www.Gusinje-Plav.com


Nedelja, 21. april 2024. od 9h do 19h - Hajtar za Hadžiru (Zufera) Radončić, rodj. Kadribašić otvaraju sinovi Bajram i Hajran-Tito, sa bratom od strica Kadrom-Kockarom, bratstvima Radončić i Kadribašić, rodbinom i prijateljima, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.

"MENI" TAXI Plav povećao ponudu auta - VW Sharan automatic 6+1   (21. april, 2024.)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 4+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- VW Sharan automatic 6+1
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Šahmanović Ferid sa porodicom donira $200 za IKC Gusinje    (21. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Šahmanović Ferid sa porodicom donira $200

U ovoj akciji do sada je donirano $77,600 + €13,570
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Privatna stomatološka ordinacija za zubotehničkim laboratorijem „PIROVIĆ“ Sarajevo (BiH)   (21.4.2024)
  Nalazimo se u srcu Sarajeva, pružamo stomatološke i zubotehničke usluge visokog kvaliteta. Nudimo široku paletu usluga iz estetske i rekonstruktivne stomatologije, uz najsavremeniju opremu i materijale. Naš tim stručnjaka će se pobrinuti da vaša posjeta bude obostrano pozitivno iskustvo. Ljubazno osoblje i ugodan ambijent će vas pridobiti od prvog trenutka kada zakoračite u našu ordinaciju, dati vam do znanja da smo tu zbog vas i da nam je stalo do vašeg lijepog osmijeha i zdravih zuba. Odaberite jednu od naše tri stomatološke ordinacije (Stari grad, Pofalići, Ilidža) u Sarajevu, a na nama ostaje da vas uvjerimo da niste pogriješili.
  Neke od usluga koje nudimo su:
  - Konzervativna stomatologija (bijele plombe visoke estetike, mašinsko liječenje korijenskih kanala/root canal...);
  - Razne vrste fiksnih i mobilnih protetskih radova (proteze, krunice i mostovi – metal-keramički; cirkon- keramički; full cirkon/Prettau; puna keramika/feldspat i emax; te viniri-ljuspice);
  - Ugradnja implantata – ALL ON 4 I ALL ON 6 – ukoliko ste potpuno bez zubi i želite da se riješite totalnih proteza i uradite fiksni rad, ovo je pravo rješenje za Vas.
  KONTAKTIRAJTE NAS:
   Naša web prezentacija: WWW.PIROVIC.BA
   +38733567400,   +38761445953 (viber/whatsapp)
Sa novih $200 završena akcija za kupovinu KOMBI vozila.   (21.4.2024.)
  Nove donacije iz SAD za kupovinu KOMBI vozila:
- Adem Cecunjanin $100
- Sejdo Cecunjanin $100
  Do sada ukupno prikupljeno 17,945€ + $14,000 + 2,388€ (26.900 SK) kruna
  Ovim donacijama je završena ova donatorska akcija. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u njoj.
   Medijski sponzor je bio web magazin Gusinje-Plav.com.
  Bošnjacko Udruženje Plavljana i Gusinjana BEHAR iz Holandije
Hajtar za Hadžiru (Zufera) Radončić, rodj. Kadribašić - Nedelja, 21.4.2024. god.   (21.4.2024.)
  U Gusinju je 1. februara 2024. godine na ahiret preselila Hadžira (Zufera) Radončić, rodj. Kadribašić u 84-oj godini života.
  Tim povodom hajtar otvaraju sinovi Bajram i Hajran-Tito, sa bratom od strica Kadrom-Kockarom, bratstvima Radončić i Kadribašić, rodbinom i prijateljima, u nedelju - 21.4.2024.godine od 9 sati izjutra do 7 sati navečer, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžiuun - Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vraćamo”.
Bajramspahić: Iza Vladinih spinova stoji odbrana zločinaca    (21.4.2024.)
  Da je u Crnoj Gori na snazi moralna stamenost kojom se dičila vjekovima, Crna Gora bi, kao najbliži susjed Bosne i Hercegovine, bila među prvim kosponzorima rezolucije o Srebrenici, a ne, ako ikada bude, među posljednjim. To je za Pobjedu kazala građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić, komentarišući to što je crnogorska vlada, jedina u regionu, a među rijetkima u Evropi, koja još nije iskazala svoj stav o rezoluciji o Srebrenici o kojoj će se raspravljati 2. maja u Ujedinjenim nacijama... nastavak teksta
Sjećanje na Atifu-Ticu Koljenović, rodj. Dervišević   (1947-2020)   (21.4.2024.)
   Dvadeset prvog aprila 2024. navršavaju se četiri godine od preseljenja na ahiret naše voljene Atife-Tice Koljenović, rodj. Dervišević.
   Vrijeme koje prolazi ne donosi zaborav, već ljubav i sjećanje na tebe. Tvoja plemenitost i dobrota zauvijek će ostati u našim sjećanjima. Ostaćeš voljena i nikad zaboravljena. Neka ti dragi Allah podari ljepi dženet.
   Tvoji najmiliji: sinovi Nedžad, Almir i Beko, kćerka Almira, unučad, zet i snahe.
Rizah Gruda dobitnik plakete grada Novog Pazara    (20.4.2024.)
Novi Pazar je danas obeležio 563 godine svog postojanja svečanom sednicom skupštine, gde su, povodom Dana grada, uručena brojna priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.
  Izmedju ostalih plaketu grada Novog Pazara dobio je naše gore list, Rizah Gruda za izuzetan doprinos afirmaciji kulturno – istorijskog nasleđa.
Biografija Rizaha Gruda
Sanel Balić: Sa porastom broja turista, raste i interesovanje investitora za Gusinje   (20.4.2024.)
   Da Gusinje postaje sve atraktivnija turistička destinacija na sjeveru Crne Gore, govori i podatak da se na području ove opštine iz godine u godinu uvećava broj posjetilaca.
  To je u izjavi za "Dan" potvrdio i predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić konstatujući da je ubijeđen da će region Prokletija u narednom periodu postati stjecište još većeg broja zaljubljenika u netaknutu prirodu. Dodao je da to opravdano navodi na zaključak da je turizam glavna razvojna šansa plavsko-gusinjskog kraja... nastavak teksta
MONTENEGRO ELITE SHIPPING kontejnerski transport od New Yorka do Crne Gore.   (20.4.2024.)
  MONTENEGRO ELITE SHIPPING
  120 Vermilyea Ave, New York, NY 10034

  Kontakt u New Yorku: Fadilj Koljenović 347-965-9152 ili Beko Koljenović 646-234-4775.
   Kontakt u Gusinju: Astrit +382 69 423-825
  Organizujemo kontejnerski transport od New Yorka do Crne Gore. Auta, kućanski predmeti, elektronika, sve vrste motora, gradjevinski materijal,paketi,...,itd. Vršimo dostavu u sve gradove u Crnoj Gori.
   Povjerite nam svoj teret.
Modna kuća INFLUENCE - 1713 Sheepshead Bay Road, Brooklyn NY 11235   (20. april, 2024.)
  - Odijelo ne čini čovjeka, ali vaš izgled puno govori o vama.
  Modna kuća INFLUENCE vam nudi najnovije modne trendove za sve prilike, sa izričitim akcentom evropskih dizajnera. Potvrda našeg kvaliteta i usluga je sažeta u 29 godina iskustva.
  Posjetite nas na adresi:
INFLUENCE - 1713 Sheepshead Bay Road, Brooklyn NY 11235
  Tell.: 718-853-0817

  Otvoreni svih 7 dana u nedelji, od 11am do 7pm.
   Instagram profil: influence- menswear
Facebook profil: influence- menswear

First Online Bosnian Supermarket!    (20.4.2024.)
BOSNAFRESH isporučuje prvoklasne balkanske namirnice na kućnom pragu u širokom rangu u svakoj državi Sjedinjenih Država i Kanade. BosnaFresh sarađuje sa vodjećim proizvođačima, tako da vjećinu namirnica uvozimo direktno sa Balkana. Za Vas u ponudi imamo ogroman izbor gurmanskih sireva, grickalica, čokolada, začina,...

BOSNAFRESH želi da bude Vaša online prodavnica za balkanske proizvode. Zato Vam nudimo bjesplatnu isporuku sa svakom porudžbinom prema utvrđenom minimalnom iznosu.
1-855-227-8222 (10am - 6PM EST)
Email: sales@bosnafresh.com
Poništen tender za put Andrijevica-Peć   (20.4.2024.)
  Kompanija Monteput poništila je 120.000 eura vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava, pišu Vijesti.
  Monteput je tender raspisao 22. februara, a svrha izrade dokumentacije za 27 kilometara dugu dionicu od auto-puta Bar-Boljare u Andrijevici preko granice sa Kosovom do Peći, jeste određivanje optimalnog koridora.
  Prema Zakonu o javnim nabavkama, naručilac je dužan da poništi postupak ako nije podnijeta nijedna ili nijedna ispravna ponuda ili su ponuđači isključeni iz postupka. (RTCG)
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (20.4.2024.)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Više informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
IBRAHIMOVIĆ: Povucite predlog o izmjeni Poslovnika Skupštine, pustite manjine da se dogovore oko kandidata   (20.4.2024.)
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Ekipa "Caffe de Gusto", osvajač ramazanskog turnira u Plavu, sav prihod od prvog mjesta, donira €400 za IKC Gusinje    (20. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Ekipa "Caffe de Gusto", osvajač ramazanskog turnira u Plavu, sav prihod od prvog mjesta, donira €400

U ovoj akciji do sada je donirano $77,400 + €13,570
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Hadžifejzović razotkriva Milorada: „Dodikova tragikomedija u tri čina! Gdje su pare, Milorade?!“   (19.4.2024.)
Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company - vlasnik: Jasmin Novaj    (19.4.2024.)
  - Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium provides interior demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction garbage. At Dolcinium we’re able to provide 1/2 yard mini container drop off, mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.
   - Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Dolcinium ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.
   - Dolcinium interior Demolition & Rubbish removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 gradova New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti ( interior demolition) I uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani kao i kamioni i sva ostala vozila.
Akcija prikupljanja pomoci Mirsadu (Cuka) Koljenovica za renoviranje porodične kuce    (19.4.2024.)
  U New Yorku je pokrenuta akcija prikupljanja pomoci Mirsadu (Cuka) Koljenovica za renoviranje porodične kuce u selu Koljenovice (Gusinje).
   Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazvu ovom apelu i pomognu ovoj porodici da žive život dostojan covjeka.
   Novi donatori:
- Fadilj Cazov Koljenovic $300
- Husko Šuca Koljenovic $1,000
- Bajram Babi Koljenovic $500
- Zeko Hasa Koljenovic $500
- Ragip Alja Koljenovic (Kadric) $500
- Metko - Idaeta Vucetovic $200
- Gaga Isov Koljenovic $100
- Alen Hamov Koljenovic $300
- Alen Saljov Koljenovic 150 eura
- Enver Hajrov Koljenovic $500
- Ekrem Haljiljov Koljenovic $100
- Elvir Mujahodzic $500

  Do sada je prikupljeno ukupno $22,300, 150 eura
Medijski sponzor je web portal Gusinje-Plav.com
Novo u Brooklyn-u: TAIBAH FASHION- Novootvorena prodavnica Islamske odjeće za cijelu familiju. (19.4.2024.)
  Nešto novo u Brooklyn-u,
  TAIBAH FASHION- Novootvorena prodavnica Islamske odjeće za cijelu familiju.

   Taibah Fashion takodje nudi:
   - sedžade iz Turske
   - Islamske knjige na Bosanskom i Engleskom jeziku
   - Kur'ane
   - parfeme
   - mirise za sobu i namještaj
   - mirise za auto
  - Islamske slike
   - ZemZem vodu
   - Sultan napitak kao i još mnogo toga.

   Vl. ESAD RADONČIĆ


  Posjetite Taibah Fashion na adresi:
   1908 Bath Avenue
   Brooklyn, NY 11214
  Tel.: (917)-676-8034. Radno vrijeme: 7 dana u sedmici, od 12 popodne do 7 navečer.

  Zvanična internet prezentacija TAIBAH FASHON
Zvanična Instagram prezentacija TAIBAH FASHON
  
Obavještenje IZKC Plav Gusinje NY   (19.4.2024.)
  Pozivaju se sve džematlije koji su kupili mezare da će se u subotu, 20. aprila i nedelju 21. aprila izdavati certifikati za kupljene mezare, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji od 10am do 6pm.
   Mole se svi koji nisu izvršili uplatu da to urade, kako bi dobili certifikat.
  Isto tako ako neko želi kupiti mezar da se obrati blagajnicima i sekretarici u IZ. Do sada je prodato 350 mezara.
   Predsjednik IZKC Plav Gusinje NY,
   Koljenovic hadzi Ago, sr.
ČIŠĆENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA   (19.4.2024.)
   Ni jedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolest srca, rak...skoro sve bolesti se razvijaju mesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestene da čisti tijelo.

   ZAŠTO MORAMO DA ČISTIMO I ISPIRAMO NAŠU JETRU?

   Posao jetre jeste da procisti sve što jedemo i pijemo i ukloni sve što je štetno iz naše svarene hrane prije nego što udje u krvotok. Jetra uklanja holesterol i štetne masti usled preteranog konzumiranja hrane životinjskog porijekla i uklanja hiljade aditiva u hrani i tečnosti koje konzumiramo. Jetra uklanja sve one štetne materije u krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle da prouzrokuju srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolest. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postaje zapušena istim toksicnim odpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kad je zapušena i bolesna, jetra ne može da uklanja otrov iz vas. Taj nagomilan odpad čini da jetra oboli, pa čak izaziva i rak jetre. Čišćenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobadja otrovnog sadrzaja, kada je zapušena i pretrpana.
   Zato smo napravili program za 5 dana čišćenja jetre. Svaka osoba bi trebala da čisti jetru makar jednom godišnje! Svi koji su zainteresovani da očiste jetru za samo 5 dana prirodnim proizvodima možete se javiti Pajazitu-Paju Deljanin, (diplomirani ljekar prirodne medicine) na telefon 514 244 8133 i njegovoj supruzi Nazi Deljanin, (diplomirani nutricionist prirodne medicine) na telefon 438 939 6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
ČIŠĆENJE ORGANIZMA 30 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOĆAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM ČIŠĆENJA CRIJEVA
BRESKVICA u New Yorku - Nedelja: 26. maj, 2024. god   (19.4.2024.)
Mrki's Place & Koncertton
Presents

BRESKVICA
New York, nedelja - 26. maj, 2024. god.

MELROSE BALLROOM
36-08 33rd street Astoria, NY 11106
Info. & RSVP: 917-568-346 & 646-261-3252
Prodajna mjesta;
- Mrki's place-Astoria, NY
- Euro Market-Astoria, NY
- Europa Market-Ridgewood, NY
- Ohrid Travel agency-Clifton, NJ
- Eterna Tea and Coffee-Paterson, NJ
- Preko interneta ulaznice možete kupiti preko ovog linka
Dr. JUSUF ZLATANIĆ, MD, - Gastroenterolog i internista - New York (19.4.2024.)
  Jusuf Zlatanić, doktor medicine je certificirani gastroenterolog i internista. Dr Zlatanić je završio medicinsko obrazovanje na Univerzitetu u Beogradu 1989 godine. Specijalizaciju za internu medicinu 1994 godine u bolnici Lenox Hill u New Yorku, a specijalizaciju za gastroenterologiju (proučava jednjak, želudac, tanko crevo, debelo crevo, rektum, žučnu kesu, jetru, pankreas) završava 1997 godine takodje u bolnici Lenox Hill u New Yorku.
   Objavio je više od 10 naučnih članaka u međunarodno priznatim medicinskim časopisima i izvršio više od 15.000 različitih vrsta endoskopskih procedura.

  Telefonom da zakažete termin: 212 249 4601
  Adresa: 132 East 76th. Sreet Sute 2G, New York, NY 10021

  Prihvaćena osiguranja: Aetna, Cigna, ElderPlan, Empire Blue Cross Blue Shield, GHI, HIP, Local 1199, MagnaCare, MultiPlan/PHCS, NYS Health Insurance Plan
Damir Šehović: Nadstranački savez SD, SDP i LP će brzo biti ozvaničen   (19.4.2024.)
   Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da vjeruje da će nadstranački savez koji bi, pored SD-a, činili još i Socijaldemokratska partija Crne Gore, Liberalna partija, ali i nezavisni intelektualci i građanski aktivisti vrlo brzo biti ozvaničen... nastavak teksta
NOVA UNIFORMA ZA RADNIKE DOO KOMUNALNE DJELATNOSTI GUSINJE    (19. april, 2024.)
  Opština Gusinje je kroz projekat “Zajedničke akcije za zaštitu životne sredine – JEPA” nabavila i izvršila primopredaju 9 setova opreme/uniformi za zaposlene u komunalnom preduzeću Gusinje koji se sastoji od jakni, kombinezona, pantalona, kabanica i cipela. Projekat između ostalog ima za cilj da unaprijedi kapacitete Komunalnog preduzeća za bolje pružanje usluga iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Opština Gusinje je kroz pomenuti projekat u prethodnom periodu nabavila i vozilo za prikupljanje otpada, kontejnere i kante, a nastaviće da radi na unapređenju kapaciteta Komunalnog preduzeća Gusinje i u narednom periodu, sve u cilju obezbjeđivanja kvalitetnijih usluga za građane opštine Gusinje.
  Projekat »Zajednička akcija za zašitu životne sredine -JEPA«, se realizuje kroz program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, koji finansira Evropska unija. Projekat realizuju opštine Gusinje, kao koordinator projekta, i opština Puke, projektni partner iz Albanije.
   Ukupna vrijednost projekta je 300.420 EUR od čega Evropska unija obezbjeđuje 85%.
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Pred duše rahmetli hadži Džeka i Rabe Markišić, familija donira €100    (19. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Pred duše rahmetli hadži Džeka i Rabe Markišić, familija donira €100

U ovoj akciji do sada je donirano $77,400 + €13,170
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Putnička agencija DANNY TRAVEL New York  (19.4.2024.)
  Najpovoljnije cijene avio karata za Beograd, Podgoricu, Zagreb, Sarajevo, Tiranu, Skoplje,... u putničkoj agenciji DANNY TRAVEL New York

  Phones: New York (212) 557 1009
  E Mail: info@dannytravel.com
  Posjetite našu web prezenteciju
https://dannytravel.com/
Druženjem protiv zaborava - HAMDOVA STAZA - 27. jul 2024. god    (18. april, 2024)
Porodica rahmetli Hamdije-Hamda Čekića, Nacionalni Park Prokletije i Planinarsko društvo "Karanfil" Gusinje 27. jula 2024. godine organizuju XIII tradicionalni medjunarodni planinarski skup pod motom DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM

V A L U Š N I C A    2 0 2 4.
P R O G R A M    XIII    D R U Ž E NJ A
Udruženje drvoprerađivača iz Plava: “SDT DA ODGOVORI ŠTA JE SA PRIJAVOM PROTIV KALAČA”   (18.4.2024.)
  Udruženje drvoprerađivača iz Plava zatražilo je odgovor od Specijalnog državnog tužilaštva zbog čega još uvijek nijesu obaviješteni o tome šta se dogodilo sa njihovom krivičnom prijavom protiv bivšeg direktora Uprve za šume Nusreta Kalača, vlasnika privatnog preduzeća „Pelengić trejd“ iz Bijelog Polja i drugih povezanih lica iz Uprave za šume u Pljevljima i Područnoj jedinici u Plavu... nastavak teksta
ELEMENTS DENTAL: Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS, FICOI - Nova lokacija na Manhattnu: 342 east 67th street, New York, NY 10065 (18.4.2024.)
   ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS, FICOI,
   NOVA lokacija na Manhattnu:
   342 East 67th Street, New York, NY 10065
   212 688-8400
   Radni dani: ponedeljak, srijeda, četvrtak i subota.

   Astoria office: 28-36 Steinway st. - radni dani od ponedeljka do petka.
Dr. Abdulla Zoobi, DDS, FICOI
   Cosmetic and Dental Implantologist
  Fellow International Congress of Oral Implantology
  Doctor of Dental Surgery
'Velika diplomatska pobjeda': Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici predstavljen u UN-u   (18.4.2024.)
U zgradi Ujedinjenih nacija raspravljalo se o Nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici 1995. godine, koji bi se trebao naći na glasanju na Generalnoj skupštini Svjetske organizacije početkom maja.
Tekst rezolucije predstavili su Njemačka i Ruanda te Bosna i Hercegovina, a bili su prisutni i sponzori, njih 17 dosad.
Laličić: Gusinju fale ljekarski kadar i prostorni kapaciteti   (18.4.2024.)
  Većinom glasova odbornika na poslednjoj sjednici parlamenta nije prihvaćena Informacija o stanju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u opštini Gusinje za prošlu godinu koju je podnio direktor Doma zdravlja iz Plava dr Armen Pejčinović... nastavak teksta
ROCCO STEAKHOUSE    (18.4.2024.)
Rocco Steakhouse
72 Madison Ave, New York, NY 10016

Open: Monday - Sunday
(212) 696-9660


www.roccosteakhouse.com
Raspisan poziv za dostavljanje ponuda za izvođenje radova po projektu regulacije korita rijeke Grnčar u Gusinju   (18.4.2024.)
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo Poziv za dostavljanje ponuda za izvođenje radova po projektu regulacije korita rijeke Grnčar u Gusinju
  Crna Gora je od Svjetske banke dobila finansijska sredstva za troškove Programa integrisanog razvoja koridora rijeke Save i Drine (SDIP), a dio prihoda namjerava da iskoristi za plaćanja po ugovoru za regulaciju rijeke Grnčar nizvodno od drumskog mosta – Gusinje... nastavak teksta
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Kumrija Šaćira Koljenović pred duše svog oca Šaćira i majke Zume donira $200    (18. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Kumrija Šaćira Koljenović pred duše svog oca Šaćira i majke Zume donira $200

U ovoj akciji do sada je donirano $77,400 + €13,070
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Na prodaju plac na samoj obali Plavskog jezera, mjesto Žioce.   (18. april, 2024.)
  Na prodaju plac na samoj obali Plavskog jezera, mjesto Žioce.
   Površina placa je 20ari.
   Detaljnije informacije na br. +382 67 836 866 (viber)Još jedna donacija za NVU Help Plav   (18.4.2024.)
  Poštovana redakcijo i uvaženi donatori,
   Želimo uputit veliko hvala Šerifu Markišić koji je obradovao djecu s poteškoćama u razvoju sa 50 eura.
   U to ime mu se udruženje Help Plav srdačno zahvaljuje.
  Bela Medunjanin, predsjednica
Akcija prikupljanja pomoci Mirsadu (Cuka) Koljenovica za renoviranje porodične kuce    (17.4.2024.)
  U New Yorku je pokrenuta akcija prikupljanja pomoci Mirsadu (Cuka) Koljenovica za renoviranje porodične kuce u selu Koljenovice (Gusinje).
   Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazvu ovom apelu i pomognu ovoj porodici da žive život dostojan covjeka.
   Novi donatori:
- Redzo Deljanin $500
- Edin Gacevic $200
- Nedzad Deljanin $200
- Amel Dervisevic $100
- Seka Halimov Koljenovic $500
- Adris Vuckov Koljenovic $500
- Miralem Hasimov Koljenovic $500
- Safet Redzepa Koljenovic $300
- Izet Kadrijin Koljenovic $500
- Beko Semsov Koljenovic $1,000

Za vaše donacije pozovite:
Backo Koljenovic 917 334 5780, Dževat Koljenovic 917 332 7422, Miralem Koljenovic 214 552 6254, Safet Koljenovic 347 242-7002.
  Do sada je prikupljeno ukupno $17,300
Medijski sponzor je web portal Gusinje-Plav.com
Imena pionira Fudbalske Akademije Gusinje 2023 koji učestvuju na turnir na Zlatiboru (17.4.2024.)
  Igrači koji predstavljaju Akademiju Gusinje 2023 na Chin Chin festivalu fudbala na Zlatiboru koji se održava od 18. aprila do 21. aprila su:
  1. Osman Šabović (kapiten)
  2. Avdija Hasanđekaj (golman)
  3. Sulejman Kolenović (golman)
   4. Alis Radončić
  5. Adil Omeragić
  6. Almin Čekić
  7. Muhamed Dervišević
  8. Enis Dervišević9. Benart Balidemaj
  10. Suljo Brdakić
  11. Semin Kolenović
  12. Ahmet Mrkulić
  13. Amar Kanjiža
   14. Dženan Čekić
  15. Leonard Dedushaj
  16. Erblin Ferizaj
  U četvrtak krećemo u 10:00h sa autobuske stanice u Gusinju.
  Fudbalska Akademija Gusinje 2023
NOVO! NOVO! Putnička agencija: CIRIKOVIĆ Travel Agency New York - vlasnik: FAIK-FRANK CIRIKOVIĆ  (17.4.2024.)
  Mogućnost rezervacije i kupovine avio karata za sve destinacije u Evropi i svijetu po najpovoljnim cijenama - Crna Gora, Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Kosova,... u putničkoj agenciji CIRIKOVIĆ Travel Agency New York - vlasnik: FAIK-FRANK CIRIKOVIĆ

  Phones: New York: 1(860) 502 0070
  Plav: +382 67 711 033
  Beograd: +381 62 102 5144
  Peć: +383 49 977 329
  E-Mail: cirikovictravel@yahoo.com
  
VAŠA PUTOVANJA SU NAŠA BRIGA

Mundësia e rezervimit dhe blerjes së biletave ajrore për të gjitha distacionet ne Evropë dhe botë me qmimet më të mira- Mali i Zi,Serbia,Shqipëri,Bosnje dhe Hercegovinë, Kroaci, Maqedonia e Veriut,Kosovë...në agjencinë turistike CIRIKOVIĆ TRAVEL AGENCY NEW YORK - pronari: FAIK-FRANK CIRIKOVIĆ

Telefonat: New York 1(860)502 0070
Kosova-Pejë:+383 49-977-329
Plavë: +382 67 711-033
Beograd : +381 62 102-5144

E-Mail:cirikovictravel@yahoo.com

UDHËTIMET TUAJA JANË KUJDESI YNË
Crnom Gorom uzduž i poprijeko: Hridsko jezero   (17.4.2024.)
  Crna Gora ima dosta jezera i svako je lijepo na svoj način. Dio ljepote pojedinog jezera je kako njegov položaj tako i okolina. Koji god kriterijum da uzmemo u obzir – Hridsko jezero bi po ljepoti zauzelo visoku poziciju. Nalazi se na teritoriji opštine Plav, a pripada Nacionalnom parku “Prokletije”. Udaljeno je od Plava 18 km, mada moram reći da je subjektivni osjećaj da se radi bar o 50 km. Dio puta do jezera je jedino čemu bih kad je Hridsko jezero u pitanju dala minus... nastavak teksta
Dr. Danijela Zotović: Internist & Primary Care Doctor   (17.4.2024)
  Dr Danijela Zotović je certificirani doktor interne medicine iz New Yorka, sa 31 godina kliničkog iskustva. Nakon što je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu, završila je medicinsku specijalizaciju u bolnici Lenox Hill na Menhetnu, gde je takođe radila kao glavni specijalizant odeljenja za medicinu.
    Telefonom da zakažete termin: (888) 603-9338, extension 4.
  Zakazati termin preko interneta: Online raspored
  Radno vrijeme:
   330 West 58th St, Suite 414, New York, NY 10019 (ured Columbus Circle): ponedjeljak 13:00-19:00, utorak 8:30-17:00, petak 8:30-15:00 i jednu subotu u mjesecu 9:00-13:00
  302 East 72nd Street New York, NY 10021 (Ured na Upper East Side-u): srijeda: 8.30 - 17.00, četvrtak: 13.00-19.00
  Prihvaćena osiguranja: Aetna, Blue Cross, Cigna, GHI, HIP, Emblem Health, Healthnet, Multiplan, Medicare, Oxford, United Healthcare
Budite dio istorijskog projekta - Donirajte za IKC GUsinje    (17.4.2024.)
WOLFGANG'S STEAKHOUSE   (17.4.2024.)
   Nesvakidašnje iskustvo zalogaja. Savršena kombinacija najkvalitetnijeg mesa, probranih vina i izvanredne usluge.
  Prepustite se ukusima koji bude čula i dozvolite da vam pokažemo šta znači istinsko uživanje ... WOLFGANG'S STEAKHOUSE
  Zvanična web prezentacija WOLFGANG'S STEAKHOUSE

Lokacije u New Yorku:
- BROADWAY NYC, 1359 Broadway Avenue Between 36th and 37th Street New York, NY 10018 (212-564-2620)
- Times Square – NYC, 250 West 41st Street, New York, NY 10036 (212-921-3720)
- TriBeCa – NYC, 409 Greenwich Street, New York, NY 10013 (212-925-0350)
- Park Avenue, 4 Park Avenue, New York, NY 10016 (212-889-3369)
- Midtown East, 200 East 54th Street, New York, NY 10022 (212-588-9653)
Lokacija u New Jersey:
- Somerville, 119 West Main Street, Somerville, NJ 08876 (908-541-0344)
Vesko iz Amerike našao porodicu kojoj će dati imanje kod Bijelog Polja i platu od 700 eura   (17.4.2024.)
   Početkom aprila čitav region obišla je vijest da Vesko Šutović, uspješan biznismen porijeklom iz Crne Gore, a koji godinama živi i radi u Americi, želi poštenoj porodici dati na korišćenje veliko imanje u selu sedam kilometara udaljenom od centra Bijelog Polja... nastavak teksta
Bursać: Zašto ova Crna Gora neće ni pod razno sponzorisati rezoluciju o Srebrenici?   (17.4.2024.)
  “Crna Gora sa ovim vlastima NEĆE biti sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici! To se jednostavno neće desiti, jer ne možete zamisliti četničkog vojvodu Mandića kako sa pozicije predsjednika Skupštine sponzoriše akt koji osuđuje genocidne četnike iz jula 1995. Ipak je ovo “neka nova Crna Gora“ sa Crkvom Srbije na čelu i mozgom negdje u Beogradu na koju ste se, valjda, do sad navikli.“ nastavak teksta
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Hadžialjević Jasmina sa porodicom pred duše sestre Senade Šahmanović i brata Kemala Medunjanin €100 za IKC Gusinje    (17. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Hadžialjević Jasmina sa porodicom pred duše sestre Senade Šahmanović i brata Kemala Medunjanin donira €100

U ovoj akciji do sada je donirano $77,200 + €13,070
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
I Gusinjani su uradili sebe u put od Podgorice do Kolašina    (17.4.2024.)
Put Podgorica-Kolašin (preko Morače), radjen pedesetih godina prošlog vijeka, pripada jednom od najzahtjevnijih i najtežih gradjevinskih poduhvata koji je ikada uradjen na prostoru tadašnje Jugoslavije. Nadaleko je poznata istina da su mnogi Gusinjani i Plavljani uradili sebe u ovaj projekat, koji je iziskivao hrabrost i snagu. Nažalost, neki od njih su i platili svojim životima.
  Zahvaljujući Omeru (Hama) Radončić, iz njegove porodične arhive prenosimo sliku grupe minera iz Gusinja, napravljena u Bioče, 17. marta 1952. godine, na kojima će te mnogi od vas dragi čitaoci prepoznati vaše rahmetlije.
1.Hamo Mujkov Radončić, 2.Haljit Koljenović, 3.Amir Dervišević, 4.Zeća Radončić, 5.Aljuš Ljušević (Nušević), 6.Ramiz Gruda, 7.Amir Koljenović, 8.Muslija Ahmetović.
ČASOPIS KOMUNA POSTHUMNO DODJELJUJE PLAKETU IBRAHIMU IBRU REKOVIĆU   (16.4.2024.)
  Osim Godišnje nagrade, žiri je odlučio da dodijeli tri specijalne plakete i to posthumno Ibrahimu Ibru Rekoviću, slikaru, publicisti i nekadašnjem društvenom i kulturnom radniku koji je cio svoj život posvetio radu na očuvanju identiteta i afirmaciji kulturno-istorijske baštine Plava i Gusinja, pokazujući time da upravo te specifičnosti i autentičnosti čine najveće bogatsvo i vrijednost multikuturne Crne Gore.
  "On se za života svojim radom i djelima trudio da sačuva od zaborava ljude, nekadašnji život, običaje, kulturu i tradiciju plavsko-gusinjskog kraja, da ih sačuva za generacije koje dolaze, a objavio je knjige “Izgubljeni ambijent”, “Plavsko-gusinjski biseri”, “Plavljani i Gusinjani u anegdotama” i Rječnik plavsko-gusinjskog govora (koji posjeduje 5.000 riječi).
  Ako se za nekoga može reći da je bio hroničar svog zavičaja onda je to svakako Reković, iako će neki koji su ga poznavali iz prve reći da je bio slikar, drugi da je bio pisac, ali, ipak, svi su saglasni u jednom, a to je da je Ibro u svakom trenutku živio i stvarao za svoj zavičaj, jer niko kao on nije svoj život posvetio ideji da sačuva Plav, Gusinje i Crnu Goru od zaborava generacijama koje dolaze, a svojim crtežima i slikama trudio se da otrgne od zaborava nekadašnji stari izgled plavske i gusinjske čaršije sa okolinom, jer je bio svjestan da one polako nestaju pred našim očima iz dana u dan", navodi se u obrazloženju ŽIRIJA.
GORDON LAW pruža usluge klijentima: CRIMINAL DEFENSE, IMIGRACIJA i PORODIČNO PRAVO   (16.4.2024)
   GORDON LAW
   300 East 33rd St. Suite 19 New York, NY 10016

   240 Meserole St 2nd Floor Brooklyn, NY 11206

  (212) 588-9919
  info@gordonlawnyc.com
   https://www.gordonlawnyc.com/

  GORDON LAW pruža sledeće usluge klijentima:
  CRIMINAL DEFENSE (Krivična odbrana) - DRŽAVNA I FEDERALNA (nesreće, napuštanje lica mjesta, napad, provala, nasilje u porodici, vožnja sa suspendovanom dozvolom, uznemiravanje, pljačke, krađe, ubistva, ....)
  IMIGRACIJA (azil, državljanstvo, obnova zelene karte, status privremeno zaštićenog, odbrana od deportacije/udaljavanja, obnova dokumenta o odobrenju za zapošljavanje (EAD), ...)
  PORODIČNO PRAVO (oporuke, zaostavština, razvod, izdržavanje i starateljstvo nad djecom, predbračni i postbračni ugovori,...)

  Pravna karijera gospodina Gordona proteže se preko trideset godina, počevši od njegove službe kao pomoćnika okružnog tužioca u Njujorku. Od otvaranja svoje firme 1998. godine, gospodin Gordon je radio na različitim predmetima građanskih i krivičnih stvari, na državnim i saveznim sudovima širom Sjedinjenih Država.
Za razgovor s članom našeg tima na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom, molimo nazovite Sabrinu Kolenović na (917) 284-0601 ili (212) 588-9919; ekst.5   Rachel Son
  Kao akreditovani predstavnik u okviru Programa priznavanja i akreditacije Ministarstva pravosuđa, gospođa Son ima veliko iskustvo u zastupanju stotina klijenata u raznim imigracionim i građanskim stvarima širom zemlje.
Akcija prikupljanja pomoci Mirsadu (Cuka) Koljenovic za renoviranje porodične kuce    (16.4.2024.)
  U New Yorku je pokrenuta akcija prikupljanja pomoci Mirsadu (Cuka) Koljenovica za renoviranje porodične kuce u selu Koljenovice (Gusinje).
   Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazvu ovom apelu i pomognu ovoj porodici da žive život dostojan covjeka.
  Za vaše donaciju pozovite:
Backo Koljenovic 917 334 5780, Dževat Koljenovic 917 332 7422, Miralem Koljenovic 214 552 6254, Safet Koljenovic 347 242-7002.
  Novi donatori:
- Murat Ahma Koljenovic $1,000
- Dževat Ahma Koljenvic $500
- Fajko Haka Koljenovic $2,000

  Do sada donirali:
- Backo Šaba Koljenovic $5,000
- Ago Ahma Koljenovic $5,000.

Medijski sponzor je web portal Gusinje-Plav.com
Tivat – Jedinstvena prilika prodaja Lux stanova   (16.4.2024)
  Stambena zgrada sa Lux stanovima u Tivatu (Crna Gora).
  Kupite Lux stan u izgradnji direktno od investitora na odličnoj lokaciji u Tivtu.
  U prodaju su stanovi: prizmelje od 43,00 m2 i stanovi na 1 i 2 spratu od 90,00 m2 sa pogledom na more. Stanovi su modernog dizajna, sa italjanskim mermerom i sa podnim grejanjom. Svaki stan ima svoju terasu i obezbjedjeni parking mjesto ispred zgrade. Završetak gradnje je previdjen do kraja 2025 godine.
   Cijena stanova je 2.500 Eura po m2.
  Zgrada se nalazi 1.200 m do Aerodroma Tivat i 800 m do plaže. Do Centra Tivat i luksuznog komplexa Porto Montenegro ima 1,5 km .
  Za sve informacije kontaktirajte nas - EDBI GROUP:
  tel. +382 68 143070 (Viber) ili na +49 176 326 36098 (Viber)
Hadžifejzovic pozvao UN: Emitujte snimak na kojem Dodik priznaje genocid! To je korak ka pomirenju!    (16.4.2024.)
   Hadžifejzović: „Predlažemo, javno, da se tokom zasjedanja Generalne skupštine UN-a na velikim ekranima u dvorani emituje snimak iz našeg intervjua sa Dodikom, snimak u kojem direktno priznaje genocid u Srebrenici. U ovoj emisiji je javno, krajem 2007. godine priznao genocid i odluke o genocidu Medjunarodnih sudova u Hagu. To priznanje će biti prvi korak ka pomirenju jugoslovenskih naroda. Učinite to, vaše ekslencije.“
Kardiolog KUJTIM BALIDEMAJ, M.D., FACC    (16. april, 2024.)
  KUJTIM BALIDEMAJ, M.D., FACC
  Assistant Clinical Professor
   Albert Einstein College of Medicine
   Dr Kujtim Balidemaj je kardiolog u Bronksu u Njujorku i povezan je sa više bolnica u ovoj oblasti, uključujući Montefiore Medical Center i Burke Rehabilitation Hospital. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i u praksi se bavi više od 20 godina. Dr Kujtim Balidemaj ima stručnost u liječenju srčane insuficijencije, bolesti koronarnih arterija, hroničnog visokog krvnog pritiska. Prihvata Medicare, Aetna, Humana, Blue Cross, United Healthcare i ostale prihvaćene planove osiguranja. Jezici: albanski, maternji i engleski.
  Adresa: 2426 Eastchester Rd # 202, Bronx NY, 10469.   Tel. 718-708-5470
Počela izgradnja kružnog toka   (16. april, 2024)
  "U Brezojevicama otpočela rekonstrukcija raskrsnice, sa primarnim ciljem izgradnje kružnog toka na magistralnom putu R2 Berane - Plav - Gusinje.
   Ovaj značajan infrastrukturni projekat ima za cilj poboljšanje protoka saobraćaja i smanjenje broja saobraćajnih nesreća koje su često bile posljedica loše saobraćajne signalizacije i komplikovanog postojećeg rješenja na ovom dijelu puta.
  Ukupna vrednost investicije za ovaj projekat iznosi 298,620.96€ izvođač radova je “Konzorcijum mosting”, investitor je Opština Plav, dok radove finansira Uprava za saobraćaj.
  Očekujemo da će izgradnja kružnog toka doprinijeti većoj bezbednosti i efikasnosti saobraćaja na ovom magistralnom putu, omogućavajući bolju povezanost između Berana, Plava i Gusinja."- Nihad Canović, predsjednik Opštine Plav.
Na ahiret je preselio Mirsad (Avdo) Lepara   (1955-2024)   (16.4.2024.)
  Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš dragi MIRSAD (Avdo) LEPARA preselio na ahiret u subotu, 13.04.2024. u 69. godini života.
  Dženaza će se obaviti u srijedu:17.04.2024.godine na mezarju Grličića brdo poslije ikindije namaza u 16:45 sati.
  Ožalošćeni: supruga Suada, sinovi Mevludin i Izudin, kćerka Saida, zet Admir, unuk Ahmed, brat Omer, sestre Mediha i Mejrema, bratići Mirza i Amer sa porodicama, sestrić Salko sa porodicom, tetić Eso i tetična Ramiza sa porodicama, dajdžić Atif i dajdžične Mevlida, Alema i Azra sa porodicama, te porodice: Lepara, Ibrahimagić, Piljević, Ahmetović, Kavazić, Gego, Džino, Čolić, Muharemović, Imamović, Kolar, Čekić, Bicić, Feratović, Balić, Salihović, Blažević, Tandir te ostala rodbina, prijatelji i komšije.
  Tevhid će se proučiti u kući žalosti ul. Ramića banja br.8-Sedrenik istog dana u 16:45 sati.
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Rugovac Eldin- Pilje pred dušom majke Sabrije donira $100 za IKC Gusinje    (16. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Rugovac Eldin- Pilje pred dušom majke Sabrije donira $100

U ovoj akciji do sada je donirano $77,200 + €12,870
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Šeki Radončić: Katniću je ugrožen život, pritvor može da ga ubije   (16.4.2024.)
  Novinar i publicista Šeki Radončić, gostujući u informativnoj emisiji 24 sata na TV E, upozorio je da je nekadašnji glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić u teškom stanju i da određivanje pritvora može da ima fatalne posljedice po njega... nastavak teksta
NOVO! NOVO! U Plavu - TEK DENTAL zubna ordinacija (16. april, 2024.)
   U Plavu je otvarena nova zubna ordinacija - dental office.
   U kompletno opremljenoj zubnoj ordinaciji možete sanirati vaše zube: čišćenje- clining, popravke-filling, liječenje - root canal, krune i mostovi (porcelan i cirkonija)-crown & bridge, proteze-denture i naravno Implante-Implants.
   TEK DENTAL - zubna ordinacija je na adresi Čarsijska br.9 Plav, a telephoni su: 067-330-454 viber:+382 67-330-454 ili +1646-578-9355 - Dr. Nurija (Nuka) Medunjanin Preljvukaj
Plav: Elan Luxury Apartments & Lounge Bar    (16. april 2024)
  Smješten u Plavu, na 12 minuta hoda od Plavskog jezera, Elan Luxury Apartments & Lounge Bar nudi smještaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, barom i zajedničkim salonom. Svaka od 17 soba u hotelu je sa 4 zvjezdice ima pogled na grad, a gosti mogu uživati u pristupu vrtu i terasi. Tu su hidromasažna kada, noćni klub i posluga u sobu.
  Gosti mogu birati između različitih tipova soba: četvorokrevetne, trokrevetne, dvokrevetne, dvokrevetne. U smještajnim kapacitetima nalaze se minibar, fen za kosu, pribor za peglanje, besplatni toaletni pribor, ekstra dugački kreveti (> 2 metra), tv ravnog ekrana, terasa.
  Popularna odredišta u blizini Elan Luxury Apartments & Lounge je Nacionaalni park "Prokletije" i Plavsko jezero. Najbliži aerodrom je Podgorica, udaljen 90 km od hotela, a objekat nudi uslugu prevoza od/do aerodroma uz doplatu.
  Address: Čaršijska 64, 84325 Plav, Montenegro
  Phone: +382 67 618 346
Elan Luxury Apartments & Lounge Bar - Booking.com


ELEMENTS DENTAL Implant Center: Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS, FICOI (15.4.2024.)
  Dr. Zoobi je pravi izbor za stomatološku njegu, na pogodnoj lokaciji u srcu Njujorka. Samo nekoliko minuta udaljen od Brooklyna, Bronxa, Manhattana i Queensa. Naša stomatološka ustanova opremljena je najboljom i najnovijom tehnologijom, osiguravajući da dobijete najbolje i najsigurnije dostupne stomatološke tretmane. Naša digitalna stomatološka ordinacija pridržava se strogih smjernica koje je postavila Američko stomatološko udruženje, garantujući vaše zdravlje i sigurnost.
  U ordinaciji dr. Zoobija razumijemo vrijednost vašeg vremena. Uz naše efikasne procedure, isti dan možete izaći sa zubima i vratiti se svojim svakodnevnim aktivnostima, poput škole ili posla, već sljedeći dan. Dr. Zoobi je ponosan na svoj rad i nudi garanciju, dajući vam mir da je vaš osmijeh u dobrim rukama.
   Pozovite nas da zakažete konsultacije već danas. Naše lokacije su na Manhattnu i Astoriji. Telefoni: 718-777-9662 ili 212 688-8400
Potkornjak uništava šume: Poslušajte šta su poručili Cecunjanin i Kalač   (15.4.2024.)
ALMA REDŽEPAGIĆ - Real Estate Agent   (15.4.2024.)
  Realtor Associate (7 years experience)
   Specialties:
  - Buyer's agent
  - Listing agent
  - Relocation
  - Consulting
  - Property Management
  - Specializing in Real Estate, servicing all of BERGEN COUNTY - NEW JERSEY.
  · Representing both Sellers & Buyers.
   · Professional, honest and high-integrity service.
  · Personally, own investment properties - multi family.
Akcija prikupljanja pomoći Mirsadu (Cuka) Koljenovića za renoviranje porodične kuće    (15.4.2024.)
  U New Yorku je pokrenuta akcija prikupljanja pomoći Mirsadu (Cuka) Koljenovića za renoviranje porodične kuće u selu Koljenoviće (Gusinje).
  Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazvu ovom apelu i pomognu ovoj porodici da živi život dostojan čovjeka.
  Za vaše donaciju pozovite:
  Backo Koljenović 917 334 5780, Dževat Koljenović 917 332 7422, Miralem Koljenović 214 552 6254, Safet Koljenović 347 242-7002.
  Do sada donirali:
- Backo Šaba Koljenović $5,000
- Ago Ahma Koljenović $5,000

   Medijski sponzor ove akcije je web portal Gusinje-Plav.com
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (15.4.2024.)
OVER 400 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)

Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT na 917 993 2095

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Reagovanje Odbora Bošnjačke stranke Plav povodom izjave Bejta Šahmanovića date medijima   (15.4.2024.)
  Obavještavamo naše članove i simpatizere da Bejto Šahmanović nije konsultovao organe Bošnjačke stranke u Plavu, vezano za njegove skorašnje izjave date medijima, pa ni za ovu o odlasku predsjednika BS Ervina Ibrahimovića na skorašnji sastanak bošnjačkih lidera u Sarajevo. Pomenute izjave su njegov lični stav.
  Podsjećamo Šahmanovića da je kao član BS obavezan da, u javno iznesenim stavovima, zastupa i sprovodi politiku stranke i odluke organa stranke, te da radi na očuvanju ugleda stranke.
  Pozivamo sve članove BS Plav da, u predviđenoj proceduri, kroz raspravu u organima stranke, na opštinskom i državnom nivou rješavamo sva otvorena pitanja. Predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Plav,
  Kemal Purišić
Enes Baković na saslušanju u SDT, svjedoči u postupku protiv Katnića i Lazovića   (15.4.2024.)
   Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković trenutno je na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu. On je pozvan da u svojstvu svjedoka da iskaz u predmetu protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg funkcionera UP Zorana Lazovića... nastavak teksta
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Neljković (Kadrije) Miralem pred dušama djeda Amira, majka stare Surke, adža Hakije, đeda Bešira i majka stare Malje €200 za IKC Gusinje    (15. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Neljković (Kadrije) Miralem pred dušama djeda Amira, majka stare Surke, adža Hakije, đeda Bešira i majka stare Malje €200

U ovoj akciji do sada je donirano $77,100 + €12,870
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Istorija (Gusinje): Ali – paša gusinjski i njegovi izvori   (15.4.2024.)
  Čežnja i po koja suza, topla, za hladnim Ali – pašinim izvorima* «ubi ga Zeka šogavi, za pare i na prevaru»* «Čestiti Sultane, ja tvoj muhur poštujem, ali narod nije dao»* «Dobra ti voda, Ali – pašo»
  Kada se u Njujorku, Kaliforniji, Australiji, Sarajevu ili Istambulu zapjeva «Ali – pašin izvor, to je pravi raj» podižu se ruke visoko, zatvore se oči i zamišljaju se slike Prokletija koje iz kamena cijede tu vodu koja izbija na sve strane. Hladna voda koja ključa odsvukud, kao što su Gusinjani i Plavljani razasuti svijetom posvukud. Kada pjesma stane, ruke se spuste i otvore oči, ostaje sjeta, čežnja i po koja suza, topla, za hladnim Ali – pašinim izvorima... nastavak teksta
Tradicionalne Plavo-Gusinjske Nošnje "GUSINJSKE NOŠNJE MIDA"  (14.4.2024.)
   U našem salonu nudimo za Vaše nevjeste i mlade, tradicionalne nošnje Plava i Gusinja.
  Kod nas možete da kupite ili iznajmite sve vrste naše nošnje.
  Nudimo: jeleke, dimije, košulje, šorte i palantre, vjenčeve, fesove, krune, žipone, marame za vjenčanja,...itd.
  Sve ručno izradeno od najljepših i najkvalitetnih materijala koji se nude na tržištu.
  Dodjite i posjetite nas, uvjerite se u naš kvalitet izrade, mi smo tu za Vas da uljepšamo Vaše nevjeste.
  Adresa: Igmanska br.5 Gusinje (kod pekare)
  Kontakt: +382/69-557-222 Viber WhatsApp
  Fix: 051/256-538
  Facebook: Gusinske Nosnje Mida
  Instagram: mida_mulic
IZPGNY u Gusinju podijelili humanitarne pakete i bajramske paketiće za najmlađe   (14.4.2024.)
   Poštovana braćo i sestre, es- selamu alejkum.
  Mjesec Ramazana nam je donio mnoge radosti, koje vjerujem, njegovom energijom prenosimo i nakon njega.
  MI SMO RAZASUTI SVIJETOM KAO BISERI. SJAJIMO, GDJE GOD SE NAĐEMO.
  - TAJ SJAJ JE POTPUN, AKO NERASKIDIVO ODRŽAVAMO TU VEZU KOJA JE NERASKIDIVA.
  - NE POSTOJI CIJENA PO KOJOJ SMIJEMO DOZVOLITI DA SE NA BILO KOJI NAČIN TO POREMETI.
  Jedan od tih najbitnijih faktora koje mi kao zajednica imamo je i IZPGNY (Islamska zajednica Plavljana i Gusinjana u New Yorku), koja svojim mudrim vođenjem, DRŽI NAS NA OKUPU OTVORENIH OČIJU.
  Koordinisanjem njenog blagajnika Ismeta Pjetrovića, u Gusinju smo podijelili humanitarne pakete za naše familije, kao i bajramske paketiće za naše najmlađe.
  IZPGNY je dala veliki doprinos i u izgradnji IKC GUSINJE.
  Allah vam podario svako dobro.
   Alen ef. Šabović
Tako je govorio rahmetli Ibrahim Ibro Reković   (14.4.2024.)
"Trudim se da mlađim generacijama ostavim nešto što će ih podsjetiti kako je nekada bilo lijepo u ovom mojem i njihovom Plavu - Tako je govorio rahmetli Ibrahim Ibro Reković
RAMAZANSKA AKCIJA 2024 - Radončić (Sadrije) Fikret donirao $200 za IKC Gusinje    (14. april, 2024.)
  Nove donacije za završetak IKC u Gusinju:
- Radončić (Sadrije) Fikret donirao $200

U ovoj akciji do sada je donirano $77,100 + €12,670
  Draga i poštovana braćo i sestre, eselamu alejkum.
  Pozivamo Vas da postanete vakif, da donirate i najmanji iznos, jer svaki dolar/euro je bitan i znači korak bliže ka realizaciji hairli projekta, završetka izgradnje na IKC u Gusinju.
  Molimo Allaha dž.š. da ukabuli svaki dolar/euro koju uložite i nadoknadi vam sa zdravljem, bereketom, rahatlukom, i na kraju vječnim Džennetom. Amin!
   Zato još jednom pozivamo pojednice, udruženja, kompanije,..., da se odazovu ovom apelu i da, ako Bog da, ove godine dočekamo svečano otvaranje IKC u Gusinju.
  Odbor iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
BUDI VAKIF - UGRADI SE U TRAJNO DOBRO
Sjećanje na rahmetli Sulja Bicić   (1954-2023)   (14.4.2024.)
  Premalo je riječi a previše tuge na srcu da ti kažemo koliko te volimo i koliko nam nedostaješ. Tvoj lik i dobrota ostati će zauvjek u našim sjećanjima. Vrijeme ne umanjuje tugu, bol ni prazninu. U svemu si ostavio trag i zauvjek si dio nas. Sjećanje na tebe oplemenjuje naše živote, budi ljubav i lijepe uspomene.
   Nosimo te u srcu, sa ponosom i ljubavlju. Neka ti Allah podari najljepše mjesto u Džennetu.
  Tvoji najmiliji: supruga Mujesira, sinovi Nermin i Haris, snahe Samra Aida i unučad.
Sjećanje na rahmetli Sulja Bicić   (1954-2023)   (14.4.2024.)
  Prošla je tužna godina dana od kako vise nijesi sa nama naš brate Suljo.
  Tvoj lik i prisustvo uvjek će nam nedostajati ali dragi brate nikada te nećemo zaboravit. Uvjek ćeš biti u našim srcima dok smo mi živi. Zahvalni smo ti na bratsku ljubav koju si nam poklanjao kao svaki trenutak proveden sa tobom.
  Dragi brate. molimo dragog Allaha da ti podari lijepi Dženet tvojoj plemenitoj duši. Amin.
   Tvoji najmiliji braća: Zuko, Baco i Džeka, sestre Saljka, Muška i Ćama, bratanići, bratanična, sestrići i sestrične.
Vrijedna donacija Muja Beškovića iz New Yorka   (14. april, 2024)
   Uvažena redakcijo, poštovani donatori,
   Želimo objavit vrijednu donaciju od uvaženog Muja Beškovića iz New Yorka, koji je doniro 1,000 dolara (hiljadu) u namjernicama stanovništvu Plava sa slabijim primanjima.
   U ime u primaoca donacija i udruzenje Help Plav se srdačno zahvaljujem donatoru.
S'poštovanjem Bela Medunjanin
Na vijest o preseljenju na ahiret Mirsada Lepare    (13.4.2024.)
  Dragi Mirso, vijest o tvojoj smrti me duboko potresla.
   Ne znam odakle da počnem da ti se zahvaljujem? Da li na prvom logorovanju na Grebajama kada sam bio mali dječak ili mojoj prvoj posjeti najljepšem gradu na svijetu, Sarajevu, sa kojim si me ti upoznao? Da li da ti se zahvalim na svim iskrenim muhabetima i zagrljajima koje si mi bratski davao?
  Znam samo jedno, želim iskreno da ti se zahvalim na tvojim iskrenim dovama koje si dovio za mene i moju djecu. Jednostavno, hvala Ti!
   Molim Allaha dž.š. da tvojoj duši podari lijepi Džennet koja je i na dunjaluku bila čista.
   Hvala ti, moji dobri tetak.
  Edin N. Bicić
Ivana Stokuća - Stalni sudski prevodilac za engleski jezik u New Yorku    (13.4.2024.)
  Pružam usluge usmenog i pismenog prevođenja sa engleskog jezika na crnogorski, bosanski, srpski, hrvatski jezik i obrnuto.
  Prevod svih vrsta tekstova:
  • ličnih dokumenata (izvodi iz matičnih knjiga rođenih/vjenčanih, diplome, prepisi ocjena, sjvedočanstva…),
  • medicinskih dokumenata (izvještaji ljekara, otpusne liste…) i
  • pravnih dokumenata (sudske odluke, poslovni ugovori…)
  Ivana Stokuća
  Stalni sudski prevodilac za engleski jezik
   Cel.: 210-316-4407 ili 201-316-4172
  E-mail: ivanastokuca@gmail.com
  New York, NY
Na prodaju kula u Plavu    (13.4.2024.)
  Na prodaju kula sa slobodnim placem od 830kvadrata, kula ima prizemlje i dva sprata, 5 parking mjesta i sredjenu baštu sa ljetnjikovcem i biljkama. Papiri su čisti i ima sve dozvole za renovaciju i ostalo. Cijena 350.000€.
  U istoj ulici prodajem i 840kvadrata čistog placa bez objekta, plac je lijep i ravan sa finim ulazom od ulice, cijena 150.000e.
  Oboje se nalaze u centar, na 200metara od kružnog toka.
  Za više informacija javiti se na Viber, WhatsApp ili Telegram. +38268 111 541
ELEMENTS DENTAL Implant Center: Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS, FICOI - (12.4.2024.)
   ELEMENTS DENTAL Implant Center Office - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS, FICOI,
   Lokacija na Manhattnu:
   342 East 67th Street, Suite 1A, New York, NY 10065
  Cont.: 212 688-8400
   Lokacija u Astoriji:
   28-36 Steinway Street, Astoria, NY 11103

  Cont.: 718-777-9662
Dekoracija svadbi koja odiše luksuzom i stilom - FC AFFAIRS studio: vl. Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj    (12. april 2024)
   FC AFFAIRS studio specijalizovan je za dizajniranje i dekorisanje ekskluzivnih, elegantnih i luksuznih svadbi u New Yorku i okolini. Ono što nas izdvaja od drugih dekoracija svadbi jeste kvalitet naših usluga i visoki standardi po kojima radimo. Svakom svadbi/venčanju pridajemo posebnu važnost kreirajući savršeni dizajn koji priča vašu priču.
  Dekoracija svadbi je jedan od najvažnijih elemenata koga nikako ne treba zanemariti. FC AFFAIRS studio ne samo što će uljepšati prostor bojom i mirisima, već će simbolizovati Vas, Vaš stil i utisak koji ostavljate na druge. Dekoracija svadbi/venčanja zaista može biti magična. Počevši od cveća, pa sve do unikatnih detalja učinićemo Vaše svadbe nestvarnim.
  Mi smo tu da Vam pomognemo pri svakom koraku – u planiranju, kreiranju, dizajniranju, dekoraciji, organizaciji, koordinaciji i realizaciji Vaše svečanosti u skladu sa Vašim željama, maštom i budžetom.
  FC AFFAIRS studio - vlasnici: Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj
  Telefon: 1(646)634-2791
  E-mail: Melinda@fcaffairs.com
Zvanična web prezentacija FC AFFAIRS studio

HADŽIMUŠOVIĆA KULA PLAV   (12.4.2024.)
Aljo Medunjanin: Od kad si me majko u Rožaje dala   (12.4.2024.)
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA   (11.4.2024.)
  Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari često zaboravljaju glasi: Da je naš organizam sposoban da izliječi samog sebe
  Sve takozvane neizlečive bolesti možete izliječiti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jačanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i čajeve
  - način ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizičkim aktivnostima
Na taj način ćete ojačati vaše organe to jest organizam. Tada će vaš ojačani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlečenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i naručivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
Na ahiret je preselila Elmaza (Feriz) Hot, rodj. Kastrat   (1944-2024)   (11.4.2024.)
  U Podgorici je u srijedu, 10.4.2024. godine na ahiret preselila Elmaza (Feriz) Hot, rodj. Kastrat, u 81. godini života.
  Zdravoglava za muškarce u Gusinje je danas, u četvrtak, 11.4.2024. od 8 sati izjutra u kafani Rifata Radončića, a za žene u Vezirovoj džamiji.
   Dženaza će se obaviti u Gusinju danas, u četvrtak, 11. aprila 2024. u 15:00h na gradskom mezarju.
  Ožalošćeni: sinovi Fuad i Naser, kćerka Jasmina, zet Dževad, unučad Damir, Jasmin, Irfan, Ramadan, Maki i Lejla, snaha Hajrija, bratstva Hot i Kastrat, rodbina i prijatelji.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžuun-Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vracamo”. (www.gusinje-plav.com)
UNIVERSAL AGENCY CORP, vlasnika MISINA ŠABOTIĆA   (10.4.2024.)
   Kraj kalendarske godine znači i obrada završnih finansijskih računa, kako za male biznise tako i za pojedince. Svi znamo da je to dosadan i stresan posao. Prepustite to nama.
   Universal Agency Corp, vlasnika Misina Šabotića, već dvije decenije se bavi uslugama knjigovodstva i računovodstva.
   Možemo se pohvaliti da imamo veliki broj zadovoljnih klijenata kako sa uslugom tako i sa povratkom novca. Mi se maksimalno trudimo da vam obezbijedimo da što više svog novca dobijete nazad od države koji vam pripada. Isto tako da što manje platite ako dugujete. Mi znamo da nijesmo jedini sto se bavi ovim uslugama, ali i znamo da smo najbolji:
  - Povoljne cijene, - Profesionalna usluga, - Garantujemo naš rad, - Posjedujemo potrebne dozvole, - Sa vama smo do kraja
   Kao sto neko reče;"Naš narod ima dobru praksu da kod Misina Šabotića radi taksu. On to radi brzo, tačno i povoljno, biće i ove godine novca za sve dovoljno."
Na ahiret je preselila Fikreta Neković   (1952-2024)   (10.4.2024.)
   U Gusinju je danas na ahiret je preselila Fikreta Neković, u 73 godini života.
   Zdravoglava za muškarce se prima danas i sjutra u kuli Nekovića, a za žene sjutra u Novoj džamiji. Dženaza polazi sjutra, u četvrtak od 13 časova od Nove džamije.
  Ožalošćeni: sin Ernel, sestre Muzafera i Izeta, kao i bratstva Neković, Gačević i Rašić i ostala mnogobrojna rodbina.
   “Inna lillahi we inna ilayhi radžuun-Svi smo Allahovi i Allahu dž.š. se vracamo”. (www.gusinje-plav.com)
Bajramska čestitka predsjednika IZKCPGNY, hadži AGA KOLENOVIĆ   (10. april, 2024)
  Draga braćo i poštovane sestre, upravo smo ispratiti mjesec Ramazan, mjesec Allahove milosti i oprosta.
  Molim Allaha da primi vaš post, ibadete i dove.
   Molim Njega uzvišenog da ukabuli svako vaše dobro dijelo koje ste činili u ovom mjesecu, sadake, namaz, zekat, teravije, nafile a posebno post.
  Molim Njega, Onog koji prašta, da nam oprosti grijehe, popravi stanje ummeta i sačuva ummet od svakog zla.
   Molim Njega Uzvišenog da našu braću i sestre cijelog svijeta čuva, posebno našu braću u Palestini, kojima je potreban mir, selam i spas u ovim prestojećim Bajramskim danima.
   Molim Najmilostivijeg da spusti mir, bereket i milost nad svima nama i da ove mubarek dane provedete sa svojim voljenima u veselju i bereketu. Amin.
  BAJRAM MUBAREK OLSUN.
   Predsjednik IZKGPGNY, hadzi Ago Kolenović
BAJRAMSKA ČESTITKA DIREKTORA BOŠNJAČKOG ISLAMSKOG CENTRA U NEW YORK HADŽI SMAJA SRDANOVICA   (10. april, 2024)
  
   Poštovani Imami, naša 3 centra, predstavnici džemata ( Odbornicii), poštovane džematlije naše zajednice i članovi naše zajednice, dragi muslimani i muslimaneke, ovde u Americi i svugde u svijetu.
   Svima vama čestitam nastupajući Ramazanski-Bajram sa željom da nas radost Bajrama približi Božijoj milosti, oplemeni i očisti od grijeha, da nam se omili rad za dobrobit naše vjere, porodice, džemata i naše zajednice.
   Molimo Allaha, dž.š., da nam omili slogu i jedinstvo jer u tome su snaga i napredak.
  Upućujemo dove Svevišnjem Allahu da nam podari zdravlje, sreću i mogućnost raspoznavanja istine od laži, dobra od zla, pravde od nepravde.
  Milostivi Bože podari bolesnima zdravlje, siromašnima opskrbu, usadi ljubav i poštovanje među nama!
  Ramazanski-bajram je prilika da se podsjetimo na najvažnije vrijednosti koje nas čine ljudima, da obnovimo rodbinske veze, da pružimo podršku onome kome je potrebna naša pomoć.
  Podijelimo bajramsku radost sa svojim najmilijim, našom porodicom, komšijama i prijateljima.
  Hadži Smajo Srdanović.
IKC GUSINJE 2024-Ramazanski Bajram    (10.4.2024.)
Iz Ali-pašine džamije Gusinje, Bajram šerif mubarek olsun    (10.4.2024.)
Sjećanje na Radončić Sadriju    (10.4.2024.)
  Dana 10.04.2024.god navršava se devet tužnih godina od smrti dragog supruga i oca Sadrije Zaja Radončić.
  Prošlo je devet tužnih godina kako si nas napustio. Sjećanje na tebe je najteži dio našeg života u kom tebe nema. Sjećanje na tebe će uvijek biti nešto što će nas zbližavati da te sa ponosom i u dovi pomenemo. Nedostaješ...
  Neka ti Allah podari najljepše mjesto u Džennetu-Amin.
  Tvoji najmiliji: supruga Tifa, sinovi Samir, Rusmir, Fikret(Fićo), ćerka Amela, snahe, unučad, unuke.
BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOG IMAMA ISLAMSKE ZAJEDNICE I KULTURNOG CENTRA PLAV–GUSINJE U NEW YORKU, PROF. NERMIN EF. HUSEINOVIĆA    (9.4.2024.)
  Uvažena braćo i cijenjene sestre, poštovane džematlije, eselamu alejkum.
   Želim da Vam čestitam Ramazanski Bajram, uz dovu Allahu Uzvišenom da nam ukabuli post i sva ostala dobra djela učinjena u mubarek mjesecu Ramazanu!
   Neka Uzvišeni Allah ispuni naša srca i duše mirom, srećom i zadovoljstvom, a naše domove Svojim rahmetom i bereketom!
   Bajram Šerif Mubarek Olsun! S'poštovanjem,
   Prof. Nermin ef. Huseinović,
  Glavni Imam Islamske Zajednice i Kulturnog Centra Plav–Gusinje u New Yorku.
Večeras je IKC Gusinje i zvanično zasijao.   (9. april, 2024)
   Uoči sjutrašnjeg blagdana Ramazanskog bajrama, večeras je IKC u Gusinje i zvanično zasijao. Večeras se obilježava završetak muslimanskog svetog mjeseca Ramazana i u ovom objektu je puštena struja, što ima i posebnu simboliku.
  Kako su nas obavijestili u Odboru iz New Yorka koji koodinira donatorskom akcijom za izgradnju ovog objekta RAMAZANSKA AKCIJA 2024 se nastavlja i poslije Ramazanskog bajrama i da vaše donacije možete predati bilo kom članu ovog Odbora..
Bošnjačka stranka organizovala iftar u Njujorku (VIDEO)   (9.4.2024.)
SMARTTAX SOLUTIONS, INC - vl. Mirsad Mehremić    (9.4.2024.)
   Ukoliko ste zbunjeni i neodlučni ko će ispuniti vašu "Income Tax"-u zasigurno niste sami. Ispravna strategija planiranja, plaćanje i sam obračun poreza je jedan od ključeva vašeg finansijskog uspjeha.
Najveći dio mog života sam posvetio računovodstvu i porezima i za sve ove godine sam naučio čisto, diskretno i efikasno balansirati želje klijenata i zahtjeve federalnih i lokalnih vlasti.
  Bilo da ste na početku vašeg radnog vijeka ili raspolažete komliciranom activom, investmentom ili ste u specificnoj situaciji uz najniže troškove imam najbolja rješenja za vaše potrebe.
   Uz sve ovo, možda je vrijeme da počnete i vaš vlastiti "business". Sve konsultacije oko otvaranja firme, dodatnih registracija i osiguranja su besplatne.
  Za sve infromacije obratite se na telefon 917-602-3267 ili me posjetite na adresi 41-01 Broadway Astoria, NY 11103.
Bajramska čestitka Kobilić Alja, predsjednika UO udruženja EURO Gusinje   (9. april, 2024)
  Svim članovima, donatorima, simpatizerima i prijateljima našeg udruženja širom svijeta islamske vjeroispovjesti, kako u dijaspori tako i u zavičaju, želim srećan Ramazanski Bajram.
   Neka Vam Bajram bude vrijeme radosti i druženja s'najmilijima i dragim osobama.
  Bajram Šerif Mubarek Olsun
  Kobilić Aljo, predsjednik UO udruženja EURO GUSINJE New York
Bošnjačka stranka organizovala iftar u Njujorku   (9.4.2024.)
  Povodom mubarek mjeseca Ramazana, u Bošnjačkom Islamskom kulturnom centru Plav-Gusinje u Njujorku organizovan je iftar čiji je pokrovitelj bila Bošnjačka stranka.
   Iftaru su prisustvovali predstavnici udruženja dijaspore iz Plava, Gusinja, Rožaja i drugih gradova, kao i brojni simpatizeri i prijatelji Bošnjačke stranke.
  U ime organizatora, prisutne goste su poselamili potpredsjednik BS Damir Gutić i predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić.
  Iz BS-a ističu da je Iftar organizovan, u znak zahvalnosti dijaspori za sve što radi za svoj zavičaj, za ljude u Plavu, Gusinju, Rožajama i drugim gradovima, za državu Crnu Goru, kao i za nesebičnu pomoć koju su uvijek pružali.
Opširniju reportažu sa ovog dogadjaja možete pogledati na sljedećem linku
U AMBULANTI U GUSINJU POČINJE SA RADOM PEDIJATAR    (8.4.2024.)
  Na zahtjev predsjednika Opštine Gusinje Sanela Balića i uz punu podršku direktora JZU DOMA ZDRAVLJA „Dr Branko Zogović“ Plav, dr. Armena Pejčinovića počeo je sa radom specijalista pedijatrije dr Elvis Omeragić.
  Dr Omeragić će ordinirati ponedeljkom od 15.00h do 19.00h u Ambulanti Zdravstvene stanice Gusinje.
  “Predsjednik Opštine Gusinje Balić je kazao da je intenzivirana saradnja sa ministartsvom zdravlja, dobra i korektna i da će u narednom periodu rezultirat jačanjem zdravstvenih kapaciteta u Gusinju“.
Sjećanje na BAHRIJU (JUSUFA) VUKELJ   (1960-2016)   (8. april 2024)
8. aprila 2024 navršava se osam godina od preseljenja na ahiret

BAHRIJE (JUSUFA) VUKELJ
(1960 - 2016)

Majko, obogatila si naš život ljubavlju, humanošću, plemenitošću i poštenjem, a tvojim preseljenjem smo ostali siromašniji za tvoju vječnu ljubav, osmjeh, dobrotu, razumijevanje i praštanje.
S ljubavlju, ponosom i poštovanjem zauvjek ćemo čuvati uspomenu na tebe.
Tvoji: suprug Jusuf, sinovi: Mirsad, Mirzet, i Meldin, kćerke: Mersina i Mirela, snahe: Elinda, Djuljka i Florina, zetovi: Haris i Iko, unučad: Lamia, Naila, Lena, Elda, Eldin, Amil, Anes, Asmin, Irhan i Irmel
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (8.4.2024)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
+382 69 607068 Whatsup/Viber.
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (8.4. 2024.)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)-315-3174


Nastavak Stranice (News Archive)

KONTAKT: 646-808-6490

ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"
;