www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $261,921 +($126,250 + €500($580)) + €39,463.22

Damir Šehović: Abazovićevoj Vladi hitno uskratiti podršku, očigledno da se njome upravlja sa strane    (29. jun 2022)
  Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović ocijenio je da bi Vladi Dritana Abazovića trebalo hitno uskratiti podršku.
  - Abazovićevoj Vladi treba hitno uskratiti podršku. Očigledno je da se manjinskom vladom upravlja sa strane - napisao je Šehović u objavi na Tviteru.
  On je poručio da je " SD nažalost bio u pravu kada je odbio da je podrži u Parlamentu".
  - Priča o Otvorenom Balkanu i Temeljnom ugovoru je samo kap koja je prelila čašu - istakao je Šehović u objavi na Tviteru.
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (29. jun 2022)
   Nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Sunčani kameni sat na Prokletijama samo kamičak moćne kulture    (29. jun 2022)
Isti sunčani kameni sat prvi je prezentirao u javnost rahmetli Ilijaz-Iljo Duraković
Nihad Canović ugostio fudbalsku zvijezdu Dženana Pejčinovića    (29. jun 2022)
  Najbolji ambasadori Plava su naši mladi uspješni ljudi, kakav je Dženan Pejčinović, fudbaler koji je nakon sjajne golgeterske sezone u mlađim kategorijama Augsburga zablistao i na Evropskom U 17 prvenstvu igrajući za reprezentaciju Njemačke.
  Bilo mi je izuzetno drago da ugostim ovog perspektivnog mladog sportistu i poželim mu da nastavi da niže uspjehe na profesionalnom planu i kao i do sada dostojanstveno predstavlja naš Plav.
  Opština Plav i ja lično, nastojaćemo da afirmišemo i ističemo uspjehe svih talentovanih, ambicioznih i kvalitetnih Plavljanki i Plavljana, koji nas u različitim oblastima predstavljaju širom svijeta.
   S obzirom na brojne ponude iz Njemačke, Španije, Italije i drugih liga koje Dzenan ima na stolu, nažalost FK Jezero Plav ove godine nije uspjelo da ga angažuje, ali znamo da će on pratit rezultate kluba i svim srcem navijati za njega, kao što će čitav Plav navijati za Dženana.
DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM - Gusinje: 29, 30 i 31 jul 2022. god    (29. jun 2022)
Porodica rahmetli Hamdije-Hamda Čekića, Nacionalni Park Prokletije i Planinarsko društvo "Karanfil" Gusinje 30 jula 2022. godine organizuju XI tradicionalni medunarodni planinarski skup pod motom DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM


V A L U Š N I C A    2 0 2 2.

P R O G R A M    XI    D R U Ž E NJ A
Hadžić: Dijasporu uzdići iznad dnevne politike    (28. jun 2022)
  Nakon što je krajem aprila odlazeća Vlada Crne Gore Zdravka Krivokapica za novog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima nezakonito predložila kontraverznog 69-ogodišnjeg dr Šefketa Krcića, još uvijek nije jasno ko ce uskoro rukovoditi državnom upravom koja saraduje sa dijasporom.
  I dok se još uvijek vode stranacke borbe oko ove Uprave – Dijaspora traži da se Seidu Hadžiću, vršiocu dužnosti direktora Uprave za dijasporu do sredine aprila, omogući nastavak procesa koji je započeo... nastavak teksta
Usluge košenja i održavanja bašči i mezara u Gusinjskoj i Plavskoj opštini   (29. jun 2022)
  Nudimo usluge košenja i održavanja bašči u Gusinjskoj i Plavskoj opštini.
  Takodje, nudimo usluge košenja trave oko mezara.
   Dovoljno je da nazovete na dolje navedene brojeve, a ostalo je naša briga.
  Enis
  +383 49 181963 Viber
  +382 68 536106 Whatsapp
Saudijska Arabija zabranila odlazak na HADŽ muslimanima iz Srbije zbog postojanja dvije IZ    (29. jun 2022)
  Odlazak na hadž preko agencija je ukinut i omogućeno je samo da se pojedinačno aplicira, s obzirom da u Srbiji nema institucionalne organizacije (na nivou države) obreda hadža
   Radi novih procedura u organizaciji hadža, donesenih od strane vlasti Saudijske Arabije, ni ove godine neće biti organizovanog odlaska hadžija iz Srbije, potvrđeno je iz Islamske zajednice Srbije (IZS) i Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), javlja Anadolu Agency (AA)... nastavak teksta
Uplaćena još 4 kurbana za zavičaj. Ukupno 41 kurban do sada.    (29. jun 2022)
   Iz udruženja EURO Gusinje iz New Yorka imamo informaciju o uplati još 4 kurbana za zavičaj:
- Radončić H. Enver
- Radončić E. Mihret
- Medunjanin Fahrudin
- Nikočević Meda Haris
Do sada je uplaćeno 41 kurban za zavičaj
   "Nakon što smo poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, naš Upravni odbor odlučio da i ove godine za sve one koji žele, preko našeg udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
   Cijena KURBANA je $200 (dvesta dolara), i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko našeg udruzenja mogu da se obrate nekom od članova našeg Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
   Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
   Upravni odbor, EURO GUSINJE New York"
Prodajem kuću u Plavu    (29. jun 2022)
   Veličina objekta: u osnovi 11,3 m2 x 7,30 m2 = 82,49 m2. Objekat posjeduje:
1. Podrum 2 x 33,17 m2 = 66,34 m2
  > 2. Prizemni dio - prostor se koristi kao poslovni prostor: Veličine 53,48 m2 + mokri čvor 1,50 m2 = 59,98 m2
   3. Dva sprata za stanovanje:
   Prvi sprat površine 81,55 m2
   Drugi sprat površine 80,35 m2
   Ukupna stambena površina ....... 161,90 m2
   UKUPNA KORISNA POVRSINA KUĆE (stambeni i poslovni prostor) .........255,05 m2
   Upravo je renovirana krovna konstrukcija i pokrivač. Kontakt telefon: + 381 63 741 0525 (viber).

Uskoro se očekuje početak izgradnje Doma starih u Plavu, vrijednosti 2,8 miliona eura!!    (29. jun 2021)
   U cilju unapredjenja sistema socijalne i dječje zaštite odraslih i starih lica naših gradjana u trecoj dobi, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović je izrazio zadovoljstvo što može da potvrdi vijest da se uskoro očekuje početak izgradnje Doma starih u Plavu, koji će predstavljati jedan novi vid institucionalne zaštite u tom gradu za 62 korisnika.
  Procijenjena vrijednost projekta je oko 2,8 miliona eura, a pružiće zdravstvenu njegu i zaštitu korisnicima, kao i brojne druge usluge i sadržaj u cilju unapredenja uslova života starijih gradjana.
   Imajući u vidu statističke podatke koji pokazuju da je broj gradjana kojima je potreban ovakav vid institucionalne zaštite u porastu, ministar Adrović je najavio da će se zalagati da se u budućem periodu nastavi trend unapredjenja sistema kroz izgradnju ovakvih i sličnih objekata u lokalnim upravama gdje je to potrebno.
   Ministarstvo rada i socijalnog staranja ovaj projekat je započelo 2019. godine, tako što je obezbjedjen glavni gradevinski projekat i uradena revizija, a predanim i posvećenim radom i zalaganjem tadašnjeg ministra Kemala Purišića u saradnji sa Opštinom Plav obezbjedjeni su lokacija i komunalno opremanje objekta.
Mirza Šabović: Rastanak sa Abazovićem nam neće teško pasti    (29. jun 2022)
  Ustavna, moralna i etička dužnost predsjednika Vlade Crne Gore i svih ministara je zaštita vitalnih državnih interesa, a u prvom redu zaštita suvereniteta Crne Gore, što mislim da je premijer Abazović stavio u drugi plan pa nam rastanak sa njim ne bi teško pao, saopštio je član glavnog odbora SDP-a, Mirza Šabović... nastavak teksta
Novih $1,100 za liječenje Nikole (Slobo) Mikić (29) iz Plava. AKCIJA ZAVRŠENA. Ukupno $17,180    (29. jun 2022)
  Imamo nove donatore za lijecenje Nikole (Slobo) Mikic:
- Markisic Farko $100
- Bakovic Edin $300
- Gutic Husko $300
- Djesevic Eldin $100
- Bakovic Muharem $200
- Redzematovic Bekim $100

  U ovoj akciji ukupno je donirano $17,180.
   AKCIJA ZAVRŠENA. Medijski sponzor i organizatror ove humanitarne akcije je web portal Gusinje-Plav.com
MONTENEGRO TROPHY// Džip reli   (29. jun 2022)
  Medjunarodna sportsko - turistička manifestacija Džip reli "Montenegro trophy", koja 20 godina promoviše netaknute predjele Crne Gore, za vikend će se održati u Plavu.
   Džipadžije će se takmičiti u orjentacionoj vožnji, ispitu spretnosti i generalnom plasmanu.
   U petak u 9.00h kreću iz Nikšića da bi makadamskim putevima u večernjim satima došli u Plav. U subotu je predvidjena vožnja preko Meteha, Dijela, Cakora, Mokre, katuna Mašnica, Kaludre i opet nazad u Plav, za nedelju je predvidjeno vožnja takmičarskog karaktera u Gusinju i onda slijedi proglašenje pobjednika.
   Preko 100 učesnika, 25 posada, iz različitih zemalja, uživaće u prelijepim pejzažima i izazovnim makadamskim putevima.
   Džip Reli Montenegro Trophy
+38268843543
METROPOLA NEKRETNINE d.o.o Sarajevo     (28. jun 2022)
  METROPOLA NEKRETNINE d.o.o Sarajevo je Društvo za posredovanje u prometu nekretninama, nastalo u želji da pokaže profesionalnost, ponudi kvalitet, te dobije i zadrži povjerenje svakog klijenta ponaosob.
  Čvrsto vjerujemo da je preporuka najbolja reklama, pa nam je cilj kvalitetnom uslugom opravdati ukazano povjerenje.
  Mi smo tim koji posjeduje iskustvo u oblasti poslovanja nekretninama i koji ima pohvalan broj uspješno prometovanih nekretnina iza sebe, a predanost poslu i poznavanje tržišta su naši osnovni argumenti.
  Pored usluge posredovanja, našim klijentima nudimo stručno savjetovanje i analizu vrijednosti nekretnine, a ukoliko se ukaže potrebnim, vrlo rado ćemo vam preporučiti mlade, predane i uspješne profesionalce u polju građevine, arhitekture, dizajna i pravnih usluga.

  Vlasnik: Samir Pilav
  Tel +387 61 481 889 (Viber/Whatsapp)

Web site:www.metropolanekretnine.ba/
Web site:www.metropola.olx.ba/
"MENI" TAXI Plav   (28. jun 2022)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 4+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- WG Pasat 4+1 sjedište
Na ahiret je preselio Nikočević Hakija - Kiro   (1938-2022)  (28. jun 2022)
  U Gusinju je danas 28. juna 2022 godine na ahiret preselio Nikočević Hakija - Kiro, u 85-oj godini života.
   Dženaza polazi sjutra, srijeda 29. juna 2022 u 13:00 časova od Nove džamije na gradsko mezarje u Gusinju.
Ožalošćeni sinovi Benjamin, Dinamin-Deca, Azemin i Miralem, braća, snahe i unučad.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
Vujović o ugovoru sa SPC: Izdaja, nova Vlada ili novi izbori   (28. jun 2022)
  Predsjednik NVO Centar za monitoring Zlatko Vujović ističe da ugovor između Vlade i Srpske pravoslavne crkve predstavlja izdaju građanske i evropske Crne Gore, njenog Ustava.
   Kako je naveo na Tviteru, premijer Dritan Abazović i SNP su blizu da ispune zahtjev srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da se spriječi brzo učlanjivanje Crne Gore u Evropsku uniju.
   “Vrijeme da Crna Gora bira – izmedju “srpskog sveta” i EU. Ne damo im ovu Šansu. Nova Vlada ili novi izbori”, naveo je Vujović.
Obraćanje za javnost Radončić Muja Kemala    (28. jun 2022)
  Poštovana braćo, sestre i prijatelji,
   povodom svadbenog veselja naših mladenaca Lani & Sejda Radončića, održanog 25.06.2022. godine u organizaciji restorana "Venetian", ovim putem želim svima Vama da se zahvalim što ste Vašim prisustvom ulepšali naše svadbeno veselje.
  Takođe, posebno želim izkazati iskrenu zahvalnost svim gostima kao i osoblju restorana "Venetian" što su svojim dostojanstvenim ponašanjem učinili da svadbeno veselje protekne u najboljem redu, a mladence i roditelje učine još srećnijim.
  U to ime, Vama, porodici i svima Vama dragim želim sreću, zdavlje i ljubav!
  VELIKO HVALA!
  Radončić Muja Kemal

   Të dashur vëllezër, motra dhe miq,
  Me rastin e gëzimit të porsamartuarve tanë Lani & Sejd Radonçiq, e mbajtur më 25.06.2022., i organizuar nga restoranti “Venetian”, duam te ju falenderojmë të gjithëve që me prezencën tuaj na keni zbukuruar dhe nderuar festën tonë të dasmës.
   Gjithashtu, dua të shpreh në mënyrë të veçantë mirënjohjen time të sinqertë për të gjithë të ftuarit si dhe stafin e restorantit "Venetian" që me sjelljen e tyre dinjitoze bënë që festa e dasmës të shkojë në mënyrën më të mirë të mundshme.
  Në këtë emër, ju uroj juve, familjes tuaj dhe të gjithë të dashurve tuaj lumturi, shëndet dhe dashuri!
   FALEMINDERIT PËRSËRI!
  Radoncic Muja Kemal
Prodaju se placevi u Plavu - u blizini zgrade bivše kasarne    (28. jun 2022)
  Prodaju se placevi u Plavu - u blizini zgrade bivše kasarne. Veličina placeva po vašoj želji. Cijena po dogovoru. Svaki plac ima struju i vodu.
  Kontakt telefoni:
  +49 172 489 4629 (Viber)
  +382 67 519 967 (Viber)
  
Uplaćena još 4 kurbana za zavičaj. Ukupno 37 kurban do sada.    (28. jun 2022)
   Iz udruženja EURO Gusinje iz New Yorka imamo informaciju o uplati još 2 kurbana za zavičaj:
- Almir Mrkulić
- Hadzialjević Nusreta (Tuzla-BiH)
- Izet (Sadrije) Neljković
- Hamdo Bektešević

Do sada je uplaćeno 37 kurban za zavičaj
   "Nakon što smo poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, naš Upravni odbor odlučio da i ove godine za sve one koji žele, preko našeg udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
   Cijena KURBANA je $200 (dvesta dolara), i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko našeg udruzenja mogu da se obrate nekom od članova našeg Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
   Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
   Upravni odbor, EURO GUSINJE New York"
Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company - vlasnik: Jasmin Novaj    (28. jun 2022)
  - Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium provides interior demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction garbage. At Dolcinium we’re able to provide 1/2 yard mini container drop off, mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.
   - Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Dolcinium ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.
   - Dolcinium interior Demolition & Rubbish removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 gradova New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti ( interior demolition) I uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani kao i kamioni i sva ostala vozila.
Novih $650 donacija da djeca sa posebnim potrebama idu na more. Ukupno do sada $4,500 plus 600 eura    (28. jun 2021)
  Novi donatori iz New Yorka da djeca sa posebnim potrebama idu na more:
- Hiljmo Hot $100
- Hamdo Bektešević $100
- Omer Ibrić $200
- Hamko Deljanin sa sinovima $200
- Dješević Nijal $50

  Do sada ukupno je donirano $4,500, plus 600 eura.
  Još jednom upučujemo apel našoj dijaspori koja ovih dana boravi u zavičaju da se odazovu ovom apelu, kao i onima koji su u SAD (mogu se obratiti našoj redakciji) da pomognemo da djeca i omladina sa posebnim potrebama, kao i svake godine do sada, borave na odmor na more.
  U to ime mi vam se najsrdačnije zahvaljujemo.
Haris Koljenović rame uz rame sa olimpijskim šampionom   (28. jun 2022)
  Pod pokroviteljstvom Fondacije "Joanna Sophia" u nedelju je u Queens (NY) održana trka na 5.000 metara na kojoj je učestvovalo više od 100 takmičara.
  Prvo mjesto je osvojio jedan od najboljih dugoprugaša u svijetu Mourad Marofit iz Maroka, učesnik 2008 Summer Olympics in Beijing (China). Drugo mjesto je pripalo njegovom bratu Chaidu Marofit, dok je treće mjesto pripalo naše gore listu, dugoprugašu Haris Koljenović sa vremenom 17:20 min.
   Važno je napomenuti da Haris odnedavno trenira zajedno sa pobjednikom ove trke, što je već dalo i rezultat, odnosno osvajanjem odličnog trećeg mjesta.
  Ako se po jutru dan poznaje onda nas neće iznenaditi da u narednom periodu Haris Koljenović postiže još bolje rezultate, jer ima od koga da nauči tajne kada su u pitanju profesionalni treninzi i same trke uopšte.
Svakao za njegov uspjeh je zaslužan i dugogodišnji trener Dragoljub Koprivica.
ZDPG u BiH - Sarajevo: PRVI ZAJEDNIČKI ODLAZAK NA DŽENAZU U SREBRENICU 11.07.2022.god.  (28. jun 2022)
  Udruženje "Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana u BiH" -Sarajevo organizuje:
  
PRVI ZAJEDNIČKI ODLAZAK NA DŽENAZU U SREBRENICU 11.07.2022.god.
  Molimo sve zainteresovane da se prijave i potvrde svoj dolazak na tel./viber broj: +387 61 588 884, najkasnije do petka 08.07.22.godine, do 24,00 sati.
  Prijave nakon isteka ovog roka neće biti evidentirane.
  Prevoz i lanč paket su obezbijedjeni i besplatni.
  O tačnom terminu i mjestu polaska prijavljeni će biti blagovremeno obaviješteni.
  Suad Ibrahimagić, predsjednik Udruženja
Kurti: Ne mogu dozvoliti srpsku republiku na Kosovu, kakva postoji u BiH    (28. jun 2022)
  "Nijesam protiv Srba, ali Srbija je protiv nas i ne mogu da dozvolim drugu srpsku republiku na Kosovu, sličnu onoj koju imaju u Bosni, jer su i tamo počeli da ujedinjuju opštine sa srpskom većinom u pravcu stvaranja autonomnog entiteta koji sabotira Bosnu i Hercegovinu", rekao je Kurti na TV Siri.
  Dodao je da vjeruje da postoji sličan cilj i na Kosovu.
  "Lideri u Srbiji su oni koji su prije nekoliko godina pokušali da naprave projekat razmjene teritorija, za koju kao ideju ne mogu da kažem da je mrtva, ali je kao projekat propala. Oni koji su pokušali podjelu Kosova u ime razmjene teritorija su oni isti koji uporno traže Zajednicu srpskih opština, što je za nas neprihvatljivo", rekao je Kurti. (Analitika)
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (27. jun 2022)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420.
Adresa: 41-24 39th Street LIC 11104.
ROCCO STEAKHOUSE    (27. jun 2022)
Rocco Steakhouse

72 Madison Ave, New York, NY 10016

Open: Monday - Sunday
(212) 696-9660


www.roccosteakhouse.com
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (27. jun 2022)
OVER 200 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
BS: Ðonbaljaj nije naš kadar    (27. jun 2022)
  Kandidat za člana Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Tahir Ðonbaljaj nije kadar Bošnjačke stranke (BS) - naveli su iz te partije.
  ”Povodom teksta ‘Interesi sakriveni iza nacije’, koji je više nego tendenciozan, iznijeli ste i to da je Tahir Ðonbaljaj, koji je predložen za Odbor direktora EPCG-a, kadar BS. Navedeni gospodin nije kadar BS. Molimo vas da ubuduće ne prenosite neprovjerene informacije”, navodi se u reagovanju BS. (VijestI)
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (27. jun 2022)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom)
   212 668-8400
Sjećanje na Čekić Dževahiru - Dževu, (rodj. Radončić)   (27. jun 2022)
  Dana 27. juna, navršava se 7 godina od kako je na ahiret preselila naša draga supruga, majka, nana Čekić Dževahira - Dževa, (rodj. Radončić).
  Prolaze dani i godine, u našim srcima neizbrisiv je trag za tobom.
  Ljubav i sjećanje na tebe dio su naših života u kojim zauvijek ostaješ i neizmjerno nedostaješ. Ne prođe ni dan, a da te ne spomenemo. Hvala ti na ljubavi i miru koji si nam ostavila. Zauvijek ćeš živjeti u našim srcima.
  Tvoji: suprug Rizo, kćerke Nakšija, Resma, Mirsada, Dženeta, Edina i Ferida sa porodicama.
   Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo.
ALMA REDŽEPAGIĆ - Real Estate Agent   (27. jun 2022)
  Realtor Associate (6 years experience)
   Specialties:
  Buyer's agent
  Listing agent
   Relocation
   Consulting
  Property Management
  Specializing in Real Estate, servicing all of BERGEN COUNTY - NEW JERSEY.

  · Representing both Sellers & Buyers.
  · Professional, honest and high-integrity service.
  · Personally, own investment properties - multi family.
Možete očekivati povećanje kirije ako živite u jednom od oko milion rent-stabilizovanih stanova u Njujorku.   (27. jun 2022)
   NEW YORK — Budući da je inflacija snažno pogodila Njujorčane, Rent Guidelines Board za iznajmljivanje odobrio povećanje kirije za rent-stabilizovane stanove.
  Kirije će se povećati za 3,25% za jednogodišnji najam i 5% za najam na 2 godine za stanove stabilizirane najamninom. Povećanje je odobreno u utorak s 5-4 glasova. Biti će pogodjeno oko milion stanova.
  Kirije reguliranih stanova zamrznut je 2020. U 2021. odbor je izglasao djelomično zamrzavanje.(PIX11)
AIDA Home Realty: Gusinje/Dosudje - Plac za prodaju    (27. jun 2022)
AIDA Home Realty

Gusinje/Dosudje - Plac za prodaju

Površina: 97 ara

Kontakt: 1(917)-568-6480
ISLAMSKO VJENČANJE - ALMIN SEHIĆ I FIKRETA CIRIKOVIĆ   (27. jun 2022)
  Juna 26. 2022. godine-imam, hfz. Hako ef. Omeragić izvršio je šerijatsko vjenčanje za mladi bračni par Almin Sehić i Fikretu Ciriković.
  Neka im Allah podari bereket, harmoniju, hajr, uspjeh i sreću u njihovom braku.
SAOPŠTENJE !    (27. jun 2022)
  Poštovana braćo i sestre u Islamu, Esselamu Alejkum!
   Nadamo se da će Vas i Vaše najmilije ovaj apel zateći u dobrom zdravlju i raspoloženju i da će Vas njegov sadržaj zasigurno obradovati, ako Bog da.
  - Isto tako, čast nam je, a i obaveza, da vas obavijestimo da se radovi na IKC Gusinje odvijaju po planu i projektu i da sve teče onako kako je i zamišljeno.
  Razlog našeg obraćanja je finansijsko stanje i nedostatak novčanih sredstava za dalji nastavak radova. Akcija za prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju IKC Gusinje traje i trajati će sve do njegovog završetka, pa Vas molimo da donirate, naročito oni što to još nijesu uradili, a takodje i svi oni koji su donirali donirajte ponovo.
  Da bi smo ostvarili ovu našu plemenitu zamisao bilo bi potrebno da se što veći broj donatora uključi, i prema svojim mogućnostima donira za ovu akciju koju vodimo za naš zavičaj koji će biti na korišćenje nama i nasim pokoljenjima.
   Izgradjeni centar, ako Bog da, biće VAKUF svih onih koji budu učestvovali u njegovoj izgradnji.
   Ovo će biti tvoj najveći hajrat-vakuf ostavljen svom narodu u svom zavičaju u svom Gusinju, ako dragi brate i poštovana sestro budeš učestvovao (la) u njemu. Pozivamo Vas da se ukljucite u najhumaniju akciju koju su pripadnici Islama iz našeg zavicaja pokrenuli jer od tog vakufa (hajrata), Vi kao pojedinac, Vaša porodica, naš džemat će imati najviše koristi. Vaš dobrovoljni prilog za izgradnju islamskog kulturnog centra mozete uplatiti kao i do sada svim odborima za prikupljanje novčanih sredstava kako u Zavičaju tako i u Dijaspori.
  Nadajući se Vašoj pravovremenoj i plemenitoj reakciji na ovaj apel, bratski Vas selamimo uz molbe Allahu da nas pomogne u ostvarenju ovog plemenitog cilja. Amin.
  IKC GUSINJE
   Odbor za prikupljanje novćanih sredstava New York
Sjećanje na Hajru Kolenović, rodj. Šabanović.   (27. jun 2022)
  Danas, 27-og juna navršavaju se 3 godine odkako si otišla na bolji svijet. Ostavila si nas da za tobom žalimo i sjećamo te se do kraja života.
  Tvoji najmiliji: suprug Kadrija (Baco), cerke: Elvira, Indira, Sanela, Izabela i Belinda sa porodicama.
Sjećanje na našeg dragog baba, rahmetli Murata (Seljmana) Mujović   (1929-1989)  (27. jun 2022)
  Bez obzira na to koliko godina prolazi, bol tvoje smrti se nikad ne smanjuje.
  Ova praznina koju je tvoja smrt ostavila je poput rane za koju lijeka nema. Vjerujemo da nas Allah sluša svaki put kada dovimo tebi i tvome rahmetu.
   Da te dragi Allah uvede u Džennetske bašte i podari vječni rahmet.
  Tvoji najmiliji; supruga Ljulka, sinovi Iljo, Ragip, Hamdo i Hakija, kćerke Naska i Baka, snahe, unučad i paraunučad.
Amer Smailović: Nećemo dati blanko podršku Otvorenom Balkanu, Crna Gora mora voditi računa o svojim interesima    (27. jun 2022)
  „Više puta ponovili smo da put Crne Gore u Evropsku uniju nema alternativu. Pitanje Otvorenog Balkana je u stvari pitanje sa dosta nepoznatog. Vidimo da ni sve države u regionu ne podržavaju ovu inicijativu, a tu prije svega mislim na Kosovo i Bosnu i Hercegovinu“, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika, poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović... nastavak teksta
SAD: Klinike se zatvaraju nakon odluke Vrhovnog suda da ukine pravo na abortus    (26. jun 2022)
  Milioni žena gube zakonsko pravo na abortus nakon što je Vrhovni sud poništio presudu u slučaju Ro protiv Vejda od prije 50 godina.
  I dok se nastavljaju protesti širom Amerike, zbog odluke Vrhovnog suda da poništi presudu kojom je u čitavoj državi legalizovan abortus, počelo je i zatvaranje klinika koje su dosad zakonito izvodile prekide trudnoće... nastavak teksta
Prokletije sprint triatlon 2022   (26. jun 2022)
   Prokletije se od danas mogu ponositi novom turističkom ponudom.
  Nakon izvanrednog uspjeha ostvarenog sa Prokletije Skyrunningom, Turistička organizacija Gusinje je sa puno entuzijazma pokrenula još jednu inicijativu za veliku manifestaciju sportskog turizma: PROKLETIJE SPRINT TRIATLON.
  Gusinje je na 2h pauziralo svoju uobičajenu rutinu i sa uzbuđenjem posmatralo takmičare i volontere koji su učinili glavnu gradsku ulicu zelenom. Poslije uzbudljivih 750m plivanja, 20km vožnje biciklom, 5km trčanja svi takmičari (među kojima je bilo učesnika iz Grčke,Italije...) protrčali su kroz cilj glavnom gradskom ulicom Gusinja.
  Zajvaljujemo se Triatlon klubu Kotor koji se odazvao našem pozivu za saradnju organizovanju ovog prelijepog događaja, posebno g. Kristijanu Sindiku čije iskustvo nam je bilo od velike koristi.  Moramo istaći da je ovaj triatlon plod odlične saradnje turističkih organizacija Gusinja i Plava, zahvaljujući kojoj smo do sada realizovali niz zajedničkih projekata, što ćemo činiti i u budućnosti.
  Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške i razumijevanja Opštine Gusinje koja nam je omogućila ulogu generalnog pokrovitelja PROKLETIJE SPRINT TRIATLONA.
  Nastojaćemo da sledeće izdanje PROKLETIJE TRIATLONA bude još zanimljivije, i nadamo se da ćemo uz podršku Triatlon Saveza CG u narednom periodu organizovati i državno prvenstvo u Triatlonu.
   Irfan Radončić, direktor Turističke organizacije Gusinje
Plav & Gusinje Real Estate    (26. jun 2022)
Plav & Gusinje Real Estate
   P&G Real Estate agencija za nekretnine je prva i jedina agencija internacionalnog karaktera koja pomaže svojim klijentima da zakupe, kupe, prodaju i pronađu nekretninu u Crnoj Gori i Turskoj. Ono što nas razlikuje od drugih jeste to što pružamo i širok dijapazon usluga koje se odnose na nekretnine, od kojih su prvenstveno notarske usluge, pravne usluge, usluge procjene vrijednosti nekretnina, geodetske usluge, marketing usluge, konsultantske usluge, kao i usluge prevođenja sa stranih jezika.
   Ukoliko su vam potrebne naše usluge, budite slobodni da nas kontaktirate.
Plav & Gusinje Real Estate
  P&G Real Estate is the first and only agency with international character that helps its own clients rent, buy, sell and find properties in Montenegro and Turkey. What sets us apart from others is that we provide wide range of services related to real estate properties, out of which are primarily notary services, legal services, real estate appraisal services, geodetic services, marketing services, consulting services, as well as foreign language translation services.
  We stand at your disposal if you need any of our services.

   Zapratite naše društvene medije i posjetite našu web stranicu.
  Follow us on social media and visit our website.

  FaceBook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100070806325779
Instagram: https://www.instagram.com/pgrestate/
Website: www.pgrealestate.me
Aqua Resort Plav - nezaobilazno mjesto u zavičaju koje trebate posjetiti    (26. jun 2022)
   Planirate da ovog ljeta posjetite zavičaj, onda će vam nezaobilazna destinacija koju treba posjetiti biti Aqua Resort Plav.
   Smešten na samoj obali Plavskog jezera, sa predivnim i očaravajućim pogledom na grad Plav i Plavsko jezero, uz izvanrednu hranu i prateće sadržaje (smještaj sa restoranom, bar, vrt, besplatan parking, besplatan Wi-Fi,... ), učiniće nezaboravne trenutke i utiske koje ćete trajno ponijeti iz svog zavčaja.
  Aqua Resort Plav je takodje idealno mjesto za organizovanje svadbi, kana, suneta, rodjendana,... Dovoljno je samo da nazovete jedan od brojeva telefona i zakažete termin:
  +382 67 618 410 ili +382 69 253 265
AQVA RESORT PLAV
Uplaćena još 2 kurbana za zavičaj. Ukupno 33 kurban do sada.    (26. jun 2022)
   Iz udruženja EURO Gusinje iz New Yorka imamo informaciju o uplati još 2 kurbana za zavičaj:
- Emir Muzafera Feratović
- Dervišević (Omera) Jasmin

Do sada je uplaćeno 33 kurban za zavičaj
   "Nakon što smo poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, naš Upravni odbor odlučio da i ove godine za sve one koji žele, preko našeg udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
   Cijena KURBANA je $200 (dvesta dolara), i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko našeg udruzenja mogu da se obrate nekom od članova našeg Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
   Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
   Upravni odbor, EURO GUSINJE New York"
Novih $600 za liječenje Nikole (Slobo) Mikić (29) iz Plava. AKCIJA ZAVRŠENA. Ukupno $16,080    (26. jun 2022)
  Od Zaja Juljecica clana odbora za prikupljanje donacija za lijecenje Nikole (Slobo) Mikic imamo imena sljedecih donatora:
- Lukovic (Rama) Hako $100
- Dervisevic G. Sajo $50
- Juljevic Omer $100
- N.N . $50
- Feratovic Saljo $100
Feratovic Nusret $100
- Beko Koljenovic $100

  U ovoj akciji ukupno je donirano $16,080.
   AKCIJA ZAVRŠENA. Medijski sponzor i organizatror ove humanitarne akcije je web portal Gusinje-Plav.com
Na ahiret je preselila Bahrija Dervišević, rođ. Redžepagić   (1948-2022)  (25. jun 2022)
  Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša najdraža Bahrija Dervišević, rođ. Redžepagić preselila na ahiret u Sarajevu, u petak, 24. juna 2022, u 74. godini.
  Dženaza se obavila u subotu, 25. juna 2022. godine, u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo.
  Ožalošćeni: suprug Izet, sinovi Rusmir i Jasmin, snaha Azra, unučad Ema, Zara i Arfa, brat Bećir, sestra Vezira i ostala rodbina, prijatelji i komšije.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselio Džemajlje-Garo (Šemsa) Redžepagić   (1961-2022)  (25. jun 2022)
  U Plavu je danas na ahiret preselio Džemajlje-Garo (Šemsa) Redžepagić, u 61-oj godini života.
  Dženazi polazi u nedelju, 26. juna 2022 godine u 13:30 sati od džamije Redžepagica na mezarje Redžepagića.
Zdravoglava se održava u porodičnoj kući na Završ.
Dzenaza se klanja kod džamije Redžepagica.
Ožalošćeni: supruga Dževahira, sinovi Admir i Nihad, kćerke Adela, Bahtija i Anita, braća Dželal i Dževat, sestre Djuka, Hama, Mujesira, Emka i Kimeta, unučad, rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo" (www.gusinje-plav.com)
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (25. jun 2022)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Više informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Nenad Čanak šokira: Dodik sprema likvidaciju Vučića po nalogu kepeca iz Kremlja!   (25. jun 2022)
Dobre vijesti iz Gusinja.    (25. jun 2022)
   Danas je u Gusinju, državni sekretar Ministarstva zdravlja Crne Gore dr Elvis Omeragić, organizovao sastanak sa direktorom zavoda za HMP (hitnu medicinsku pomoć) Crne Gore Vukom Nikovićem, vezano za formiranje stanice HMP u Gusinju. Sastanku su prisustvovali i predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić, rukovodilac jedinice HMP u Plavu dr Said Čekić i šefica zdravstvene stanice Gusinje dr Harisa Laličić.
   Na sastanku su dogovorena dinamika i način rješavanja infrastrukturnih problema vezanih za što hitnije adaptiranje i rekonstrukciju prostora u zdravstvenoj stanici Gusinje, radi što hitnijeg stavljanja u funkciju jedinice HMP Gusinje, čime se šestogodišnje očekivanje naših sugrađana za kvalitetnijom zdravstvenom zaštitom, konačno skida s dnevnog reda. Dogovoreno je i već je angažovan arhitekta za izradu idejnog i generalnog projekta i obavljen razgovor s potencijalnim izvođačima radova. Sastanak je održan uz saglasnost ministra zdravlja gosp Dragoslava Ščekića.
Sjećanje na Gutić Sadetu, rodj. Kolenović   (25. jun 2022)
  Majko, mislio sam na tebe danas, ali to nije ništa novo. Majko, mislio sam na tebe juce i danima pre toga. Mislim na tebe u tišini i često govorim tvoje ime.
   Prošle su četiri godine, a ja imam samo uspomene i tvoja slika u ramu. Tvoja uspomena je uspomena od koje se nikada neću rastati. Allah te ima u svom naručju, a ja te imam u svom srcu. Majko, da ti dragi Allah podari dženet!
  Tvoji: sin Elvis, snaha Nena i unučad Adelina, Adel i Aldin.
U.S. Department of State: Consular Affairs    (25. jun 2022)
  Ako ste već predali zahtjev za pasoš rutinskom obradom, ali vam je potrebno brže od 11 sedmica, ne paničite. Možete se nadograditi na ubrzanu obradu ($60 doplate). Pozovite 1-877-487-2778 da biste nadogradili ubrzanu uslugu.
Sjećanje na dr. Mahiju Hot, rodj. Bakovicć   (25. jun 2009 - 25. jun 2022)  (25. jun 2022)
  Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Dogadja se da i dalje žive, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca.
  Prošlo je 13 tužnih godina bez tebe...Tuga beskrajna. Tvoj lik i tvoja neizmjerna dobrota ostat će zauvijek u našim srcima....ostavila si tragove koji se ne brišu. Mnogo nam nedostaješ!
   Neka ti dragi Allah dž.š. podari lijepi Džennet.
  Tvoji: suprug Adem sa djecom i unučadima
Sjećanje na dr. Mahiju Hot, rodj. Baković   (25.6.2009 - 25.6.2022)  (25. jun 2022)
  Danas, 25. juna 2022. godine, navršava se 13 godina od kako nisi sa nama voljena sestro. Godine prolaze, ali ne i sjećanje na tebe. Uvijek si u našim mislima i srcima! Molimo, milostivog Allaha dž.š. da ti podari najljepše mjesto u Džennet-u, vječni rahmet i u njemu te sastavi sa tvojim najmilijima. Ponosni smo što smo te takvu imali, a neizmjerno tužni sto smo te izgubili.
  Tvoje sestre Višnja i Esma.
Sjećanje na dr. Mahiju Hot, rodj. Baković   (25.6.2009 - 25.6.2022)  (25. jun 2022)
  Godine prolaze... Ni ne brojim ih više. Čemu ih brojati, kada je svaka godina, u kojoj te nema, jednaka prvoj?
  Ya Rabbi, podari joj džennet!
  Sena
Sjećanje na dr. Mahiju Hot   (25. jun 2022)
Dana 25.06.2022. godine navršava se 13 godina od kada je preminula naša draga koleginica

Dr Mahija Hot,
Specijalista pedijatrije

Vrijeme ne staje godine prolaze a uspomene ostaju trajno.
Bila si dobra i plemenita koleginica, cijenjeni i poštovani ljekar, tvoja prerana smrt ostavila je veliku prazninu kod svih nas koji smo te poznavali, ali zato ćemo se uvijek sa ponosom sjećati tvog imena i djela.
Udruženje ljekara Doma zdravlja Plav
X RESIDENCE Dobra Voda - Napredak radova    (24. jun 2022)
  X RESIDENCE u naselju Dobra Voda u Baru svakodnevno poprima svoj finalni oblik. Pogledajte napredak radova ostvaren u februar mjesecu. X Residence nudi stambene jedinice koje su projektovanje prema raznovrsnim potrebama stanara. Ukupno broji 58 stambenih jedinica koje se pružaju kroz cetiri sprata površine od 26m2 do 125m2. U sklopu objekta nalaze se podzemne garaže na dva nivoa sa 105 parking mjesta, kao i otvoren bazen koji se nalazi u dvorišnom dijelu objekta.
  Za više informacija pozovite +382 69 066 601, pišite na email adresu sales@euromixnekretnine.com ili posjetite sajt www.euromixnekretnine.com
  Euromix Beton - Prodaja stanova, poslovnih prostora i garaža, Bar, Crna Gora
  www.euromixnekretnine.com
  
Vrhovni sud SAD ukinuo pravo na abortus   (24. jun 2022)
  Milioni žena u SAD mogle bi da izgube svoje zakonsko pravo na abortus nakon što je Vrhovni sud poništio presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus širom zemlje, prenosi BBC. Sud je poništio presudu Roe protiv. Vejd, nedjeljama nakon što je dokument koji je procurio predložio njegovo ukidanje... nastavak teksta
U toku je tender za izbor izvodača radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice u Gusinju   (24. jun 2022)
  Projekat izgradnje gradskog trga je zasnovan na modernom rješenju uređenja javnih površina, koji sadrži moderne i tradicionalne elemente. Sa granitnim pločama će biti popločano preko 2.620,00 m2 , predračunska vrijednost projekta iznosi 892.223,48 eura.
  „Planirani su radovi na izgradnji kanala za odvod fekalne kanalizacije, atmosferskih voda, elektro instalacija, savremene javne rasvjete, tamponiranje tla kao i ugradnja granitnih ploča.”
  Projektom je “planirana sadnja stabala i ostalog zelenila“, ovaj projekat će svojim završetkom dati drugu estetsku vrijednost Opštini Gusinje, a razvoj i benefiti za građane i privredu će se ogledati kroz razvoj Turizma i ugostiteljstva, gdje će se udariti temelji jačanja turističkih kapaciteta, saopštila je predsjednica Anela Čekić.
  “Ova investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Opštine da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala”, zaključeno je u saopštenju. (Opštini Gusinje)
Prodajem imanje u Gusinju   (24. jun 2022)
  Prodajem imanje u Gusinju (Jondže), površine 77 ari. Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.:    +1-201-213-4341 (viber), 068-712-174 (cel.)


Dekoracija svadbi koja odiše luksuzom i stilom - FC AFFAIRS studio: vl. Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj    (24. jun 2022)
   FC AFFAIRS studio specijalizovan je za dizajniranje i dekorisanje ekskluzivnih, elegantnih i luksuznih svadbi u New Yorku i okolini. Ono što nas izdvaja od drugih dekoracija svadbi jeste kvalitet naših usluga i visoki standardi po kojima radimo. Svakom svadbi/venčanju pridajemo posebnu važnost kreirajući savršeni dizajn koji priča vašu priču.
  Dekoracija svadbi je jedan od najvažnijih elemenata koga nikako ne treba zanemariti. FC AFFAIRS studio ne samo što će uljepšati prostor bojom i mirisima, već će simbolizovati Vas, Vaš stil i utisak koji ostavljate na druge. Dekoracija svadbi/venčanja zaista može biti magična. Počevši od cveća, pa sve do unikatnih detalja učinićemo Vaše svadbe nestvarnim.
  Mi smo tu da Vam pomognemo pri svakom koraku – u planiranju, kreiranju, dizajniranju, dekoraciji, organizaciji, koordinaciji i realizaciji Vaše svečanosti u skladu sa Vašim željama, maštom i budžetom.
  FC AFFAIRS studio - vlasnici: Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj
  Telefon: 1(646)634-2791
  E-mail: Melinda@fcaffairs.com
Zvanična web prezentacija FC AFFAIRS studio

Političari se bore za poziciju direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima: Ranko ćuti a Dritan se češlja - PORTAL REVIJE FOKUS   (24. jun 2022)
  Dok čekamo ime novog partijskog rješenja koji će zasjesti u fotelju direktora Uprave za saradnju sa dijasporom - iseljenicima, jedan pravi stručnjak za ovu oblast i profesionalka sa dvadesetogodišnjim iskustvom je i dalje nezaposlena. Naime, bivša pomoćnica direktora Uprave za dijasporu Elvira Bekteši, koju su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović odmah nakon preuzimanja vlasti ostavili bez posla, iako nije pripadala nijednoj stranci - posao i dalje traži. Njena krivica je, po svemu sudeći, bila ta što je njegovala čvrstu vezu između matice i dijaspore i bila rijedak profesionalac na koga se dijaspora u svakom trenutku mogla osloniti... nastavak teksta
Uplaćena još 3 kurbana za zavičaj. Ukupno 31 kurban do sada.    (24. jun 2022)
   Iz udruženja EURO Gusinje iz New Yorka imamo informaciju o uplati još 5 kurbana za zavičaj:
- Elvis Krcic
- Feratovic (Halima) Ragip
- Šefket (Sadrije) Neljković

Do sada je uplaćeno 31 kurban za zavičaj
   "Nakon što smo poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, naš Upravni odbor odlučio da i ove godine za sve one koji žele, preko našeg udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
   Cijena KURBANA je $200 (dvesta dolara), i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko našeg udruzenja mogu da se obrate nekom od članova našeg Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
   Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
   Upravni odbor, EURO GUSINJE New York"
PODJELE PO DUBINI: DPS-u katastar, Bošnjacima Uprava za šume, SDP-u inspekcija, Albancima Uprava za javne radove…    (24. jun 2022)
  Ni nakon skoro dva mjeseca od kada je izglasana 43. manjinska vlada Dritana Abazovića, nijesu se desile promjene u najvažnijim državnim preduzećima, organima i upravama što su iskoristile partije članice bivše većine da pozapošljavaju sve što su mogli, podjele stanove i namaknu još koji benefit za svoje članove i simpatizere. Standard je pisao da je samo u kompaniji Pošte CG, kojom upravljaju kadrovi Demokrata za godinu zapošljeno više od 300 novih radnika. Još gora je situacija u CEDIS-u, EPCG i ostalim važnim kompanijama kojima gazduje država CG... nastavak teksta
Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje    (24. jun 2022)
  Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje na magistralnom putu Gusinje - Plav površine 50 ari.
  Parcela je pogodna za izgradnju ugostiteljskih objekata, a po DUP-u opštine Gusinje parcela je označena za izgradnju benzinske pumpe. Gradska voda i struja su uz magistralni put.
  Za sve informacije možete se obratiti na telefon +382 67 017 982 (Viber)

Ramo Šiljković $100 i Fehim Redžepagić $50 donirali da djeca sa posebnim potrebama idu na more.    (24. jun 2021)
  Novi donatori iz New Yorka da djeca sa posebnim potrebama idu na more:
- Ramo Šiljković $100
- Fehim Redžepagić $50

  Do sada ukupno je donirano $3,850, plus 600 eura.
  Još jednom upučujemo apel našoj dijaspori koja ovih dana boravi u zavičaju da se odazovu ovom apelu, kao i onima koji su u SAD (mogu se obratiti našoj redakciji) da pomognemo da djeca i omladina sa posebnim potrebama, kao i svake godine do sada, borave na odmor na more.
  U to ime mi vam se najsrdačnije zahvaljujemo.
Rampa za sponu sa Kosovom i Metohijom: Put Murina-Čakor-Peć zatvoren više od 23 godine    (24. jun 2022)
  Nekada jedna od najprometnijih saobraćajnica u bivšoj SFRJ, put Murina - Čakor - Peć zatvorena je više od 23 godine, tačnije od samog početka NATO agresije, pišu Večernje Novosti.
  Uprkos potpisivanju sporazuma crnogorskih vlasti sa privremenim organima vlasti u Prištini o izgradnji graničnog prelaza Kotlovi-Kućište, još prije desetak godina i formiranju ekspertske komisije za njegovo sprovođenje, put još nije otvoren.
  Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović vjeruje da će posle nedavnog razgovora sa premijerom Vlada imati sluha za inicijativu da se put što prije aktivira... nastavak teksta
Sevda Babačić, rodj. Radončić iz Luksenburga pred dušom oca, majke, brata i sestre donira €200 za IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (24. jun 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Sevda Babačić, rodj. Radončić iz Luksenburga pred dušom oca majke brata i sestre donira €200


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $261,921.00 + ($126.550 + €500($580)) + €39,463.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Pejanović Đurišić u Vašington, Mitrović u Beograd    (24. jun 2022)
  Bivša funkcionerka Demokratske partije socijalista (DPS) Milica Pejanović Đurišić i nekadašnji ambasador u Skoplju Predrag Mitrović, najozbiljniji su kandidati za ambasadorske pozicije u Vašingtonu i Beogradu, saznaju “Vijesti”.
  Pejanović Đurišić u igri je za mjesto u Vašingtonu, iako je Stejt department još u novembru prošle godine uglednoj novinarki Milki Tadić Mijović odobrio agreman za ambasadorsku funkciju.(Vijesti)
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (23. jun 2022)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Sonja Biserko: Abazović pod velikim pritiskom Beograda da ugovor sa SPC iznese do kraja    (23. jun 2022)
   Aktuelna Vlada Crne Gore je sada pod nadzorom i Amerike i Zapada. čini se da Zapad, nažalost, tek sad shvatio što se dešavalo za vrijeme litija i štetu koja je time ucinjena. Premijer Abazović je i sam pod prismotrom i neće imati punu slobodu da učini ono što Beograd od njega traži, kazala je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, u emisiji ”U sred srijede” Gradske RTV... nastavak teksta
NOVO u Brooklyn-u: EURO Cuts BARBER Shop - Vl. FARO SINANOVIĆ    (23. jun 2021)
   EURO Cuts BARBER Shop - Vlasnik: FARO SINANOVIĆ
  Adresa:
   2339 Bath Ave Brooklyn, NY 11214

   • HAIRCUTS
   • SHAVES
   • TAPE-UP
   • FADES
   • DESIGNS
   • HOT TOWEL

   Radno vrijeme: Utorak - Nedelja: 9am - 8pm
  Ponedeljak: ZATVORNI
  - Kontakt telefon: 646-918-0361
Koga je Abazović predložio za člana Odbora direktora EPCG; Milutin Đukanović: Cetinje neće biti sluga Albanaca i Bošnjaka    (23. jun 2022)
Nakon što je premijer Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade predložio da Milutin Đukanović iz Demokratskog fronta ostane član borda direktora Eelektroprivrede Crne Gore, društvene mreže preplavio je snimak ranijeg izlaganja funkcionera DF-a u Skupštini Crne Gore.
“Nadamo se da će doći i nova generacija ljudi na Cetinju i da će Cetinje biti tamo gdje mu je bilo mjesto. Jedino mu je u srpstvu priznato prvo mjesto. Cetinje neće biti sluga Albanaca i Bošnjaka. Zapamtite to”, rekao je, između ostalog, Milutin Đukanović na jednoj od sjednica Skupštine Crne Gore iz 2020. godine.
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA   (23. jun 2022)
  Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari često zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izlijeci samog sebe
  Sve takozvane neizlečive bolesti možete izliječiti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jačanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i čajeve
  - nacin ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizičkim aktivnostima
Na taj način ćete ojačati vaše organe to jest organizam. Tada će vaš ojačani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlečenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i naručivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (23. jun 2022)
   Više od 36 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
VILA “BELI” - DOBRE VODE kod BARA, vl. Ekrem Jasavić    (23. jun 2022.)
  VILA “ BELI” - Nalazi se u DOBRE VODE kod BARA.
  Udaljena je 150 m od plaže. Posjeduje dvokrevetne trokrevetne, četvorokrevetne i petokrevetne apartmane.
  Svaki apartman je opremljen, ima terasu sa pogledom na more, televiziju, internet i parking
  Vlasnik: JASAVIĆ EKREM - 067-876-744
  Menadzer: DRAGANA - 067-844-607
  DOBRO DOŠLI NA NAJLJEPŠU PLAŽU NA JUGU NAŠEG MORA
Uplaćena još 4 kurbana za zavičaj. Ukupno 28 kurbana do sada.    (23. jun 2022)
   Iz udruženja EURO Gusinje iz New Yorka imamo informaciju o uplati još 5 kurbana za zavičaj:
- Hodžić Faro
- Hamo (Murata) Nikočević
- Ramo Kobilić (Holandija)
- Fadil Novaj

Do sada je uplaćeno 28 kurbana za zavičaj
   "Nakon što smo poslednjih nekoliko godina uspješno organizovali klanje KURBANA u zavičaju, odnosno u Gusinju i Plavu, naš Upravni odbor odlučio da i ove godine za sve one koji žele, preko našeg udruženja, mogu da obave klanje KURBANA, koji ce se dijeliti u Plavu i Gusinju.
   Cijena KURBANA je $200 (dvesta dolara), i u istu je uračunato: kupovina i klanje KURBANA, kao i troškovi distribucije, odnosno podijela mesa.
   Svi iz New Yorka i okoline, koji žele da svoje KURBANE kolju u zavičaju preko našeg udruzenja mogu da se obrate nekom od članova našeg Upravnog odbora i uplate pomenuti iznos.
   Sam čin klanja KURBANA i podjela istog propratiće i odgovarajuća foto-reportaža.
   Upravni odbor, EURO GUSINJE New York"
Ismet Šujak donirao $200 da djeca sa posebnim potrebama idu na more. Ukupno do sada $3,700 plus 600 eura    (23. jun 2021)
   Iz sunčane Floride, gdje se zasluženo odmara javio nam se Ismet Šujak. Svjestan balagodeti koje pruzaju sunce i more, a svakako i običaja koji praktikuje svake godine, ponovo je donirao da djeca i omladina sa posebnim potrebama idu na more. Donirao je $200.
   Do sada ukupno je donirano $3,700, plus 600 eura.
  Još jednom upučujemo apel našoj dijaspori koja ovih dana boravi u zavičaju da se odazovu ovom apelu, kao i onima koji su u SAD (mogu se obratiti našoj redakciji) da pomognemo da djeca i omladina sa posebnim potrebama, kao i svake godine do sada, borave na odmor na more.
  U to ime mi vam se najsrdačnije zahvaljujemo.
Novih $1,250 za liječenje Nikole (Slobo) Mikić (29) iz Plava. AKCIJA ZAVRŠENA. Ukupno $15,480    (23. jun 2022)
  Od odbora za prikupljanje donacija za liječenje Nikole(Slobo) Mikića smo dobili imena sledećih donatora:
- Curanović Rušov Kristo $200
- Kandić Džeri $100
- Šiljković Selver $200
- Redzepagić Albert-Beli $100
- Enis Ahmemulić $100
- Elvir Ahmemulić $100
- Almir Ahmemulić $100
- Safet Ahmemulić $100
- Hasim Ahmemulić $100
- Hajrudin Ahmemulić $100
- Nijal Đešević $50
  U ovoj akciji ukupno je donirano $15,480.
   AKCIJA ZAVRŠENA. Medijski sponzor i organizatror ove humanitarne akcije je web portal Gusinje-Plav.com
Pepić Kumrija pred dušom supruga Husa donira €200 za IKC Gusinje - DRUGA FAZA   (23. jun 2022)
   Od Medžlisa islamske zajednice Gusinje imamo informaciju o novoj donaciji za IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:

- Pepić Kumrija pred dušom supruga Husa donira €200 za IKC Gusinje


   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $261,921.00 + ($126.550 + €500($580)) + €39,263.22 + ostale donacije.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
Sajo (Culja) Deljanin donirao $500 da djeca sa posebnim potrebama idu na more. Ukupno do sada $3,500 plus 600 eura    (22. jun 2021)
  Svake godine naša dijaspora iz New Yorka čini humano djelo da svojim donacijama omogućuje djeci i omladini sa posebnim porebama u NVO Help ljetuju na more. Svaki put, medju ostalima i Sajo (Culja) Deljanin pomogne u ovoj humanitarnoj akciji. I ovoga puta je bio veoma darežljiv. Donirao je $500.
   Do sada ukupno je donirano $3,500, plus 600 eura.
  Još jednom upučujemo apel našoj dijaspori koja ovih dana boravi u zavičaju da se odazovu ovom apelu, kao i onima koji su u SAD (mogu se obratiti našoj redakciji) da pomognemo da djeca i omladina sa posebnim potrebama, kao i svake godine do sada, borave na odmor na more.
  U to ime mi vam se najsrdačnije zahvaljujemo.
Izložba narodne nošnje, ručnog rada i nacionalnih jela Zavičajnog društva Plava i Gusinja "IZVOR"    (21. jun 2022)
   Poštovani,
   u subotu, 11. juna 2022. godine u dvorani Medgenaricijskog centra ljudske univerze u Kranju na Cesti talcev 7, gdje se nalazi i prostorija našeg Zavičajnog društva Plava i Gusinja "IZVOR", održali smo Izložbu narodne nošnje, ručnog rada i nacionalnih jela ZDPiG "IZVOR", na kojoj smo prezentirali svečanu odjeću, vez, čipku, ćilime i dobra nacionalna jela plavsko-gusinjskog kraja.
  Na poziv udruženja manifestaciji je prisustvovala i gdja Mirela Tuzović, prva sekretarka u Ambasadi Crne Gore u Ljubljani.
  Projekat je zamislila, predložila i realizirala gđa Fikreta Julević zajedno sa našim hanumama, sestrama i kćerkama među kojima je veliki broj omladinki.
  Nakon dužeg odsustva zbog COVID-a 19 ovo je drugi realizovani projekat društva. Prvi je održan na trgu u Kranju 25. maja u okviru projekta MCK Parada učenja a među ostalima koje planiramo je obilježavanje tridesete godišnjice postojanja ZDPiG "IZVOR", čija će realizacija započetii u oktobru mjesecu svečanom akademijom u Kranju i nastaviti promocijama “Zbornika IZVOR/IZVIR“ i knjige “Od Gusinja i Plava do Triglava“ kao i uobičajenim skupom zavičajaca.
  Srdačan pozdrav
  predsjednik ZDPiG "IZVOR" Skender Bajrović, prof. lik. umjet.
FOTO REPORTAŽA ZA IZLOŽBE
Poziv na saradnju za vlasnike nekretnina u Crnoj Gori.    (21. jun 2022)
   Poštovani sunarodnici,
   ovom prilikom pozivamo sve vlasnike nekretnina na primorju i u Podgorici da nam se jave ukoliko imaju nekretnine za iznajmljivanje i/ili prodaju. Trenutno raste potražnja za svim vrstama nekretnina: kuće, stanovi, zemljišta, vile, poslovni prostori i apartmani, na teritoriji primorja najviše ali i Podgorice. Ocijenili smo da naša dijaspora ima jako puno objekata koji tokom cijele godine, izuzev mjeseca u letnjoj sezoni bivaju zatvoreni. Dugotrajnim iznajmljivanjem klijentima koje kontrolišemo tokom cijelog vremena trajanja ugovora o zakupu ( održavanje nekretnine, plaćanje najma i računa) Vaša nekretnina će biti otopljavana tokom zimskih dana i osunčana o provjetrena tokom ostatka godine a i donosiće Vam prihod i kada nijeste u Crnoj Gori.
  Nadajući se saradnji u obostranom interesu i na obostrano zadovoljstvo,
  Puno Vas pozdravljamo iz Bara i želimo zdravlja i sreće-Vama i Vašoj porodici,
   S poštovanjem,
   Željka Krivokapić Milićević
  Osnivač Centra za legalizaciju i projekte upravljanja nekretninama u Crnoj Gori, Kancelarija Bar
  +382 69 89 55 90 (Mob/Viber/WhatsApp)
NAČISTO - Intervju sa Rankom Krivokapićem | Vijesti Online    (20. jun 2022)
"Treba crkva da mi prizna državu"- veli Dritan    (20. jun 2022)
ŽENE I NASLJEÐIVANJE: Patrijarhat jaci od zakona    (19. jun 2022)
  „U Crnoj Gori obicajno pravo odricanja od imovine u korist muških clanova porodice je jace od zakona. Žene u Crnoj Gori i dalje se odricu nasljedstva u korist muških clanova porodice, iako su zakonom izjednacene sa muškarcima“, saopštili su iz Sigurne ženske kuce... nastavak teksta
Drvoprerađivači zaprijetili blokadom saobraćajnica: Stop za davanje tendera šumskoj mafiji    (19. jun 2022)
   Drvoprerađivači Berana, Plava i Andrijevice zaprijetili su juče da će organizovati proteste u vidu blokada lokalnih saobraćajnica, ukoliko se prilikom objavljivanja tendera za dodjelu sirovine iz državnih šuma jedan od kriterijuma bude i bodovanje radnika koje su koncesionari angažovali prošle godine. Naveli su da će, ako se navedeni kriterijum uzme u obzir, ujedno odgovornim u Upravi za šume i Ministarstvu poljoprivrede podnijeti krivične prijave za, kako su naveli, kršenja zakona... nastavak teksta
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (18. jun 2022)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Uhapšen Plavljanin: Novinarku Vijesti vrijeđao ispred suda   (18. jun 2022)
  Elvis Palavrtić (35) iz Plava uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda na štetu novinarke Vijesti Jadranke Ćetković.
  On je juče nakon suđenja u Višem sudu u Bijelom Polju verbalno napao novinarku.
  Iz Uprave policije (UP) je zvanično saopšteno da je "uhapšena osoba koja je napala novinarku Nezavisnog dnevnika Vijesti u Bijelom Polju"... nastavak teksta
Važno saopštenje za američke državljane koji žive u inostranstvu    (18. jun 2022)
  Pažnja, američki državljani koji žive u inostranstvu: nakon 30. juna više ne možete koristiti istekli pasoš za povratak direktno u Sjedinjene Države.
   Kontaktirajte najbližu američku ambasadu ili konzulat da obnovite pasoš: nastavak teksta
Sjećanje na Ahmeta (Zumberov) Vukelj   (1941-2021)   (18. jun 2022)
  Danas, 18. juna navršava se godinu dana od preseljenja na ahiret našeg voljenog Ahmeta (Zumberov) Vukelj.
  Godina nikad duža i nikad bolnija. Vrijeme koje prolazi ne umanjuje bol i sjećanje na tvoju dobru i plemenitu dušu. Hvala ti na svim divnim godinama zajedničkog života i nesebičnoj ljubavi koju si nam pružao. Hvala ti na neizmjernoj pažnji i dobroti kojima si nas darivao.
  Zauvijek ćeš biti u našim srcima i uspomenama.
  Tvoji najmiliji: supruga Muzafera, kcerka Adela, zet Fadil i unučad Besim i Benita.
Ðe je sada žena četnik?   (17. jun 2022)
  Ženu četnika, kako je sebe voljela da naziva, primila je Crna Gora s obje ruke. Ova protuva i ljudsko zastide vrnula joj je najsramnije i najpodlije. Pomogli su joj, vjerujem nenamjerno, upravo Crnogorci, koji su prilično široke ruke kad treba davati. Neki posebno i to naročito kad daju ono što nije njihovo. A trebalo bi biti, jer je Crna Gora naša svetinja i jedino naše što istinski imamo... nastavak teksta
Prokletije: Plavska jabuka   (17. jun 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli   (17. jun 2022)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli

Profesionalno-Kvalitetno-Brzo-Povoljno
SNIMANJE I MONTIRANJE SVIH VRSTA VIDEO MATERIJALA
Svadbe, Rodjendani, Suneti, Kane, Reklame, Utakmice, Dzenaze

Kontakt: + 382(0)68/543-222,   +382(0)51/251-131,
FB: Mirza Mekuli,   E-mail: mirza.mekuli@gmail.com
Sjećanje na Hodžić (Redža) Sumu, rodj. Julević   (1936- 17.06.2021)   (17. jun 2022)
  Danas je godina dana od kako si nas napustila i otišla na bolji svijet naša voljena majko. Ostala je bol i vječna praznina ali i lijepe uspomene i sjećanja koja će ostati vječno u nama.
    Allah ti lijepi dženet podario.
  S ponosom tvoja porodica
D.O.O. GEOCOORD, ovlašteni zastupik dipl. inž. geodezije, Đešević Dženan.    (17. jun 2022)
   Nedavno je u opštini Plav otvoreno licencirano predstavništvo D.O.O. GEOCOORD, koje zastupa dipl. inž. geodezije, Đešević Dženan.
  Usluge koje pružamo:
  •Legalizacija;
  •Omeđavanje;
  • Dioba parcela;
  • Obnova granica parcela;
  • Parcelacija po DUP-u;
  • Izrada geodetskih podloga i
  • Inženjerska geodezija
  Kancelarija se nalazi u ulici Čaršijska, br. 40, na prvom spratu poslovnog objekta (iznad marketa Dela Maris).
  Pružanje usluga vršimo radnim danima u periodu od 07:00-15:00 časova.
  D.O.O. GEOCOORD – firma koja se od 2018. godine adekvatno bavi realizacijom različitih geodetsko-katastarskih radova, na prostoru Crne Gore. Kroz veliki broj uspješno izvršenih projekata, GEOCOORD firma, sačinjena od sedam inženjera i magistara geodezije zadobila je povjerenje velikog broja klijenata, investitora, projektanata i izvođača.
   Cilj firme je da posjedujućom, savremenom opremom, precizno, pouzdano, tačno i brzo klijentima pruži kvalitetne usluge.
  Kontakt: tel: 067/ 127 747 ili e-mail: geocoord.2018@gmail.com
Novi drvoredi u Plavu i Gusinju  (16. jun 2022)
Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (16. jun 2022)
   Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanić Elmela sa 38 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete možete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Esad Bajraktarević na RTCG: Problemi preradjivača drveta u Plavu  (16. jun 2022)
ČIŠĆENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA   (16. jun 2022)
   Ni jedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolest srca, rak...skoro sve bolesti se razvijaju mesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestene da čisti tijelo.

   ZAŠTO MORAMO DA ČISTIMO I ISPIRAMO NAŠU JETRU?

   Posao jetre jeste da pročisti sve što jedemo i pijemo i ukloni sve što je štetno iz naše svarene hrane prije nego što udje u krvotok. Jetra uklanja holesterol i štetne masti usled preteranog konzumiranja hrane životinjskog porijekla i uklanja hiljade aditiva u hrani i tečnosti koje konzumiramo. Jetra uklanja sve one štetne materije u krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle da prouzrokuju srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolest. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postaje zapušena istim toksicnim odpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kad je zapušena i bolesna, jetra ne može da uklanja otrov iz vas. Taj nagomilan odpad čini da jetra oboli, pa čak izaziva i rak jetre. Čišćenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobadja otrovnog sadrčaja, kada je zapušena i pretrpana.
   Zato smo napravili program za 5 dana čišćenja jetre. Svaka osoba bi trebala da čisti jetru makar jednom godišnje! Svi koji su zainteresovani da očiste jetru za samo 5 dana prirodnim proizvodima možete se javiti Pajazitu-Paju Deljanin, (diplomirani ljekar prirodne medicine) na telefon 514 244 8133 i njegovoj supruzi Nazi Deljanin, (diplomirani nutricionist prirodne medicine) na telefon 438 939 6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com

ČIŠĆENJE ORGANIZMA 30 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOĆAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM ČIŠĆENJA CRIJEVA
Vandalizam u Plavu - Primitivcima zasmetao rad Rasima Muminovica   (16. jun 2022)
Sjećanje na Ramiza (Misina) Šarovović  (16/6/2021 – 16/6/2022)  (16. jun 2022)
  Godina prodje od kako si preselio na bolji svijet dragi naš Ramko.
   Molimo Allaha da ti podari vječni Dženet.
  Uvjek ćemo te čuvati od zaborava, sjećati se tebe sa ljubavlju i poštovanjem.
  Supruga Zinka, sin Misin, kćerke Vildana i Elmana, zetovi, snaha i unučad.
Sjećanje na Nušević Džemu   (16. jun 2022)
   Danas se navršavaju dvije godine od kako nas je napustio voljeni naš i otišao na bolji svijet. Neka nam te meleci čuvaju najbolji naš Tata.
  Da smo mogli da biramo oca, supruga i brata nebi mogli izabrati boljeg. Hvala ti što si nam podario život, bio uvjek uz nas, naućio nas najvažnijim stvarima u životu - moralu i poštenju, kao što si i ti živjeo.
Bio si medju najboljim dušama koje su ikada hodale zemljom.
  Ponosni smo sto smo te imali. Zauvjek u našim srcima. Da to Allah podari vječiti dženet.
  Tvoji najmiliji koji te nikada neće zaboraviti!
KONKURS ZA NAJLJEPŠE UREĐENE PROSTORE    (15. jun 2022)
  Turistička organizacija opštine Gusinje raspisuje konkurs za najljepše uređeno dvorište, balkon ili zelenu površinu sa područja Gusinja.
  Konkurs traje od 06.06.2022. do 08.08.2022. godine i otvoren je za sva fizička lica.
  Pravo učešća stiče se prijavom koja sadrži ime i prezime vlasnika, adresu i najmanje jednu fotografiju prostora koji se kandiduje. Potrebne informacije dostaviti na:
  Email: turizam@opstinagusinje.me
  Društvene mreže: @gusinje.travel
  Viber: 067/837-998
  Ili lično u prostorijama Turističke organizacije Gusinje, Čaršijska br. 62.
  Za prva tri osvojena mjesta obezbjeđene su nagrade, koje će biti dodijeljene nakon što stručni žiri odabere pobjednike.
  Cilj akcije je podsticanje građana Gusinja na vizuelno unaprijeđenje prostora, u hortikulturnom smislu.
   Irfan Radončić, Direktor / Director
  Turistička organizacija Gusinje / Tourism organization Gusinje
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (15. jun 2022)
ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti    (15. jun 2022)
  28 godina strastveno smo poslužili više od 11.000 nevjesta i mladoženja na više od 6.000 svadbi/vjenčanja, snimili preko 2 miliona slika i snimili više od 36.000 sati videa. Bilo da se radi o maloj ili velikoj svadbi/venčanju, u zatvorenom ili na otvorenom, grandioznom ili intimnom, mi smo zadovoljili želje svakog kupca. Svadbe, tradicionalno vjenčanja, formalna vjenčanja, etnička vjenčanja, vjerska vjenčanje.

ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti

ADRIATIC STUDIO
  Tel: 718-234-5210
  Cell: 917-696-9900
   Email: adriaticstudio@yahoo.com
SVI ZAJEDNO - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE    (15 jun. 2022)
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (15. jun 2022)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
+382 69 607068 Whatsup/Viber.
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.
Nastavak Stranice (News Archive)

KONTAKT: 646-808-6490

ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"