www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $264,521 +($126,250 + €500($580)) + €43,108.22

Subota, nedjelja i ponedjeljak dani žalosti u Crnoj Gori    (12. avgust 2022)
  Vlada Crne Gore je na večerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prijestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost.
   U skladu sa Odlukom Vlade, kako je saopšteno, dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.
  “Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova”, kazali su iz Vlade.
  U skladu sa Odlukom, kako se navodi, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.
  Elektronski i drugi mediji, kako dodaju iz Vlade, dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti. (CdM)
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (12. avg. 2022)
   Više od 36 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
ALMA REDŽEPAGIĆ - Real Estate Agent   (`1. avg. 2022)
  Realtor Associate (6 years experience)
   Specialties:
  Buyer's agent
  Listing agent
   Relocation
   Consulting
  Property Management
  Specializing in Real Estate, servicing all of BERGEN COUNTY - NEW JERSEY.

  · Representing both Sellers & Buyers.
  · Professional, honest and high-integrity service.
  · Personally, own investment properties - multi family.
Cetinje uvidjaj nakon pucnjave   (12. avgust 2022)
Fejzić: Cetinje, osjećamo i dijelimo vašu bol    (12. avgust 2022)
  Cetinje, osjećamo i dijelimo vašu bol, kazao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić povodom tragedije u crnogorskoj prijestonici u kojoj je ubijeno 11 a ranjeno šest osoba.
  “Moje iskreno žaljenje, velika tragedija! Cetinje osjećamo i dijelimo Vašu bol”, objavio je reis na Twitter-u.
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (12. avg. 2022)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420.
Adresa: 41-24 39th Street LIC 11104.
POLICAJCI SA DUGIM CEVIMA ČUVAJU KLINIČKI CENTAR U PODGORICI: Lekari se bore za život teško ranjenih u masakru na Cetinju VIDEO   (12. avgust 2022)
  Prema nepotvrđenim informacijama sa terena, posle masakra na Cetinju Klinički centar u Podgorici je pod opsadom.
  Kako saznajemo, policajci sa dugim cijevima čuvaju bolnicu u koju su dovezeni neki od ranjeni u krvavom piru.
  Takođe, kako se saznaje u Opštoj bolnici na Cetinju nalazi se nekoliko osoba koje su ranjene danas u stravičnoj pucnjavi, kada je Vučko Borilović (34), otvorio vatru na sugrađane.
Masakr na Cetinju: U pucnjavi ubijeno jedanaest osoba, među njima i djeca   (12. avgust 2022)
  U današnjem krvavom piru na Cetinju kako se nezvanično saznaje Vučko Borilović (34) je pobio cijelu porodicu, a onda izašao na ulicu i ubijao ljude redom, a više njih je ranjeno.
  Prema još nepotvrđenim informacijama, u masakru je stradalo više lica, među kojima navodno ima i djece... nastavak teksta
Prodavac u Americi za svog polovnog "Jugića" traži 8.000 dolara   (12. avgust 2022)
  O Yugu i njegovoj legendarnoj završnoj obradi u SAD se zbijaju šale i pričaju vicevi još od 1985. godine kad je "sleteo" na američki kontinent. Koštao je samo 3.995 dolara, a vrlo brzo je postao kultno vozilo i to ne zbog preteranog kvaliteta, nego zbog niza problema i skromnih bezbjednosnih funkcija.
  Zanimljivo, vozilo sa kojim su gotovo svi zbijali šale sada proživljava svoju drugu mladost, odnosno čini se da cene ovog, sada već oldtajmera rastu...... nastavak teksta
Aqua Resort Plav - nezaobilazno mjesto u zavičaju koje trebate posjetiti    (12. avgust 2022)
  Planirate da ovog ljeta posjetite zavičaj, onda će vam nezaobilazna destinacija koju treba posjetiti biti Aqua Resort Plav.
   Smešten na samoj obali Plavskog jezera, sa predivnim i očaravajućim pogledom na grad Plav i Plavsko jezero, uz izvanrednu hranu i prateće sadržaje (smještaj sa restoranom, bar, vrt, besplatan parking, besplatan Wi-Fi,... ), učiniće nezaboravne trenutke i utiske koje ćete trajno ponijeti iz svog zavčaja.
  Aqua Resort Plav je takodje idealno mjesto za organizovanje svadbi, kana, suneta, rodjendana,... Dovoljno je samo da nazovete jedan od brojeva telefona i zakažete termin:
  +382 67 618 410 ili +382 69 253 265
AQVA RESORT PLAV
Hrvatski stručnjak za bezbjednost: Crna Gora pred izazovima koji ugrožavaju njeno postojanje   (12. avgust 2022)
  Da Rusija preko SPC i Srbije već godinama pokušava da destabilizuje Crnu Goru nije nikakva tajna, vec konstatacija koju dijele mnogi domaći i strani političari i analitičari.
  Politička nestabilnost u Crnoj Gori doživljava svoje vrhunce, a uvredama, prijetnjama, pa čak i smrću, izloženi su svi koji se usude da slobodno misle i javno iskažu svoj stav ako se on kosi sa onima koji koji za sebe kažu da “oslobadjaju Crnu Goru”, kojima je Crna Gora srpska Sparta. Na udaru ovih “elita” se prethodnih dana našao, izmedju ostalih, i izvršni koordinator Gradjanske inicijative 21. maj Ljubomir Filipović, koji je brojne prijetnje prijavio policiji... nastavak teksta
Rašić (Džafera) Enis i Denis donirali $500 za izgradnju IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (12. avg. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Rašić (Džafera) Enis i Denis $500


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $264,521.00 + ($126.550 + €500($580)) + €43,108.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Po PRVI put na Ali-pašinim izvorima: Šerijatsko vjenčanje Lamija Čekić i Lorent Januzi    (12. avgust 2022)
  Uz prisustvo najbližih i rodbine prekjuče je po PRVI put na Ali-pašinim izvorima, u prekrasnom ambijentu obavljeno Šerijatsko vjenčanje Lamija Čekić i Lorent Januzi.
   Ovaj svečani čin je predvodio imam Rešad Dautović.
  Nadamo se da je ovo samo početak i da će Ali-pašini izvori postati stalna destinacija za ovakve svečanosti.
  Iz Gusinja za web portal Gusinje-Plav.com Selim H. Čekić.
VILA “BELI” - DOBRE VODE kod BARA, vl. Ekrem Jasavić    (11. avg 2022.)
  VILA “ BELI” - Nalazi se u DOBRE VODE kod BARA.
  Udaljena je 150 m od plaže. Posjeduje dvokrevetne trokrevetne, četvorokrevetne i petokrevetne apartmane.
  Svaki apartman je opremljen, ima terasu sa pogledom na more, televiziju, internet i parking
  Vlasnik: JASAVIĆ EKREM - 067-876-744
  Menadžer: DRAGANA - 067-844-607
  DOBRO DOŠLI NA NAJLJEPŠU PLAŽU NA JUGU NAŠEG MORA
Stanovnici SAD više neće moći da koriste običnu vozačku dozvolu kao oblik identifikacije kada lete u zemlji   (11. avg. 2022)
   Stanovnici SAD više neće moći da koriste običnu vozačku dozvolu kao oblik identifikacije kada lete u zemlji. Svako ko ima 18 i više godina moraće da pokaže vozačku dozvolu, ili identifikacionu kartu u skladu sa REAL ID-om da bi leteo unutar zemlje ili posetio saveznu ustanovu.
  Označen zvezdicom i zlatnim krugom REAL ID se izdaje u svih 50 država. Nakon višestrukih produžavanja rok za prijavu za dobijanje REAL ID-a je 3. maja 2023. godine. (VOA)
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (11. avg. 2022)
OVER 200 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Prodaju se placevi u Plavu - u blizini zgrade bivše kasarne    (11. avg, 2022)
  Prodaju se placevi u Plavu - u blizini zgrade bivše kasarne. Veličina placeva po vašoj želji. Cijena po dogovoru. Svaki plac ima struju i vodu.
  Kontakt telefoni:
  +49 172 489 4629 (Viber)
  +382 67 519 967 (Viber)
  
Zenka: Neprijatelji Crne Gore znaju kolika je snaga njen multinacionalni sklad, zato tu napadaju!   (11. avgust 2022)
  Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka upozorava u intervjuu za portal "Aktuelno" da se u Crnoj Gori dešavaju apsurdni i neprihvatljivi događaji i procesi, a ve pod okriljem premijera Dritana Abazovića i večine članova Vlade koju predvodi. Ilustruje to zbivanjima u Nikšiću na Dan državnosti.
  - Došli smo do jednog iritantnog stanja gdje samo još fali da se hapse ljudi koji slave državu Crnu Goru i Dan državnosti, a da veličamo ljude sa najradikalnijim stavovima, od kojih smo 13. jula u Nikšiću čuli pjesme koje podsjećaju na najmračnija vremena 90-ih godina. Mnogo je zabrinjavajuće stanje za sve ljude koji žele mir i normalan život u ovoj državi!.. nastavak teksta
Kome smetaju bošnjački lideri iz New Yorka ?!   (11. avgust 2022)
  Svjedoci smo da se nakon nekoliko mjeseci ovih dana ponovo "targetiraju" istaknuti pojedinci naše dijaspore u SAD. Svjedoci smo da UDBA-škim metodama i fabrikovanjem, pokušavaju bez ikavih valjanih dokaza optužiti autoriteti bošnjačkog naroda sa ove strane Atlanskog okeana. Ne bez razloga, pored dr. Mersima Zilkića, medijska meta je jedan od najuticajnijih Bošnjaka hadži Smajo Srdanović, kome se na jedan veoma prefidan način želi prepisati neprijateljstvo prema domovini Crnoj Gori.
   Pisac ovih redova je tokom dugogodišnjeg humanirnog rada imao prilike da uvjeri u dobročinstvo i nijet hadži Smaja Srdanovića. Rijetko je neko kao on svojim višedecenijskim djelovanjem ostavio nemjerljiv doprinos i neizbrisiv trag posebno kada su u pitanju humanitarne akcije u cijeloj Crnoj Gori, bilo da su u pitanju bili bolesni, siromašni, socijalno ugroženi, jetimi bez roditelja, sportske organizacije i klubovi, porodice bez krova nad glavom,..., i nikad ne pitajući ko je koje vjere ili nacionalnosti.
   Nesporno je i to da se tim video klipovimna hadži Smajo Srdanović, kao jedan od lidera želi inkriminisati za nešto što bi bošnjačku dijaporu porijeklom iz Crne Gore dovelo u podredjen položaj i odvelo na margini zbivanja u samoj Crnoj Gori. Znajući ga, nikakvi centri moći ga neće moći spriječiti u tome, pa čak ni ovi i ovakvi montirani video klipovi.
Rafet Hot, gl. urednik web portala Gusinje-Plav.com
Novih €200 za izgradnju IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (11. avg. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novim donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Nikočević Džavid €100
- Bajraktarević Zemir €50
- Alidžanović Ismet - Ićo €50


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $264,021.00 + ($126.550 + €500($580)) + €43,108.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Tužilac naložio da se identifikuju i procesuiraju učesnici neočetničke proslave kod Berana    (10. avgust 2022)
  Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Hasan Lukač dao je nalog Uprave policiji, odnosno Centru bezbjednosti Berane da identifikuju i prekršajno procesuiraju sve učesnike neočetničke proslave u mjestu Zaostro kod Berana zbog vrijeđanja drugih po osnovu nacionalne, vjerske pripadnosti i etničkog porijekla... nastavak teksta
Plav & Gusinje Real Estate    (10. avgust 2022)
Plav & Gusinje Real Estate
   P&G Real Estate agencija za nekretnine je prva i jedina agencija internacionalnog karaktera koja pomaže svojim klijentima da zakupe, kupe, prodaju i pronađu nekretninu u Crnoj Gori i Turskoj. Ono što nas razlikuje od drugih jeste to što pružamo i širok dijapazon usluga koje se odnose na nekretnine, od kojih su prvenstveno notarske usluge, pravne usluge, usluge procjene vrijednosti nekretnina, geodetske usluge, marketing usluge, konsultantske usluge, kao i usluge prevođenja sa stranih jezika.
   Ukoliko su vam potrebne naše usluge, budite slobodni da nas kontaktirate.
Plav & Gusinje Real Estate
  P&G Real Estate is the first and only agency with international character that helps its own clients rent, buy, sell and find properties in Montenegro and Turkey. What sets us apart from others is that we provide wide range of services related to real estate properties, out of which are primarily notary services, legal services, real estate appraisal services, geodetic services, marketing services, consulting services, as well as foreign language translation services.
  We stand at your disposal if you need any of our services.

   Zapratite naše društvene medije i posjetite našu web stranicu.
  Follow us on social media and visit our website.

  FaceBook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100070806325779
Instagram: https://www.instagram.com/pgrestate/
Website: www.pgrealestate.me
Platije puste nakon otvaranja auto-puta, privrednici se nadaju gostima    (10. avgust 2022)
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (10. avgust 2022)
   Nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Nastavljeni radovi na izgradji porodične kuće Hamda Juljevića iz Dosudja   (10. avgust 2022)
  Specijalno iz Gusinja od Zaja Juljevića, za sve donatore koji su učestvovali u humanitarnoj akciji za izgradnju porodične kuće Hamda Juljevića, objavljujemo fotografije napravljene danas na ovom objektu koji se nalazi u Dosudju.
   Podsjećamo da je redakcija web portala Gusinje-Plav.com bila organizator i medijski sponzor ove humanitarne akcije u kojoj je za rekordno kratko vijeme u SAD i Evropi ukupno prikupljeno $83,400 + €20,420 + $5,100can + 300 fr
Prodajem imanje u Gusinju   (10. avgust 2022)
  Prodajem imanje u Gusinju (Jondže), površine 77 ari. Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.:    +1-201-213-4341 (viber), 068-712-174 (cel.)

BANA traži od Đukanovića da se ogradi od botova    (10. avgust 2022)
  Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) pozvala je zvanični vrh u Crnoj Gori, predsjednika Mila Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista (DPS) da se ograde od botova u jednoj od grupa na društvenim mrežama.
  Kazali su da do tada odbijaju svaki vid saradnje sa vladajućim strukturama.
  Tvrde da iza spornih objava u Fejsbuk grupi pod nazivom "Grupa Milo Đukanović" stoje sljedbenici predsjednika države i lidera DPS-a... nastavak teksta
Semir Jahsavić sa porodicom iz Podgorice, pred dušom oca Emina donira €100 za IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (10. avg. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novim donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Semir Jahsavić sa porodicom iz Podgorice, pred dušom oca Emina donira €100


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $264,021.00 + ($126.550 + €500($580)) + €42,908.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Senad Pećanin: Cilj Vučićevog režima je pretvaranje Crne Gore u RS sa izlazom na more   (10. avgust 2022)
  Veličanjem ratnih zločinaca i potpisivanjem takozvanog Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije, mijenja se antifašistički karakter Crne Gore, ocijenio je advokat i novinar iz Sarajeva Senad Pećanin za Gradsku RTV. Navodi kako premijer Abazović, i lideri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama, na taj način žele da sprovedu ideološko-istorijsku transformaciju Crne Gore... nastavak teksta
Na ahiret je preselila Ferida Pupović, rodj. Skenderović   (1957-2022)   (10. avg. 2022)
  U Plavu je u utorak, 9. avgusta 2022 godine na ahiret peselila Ferida Pupović, rodj. Skenderović u 65-oj godini života.
  Zdravoglava se prima u Dom u Prnjavor u srijedu, 10. avgusta 2022 godine. Dženaza će biti obavljena takodje u srijedu, 10. avgusta 2022 godine u 14:00h na mezarje Hrankoviće.
  Ožalošćeni: suprug Mazo, sin Edin, kćerke Erna i Amela sa familijama, bratstva Pupović i Skenderović i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
Zastava Crne Gore na Osmanagića džamiji u Staroj varoši    (9. avgust 2022)
  Na Osmanagića džamiji u Staroj varoši večeras je okačena crnogorska zastava.
  “Bog/Alah je jedan. Sve je kulturno blago – majka je Crna Gora”, navedeno je na transparentu koji je okačen zajedno sa zastavom.  Na ovaj način pružena je podrška crnogorskim građanima koji su pokrenuli akciju postavljanja zastava na brojnim crkvama u Crnoj Gori.  Podsjećamo, akcija je pokrenuta nakon što je monahinja S.S. u subotu zgužvala i bacila na zemlju crnogorsku zastavu okačenu na ogradi Cetinjskog manastira. Protiv monahinje podnešena je prijava zbog sumnje da je izvršila povredu ugleda Crne Gore.(CdM)
Dekoracija svadbi koja odiše luksuzom i stilom - FC AFFAIRS studio: vl. Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj    (9. avgust 2022)
   FC AFFAIRS studio specijalizovan je za dizajniranje i dekorisanje ekskluzivnih, elegantnih i luksuznih svadbi u New Yorku i okolini. Ono što nas izdvaja od drugih dekoracija svadbi jeste kvalitet naših usluga i visoki standardi po kojima radimo. Svakom svadbi/venčanju pridajemo posebnu važnost kreirajući savršeni dizajn koji priča vašu priču.
  Dekoracija svadbi je jedan od najvažnijih elemenata koga nikako ne treba zanemariti. FC AFFAIRS studio ne samo što će uljepšati prostor bojom i mirisima, već će simbolizovati Vas, Vaš stil i utisak koji ostavljate na druge. Dekoracija svadbi/venčanja zaista može biti magična. Počevši od cveća, pa sve do unikatnih detalja učinićemo Vaše svadbe nestvarnim.
  Mi smo tu da Vam pomognemo pri svakom koraku – u planiranju, kreiranju, dizajniranju, dekoraciji, organizaciji, koordinaciji i realizaciji Vaše svečanosti u skladu sa Vašim željama, maštom i budžetom.
  FC AFFAIRS studio - vlasnici: Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj
  Telefon: 1(646)634-2791
  E-mail: Melinda@fcaffairs.com
Zvanična web prezentacija FC AFFAIRS studio

Miodrag Džudović novi trener Budućnosti   (9. avgust 2022)
  Iz podgoričkog kluba su potvrdili da će bivši fudbalski reprezentativac biti novi šef stručnog štaba.
  On će na klupi “plavih” naslijediti Aleksandra Nedovića, sa kojim se klub rastao poslije poraza od Dečića u prvenstvu. Džudović je dogovorio dvogodišnju saradnju sa vicešampionom Crne Gore.Prije tri godine radio je u stručnom štabu “plavih”, kao pomoćni trener. U karijeri je nastupao za Jezero iz Plava, Jedinstvo, OFK Beograd, Volin, Spartak Naljćik gdje je živa legenda, dok je igračku karijeru završio u Irtišu iz Pavlodara.
   Godinama je bio reprezentativac Crne Gore i kasnije je radio i kao pomoćnik u nacionalnom timu.(CdM)
Kuća za izdavanje u neposrednoj blizini banje Warm Mineral Springs (North Port, FL). Vlasnik Omer Koljenović   (9. avg. 2022)
   Kuća sa tri spavaće sobe, namještena, u blizini banje Warm Mineral Springs (North Port, FL). Komotno mogu spavati 4 do 6 osoba. Šetnjom od 400 metara stizete u banju, koja ima brojne zdrastvene prednosti. Banja je poznata za kičmena i kožna oboljenja, jer sardži mnogo minerala u stalnom izviranju vode. Temperatura vode je 85 farenhajt tokom cijele godine. Banja je otvorena od 9 do 5 svaki dan, cijena dnevnog boravka u banji je $20. Da bi vam boravak u banji pomogao preporucljivo je da provedete dve nedelje banjskog lečenja.
  Warm Mineral Springs is a natural hot spring, set inside an ancient sinkhole. The sinkhole is filled with warm, mineral-rich, geothermally heated water. The water is the main attraction for most visitors because it’s said to have numerous health benefits.
  Golf je 20 minuta vožnje do plaže u Englewood ili Venice. Do najlepše plaže u Americi, Siesta Key, dijeli vas oko 30 minuta vožnje.
Vlasnik kuće je Omer Koljenovic, broj telefona je 646-460-7205, nazovite za rezervacije. Cijena je $200 po danu.
Prodaje se kuća u Dosuđu    (9. avgust 2022)
  Prodaje se kuća u Dosuđu, površine 460m2. Površina placa iznosi 17ari. Objekat sadrži 8 spavaćih soba i 3 kupatila.
  Cijena po dogovoru. Kontakt telefon +1973-715-1093.
Guverner Teksasa migrante šalje u Njujork (VIDEO)   (9. avgust 2022)
  Autobus pun migranata koji pristiže u Njujork posledica je neobične odluke guvernera Teksasa Greg Abbott-a. Ovaj političar odlučio je da se usprotivi migrantskog politici predsjednika Joe Biden-a na krajnje nesvakidašnji način.
  Kako kaže Abbott, Biden olakšava svoju migrantsku politiku, pa je Njujork idealna destinacija za sve migrante, a podsjeća i da se gradonačelnik Njujorka "hvali time da tamo migranti prolaze mnogo bolje nego u drugim djelovima SAD".
   Abott-ova akcija je počela u aprilu i on je dosad poslao nekoliko hiljada ljudi u Vašington i Njujork.
Podrška za Smaja Srdanovića i Mersima Zilkića   (9. avgust 2022)
   "Država Crna Gora ima dijasporu koja je voli i koju Crna Gora treba da čuva. Uz sva slaganja i neslaganja sa nekim ljudima iz dijaspore, neprihvatljivo je optuživati ljude bez ikakvih dokaza. Podrška za Smaja Srdanovića i Mersima Zilkića i svu našu dijasporu! Za dobro Crne Gore i svih nas!" napisao je Reis Rifat ef. Fejzić na svom Twiter nalogu.
Radončić (Hasana) Ismet-Bobby donira $500 za IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (8. avg. 2022)
   Od Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Radončić (Hasana) Ismet-Bobby donira $500


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $264,021.00 + ($126.550 + €500($580)) + €42,808.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Prodaje se jednosoban stan u Dobrim Vodama, neposredno uz Ružu vjetrova i Kalamper hotel.   (9. avg. 2022)
  Na atraktivnoj lokaciji, neposredno uz Ružu vjetrova i Kalamper hotel, na 100 metara od sve tri plaže u Dobrim Vodama, prodajem jednosoban stan površine 50m2 plus terasa 6m2, kompletno namešten i opremljen. Cijena 1700e/m2. Stan je 100% legalan, ima terasu sa pogledom na more i sve u stanu je novo. Prodaje se ispod tržišne cijene zbog rata u Ukraini, jer je vlasnik Ukrainac.
  Anđela (opunomoćena za prodaju stana) Tel/ Viber/Whatsapp: +38269520740
AIDA Home Realty: Gusinje/Dosudje - Plac za prodaju    (8. avg. 2022)
AIDA Home Realty

Gusinje/Dosudje - Plac za prodaju

Površina: 97 ara

Kontakt: 1(917)-568-6480
Zatočnici “temeljnog” ugovora   (8. avgust 2022)
   Umjesto opšteg oduševljenja što je jedno kompleksno pitanje (tobože) “zauvijek skinuto sa dnevnog reda”, kako orkestrirano ponavljaju glasnogovornici GP URA, njihov je lider suočen sa inicijativom za izglasavanje nepovjerenja njegovoj tromjesečnoj vladi.
  Situacija je takva da bi, da je reda i načina u crnogorskoj politici, premijer sam ponudio ostavku i tražio da se glasa o povjerenju njegovom kabinetu. Njega, ioanako, vlast i slava ne interesuju, i spreman je da prvi skoči sa krova upravne zgrade Željezare. Između ostalog... nastavak teksta
Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company - vlasnik: Jasmin Novaj    (8. avgust 2022)
  - Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium provides interior demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction garbage. At Dolcinium we’re able to provide 1/2 yard mini container drop off, mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.
   - Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Dolcinium ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.
   - Dolcinium interior Demolition & Rubbish removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 gradova New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti ( interior demolition) I uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani kao i kamioni i sva ostala vozila.
Život u Kanadi mnogima zvuči kao obećani san, ali istina je ipak malo drugačija.   (8. avgust 2022)
  Ovo je zemlja u kojoj je zdravstveno osiguranje potpuno besplatno, ekonomija je stabilna, priroda netaknuta, kao nacija su vrlo otvoreni i prijateljski raspoloženi, multikulturalni, tolerantni prema različitostima, kvalitet vazduha i vode im je izuzetan, smatra se jednom od bezbjednijih zemalja za život. Međutim, nije baš sve bajka...... nastavak teksta
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (8. avgust 2022)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Više informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Gusinje 2. Avgust 2022 (drugi dio)   (8. avgust 2022)
Delagacija KSCG na čelu sa generalnim sekretarom Darkom Ivanovićem boravila je danas u posjeti Plavu   (8. avgust 2022)
  "Lokalno rukovodstvo podržava napore OKK "Balkanski Ris" Plav da u predstojećoj košarkaškoj sezoni nastupa sa seniorskom selekcijom koja će biti sastavljena od čak osmoro igrača koji su ponikli u klubu, saopštio sam na sastanku koji smo ja i sekretar Sadam Luković imali sa predstavnicima Košarkaškog saveza Crne Gore i rukovodstvom OKK "Balkanski Ris".
  Delagacija KSCG na čelu sa generalnim sekretarom Darkom Ivanovićem boravila je danas u posjeti Plavu gdje su se upoznali sa uslovima i ambijentom za odigravanje utakmica u predstojećoj sezoni, kao i ulogom Opštine u čitavom procesu.
  Rukovodstvo OKK "Balkanski Ris" na čelu sa Emirom Feratovićem, Irfanom Redžepagićem i Donkom Dašićem informisalo je sagovornike o planovima i ambicijama za naredni period kao i potrebnoj podršci da bi se ostvarili zacrtani rezultati.
  Na sastanku je razgovarano o mogućnosti da neka od mlađih selekcija KSCG odigra barem jedan meč u Plavu kako bi doprinijeli popularizaciji košarke u plavsko-gusinskoj dolini."
Nihad Canović, presjednik opštine Plav
Novih €115 za IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (8. avg. 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novim donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Hot Farah iz Sarajeva €50
- Hot Fejsal iz Sarajeva €50
- N.N. osoba iz Gusinja €15


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $263,521.00 + ($126.550 + €500($580)) + €42,808.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Sjećanje na Zufera (Medo) Derviševića   (8. avg. 2022)
  Dana 08. augusta 2022. navršavaju se dvije godine od prerane smrti našeg voljenog Zufera (Medo) Derviševića.
  Svakim danom tuga troši nadu. Nedostaješ za sve što dolazi.
  S ljubavlju te spominjemo, po dobru pamtimo i u srcu čuvamo.
  Molimo dragog Allaha dž.š. da ti podari lijepi džennet a tvojoj plemenitoj duši vječni rahmet.
  Porodica Dervišević
Sjećanje na Radončić-Neljković (Amira) Hakiju   (8. avg. 2022)
  Danas se napuni godina dana od kako nisi sa nama naš voljeni i nikada zaboravljeni tata. Nema dana da ne mislimo na tebe i da se ne sjetimo tvojih njeznih i toplih rijeci i savjeta. Bio si naš ponos. Bio si nam sve, ali draži si bio dragom Allahu pa te zato uzeo. Molimo dragog Allaha da ti podari najljepse mjesto u dzenetu jer ti to zaslužuješ.
  Tvoji najmiliji: supruga Nadžija, sinovi Edin i Admir, kćerke Jasmina i Medina sa porodicama.
  El fatiha
Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori dalo punu podršku Smaju Srdanoviću i Mersimu Zilkiću   (7. avgust 2022)
  Napadi na predstavnike bošnjačke dijaspore imaju za cilj kidanje veze sa Crnom Gorom
  Uvijek kada se uzburka politička scena u Crnoj Gori i kada se rješavaju krupna politička pitanja, sa opskurnih portala, stranica, youtube kanala i drugih medija počne besomučna hajka u cilju diskreditacije političkih, vjerskih, kulturnih i dr. autoriteta bošnjačkoga naroda, kako bi se, po ustaljenoj praksi, osamili od svoga korpusa i, u konačnom, njime lakše manipulisalo.
  Takva praksa neprimjerena je demokratskim sistemima i pravnoj državi koju gradimo.
  Kako Bošnjaci imaju važnu ulogu u svim političkim procesima u novijoj istoriji Crne Gore i kako je cijela a posebno bošnjačka dijaspora, veoma važan faktor u tim procesima, medijska hajka na taj segment političkog i uopšte javnog života i djelovanja, zasnovana na lažima, konstrukcijama i podmetanjima, po pravilu je najprljavija i najžešća.
  Kada su u pitanju Bošnjaci, njima se najčešće i olako podmeće neprijateljski stav prema domovini Crnoj Gori, zatim islamski fanatizam, terorizam i separatizam, sve u nastojanju da se Bošnjaci zaplaše i odustanu od svog političkog stava, a slijede tuđi.
  Naravno, Bošnjaci su i politički narod, imaju svoje mišljenje i predstavnike koji će ga saopštiti.
  Namjeri koju smo lako prozreli odlučno ćemo se suprotstaviti, baš kao i idejama da se kroz izborni inženjering , Bošnjaci u dijaspori isključe iz javnih događaja i debata u domovini i tako konačno raskinu te prirodne veze.
  Ovog puta, po oprobanom scenariju i sa pomenutim ciljem, meta beskrupuloznih napada su istaknuti članovi naše dijaspore, predvodnici naših zavičajnih udruženja u Americi, gospoda Smajo Srdanović i Mersim Zilkić, osvjedočeni prijatelji Crne Gore i svih njenih gradjana. Oni su sem toga i humanisti i dobrotvori koji su zajedno sa ostalim humanim pripadnicima naše dijaspore podržali razne humanitarne akcije u cijeloj Crnoj Gori, a posebno na osiromašenom sjeveru, donirajući na stotine hiljada dolara za rješavanje raznih socijalnih problema, liječenje bolesnih, obrazovanje siromašne djece, gradnju kuća beskućnicima i slično, ne birajući one kojima su pomagali ni po vjeri ni po naciji ni po namu. O njihovom radu najbolje govore njihova djela, a mogli bi štošta reći i predsjednici opština Plav, Gusinje, Andrijevica, Berane i brojne porodice kojima su pomogli. U Njujorku, gdje se uspješno bave biznisom, zbog svog društvenog angažmana i odgovornosti, obojica uživaju ugled u lokalnoj zajednici i od stanovnika i od lokalne zajednice, o čemu svjedoči veliki broj priznanja koje su dobili. Sve ovo najbolje demantuje laži koje se o njemu iznose ovih dana.
  No, nije cilj opskurnih portala i drugih web platformi istina već upravo ono za šta optužuju Smaja Srdanovića i Mersima Zilkića, razbijanje Crne Gore i njenog gradjanskog, multietničkog i multikulturalnog karaktera kako bi, razjedinjena i posvadjana, bila lak plijen protagonistima velikodržavnih projekata u ovom regionu.
  U tom pravcu je i kontinuirani pokušaj kidanja veza sa dijasporom.
  Najoštrije osudjujemo ovakve monstruozne konstrukcije kojima se crtaju mete pojedincima ali i cijelom narodu i svim muslimanima u Crnoj Gori i pozivamo državne organe da utvrde ko stoji iza ovih objava i protiv njih preduzmu zakonske mjere zato što se ovakvim neutemeljenim objavama širi islamofobija, vjerska i nacionalna mržnja i netrpeljivost.
Gold travel u Gusinju i Plavu – PRIĐI NAJBLIŽE LJEPOTAMA CRNE GORE   (7. avgust 2022)
  Gold travel agencija, istaknuta po organizovanju svih vrsta aktivnog turizma tokom cijele godine u sve tri regije naše zemlje, prepoznatljiva širom Evrope kako po broju aktivnosti, savremenim vozilima i opremi, tako po originalnim aranžmanima i atraktivnim rutama, svojim bazama širom Crne Gore pridružila je i bazu u Gusinju.
  Inspirisana prirodnim potencijalima gusinjsko - plavskog kraja Gold travel agency donosi jednu sasvim novu ponudu. Kroz atraktivne rute ATV ture (quad, buggy), u kombinaciji sa drugim oblicima aktivnog odmora, turistima smo omogućili pristup, do sada široj javnosti manje poznatim, i uopšte nepoznatim, prirodnim biserima tog kraja, od kojih su neki toliko lijepi i moćni da se te pojavnosti graniče sa realnošću.
  Od sada i najnedostupnije ljepote ovog kraja će vam bit dostupne i ukazati se „kao na dlanu“. Na našim rutama pred vama će se ređati prizori: vrhovi fantastičnih Prokletija, planine Bogićevica, prirodna jezera Plavsko, Hridsko, rijeka Lim, brze planinske rječice, izvori, ponori, šumski usponi, krševiti usjeci, mirisne livade, autentičana sela i katuni... Čeka vas fatamorganična dolina Grebaje i pogled na moćne vrhove Prokletija kao što su Sjeverni vrh, Očnjak, Karanfili..., bajkoviti Ali-pašini izvori, 30 metara visoki vodopadi – Grlja na rijeci Skakavica sa fenomenalnim kanjonom, autentična sela kao Zagrađe, Čardak, Vusanje odakle se ide ka dolini Ropojana, katuni rasuti podno Prokletija... Susrešćete se sa divnim ljudima, seoskim domaćinima, vrijednim domaćicama koje će vam poslužiti najukusniju hranu koju ste ikad probali, kao na primjer, u seoskom domaćinstvu „Samelova koliba“ ili na katunu Kodra Bajrovića gdje su izdizali seljani iz sela Grnčara i Dolje koje ćete takođe posjetiti...
  Nikad kraja čudima u ovom kraju, slike dinamičnih predjela u oku se brzo mijenjaju. Od tolike ljepote adrenalin aktivira snagu za koju ne znamo da je imamo! Došlo je vrijeme da i ovaj dio Crne Gore zablista u svom punom sjaju – Gusinje i Plav turiste očekuje raširenih ruku, a sa Gold travel agencijom imate iskusnog prijatelja vodiča na kog se možete osloniti i koji će vas povesti i tamo gdje je rijetko ljudska noga kročila, ili nije nikad.
   Najprivlačnije su neistražene ljepote, idemo zajedno da ih pronalazimo u ovoj riznici prirodnog blaga.
   U avanture polazimo iz Gusinja (baza nam je kod autobuske stanice). Ako je potrebno Gold travel agencija i Gold rent a car organizuju za vas i transfer iz bilo kog dijela Crne Gore do Gusinja i Plava.
  Kontakt:
  Gold travel agency
  Tel: +382 67 030 999
  Web: www. goldtravel.me
  e-mail: info@goldtravel.me
  info@goldtravel.me
Seosko domaćinstvo "1060 Meet, Eat, Hike & Tour" u Bogaiću, 3km od Plava    (7. avgust 2022)
  Seosko domaćinstvo "1060 Meet, Eat, Hike & Tour" u Bogaiću, 3km od Plava
  Za Vaša druženja tokom ljetnjeg odmora "1060" Vam nudi širok asortiman domaćih jela, jagnječe i jareće pečenje ispod sača, roštilj, ribu, pite, domaći sir i kajmak. Koncipiran je tako da radi samo putem rezervacija, kako zbog privatnosti gostiju, tako i zbog ograničenog broja mjesta. Terasa može da primi 20 osoba, a unutar restorana 30. Hrana je isključivo lokalna, od provjerenih domaćina. Širok asortiman vina i pića. U sklopu restorana je i trosobna kuća sa 6 kreveta, dnevnim boravkom, kuhinjom i 2 kupatila.
Dobrodošli.
Rezervacije obavezne na +382 67 42 42 00.
Otvoreno pismo drvoprerađivača iz Plava i Andrijevice: Šumska mafija i dalje jača od države   (7. avgust 2022)
  Iz Udruženje drvoprerađivača Plava i Klastera drvoprerađivača Andrijevice u otvorenom pismu upućenom javnosti saopštili su da se i ove godine nastavilo sa nezakonitostima povodom spovođenja tendera koji se tiču dodjele drvne mase u državnim šumama u dubećem stanju. Ustvrdili su da u pomenutom postupku glavnu riječ, kako su naveli, vodi šumska mafija i da se pokazalo da je ona i dalje jača od države... nastavak teksta
JONA DENTAL Clinic Peć (Kosovo) - Dr. Alban Haxhiajdini    (7. avg. 2022)
  JONA DENTAL Clinic Peć (Kosovo) - Dr. Alban Haxhiajdini

  Adresa: Kompleksi Puhovci, Leke Dukagjini XK, Peć (Kosovo)
  +383 46 133 133 (Viber)
  +386 49 584 583 (Viber)

  Instagram @dr.albanhaxhiajdini

  Kliničke usluge obuhvataju: opštu stomatologiju, endodontsko liječenje, ortodonciju, estetiku, pedodonciju, oralnu i parodontalnu kirurgiju kao i protetiku. Našim pacijentima pružamo visokokvalitetnu njegu koristeći najnaprednije dostupne tehnologije.
VIDEO: Dok ‘kukaju bule’, ABAZOVIĆ s četnicima i kriminalcima razvija ‘srpski barjak od Prizrena do Rumije’    (7. avgust 2022)
  Na društvenim mrežama se u povodu potpisivanja ugovora D. Abazović-P. Perić pojavio novi javno dustupan video snimak.
   Više desetina pripadnika ovdašnjih paracrkveno-četničkih udruženja, uključujući i licâ s kriminalnim dosijeima, banči u kafani uz svetosavski trash hit, dok u pročelju, među glavnim gostima śedi, jede i pije — Dritan Abazović.
  Na dan tajnoga potpisivanja akta Abazović-P. Perić, 3. avgusta, kao svojevrsnu čestitku aktuelnome premijeru, video snimak je na društvenim mrežama objavio Stojan Sekulović — deklarisani četnik, osuđivani kriminalac iz Sutomora, koji se i sâm vidi na snimku... nastavak teksta
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (6. avgust 2022)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom)
   212 668-8400
Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje    (6. avgust 2022)
  Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje na magistralnom putu Gusinje - Plav površine 50 ari.
  Parcela je pogodna za izgradnju ugostiteljskih objekata, a po DUP-u opštine Gusinje parcela je označena za izgradnju benzinske pumpe. Gradska voda i struja su uz magistralni put.
  Za sve informacije možete se obratiti na telefon +382 67 017 982 (Viber)

"MENI" TAXI Plav   (6. avgust 2022)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 4+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- WG Pasat 4+1 sjedište
Zahvanica Anele Čekić upućena Nihadu Canoviću    (5. avgust 2022)
  Uvaženi predsjedniče opštine Plav, Nihade Canoviću, hoću da vam se u ime građana Gusinja i u svoje lično ime zahvalim na lijepoj čestitki koju ste uputili povodom dana opštine Gusinje. Stanovništvo Gusinja i Plava je oduvijek bilo oslonjeno jedno na drugo, neraskidivo kroz rodjačke i prijateljske odnose zauvijek vezani jedni za druge.
  S poštovanjem
   Anela Čekić, predsjednica opštine Gusinje
Radončić: SPC uvijek bila udarna igla srpskog sveta i svega što se dešavalo devedesetih   (5. avgust 2022)
  Potpisivanje Temeljnog ugovora izmedu Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve u Podgorici izazvalo je burne reakcije. Najglasnije je odjeknula inicijativa DPS-a, SDP-a, SD-a i DUA za izglašavanje nepovjerenja Vladi, uz obrazloženje da je jučerašnjim pitanjem izgubila legitimitet. Tim povodom je zakazana i vanredna sjednica Parlamenta za 19. avgust. Novinar i publicista Šeki Radončić je za Dnevnik 3 FTV-a kazao kako je Abazović ovim Crnu Goru isporucio i Srbiji i Rusiji na tacni te da je udario na temeljne vrijednosti Crne Gore... nastavak teksta
Zamislite da se sada susrećete sa Allahom dž.š., šta biste mu rekli? - Hafiz Hako ef. Omeragić  (5. avg. 2022)
Sjećanja na Adnana (Omer) Lalić   (27.9.1974 - 5.8.2021)  (5. avg. 2022)
  Dragi naš Ado,
   Nadamo se i vjerujemo da je Tvoja duša našla mir u baštama dženetskim…
   Uspomena na tebe je naša snaga za sjutra, dio nas koji nikada nećemo izgubiti.
   Ostavio si najdublji pečat svoje mladosti, dobrote, ljepote i plemenitosti kojom si zračio.
  Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo.
  Tvoj adžo Zahid i strina Zada sa porodicom.
Čestitka Nihada Canovića u povodu Dana opštine Gusinje - 5. avgust   (5. avg. 2022)
  Oduvijek usmjereni jedni na druge stanovnici plavsko-gusinske doline dijelili su sve, i dobro i loše, danas sa zadovoljstvom možemo reci da dijelimo uspješnu perspektivu razvoja, da su naše dvije sredine prepoznate po nevjerovatnim prirodnim potencijalima, odlicnom geografskom položaju i bogatom kulturno-istorijskom nasljedu.
   Gusinjanima i Gusinjankama, kao i lokalnom rukovodstvu, u ime Opštine Plav i licno ime cestitam Dan opštine Gusinje - 5. avgust, uz želju da period koji je pred nama donese prosperitet i razvojne šanse u najboljem interesu vaše opštine i lokalnog stanovništva.
   Gusinje svojim prirodnim predispozicijama, gostoprimstvom i bogatstvom razlicitosti zaslužuje znacajno mjesto na kulturološkoj i turistickoj mapi Crne Gore, ali i šire.
  Kao mjesto na kojem su se kroz vrijeme ukrštale razlicite kulture, vjere i nacije, Gusinje je sacuvalo specificnosti svog kulturnog identiteta, koje su danas slika skladnog suživota, ali i znacajna riznica kulturne baštine.
IZGUBLJENO - NAĐENO   (5. avg. 2022)
  Proteklih dana, tokom snimanja i fotografisanja na terenima u okolini Plava i Gusinja izgubljen je dio fotografske opreme (dvije male crne torbe). Riječ je o opremi Studija Apus iz Plava.
   Mole se oni koji su možda pronašli opremu ili znaju nešto o tome, da se jave redakciji ili nekome u Studiju Apus na telefon 068 874 111 ili na instagram profilu apus_studio.
   Unaprijed se zahvljujemo.
Sjećanja na Adnana (Omer) Lalić   (27.9.1974 - 5.8.2021)  (5. avg. 2022)
  Duga godina bez tebe, voljeni naš.
  S'tobom u mislima i dovama.
   Porodica
Sjećanje na Elmira - Ekicu Bicić   (5. maj 1979 - 5. avg. 2009)  (5. avgust 2022)
  5. avgusta navrsavaju se 13 najtežih i najtužnijih godina od kako si nas napustio najdraži NAŠ.
  Ostale su bol i praznina koje će vječno biti u našim srcima, ali i lijepe uspomene koje nas svakodnevno podsjećaju na tebe i čuvaju te od zaborava.
  Hvala ti za sve što si ostavio za sobom i što ti sa ponosom ime spominjemo.
   Allaha dž.š. molimo da ti podari najljepše mjesto u Dženetu, a nama ostaje da te se sjećamo u dovama.
  Tvoji najmiliji.
Usluge košenja i održavanja bašči i mezara u Gusinjskoj i Plavskoj opštini   (5. avgust 2022)
  Nudimo usluge košenja i održavanja bašči u Gusinjskoj i Plavskoj opštini.
  Takodje, nudimo usluge košenja trave oko mezara.
   Dovoljno je da nazovete na dolje navedene brojeve, a ostalo je naša briga.
  Enis
  +383 49 181963 Viber
  +382 68 536106 Whatsapp
Na ahiret je preselio Pupović (Saliha) Mirsad   (1966 - 2022)  (3. avg. 2022)
  U Njemačkoj je 30. jula 2022 godine na ahiret je preselio Pupović (Saliha) Mirsad , u 56. godini života.
  Dženaza polazi u četvrtak, 4. avgusta 2022 godine u 14:00h od porodične kuće iz Meteriza na mezarje Hrankovića. Zdravoglava se održava u porodičnoj kući.
  Ožalošćeni: supruga Mersiha, sinovi Mahir, Saćir i Samir, kćerka Dženeta, braća Fadilj, Adilj, Agim, Sajagim, Pupo, Sedmir i Osmir, sestre Diba i Mirsada i ostala rodbina i prijatelji
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselila Jovanka Bektešević, rodj. Vučićević   (1940-2022)  (3. avg. 2022)
  U New Yorku je danas, 3. avgusta 2022 godine na ahiret preselila Jovanka Bektešević, rodj. Vučićević, u 82. godini života.
   Zdravoglava se održava danas, 3. avgusta 2022 godine u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji od 4:00pm.
  Dženaza namaz će se klanjati sjutra, 4. avgusta u 9:00am, nakon čega će se u 11am obaviti dženaza na mezarju Laurel Grove na adresi: 295 Totowa Road, Totowa, NJ 07512..
  Ožalošćeni: suprug Murat, sinovi Muharem i Muzafer, kćerka Jasmina, mnogobrojna unučad, paraunučad, bratstva Bektešević i Vučićević, rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
U povodu od tri godine polaganja kamena temeljca za IKC Gusinje priredjen KOKTEL   (3. avg. 2022)
  U povodu tri godine od polaganja kamena temeljca za IKC Gusinje jutros je u Konferencijskoj sali ovog objekta, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Gusinje i Odbora za izgradnju iz Njujorka, organizovan KOKTEL, za sve naše sugrađane iz Dijaspore i mještane.
   Riječ je o do sada navrednijem, najvećem i najskupljem objektu koji investiraju naša Dijaspora i mještani Gusinja.
   Uskoro opširnije.
  Slijedi foto-reportaža sa koktela, koju je pripremio Mihret Radončić.
Mnogi Amerikanci nikada nisu doživjeli ovakve cijene: Inflacija gotovo sedam odsto   (2. avg. 2022)
  Potrošačka inflacija u SAD, koju Federalne rezerve koriste kao primarni barometar rasta cijena, zabelježila je u junu najviši međugodišnji rast u posljednjih više od 40 godina, izvjestio je Biro za ekonomske analize.
  Indeks cijena proizvoda i usluga za ličnu potrošnju (PCE) porastao je junu za 6,8 posto, što je najveći 12 mjesečni rast još od januara 1982. godine kada je međugodišnje povećanje iznosilo 6,9 procenata, javlja CNBC.
  U odnosu na maj, potrošačka inflacija je porasla za jedan procenat, što je takođe najviša mjesečna stopa od februara 1981. (VOA)
Reagovanje Opštine Gusinje na obraćanje Šefkije Mulamekića predsjednika ŽOK-a “Grebaje”   (2. avg. 2022)
   Poštovani,
   neprijatno iznenađeni obraćanjem g-dina Mulamekića u kojem nas označava kao glavne krivce što se njegov ŽOK “Grebaje” u narednoj sezoni neće takmičiti u zvaničnim takmičenjima, iznijećemo činjenice koje g-din Mulamekić, namjerno ili ne, ne pominje u svom obraćanju... nastavak teksta
Rasim Toskić donirao $500 da djeca sa posebnim potrebama idu na more. Ukupno do sada $6,950 plus 900 eura    (2. avg. 2022)
  Imamo novog donatora da djeca sa posebnim potrebama idu na more:
- Rasim Toskić donirao $500
   Do sada ukupno je donirano $6,950, plus 900 eura.
  Još jednom upučujemo apel našoj dijaspori koja ovih dana boravi u zavičaju da se odazovu ovom apelu, kao i onima koji su u SAD (mogu se obratiti Saćiru Mačkić ili našoj redakciji) da pomognemo da djeca i omladina sa posebnim potrebama, kao i svake godine do sada, borave na odmor na more.
  U to ime mi vam se najsrdačnije zahvaljujemo.
Sjećanja na Džafera (Avda) Radončića   (1942-2019)  (1. avg. 2022)
   Uvijek u našim srcama. Tvoje će velikodušno srce kroz tvoja djela živjeti kroz našim postupcima. Nikad ne zaboravljen.
   Tvoja porodica
Sjećanje na Radončić Hajriju-Haku, rodj. Hot   (1926-2013)   (30. jul 2022)
   Vrijeme prolazi ali nikada neće izbrisati ljubav i sjećanje na tebe. Zauvijek ćeš ostati u našim mislima.
Sa tugom koja ne liječi, ljubavlju koja traje, živjećeš vječno u našim srcima.
   Tvoj sin Ozren-Nulja sa porodicom.
DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM - Gusinje: 29, 30 i 31 jul 2022. god    (28. jul 2022)
Porodica rahmetli Hamdije-Hamda Čekića, Nacionalni Park Prokletije i Planinarsko društvo "Karanfil" Gusinje 30 jula 2022. godine organizuju XI tradicionalni medunarodni planinarski skup pod motom DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM


V A L U Š N I C A    2 0 2 2.

P R O G R A M    XI    D R U Ž E NJ A
Prodajem kuću u Plavu    (27. jul 2022)
   Veličina objekta: u osnovi 11,3 m2 x 7,30 m2 = 82,49 m2. Objekat posjeduje:
1. Podrum 2 x 33,17 m2 = 66,34 m2
   2. Prizemni dio - prostor se koristi kao poslovni prostor: Veličine 53,48 m2 + mokri čvor 1,50 m2 = 59,98 m2
   3. Dva sprata za stanovanje:
   Prvi sprat površine 81,55 m2
   Drugi sprat površine 80,35 m2
   Ukupna stambena površina ....... 161,90 m2
   UKUPNA KORISNA POVRSINA KUĆE (stambeni i poslovni prostor) .........255,05 m2
   Upravo je renovirana krovna konstrukcija i pokrivač. Kontakt telefon: + 381 63 741 0525 (viber).

Šta vam je potrebno da biste dobili novu karticu socijalnog osiguranja?    (27. jul 2022)
  U slučaju da ste izgubili ili oštetili karticu socijalnog osiguranja, postoji nekoliko načina da dobijete novu. Iako ljudi u SAD jedva koriste svoju karticu, možda ćete se naći u problemu ako je nemate u određenim situacijama kada će vam možda zatrebati.
  Uprava za socijalno osiguranje vam nudi tri načina da zatražite novu karticu socijalnog osiguranja i potrebno je da im dostavite određena dokumenta da bi vaš zahtev bio odobren... nastavak teksta
Sjećanje na Redžepa-Redža Omeragić  (27.07.2009 - 27.07.2022)   (27. jul 2022)
  Dragi moj adžo, kako vrijeme prolazi sve je teže i bolnije bez tebe, nedostaješ svakim danom sve više i više.
  Moje odrastanje i prvi koraci bili su uz tebe dok nas nijesi napustio.
  Hvala ti za sve što si ostavio za sobom, srećan što ti pominjemo ime sa ponosom.
  Allaha dž.š. molim da ti podari najljepši dženet, a meni ostaje da te se sjetim u dovama.
  Tvoj bratanić Elmedin
Sjecanje na Hasniju (Seljmo) Šestović, rodj. Radončić  (27.07.2020 - 27.07.2022)   (27. jul 2022)
  27. jula navrsavaju se dvije godine od kako je na ahiret preselila moja majka Hasnija- Haljka Šestović, rodj. Radončić.
  Prodjose dvije godine od kako si otisla na bolji svijet, moja draga MAJKO. Ostala je bol i praznina koja ce vjecno biti u nasim srcima, ali i lijepe uspomene koje nas svakodnevno podsjecaju na tebe, i cuvaju te od zaborava.
   VOLJENI NIKAD NE UMIRU, DOK ZIVE ONI KOJI IH VOLE.
  Tvoja Naza sa porodicom.
X RESIDENCE Dobra Voda - Napredak radova    (26. jul 2022)
  X RESIDENCE u naselju Dobra Voda u Baru svakodnevno poprima svoj finalni oblik. Pogledajte napredak radova ostvaren u februar mjesecu. X Residence nudi stambene jedinice koje su projektovanje prema raznovrsnim potrebama stanara. Ukupno broji 58 stambenih jedinica koje se pružaju kroz cetiri sprata površine od 26m2 do 125m2. U sklopu objekta nalaze se podzemne garaže na dva nivoa sa 105 parking mjesta, kao i otvoren bazen koji se nalazi u dvorišnom dijelu objekta.
  Za više informacija pozovite +382 69 066 601, pišite na email adresu sales@euromixnekretnine.com ili posjetite sajt www.euromixnekretnine.com
  Euromix Beton - Prodaja stanova, poslovnih prostora i garaža, Bar, Crna Gora
  www.euromixnekretnine.com
  
Ima Gusinje i Ismeta Zećovog Šujaka, neumornog čovjeka i borca za pravdu, čovjeka koji mnogo daje za svoj kraj.    (26. jul 2022)
  Tamo gdje se nešto počne sa ljudskom dobrotom, tamo dobra djela ne prestaju. Tamo gdje insan nešto siktilje zabode, tu uvijek bude hajra. Taj hajr traje, sve dok je ljudi koji će vodit brigu o javnom dobru. To su muslihuni, to su oni koji samo žele dobro na sve strane, makar sebi uskratili.
  Ima Gusinje mnogo dobročinitelja, hvala Allahu. Zbog toga ima i mnogo hajrata( objekata od javnog značaja). Ima Gusinje i Ismeta Zećovog Šujaka, neumornog čovjeka i borca za pravdu, čovjeka koji mnogo daje za svoj kraj.
  Jedno u nizu dobrih djela koji je ovaj dobar čovjek učinio je postavljanje kovane ograde na Šadrvanu gradskog mezarja u Gusinju.
  Ono što je zanimljivo, jeste da je lično ovaj objekat sagradio lično Ismet Šujak sa familijom, još davne 1988. godine. Kažu kod nas ovdje, "Da je lako nešto sagradit, ali da ga je mnogo teže održavat". Dok je nama naših dobrih ljudi, mi nećemo imat ni taj problem. Jer jednostavno, gdje ima srca, dobrota ne prestaje...
  Medžlis islamske zajednice Gusinje se srdačno zahvaljuje Ismetu Zećovom Šujak na učinjenom dobru.
   Alen ef. Šabović, predsjednik MIZ-e Gusinje
Sjećanja na Sanela Ljuljanovića    (2018-2022)  (26. jul 2022)
   Sjećanje na tebe, 4 godine bez tebe dragi sine i brate. Nedostaješ nam svaki minut. Nedostaje nam tvoj osmjeh, tvoje slatke riječi. Naša srca krvare od tuge za tobom.
  Vječno ćes živjeti u nama, ne damo te zaboravu. Prerano si nas napustio, toliko rano da ni život nisi okusio.
  Zato molimo dragog, uzvišenog Allaha da ti podari lijepi dženet, naš bijeli labude.
   Tvoja majka Nusreta i sestra Saliha.
Agencija GOLD TRAVEL   (23. jul 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli   (23. jul 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli

Profesionalno-Kvalitetno-Brzo-Povoljno
SNIMANJE I MONTIRANJE SVIH VRSTA VIDEO MATERIJALA
Svadbe, Rodjendani, Suneti, Kane, Reklame, Utakmice, Dzenaze

Kontakt: + 382(0)68/543-222,   +382(0)51/251-131,
FB: Mirza Mekuli,   E-mail: mirza.mekuli@gmail.com
Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (23. jul 2022)
   Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanić Elmela sa 38 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete možete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
ROCCO STEAKHOUSE    (23. jul 2022)
Rocco Steakhouse

72 Madison Ave, New York, NY 10016

Open: Monday - Sunday
(212) 696-9660


www.roccosteakhouse.com
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (23. jul 2022)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA   (23. jul 2022)
  Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari često zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izlijeci samog sebe
  Sve takozvane neizlečive bolesti možete izliječiti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jačanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i čajeve
  - nacin ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizičkim aktivnostima
Na taj način ćete ojačati vaše organe to jest organizam. Tada će vaš ojačani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlečenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i naručivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (23. jul 2022)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (23. jul 2022)
SVI ZAJEDNO - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE    (23. jul. 2022)
Nastavak Stranice (News Archive)

KONTAKT: 646-808-6490

ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"