojeve:
  067 681 113 - Eko Bašić
  067 389 381 - Dado Gutić
Ahmet Rekovic: Vodopad Grlja - 17. septembar 2022 godine   (17. septembar 2022)
Prodaje se kuća u Sarajevu - naselje Buljakov potok.    (17. sept. 2022)
  Kuća se nalazi u Sarajevu naselje Buljakov potok, ulica Bana Borića 60 i sastoji se od tri etaže, plus poslovni prostor.
  Prvi sprat posjeduje dnevni boravak sa kuhinjom, hodnik, wc i dvije spavaće sobe.
  Drugi sprat posjeduje dnevni boravak sa kuhinjom, hodnik, wc i dvije spavaće sobe.
  Treci sprat posjeduje dnevni boravak sa kuhinjom, hodnik, wc i dvije spavaće sobe.
  Svaki sprat posjeduje svoju terasu.
  Dimenzije kuće su 9 sa 11, plus terase.
  Kontakt tel.: 068442639 ili +38268885604 (viber)
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (17. sep. 2022)
Live Valle me Çifteli - Haris and Lindon 2022   (17. septembar 2022)
(VIDEO) Đukanović: Izvjesni parlamentarni izbori, Abazovićeva Vlada Crnu Goru vratila u prošlost   (17. septembar 2022)
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je u intervjuu za Euro News Albania, da je, sudeći prema pregovorima parlamentarnih partija, država izvjesno pred skorijim parlamentarnim izborima.
Održana Konvencija OO SDP Plav, za predsjednika je izabran Sulejman Dešić,   (17. sept. 2022)
  U Centru za kulturu “Husein Bašić” u Plavu sinoć je održana Konvencija OO SDP Plav, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Sulejman Dešić, dok su potpredsjednici Rijad Markišić, Adnan Šabović i Muhamed Reković, a za sekretara je izabran Emir Feratović, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).
   Sastanku su, prisustvovali predsjednik SDP Crne Gore Raško Konjević, poslanica Draginja Vuksanović-Stanković, potpredsjednik Bojan Zeković i Džavid Šabović, koji je izabran za počasnog predsjednika OO SDP Plav... nastavak teksta
Radončić o izjavi Porfirija: Zlokobna najava novih velikosrpskih agresija   (17. sept. 2022)
   Crnogorski novinar Šeki Radončić ocijenio je da to što patrijarh Porfirije i njemu slični “nisu sigurni da se granice neće i dalje mijenjati” jeste samo potvrda da stara poslovica “Što mačka rodi – to miša lovi” i dalje živi u glavama poglavara SPC-a... nastavak teksta
Sjećanje na rahm. Haljilja Srdanovića   (17. septembar 2022)
  Već je dvije godine prošlo, a teško je pomiriti se da te više nema. Neizmjerno nam nedostaje tvoja utjeha u tužnim, potpora u teškim i osmjeh u srecćnim trenucima. I dalje nakon dvije godine nista više nije isto bez tebe. Nadamo se da si na ljepšem mjestu, jer si ti neko ko je to zaista zaslužio. Čekajuci dan kad ćemo se opet sresti molimo Allaha da ti podari najljepši Dženet.
  Tvoji najmiliji: supruga, sinovi, ćerka, snaha i unučad.
Nevzet i Sanela Purišić iz Holandije donirali $100 za izgradnju IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (17. sep. 2022)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o donaciji za DRUGU FAZU:

- Purišić Nevzet i Sanela iz Holandije donirali $100


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $267,321.00 + ($126.550 + €500($580)) + €46,188.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Bajden predložio da B.Bix Aliu bude ambasador u Crnoj Gori   (16. sept. 2022)
  Američki predsjednik Džo Bajden predložio je danas da ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori bude diplomata B. Bix Aliu, saznaje CdM.
  Aliu je bio zamjenik šefa Misije u Ambasadi SAD u Crnoj Gori 2014. do 2017. godine, u periodu kada je dužnost ambasadorke obavljala Margaret Ujehara. Trenutno je na dužnosti u Poljskoj, i to u konzulatu SAD u Krakovu.
  Potiče iz porodice imigranata i na listi je najuspješnijih Amerikanaca albanskog porijekla. Tokom diplomatske karijere dobitnik je brojnih nagrada Stejt dipartmenta.
  Bix Aliu govori engleski, albanski, makedonski, crnogorski, poljski, srpski, a sporazumijeva se i na njemačkom, turskom i grčkom jeziku.
Na ahiret je preselio Nikočević (Haljita) Kadrija  (1945-2022)  (16. septembar 2022)
  Danas, 16/ 09/2022, u Plavu je na ahiret preselio Nikočević (Haljita ) Kadrija u 77-oj godini života.
   Dženaza će se obaviti u subotu, 17/09 na porodičnom groblju Nikočević u Kruševo u 17 časova.
   Ožalošćeni: sin Anis, kćerke Sanela i Sabina sa svojim porodicama, braća Sako, Ramiz i Dzaka, sestre Bejta, Remka i Sabrija, bratstvo Nikočević i Canović i mnogobrojna rodbina.
  "Inna lillahi we inna ilejhi radži’un - Svi smo mi Allahovi i Njemu se vraćamo."(www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselila Balić (Ahmeta) Bahtija, rodj. Feratović.   (16. septembar 2022)
  Danas, 16.09.2022. u Gusinju je na ahiret je preselila Balić (Ahmeta) Bahtija, rodj. Feratović.
  Hajtar za muškarce se otvara večeras 16.9.2022 od 18:00h u kafanu Bajrovića. Hajtar za žene u porodičnoj kući.
  Dženaza će se obaviti sjutra, u Gusinju 17.9.2022 poslije podne namaza.
   Ožalošćeni: sin Ruždija - Ruško, ćerke Baca, Ismeta, Mahija, unučad, zet Rafet, bratanići, bratanične, sestrići, sestrične, djeveri, zaova, djeveričići i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  "Inna lillahi we inna ilejhi radži’un - Svi smo mi Allahovi i Njemu se vraćamo."(www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselila Redžepagić (Džavida) Hidajeta, rodj. Muratagić   (1940 - 2022)   (16. septembar 2022)
  Danas, 16.09.2022. u Plavu je na ahiret je preselila Redžepagić (Džavida) Hidajeta u 82. godini života.
  Dženaza će se obaviti u subotu, 17.09. u Plavu nakon podne namaza i kreće od Redžepagić džamije na mezarje Redžepagića.
   Ožalošćeni: sinovi Husein i Esko, ćerka Esma, unučad: Ernes, Ajla, Erna, Amela, Elma, Lejla, Mirza, Nina i Džavid, brat, sestre, snahe Zineta i Ingrid, paraunučad i ostala mnogobrojna familija.
  "Inna lillahi we inna ilejhi radži’un - Svi smo mi Allahovi i Njemu se vraćamo."(www.gusinje-plav.com)
Marović i Keljmendi još pod američkim sankcijama   (16. sept. 2022)
  Kancelarija za kontrolu inostrane imovine (OFAC) Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ažurirala je danas listu svih sankcionisanih lica. Uvidom u dokument jasno je da su sankcije, izmedju ostalih, produžene i bivšem funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću. Na listi su i Naser Keljmendi, Milorad Ulemek Legija, jedan od vodja meksičke mafije Nemesio Servantes, libijski krijumčar Fajsal Al-Vadi... nastavak teksta
"MENI" TAXI Plav povećao ponudu auta - VW Sharan automatic 6+1   (15. sept. 2022)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 4+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- VW Sharan automatic 6+1
Sjećanje na Abedina - Bida (Husein) Bekteševića   (1951 - 2022)   (15. septembar 2022)
  Dana 14.09. navršava se pedeset dva dana od preseljenja našeg Abedina - Bida na bolji i ljepši svijet.
   Allah dž.š. život i smrt daje a ovaj svijet je samo prolazna stanica prema vječnosti. U toj prolaznosti, ma koliko kratka bila, čovjek zasluži nagradu koja ga čeka na budućem svijetu. A ti, dragi brate, drug ti je bio Kur'an u tom tevhidu si i preselio. Molimo Allaha dž.š. da ti kabul učini tvoja dobra djela a oprosti grijehe, podari lijepi džennet, i da nas Gospodar ponovo sve sastavi.
  "Svi smo mi Allahovi i Njemu se vraćamo."
  Tvoji najmiliji: braća hadži Refko, Raif, sestra Remzija i ostala mnogobrojna porodica i prijatelji.
Na ahiret je preselila Vasvija Musić, rodj. Bajraktarević   (1936-2022)  (14. septembar 2022)
   U Plavu je u utorak, 13. septembra 2022 godine na ahiret preselila Vasvija Musić, rodj. Bajraktarević u 86-toj godini života.
   Zdravoglava je u porodičnoj kući u Plavu, na Meterizu. Dženaza će se obaviti u četvrtak, 15.9.2022. godine na Šehovića mezarju.
  Ožalošćeni: ćerka Fatima, sinovi Adem, Abidin i Alija, braća: Zaim, Bećo i Šeljo, sestre: Igbala i Diba, zet, snahe, unučad, paraunučad i ostala mnogobrojna familija.
  Inna lillahi we inna ilejhi radži’un- “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo” (www.gusinje-plav.com)
"Veliko HVALA svima koji su nam omogućili da boravimo na moru!"    (13. septe. 2022)
   Ne postoje dovoljno riječi kojima možemo da se ZAHVALIMO svima koji su nama, djeci i omladini sa posebnim potrebama i ove godine omogućili da uživamo u čarima i ljepoti mora. Malo je reći HVALA, Vama DONATORIMA iz New Yorka koji ste nam priuštili da se lijepo provedemo deset dana u Dobre vode kraj Bara.
   Zahvalnost dugujemo i Ekremu Jasaviću, vlasniku vile BELI koji nam je po sniženim cijenama smještaja omogućio boravak u njegovom objektu.
   Hvala i organizatorima ove akcije iz New Yorka - Šaćiru Mačkiću i redakciji web portala Gusinje-Plav.com.
  HVALA VAM SVIMA !
  S'poštovanjem Bela Medunjanin, predsjednica NVU HELP Plav
Novih $1,150 za familiju Reković. Ukupno do sada $12,950, plus €1,620    (13. septembar 2022)
   Novi donatori za renoviranje stana familiji Reković:
- Lucevic B. Amir $100
- Music Zeko $100
- Redzamatovic Nedzad $100
- Mrkulic Nijazija $100
- Music Orlo $100
- Šiljkovic Mirsad $100
- Šiljkovic Hajriz $100
- Šiljkovic Šaban $100
- Musić Ahmet $100
- Baković Muharem $100
- Baković Mirat $100
- Bektešević Džafer $50

Do sada u ovoj akciji je prikupljeno $12,950, plus €1,620.
  Donacije možete uplaćivati:
   Islamskoj zajednici NY - odbor ili Ismet Pjetrović 1(914) 420-7285 i Ragip Čekić 1(917)749-0187, Rafet Hot 1(646) 808-6490
  NVU Lejla Vitomirica Izet Kojić, u Plavu kod Muhameda Rekovića.
  Medijski sponzor ove akcije je web portal Gusinje-Plav.com.
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (13. sep. 2022)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Kako član vaše porodice van Amerike može dobiti zelenu kartu/green card?    (13. sept. 2022)
  Državljani SAD i stalni stanovnici koji imaju članove porodice koji žive van Sjedinjenih Država mogu podnijeti peticije da im pomognu u emigraciji na tlo Amerike; t.j. mogu pomoći da dobiju američku imigrantsku vizu, koja vodi do zelene karte ili zakonitog stalnog boravka. Ovo služi cilju američke politike spajanja porodice. Ali, kako to učiniti?
  Proces podnošenja zahtjeva za dobijanje imigrantske vize za članove vaše porodice koji ispunjavaju uslove sljediće iste osnovne korake bilo da ste državljanin Sjedinjenih Država (USC) ili zakoniti stalni stanovnik (LPR)... nastavak teksta
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (13 sep. 2022)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
+382 69 607068 Whatsup/Viber.
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (13. sep 2022)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Agencija GOLD TRAVEL   (13. sep 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli   (13. sep 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli

Profesionalno-Kvalitetno-Brzo-Povoljno
SNIMANJE I MONTIRANJE SVIH VRSTA VIDEO MATERIJALA
Svadbe, Rodjendani, Suneti, Kane, Reklame, Utakmice, Dzenaze

Kontakt: + 382(0)68/543-222,   +382(0)51/251-131,
FB: Mirza Mekuli,   E-mail: mirza.mekuli@gmail.com
SVI ZAJEDNO - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE    13. sep. 2022)
Nastavak Stranice (News Archive)

KONTAKT: 646-808-6490

ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"