www.Gusinje-Plav.com


Donacije za Islamski Kulturni Centar Gusinje - Ukupno do sada $382,371 + €82,286 + 10,100KM +...

Nezadovoljstvo se širi američkim gradovima    (1. jun 2020)
Crna Gora od ponoći otvara sve putne granične prelaze    (31. maj 20120)
  Svi granični prelazi između Crne Gore i susjednih zemalja biće otvoreni od ponoći, odluka je Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.
  U ponoć se otvaraju prelazi sa BiH - Šćepan Polje-Hum, na putnom pravcu Plužine-Foča, Šula-Vitina, na putnom pravcu Pljevlja-Foča, Sitnica-Zupci na putnom pravcu Herceg Novi-Trebinje i Meteljka-Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče.
  Ostaje privremeno zatvoren putni granični prelaz Vraćenovići-Deleuša sa BiH na putnom pravcu Nikšić-Bileća zbog gradnje granične infrastrukture.
  Otvaraju se i granični prelazi sa Albanijom - Grnčar-Baškim, na putnom pravcu Plav-Skadar i Sukobin-Murićan na putnom pravcu Ulcinj-Skadar.
  Biće otvoren i granični prelaz sa Hrvatskom Kobila-Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi-Vitaljina-Dubrovnik.
  Sa Srbijom se otvaraju prelazi Ranče-Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja-Prijepolje, Vuče-Godovo na pravcu Rožaje-Tutin i Čemerno na putu Pljevlja-Priboj.
  Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.
Po prvi put u historiji Velike Britanije: Sutkinja sa hidžabom    (31. maj 20120)
  Raffia Arshad je postala prva sutkinja u hidžabu u Velikoj Britaniji. Ona je prošle sedmice postala zamjenica okružnog suca u Midlandsu. u porucila je mladim muslimanima da znaju da mogu postici sve ono na što se odluce.
  Cetrdesetogodišnja Raffia pocela je sanjati o pravnoj karijeri kad joj je bila samo 11 godina. Medutim, odrasla je pitajuci se da li ‘ljudi koji izgledaju poput mene’, odnosno može li žena iz radnicke klase koja još pripada etnickoj manjini, uspjeti u tom svijetu. Skoro 30 godina kasnije, ona je ne samo uspješan pravnik, vec je prošle sedmice imenovana zamjenicom okružnog suca u Midlandsu.
  U razgovoru za Metro, Raffia da je njeno imenovanje na mjesto zamjenice okružnog suca važna poruka za sve žene, a narocito za muslimanke. Kaže d aje raduje sreca koju su njenim imenovanjem doživjele i ostale muslimanke koje nisu vjerovale da ce joj biti dozvoljeno da bude advokat, a kamoli sudija.(saff.ba)
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (31. maj 2020)
  Kao sto smo i bili najavili nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Na sjednici SO Plav raspravu vodili bivši i sadšnji predsjednik opštine, Orhan Šahmanovic i Mirsad Barjaktarevic    (31. maj 20120)
  PLAV – Sjednicu Skupštine opštine Plav juce je obilježila raspravom izmedu bivšeg i sadšnjeg predsjednika opštine, Orhana Šahmanovica i Mirsada Barjaktarevica u vezi negativnog izvještaja Državne revizorske inspekcije (DRI) o završnom racunu budžeta Opštine Plav za 2018. godinu. Šahmanovic je kazao kako je u svom obracanju javnosti, povodom objavljenog konacnog izvještaja o reviziji Završnog racuna budžeta Opštine Plav za 2018. godinu, Barjaktarevic dao izjavu sa kojom za duplo negativno mišljenje DRI optužuje prethodnu vlast, na celu sa njim.
   - Gospodin Barjaktarevic nakon 17 mjeseci od dolaska na mjesto predsjednika želi da optuži prethodnu vlast za sva olako data i neispunjena obecanja gradanima Plava, neuspješno pokušavajuci da skine odgovornost sa sebe i svojih saradnika. DRI je izrazila negativno mišljenje na finansijsku reviziju za 2018. godinu, istakavši da taj izvještaj sadrži pogrešna prikazivanja, tj. da su podaci iskazani po pojedinim budžetskim pozicijama prihoda i rashoda netacni, što dovodi do razlike u iskazanom finansijskom rezultatu, pa se zbog toga iskazuje suficit a ne stvarni deficit budžeta –istakao je Šahmanovic i dodao ... nastavak teksta
Pocela adaptacija školske sale u Plavu, vrijednost 110.000 eura   (31. maj 20120)
   Ministarstvo prosvjete zapocelo je adaptaciju sportske sale Srednje mješovite škole „Beco Bašic“ u Plavu vrijednosti oko 110.000 eura, koja ce, uz nedavno rekonstruisane sportske terene osnovne škole u tom gradu, vrijedne oko 250 000 eura, zaokružiti sportsku infrastrukturu kada je u pitanju obrazovni sistem, ali i cjelokupna lokalna zajednica, porucio je ministar prosvjete Damir Šehovic.
  On je rekao da je sportska sala škole „Beco Bašic“ centralna sportska sala u opštini, te da ce adaptacija ove sale znaciti mnogo za razvoj školskog sporta i pružiti daleko bolje uslove za razvoj sportskih talenata.
  „U okviru adaptacije sale bice zamijenjen parket, rekonstruisane tribine i ugraden novi sistem rasvjete“, objasnio je ministar.
  On je podsjetio da vrijednost završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko 2 miliona eura. (CdM)
NP Prokletije: „Zijova staza“ OTVORILA ljetnju turističku sezonu    (31. maj 20120)
  Tradicionalni planinarski pohod „Zijova staza“ održan je u subotu (30.05.2020.) u Grebajama. Pohod je bio prilika da se ljetnja turistička sezona u Nacionalnom parku Prokletije i zvanično proglasi otvorenom.
  U usponu na vrh Karaula (1.915mnv) učestvovalo je 120 planinara iz Plava, Gusinja, Andrijevice, Berana, Rožaja, Bijelog Polja i Nikšića. Staza je dugačka šest kilometara i velikim dijelom prolazi kroz bukovu šumu i NP Prokletije. I ove godine NP Prokletije je partner pohoda koji je veoma važan i prepoznatljiv turistički događaj na sjeveru Crne Gore.
  Vremenske prilike nijesu bile naklonjene planinarima. Ipak, pohod je završen, kao i svake godine, bez problema, zahvaljujući iskustvu i odgovornosti učesnika.
  Organizatori pohoda bili su članovi novoformiranog planinarskog kluba „Očnjak“ u Gusinju, a vodič je bio predsjednik PD „Prokletije“ Zuvdija Bajraktarević. Pokrovitelji pohoda su Turistička organizacija i opština Gusinje.
  U znak sjećanja na Zija Ibrahimagića, koji je bio osnivač i višegodišnji predsjednik planinarskog društva „Karanfil“ – Gusinje, članovi kluba, prijatelji i porodica od 2007. godine organizuju pohod na vrh Karaula. „Zijova staza“ iz godine u godinu privlači sve veći broj klubova, ali i pojedinaca, koji žele da očuvaju tradiciju i ukažu na vrijednosti i ljepotu tog zaštićenog prirodnog područja. (Kolektiv.me)
Sjećanje na Saljiha (Omerovog) Vukel    (31. maj 20120)
  Dana 31. maja 2020 navršava se tužna godina od nas je napustio naš dragi Saljih Omerov Vukel
   Istina je teška, praznina velika, a riječi male da kažemo šta si nam značio. Ostavio si tragove koji se ne brišu, sjećanja koja ne blijede i dobrotu koja se nikada ne zaboravlja. Teško se mirimo sa surovom i teškom istinom da smo se zauvjek rastali sa tobom.
   S'ljubavlju koju smrt ne može da prekine i tugom koju vrijeme ne liječi zauvijek ćemo te čuvati u našim srcima. Odmaraj u tišini gdje bol ne postoji, a doživotna bol je ostala u srcima kod onih koji te vječno vole.
  Nek ti Allah podari najljepši Dženet.
  Tvoji najmiliji: supruga Sanija, sin Beko, kćerke Sendiya i Beka sa familijama
Sjecanje na nase drage roditelje oca Idriza i majke Ruve Kolenovic    (31. maj 20120)
  Dragi nasi roditelji, godine se nizu, od kako nas napustiste. Vrijeme prolazi, ali vas ne brise. Sjecanje na vas je sve vise i vise.
  Voljeni nikada ne umiru, dok zive oni koji ih vole.
   Molimo uzvisenog Allaha da vam podari dzenet i sve dzenetske ljepote. Vama dzenet, familiji mnogobrojnoj saber i sjecanje da vas nikada ne zaboravimo.
   Bili ste i ostacete nas ponos.
Hitna prodaja hotela pored Ruže Vjetrova u Dobrim Vodama, Bar    (30. maj 2020)
   Hitno u vezi preseljenja van zemlje, prodaje se hotel površine 660m2, pored hotela Kalamper u Dobrim Vodama, na 150m od plaže.
   Hotel je izgrađjen 2010, ima licencu za izdavanje i radi se o razrađjenom biznisu sa 15 apartmana-55 ležaja, recepcijom, restoranom za selfservice. Čitav objekat je pod video nadzorom uključujući i parking. Renoviran je 2018 godine. Svi apartmani imaju svoju kuhinju i kupatilo, TV sa kablovskom, internet, a većina ima terasu sa pogledom na more.

  Cijena 365.000 eura i znatno je snižena zbog hitnosti prodaje!
   Info. +382 69 895 590 (viber, whatsup)

Nastavljeni radovi na IKC u Gusinju   (30. maj 20120)
Poslije zimskog perioda i problema koje je stvorila pandemija korona virusa u citavom svijetu i kada je sve stalo, radnici firme "HRF" iz Bijelog Polja su danas su zvanicno nastavili gradjevinske radove na izgradnji buduceg Islamskog Kulturnog Centra u Gusinju.
Kako nam rece Selim Cekic, predsjednik Odbora iz New Yorka koji kodinira donatorskom akcijom za IKC u Gusinju, od izvodjaca radova je dobio cvrsta obecanja da ce do pocetka jeseni na objektu biti zavrseni grubi gradjevinski radovi.
Broj otpuštenih radnika u Americi premašio 40 miliona    (30. maj 20120)
  U Sjedinjenim Državama je prošle sedmice podneto još 2,1 miliona novih zahteva za dobijanje naknade za nezaposlenost, saopštilo je Ministarstvo rada.
  Sa novih zahtevima, ukupan broj ljudi koji su od sredine marta ostali bez posla zbog pandemije Kovid-19 popeo se na preko 40 miliona, izveštava Njujork Tajms (NYT).
  Ovo je osma nedelja zaredom da se broj novih prijava za dobijanjem naknade smanjuje u odnosu na martovski rekord od gotovo 6,9 miliona u jednoj sedmici, ali njihov nivo i dalje daleko nadmašuje dosadašnji istorijski maksimum, dodaje NYT.
  Najnoviji zahtevi, po oceni lista, možda nisu isključivo rezultat novih otpuštanja, već i činjenice da državne agencije za nezaposlene, koje su zatrpane gomilom zahteva, kasne sa njihovim prosleđivanjem nadležnim službama.
  Naredba "ostani kod kuće" i ograničenja poslovanja ukidaju se širom zemlje, a nekim radnicima su upućeni pozivi da se vrate na posao. Ipak, ponovno otvaranje ekonomije i dalje je neujednačeno i nepotpuno jer pandemija korona virusa još uvek sputava poslovanje, piše NYT.
360 stepeni: Čedomir Jovanović i Ivica Dačić o Crnoj Gori i izborima    (30. maj 2020)
Na ahiret je preselila Izeta (Zuka) Bicić, rodj. Omeragić   (1954-2020)   (30. maj 20120)
   U Duizburgu (Njemačka) je danas na ahiret preselila Izeta (Zuka) Bicić, rodj. Omeragić, u 66-oj godini života.
   Dženaza će se naknadno objaviti.
   Ožalošćeni: suprug Zuko, sinovi Edin, Edis i Emil, snaha Alma, unučad Enes, Enel, Eles, Elma, Ena, Elina, Ema, Lenox i Elisa, braća Ibrahim i Mehmed, sestre Fildija i Sadeta, familije Bicić i Omeragić i mnogobrojna rodbina.
  Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo.(www.gusinje-plav.com)
Sjećanje na Hakiju Musić   (30.05.2015-30.05 2020)   (30. maj 20120)
  Ne postoji vrijeme koje donesi zaborav, a ni sjećanje u kojem tebe nema.
  U srcima te zauvjek čuvamo i tugujemo za tobom, naša draga i plemenita dušo.
   Neka ti Allah dž.š podari vječni dženet.
  Tvoja porodica: supruga, djeca, unučad, braća i sestre.
Trump: Uskoro mogući letovi iz Evrope u SAD    (29. maj 2020)
   Uskoro će biti mogući letovi iz Evrope u SAD, saopštio je predsednik Donald Trump, ali samo iz zemalja koje nisu rizične po pitanju širenja virusa COVID-19.
  Trump je 13. marta blokirao putovanja u SAD iz 26 evropskih zemalja, kao i iz Velike Britanije i Irske. Ideja je bila spriječiti putnike da uđu u SAD iz žarišta novog virusa, kakva je bila Evropa u to vreme.
  Sada, SAD ublažava ograničenja, uz ponovnu realizaciju letova iz Evrope.
  Međutim, ova odluka nije recipročna. S obzirom na to da je SAD i dalje žarište koronavirusa, neke evropske države još uvek ne planiraju da dozvole letove iz Amerike.(US Travel)
Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (29. maj 2020)
   Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanic Elmela sa 36 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete mozete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Prodaju se placevi u Gusinju, sa predivnim pogledom i panoramom Gusinjske kotline    (28. maj 2020)
   U Gusinju se prodaje livada (podijeljena na placeve) povrsine od 40 ari, povoljna za gradnju kuca. Ukupno je 8 placeva (jedan vec prodat) od po 5 ari, i svaki se moze kupiti zasebno. Nalazi se na raskrsnici puteva Gusinje - Plav i Gusinje - Grnacar, na veoma atraktivnoj lokaciji i predivnim pogledom i panoramom Gusinjske kotline. Placevi imaju put i sredjene imovinsko-pravne odnose (vlasnistvo 1/1).
   Za vise informacija zvati u Gusinju na: 382 69 754 025 (Viber)
Rasni nemiri u SAD-u: Nacionalna garda na ulicama Mineapolisa, demonstranti upali u policijsku stanicu  (29. maj 2020)
  Pripadnici američke Nacionalne garde stigli su u Mineapolis kako bi spriječili dalje sukobe koji su nastali tokom demonstracija zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u policijskom pritvoru.
  Džordž Flojd koji je imao 46. godina preminuo je u ponedjeljak, a na snimku se može vidjeti kako se bori za dah dok mu policajac bijelac kleči na vratu.
   Zbog njegove smrti demonstranti protestuju treću noć zaredom u gradu. Lokalni mediji javljaju da su demonstranti upali u jednu policijsku stanicu, a navodno postoje i snimci na kojima se vidi kako pripadnici policije bježe.
  Vjeruje se da upravo u toj policijskoj stanici rade policajci koji su umiješani u Flojdovo ubistvo.
  Policija je u srijedu ispalila suzavac na dio demonstranata koji je krenuo da razbija izloge prodavnica u Mineapolisu.
  Protesti se održavaju i u Čikagu, Los Anđelesu i Memfisu... nastavak teksta
Šta je motiv medijske kampanje protiv Crne Gore: Kad maknemo Đukanovića, lako ćemo sa Crnom Gorom  (29. maj 2020)
  Medijska kampanja koja se iz Srbije vodi protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića iz dana u dan postaje sve brutalnija, a mreža medija preko koje se Đukanović napada se širi, pa to odavno više nijesu samo srpski tabloidi, već i emiteri sa nacionanom pokrivenošću.
  Ova medijska nacionalistička fakinerija, kako ih je nedavno u intervjuu Dnevnim novinama nazvao prof. dr Milenko Perović, nije tek tako upregnuta da najogavnijim uvredama, podmetanjima, konstantno bez pauze pokušava da diskredituje crnogorskog predsjednika, idući toliko daleko da ga proglašavaju fašistom kojeg treba ukloniti za spas srpskog naroda i Crne Gore... nastavak teksta
Nenad Čanak o crnogorskoj crkvi u Hit tvitu, 24.05.2020.    (29. maj 2020)
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (28. maj 2020)
   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Brooklyn i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (28. maj 2020)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Cafe grill ARBERIA - 2325 65th st Brookljn, NY 11204    (28. maj 2020)
   Dobro došli u Cafe grill ARBERIA, gdje nudimo domaću tradicionalnu hranu.
   Veliki izbor kuvanih jela: pasulj, djuveč, supe,..., kao i ostala jela: burek, fljiju, ćevape i čufte u samunu. Budite sigurni da ćete pronaći nešto za sebe, ali i za svakog probirljivog člana vaše porodice ili prijatelja.
  Kontakt:718-676-4408 ili mob. +1-646-533-5000
   Adresa: 2325 65th st. Brooklyn, NY 11204
    Radno vrijeme: 8:00am - 9:30pm

Proverite ‘junk mail’ – možete naći vaš stimulativni ček  (28. maj 2020)
  The U.S. Treasury Department i Internal Revenue Service su prošle nedelje počeli sa isplatom stimulativnih čekova putem debitnih kartica. Skoro 4 miliona Amerikanaca mogu očekivati da će dobiti svoj novac u formi EIP kartice, za razliku od papirnog čeka.
  Na društvenim mrežama pojavile su se objave ljudi koji su primili u formi debitne kartice umesto čeka, obaveštavajući druge da proveravaju svoje mejlove redovno.
  IRS je, takođe, uputio građanima obaveštenje preko Twittera.
  Ono na šta treba obratiti pažnju je da EIP kartice mogu završiti u nepoželjnoj pošti, odnosno u ‘junk mail-u’.
  Preko opcije Get My Payment možete proveriti status vaše isplate i kada će vam biti poslat novac poštom ili putem debitne kartice.
Turistička organizacija Gusinje - Kula Rašića   (28. maj 2020)
  U Gusinju se mogu vidjeti mnoge kule koje su i dan danas očuvane, jedna od njih je Kula Rašića.
  - Najljepša gusinjska kula je kula Rašića. Ona se nalazi i na najljepšem mjestu u Gusinju. Ponosno se diže na Tablji, kupastom i na vrhu zaravnjenom uzvišenju na desnoj obali rijeke Grnčar, na najvećoj nadmorskoj visini u gradu Gusinju-na 945 m, u mahali Omeragića. Na tom mjestu su se nekada okupljali prvaci Gusinja i donosili značajne odluke za Gusinje, i ne samo za Gusinje.
  Kulu su sagradili Mustafa Muljko, Aljija Aljko, Avdulah Duljko, Nuro, Medo i Mazo, sinovi Ramadana Raša Sejdovog Radončića 1904. godine. Po Ramadanu Rašu njihovo potomstvo dobilo je prezime Rašić.
   Dimenzije kule su 10 x 1 m. Temelji kule dopiru do nivoa Grnčara, pa Gusinjani kažu da je kula u zemlji koliko i nad zemljom. Kula ima prizemlje i dva sprata. Zidana je od lomljenog kamena, djelimično pritesanog. Samo su ramovi prozora, vrata i ćošnici od fino isklesanog kamena.
   Tekst preuzet iz: Kulturno- istorijsko nasljeđe plavsko-gusinjskog kraja, Halil R. Markišić
Preko Medžlisa IZ Gusinje ove donacije €500 za IKC Gusinje    (28. maj 2020)
  U Gusinju su preko Medžlisa IZ Gusinje uplaćene nove donacije za IKC, u iznosu od €500. Donator je:
- Djogić Sadeta, rodj. Omeragić, pred dušu supruga Muharema Djogića €200,
- Djogić Sadeta, rodj. Omeragić, pred dušu amidže Ajdina $100
- Djogić Sadeta, rodj. Omeragić, pred dušu roditelja Tahira i Alte Omeragić €200

  Do sada preko Medzlisa IZ Gusinje je prikupljeno $28,680 + €34,180 + 3,000 Švedskih kruna + $300 Canadskih.
  MIZ-e Gusinje, poziva sve donatore koji se žele priključiti ovom projektu da svoje donacije uplaćuju na blagajni MIZ-e, svakog radnog dana od 7-12 h, i vikendom od 7-9 h kod Ibrahima Bekteševića. Brojevi na koje se možete informisati su +382 69 567 628, i +382 51 256 481.
Do sada ukupno je prikupljeno $382,371 + €82,286 + 10,100KM + ostale donacije
Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (27. maj 2020)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420
Prodajem imanje u Gusinju na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža (27. maj 2020)
   Prodajem imanje u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža, na samoj raskrsnici puta za Dolju i puta za Dragije. Sa druge strane imanje izlazi na put za Dragije (pogledajte prvu sliku u atacmentu). Imanje je površine 96 ari, pogodno za izgradnju porodičnih kuća.
   Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.: 1-416-989-9991 (regularni/viber) ili 1-646-808-6490 (regularni/viber).
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (27. maj 2020)
Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Vise informacija na + 38 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
UPRAVA ZA NEKRETNINE-PODRUČNA JEDINICA GUSINJE    (27. maj 2020)
  Poštovani gradjani,
  Obavještavamo Vas da će od 01.06.2020. godine, započeti izlaganje podataka na javni uvid i pravima na njima dobijenih prilikom avio snimanja a koje se odnose na nepokretnosti upisane na području KO Dolja.
  Obavještavamo sve vlasnike koji imaju nepokretnosti na gore navedenom području da su dužni da se jave Upravi za nekretnine - PJ Gusinje (katastar) i da pristupe izlaganju podataka na javni uvid za svoju imovinu koja se nalazi na ovom području, koje će vršiti komisija u sledećem sastavu:
  - Eldin Radončić - pred. komisija;
  - Beko Gačević - administrativna podrška;
  - Mihailo Jovović - geometar;
  - Fljamur Djonbaljaj - povjerenik.
   Gradjani i pravna lica koja smatraju da polažu pravo na odredjenoj nepokretnosti, dužni su da Komisiji za izlaganje dostave punovažne isprave za upis nepokretnosti (ugovor, pravosnažnu sudsku odluku ili odluku nadležnog organa), na osnovu kojih se na nesumnjiv način može utvrditi pravo svojine na nepokretnosti.
  Fizička lica u cilju indetifikacije dužna su donijeti ličnu kartu ili pasoš.
   Ovlašćeni zastupnici pravnih lica pored lične karte ili pasoša u obavezi su donijeti i ovlašćenja o zastupanju i izvod iz sudskog registra pravnoga lica.
  Danom početka primjene katastra nepokretnosti prestaje da važi popisni katastar.
   Ovo je jedinstvena prilika da se na lak, jednostavan i najvažnije od svega besplatan način urede imovinsko pravni odnosi vezani za Vaše nepokretnosti koje se nalaze na KO Dolja.
Naser i Remzija Cirikovic iz New Yorka i ovog Bajrama obradovali nase u zavicaju    (27. maj 2020)
   Svakog Bajrama nasa dijaspora obraduje svoj narod u zavicaju. Od tog nepisanog pravila, kao i ranijih godina tako i ove, nisu odustali Naser i Resmija Cirikovic iz New Yorka. Oni su zajedno sa djecom Naserom, Asmirom i Dzenanom, i unukom Harisom, uputili donaciju od $600, preko NVU "Help" ciji je predsjenik Bela Medunjanin.
Tim novcem su kupljene namjernice i hemijska sredstva, koje su podjeljene u Plavu porodicama slabijeg materijalnog stanja
Uplaćena donacija $20,210 od Plavljana i Gusinjana iz New Yorka za braću Nemanju i Lazara Novićevića    (27. maj 2020)
  U ime Raifa Feratovic i Rafeta Hota iz New Yorka, organizatora humanitarne akcije za bracu Nemanju i Lazara Novicevica iz Plava, obavjestavamo donatore i zainteresovane da su na ziro-racun Fondacije "Budi Human" iz Podgorice, (koja je nosilac projekta), uplacena novcana sredstva u iznosu od $20,210 (dvadeset hiljada dvesta deset dolara), koja su prikupljena u SAD.
   Novcana sredstva prikupljena u New Yorku i okolini, ce zajedno sa donacijama 27.228 eura koje je prikupila Fondacija "Budi human" biti iskoristena za lijecenje brace Nemanje i Lazara Novicevic u bolnici LIV u Istambulu.
   U ime organizatora ove humanitarne akcije zahvaljujemo se svima koji su uzeli ucesca u ovoj humanitarnoj akciji, kojom smo pokazali da su Gusinjani i Plavljani u New Yorku bez premca kada je humanizam i dobrocinstvo u pitanju.
   O daljnjem toku lijecenju brace Novicevic u Istambulu, redovno cemo vas obavjestavati preko naseg web magazina Gusinje-Plav.com, koji je bio i medijski sponzor ove humanitarne akcije.
   Sobzirom da smo poznati po svojoj transparentnosti i javnosti u radu, u atacmentu prilazemo dokaze o uplati donacije od nase dijaspore iz New Yorka, kao i dokaz da je novac stigao na ziro-racun u Podgorici.
Jednosoban stan u Baru, Ilino- HITNA PRODAJA!    (27. maj 2020)
  U zgradi koja se nalazi nedaleko od plaža Žukotrlica, Šušanj i Kraljevska, i osnovne, srednje škole, fakulteta i hipermarketa Franca , u neposrednoj blizini BH Bau kompleksa, u zgradi sa 3 sprata, na drugom spratu HITNO SE PRODAJE dvosoban stan.
  Sastoji se iz dugačkog hodnika iz koga se ulazi u 2 spavaće sobe, prostrano kupatilo, salu sa dnevnim boravkom, kuhinjom i trpezarijom iz koje se izlazi na balkon. Sa balkona djelimični pogled na more. Stan je 100% legalan, bez tereta i ograničenja, prodaje se u vezi preselenja van zemlje. Zgrada je nova, ima interfon, granitno stepenište, kvalitetnu podnu keramiku i bravariju, dovoljno parking mjesta za sve stanare i posjetioce. Stan je idealan za cjelogodišnji boravak u njemu a preporučljiva je lokacija za izdavanje turistima, jer pored nedalekih plaža na bliskoj pješačkoj dostupnosti nalaze se željeznička stanica, autobusko stajalište, šetalište, marketi, pijaca , restorani itd....
   Cijena je ispod tržišne, površina 62m2 -68 000€
   Za više informacija pišite ili pozovite na Mob/ Viber/WhatsApp; +382 69 89 55 90
Šehović: Studenti neće plaćati menzu i dom u ovom roku    (27. maj 2020)
  Čak 5000 studenata neće plaćati osnovne troškove ishrane i smještaja u domovima za junski rok, a što su bili i ključni zahtjevi studenata prema Ministarstvu prosvjete, saopštio je danas ministar Damir Šehović. To znači da će studenti za jun i jul biti, u saradnji sa domovima, oslobođeni kako troškova menze za one koji koriste abonetske kartice, tako i kompletnih troškova stanarine u domu, odnosno kompletne svoje participacije.
  Dodatno, Ministarstvo je u komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje u vezi sa što skorijim otvaranjem studentskih domova.
  Kako je saopštio ministar, Ministarstvo nema dileme oko toga da li treba da uvaži konstruktivne zahtjeve koji idu u susret realnim potrebama studenata.
   “Odlučili smo da izađemo u susret studentima posebno zato što su zahtjevi koji se odnose na ovo Ministarstvo pretežno ekonomske prirode. A apsolutno nema nikakvog spora da ćemo, posebno u ovom momentu, voditi računa o realnim finansijskim mogućnostima svih studenata. Da na isti način ražmišljamo i sami, dovoljno govori činjenica da smo uveli besplatne osnovne i magistarske studije, te da se na sve druge načine trudimo da olakšamo i pomgnemo studentski život. Znanje ne treba da zavisi od materijalnih mogućnosti i to je naše osnovno stanovište”, kazao je Šehović.
  Zahtjevi studenata odnosili su se kako na umanjenje ili eventualno eliminisanje troškova ishrane i smještaja, tako i na što skorije otvaranje domova, te druge oblasti van nadležnosti Ministarstva prosvjete koje se odnose na saobraćaj, a na kojima će se takođe, saradnjom među resorima, raditi. (CdM)
Trucking company PLAV EXPRESS, LLC, vl. Sadat Kučević (26. maj 2020)
Trucking company PLAV EXPRESS, LLC, vl. Sadat Kučević

PLAV EXPRESS, LLC bavi se prevozom roba i materijala širom USA, CANADE i MEXICA.
U svom voznom parku posjeduje 21 trucks.
Potrebni su takodje i vozači, kojima se pomaže za dobijanje CDL vozačke dozvole.
Plaćamo 65 centi po milji.

Za više informacija možete nazvati vlasnika PLAV EXPRESS, LLC
Sadata Kučevića na telefon +1 (717) 696-9929
Novootvoreni Balkan Market & Cafe u Brooklyn-u - vl. Ine Rečković    (26. maj 2020.)
   Prodajemo frešku jagnjetinu, teletinu, govedinu, ..., suhomesnate proizvode, sudžuke i ćevape. Veliki izbor namjernica sa Balkana.

   Balkan Market & Cafe - vl. Ine Rečković
   1949 McDonald Ave, Brooklyn, NY 11223
   Tel. 718-382-1342

   Radno vrijeme: Ponedeljak - Subota: 9am-9pm, Nedelja: 10am-8pm.
Blic: Zabranjeno slijetanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom    (26. maj 2020)
   Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država među kojima nema Srbije.
  U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.
  "Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevozilaca registrovanih u Republici Srbiji", navodi se obrazloženju.
  "Na beogradski aerodrom upravo je sletio jedan avion "Montenegro erlajnsa" sa 115 crnogorakih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sjutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji", navodi Blic.
Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje    (26. maj 2020)
  Prodajem povoljno parcelu u Dosudje - Gusinje na magistralnom putu Gusinje - Plav povrsine 50 ari.
  Parcela je pogodna za izgradnju ugostiteljskih objekata, benzinske pumpe. Gradska voda i struja su uz magistralni put.
  Za sve informacije mozete se obratiti na telefon +382 67 017 982

Kompanija objavila: Nema više naguravanja pri ulasku i izlasku iz aviona Turkish Airlinesa   (26. maj 2020)
  Pandemija je naglavačke okrenula aviokompanije i cjelokupnu industriju putovanja. Jedna od najvećih evropskih kompanija Turkish Airlines promijenila je neka osnovna pravila te letove učinila poprilično drugačijima.
  Kako je na svom Twitter profilu objavio njihov prvi čovjek Bilal Eksi, kad ponovno krenu s letovima, jedna od promjena koju će Turkish Airlines uvesti je da više neće biti dopušteno ručni prtljag unositi u kabinu, već samo ručnu torbu.
   "Također, naguravanje i gužve pri ukrcavanju i iskrcavanju iz aviona će biti stvar prošlosti. Ukrcavanje u avion će se vršiti tako što će se putnici prozivati jedan po jedan, počevši sa brojevima sjedišta od nazad prema naprijed. Pri iskrcavanju iz aviona, putnici će se prozivati i iskrcavati sprijeda prema nazad", napisao je Eksi.
  Ono što je već postalo "nova normala", a to je već poznato, svi putnici bit će obavezni da nose maske, i da imaju jednu rezervnu u slučaju da let traje više od četiri sata. (Klix)
Begić: To što smo korona fri ne znači da je opasnost prošla    (26. maj 2020)
  Zaštitnu masku nosiću do daljnjeg u zatvorenom javnom prostoru, kazao je gostujući u Bojama jutra pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje, Senad Begić odgovarajući na pitanje do kada će biti obavezno nošenje maski. On je kazao da djeca u vrtićima, koji bi, kako je najavljeno trebalo da budu otvoreni naredne sedmice, neće nositi maske.
  "Ali vaspitači i ostali zaposleni će biti obavezni", rekao je Begić.
  Najavio je da rizik od svakog javnog okupljanja postoji i da se mora odrediti granica koliko ljudi može da prisustvuje nekom događaju.
  "Optimalno je od 150 do 200 na otvorenom prostoru, dok za brojke i način okupljanja u zatvorenom prostoru treba dobro razmisliti", rekao je Begić.
  Iako u Crnoj Gori više nema aktivnih slučajeva koronavirusa, Begić je upozorio da nema opuštanja i da "ne možemo da odahnemo".
  "To što smo korona fri ne znači da je opasnost prošla", upozorio je Begić.
  On je govoreći o otvaranju granica kazao da bi bio neiskren kada bi rekao da ga to ne plaši.
  "Svaki masovni priliv nosi određeni rizik za male zdravstvene sisteme kao naš. Spremniji smo nego što smo bili, radićemo sve što je u našoj moći da štitimo i unapređujemo zdravlje građana".
  On je kazao da je zadatak Instituta da štiti zdravlje građana, i da odluka da se granice Crne Gore otvore samo za pojedine države je donijet samo iz tog razloga.
  "Odluka se ne odnosi ni na jednu državu posebno, samo na one zemlje gdje je stopa oboljelih manja od 25 na 100.000 stanovnika. Znamo da se situacija na terenu brzo mijenja i zbog toga je oprez velik. Siguran sam da će države regiona i Evrope relativno brzo dostići ovu brojku", rekao je Begić. (Kodex)
SAD: Do jutros blizu 100.000 preminulih    (26. maj 2020)
  Iako se broj preminulih od korona virusa bliži 100.000, neki Amerikanci prestali su da održavaju socijalnu distancu tokom proteklog vikenda i juče, kada je obeležen Dan sećanja, kojim se odaje pošta preminulim pripadnicima američkih oružanih snaga.
  Jutros je broj smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom u SAD je dostigao 99.914, što je više od broja pripadnika američkih trupa koji su poginuli u ratovima u Koreji i Vijetnamu. Od tog broja 29.310 preminulih je u državi New York, navodi CNN.
  Uprkos pandemiji, mnogi Amerikanci nisu odustali od tradicije da na praznik, koji se smatra nezvaničnim početkom letnje sezone, pohrle na plaže i bazene, često kršeći mere socijalnog distanciranja koje su i dalje na snazi. Gužve su bile na plažama na Floridi, u Merilendu, Džordžiji, Virdžiniji i Indijani.
  Mnogi ljudi su ili bez maski, a drugi nisu držali rastojanje jedni od drugih.
Iz New Yorka nova donacija od $1,000 (hiljadu dolara) za IKC u Gusinju    (26. maj 2020)
   Od Odbora u New Yorku koji koordinira prikupljanjem donacija za IKC u Gusinju, imamo vijest o novoj donaciji iz New Yorka u visini od $1,000 (hiljadu dolara).
- Balic Fejza Ismet $1,000 (hiljadu dolara)

  Do sada ukupno je prikupljeno $382,371 + €81,786 + 10,100KM + AUD$1,900 + 3,000 ŠK + ostale donacije
  Odbor u New Yorku, gdje mozete uplatiti vase donacije, bilo plemenski, familijarno ili pojedinacno, cine:
  Selim H. Cekic 646-541-5055, Rasim Toskic 917-509-6133, Izet B. Dervisevic 347-242-1744, Ibrahim Pirovic 718-932-7538, Sabahudin Lalicic 917-608-3913, Hot Sabo 347-437-1406, hadzi Smajlje Mrkulic 973-714-0834, Cekic Rafet 917-650-7838, Radoncic Mihret (917) 815-6223, Hot R. Salmir 917-415-0058, Radoncic Beko 917-602-8659, Koljenovic Husko-Kokan (718) 813-4870, Koljenovic Zeko (917) 921-4930, Feratovic Raif (646) 541-1081, Bicic Rasim (646) 773-1755, Lucevic Amko (718) 514-5362, Vukelj Mirza (917) 669-4468, Gacevic Rafet (917) 683-3284, Rasic Mirsad 718-971-4453, Hodzic Faro (201) 916-0627, Neljkovic Izet 646-319-1421, Cekic Began 917-468-0867, Rafet Hot 646 808 6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Bošnjaci dali pečat crnogorskoj nezavisnosti    (26. maj 2020)

  To što se nalazimo u izbornoj godini glavni je razlog zapaljive retorike koju posljednjih dana slušamo u crnogorskom parlamentu, smatra lider Bošnjačke stranke Rafet Husović, ali upozorava da pozivi na nemire ne mogu biti legitiman vid političke borbe.
  “Od početka devedesetih godina nagledali smo se i naslušali poziva na rušenje države. Ipak, mislim da je to vrijeme iza nas. Crna Gora je izgradila institucije spremne da čuvaju suverenitet zemlje, red i poredak. Učestale prozivke na nacionalnoj osnovi upućene manjinskim narodima, koje smo slušali u najvećem zakonodavnom domu, pokazatelj su da kao društvo još nijesmo dovoljno sazreli. Ali, dobro je da takvu politiku i ideje podržava sve manji broj građana”, rekao je Husović u intervjuu Pobjedi... nastavak teksta
Nature and Health - protiv sezonskih virusa i gripe.    (25. maj 2020)

Nature and Health
Sa jakim Imunim sistemom u borbi protiv sezonskih virusa i gripe.
Sve narudžbe možete izvršiti na e-mail; pajo-naza@hotmail.com.
Ili text massage na tel. 1438-939-6292
ili direktan poziv na tel. 514-244-8133
Edin Džeko podsjetio na stravičan masakr na Kapiji   (25. maj 2020)
   Na današnji dan prije 25 godina počinjen je jedan od najvećih zločina nad civilnim stanovništvom u Bosni i Hercegovini. Od granate ispaljene s planine Ozren od strane srpske vojske, na Kapiji u Tuzli ugašen je 71 mladi život i više od 200 osoba je ranjeno.
   Na najveću tragediju u historiji Tuzle podsjetio je i Edin Džeko, nogometaš Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je na svojoj Facebook stranici gdje ga prati blizu 2 miliona ljudi podlijelio fotografiju spomen obilježja sa Kapije na kojoj su ispisani stihovi Mehmedalije Maka Dizdara ‘Ovdje se ne živi samo da bi se živjelo, ovdje se ne živi samo da bi se umrlo, ovdje se umire da bi se živjelo‘.
   Edine hvala ti u ime svih žrtava masakra na Kapiji, članova njihovih porodica i svih građana Tuzle. (Tuzlanski.ba)
Prodajem stambeno poslovni objekat na Limskom mostu    (25. maj 2020)
   Prodajem lokal od 280m2, koji posjeduje 5 apartmana i 2 poslovna prostora. Jedan poslovni prostor je 100m2, a drugi 50m2. Komplet zavrseni. Fiksno $115.000
   Objekat se nalazi na Limskom mostu (Plav), na samoj raskrsnici puta Plav-Gusinje

   Raso Radenovic - viber i telefon +382 69 631 531

Iz New Yorka nova donacija od $1,000 (hiljadu dolara) za IKC u Gusinju    (23. maj 2020)
   Od Odbora u New Yorku koji koordinira prikupljanjem donacija za IKC u Gusinju, imamo vijest o novoj donaciji iz New Yorka u visini od $1,000 (hiljadu dolara).
- Hot Redža Salmir pred dušom djeda Bajra Hota i bijače Kime Hot donira $1,000 (hiljadu dolara)

  Do sada ukupno je prikupljeno $381,371 + €81,786 + 10,100KM + AUD$1,900 + 3,000 ŠK + ostale donacije
  Odbor u New Yorku, gdje mozete uplatiti vase donacije, bilo plemenski, familijarno ili pojedinacno, cine:
  Selim H. Cekic 646-541-5055, Rasim Toskic 917-509-6133, Izet B. Dervisevic 347-242-1744, Ibrahim Pirovic 718-932-7538, Sabahudin Lalicic 917-608-3913, Hot Sabo 347-437-1406, hadzi Smajlje Mrkulic 973-714-0834, Cekic Rafet 917-650-7838, Radoncic Mihret (917) 815-6223, Hot R. Salmir 917-415-0058, Radoncic Beko 917-602-8659, Koljenovic Husko-Kokan (718) 813-4870, Koljenovic Zeko (917) 921-4930, Feratovic Raif (646) 541-1081, Bicic Rasim (646) 773-1755, Lucevic Amko (718) 514-5362, Vukelj Mirza (917) 669-4468, Gacevic Rafet (917) 683-3284, Rasic Mirsad 718-971-4453, Hodzic Faro (201) 916-0627, Neljkovic Izet 646-319-1421, Cekic Began 917-468-0867, Rafet Hot 646 808 6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Na ahiret je preselio Admir (Vejsa) Kolašinac   (1989-2020)   (25. maj 2020)
   Sinoc je u saobracajnoj nesreci, na putnom pravcu Plav-Gusinje, tragicno izgubio zivot Admir (Vejsov) Kolašinac, u 31-oj godini zivota.
   Zdravoglava se prima u domu u Prnjavor.
  Kolašinac je bio predsjednik MZ Prnjavor, zaposlen u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.
   Svi smo Allahovi i svi se njemu vracamo
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli   (25. maj 2020)
FOTO-VIDEO "LEA" Plav - vl. Mirza Mekuli

Profesionalno-Kvalitetno-Brzo-Povoljno
SNIMANJE I MONTIRANJE SVIH VRSTA VIDEO MATERIJALA
Svadbe, Rodjendani, Suneti, Kane, Reklame, Utakmice, Dzenaze

Kontakt: + 382(0)68/543-222,   +382(0)51/251-131,
FB: Mirza Mekuli,   E-mail: mirza.mekuli@gmail.com
Sjecanje na Omeragic (Zama) Bahtiju    (1939-2015)   (25. maj 2020)
   Danas, 25. maja navrsava se 5 godina od tvoje smrti.
  Sestro moja draga, prolaze godine istina je bolna a tuga beskrajna. Ostavila si tragove koje se ne brisu i dobrotu koju pamtimo. Uvjek ces zivjetu u nama i tvoje uspomene vjecno cemo pamtiti i tvoju paznju koju smo imali.
  Nek ti Allah dragi podari lijepi Dzenet.  Tvoji najmiliji: brat Hazem sa porodicom, sestre Nafija, Emina i Nadira (Gara) sa porodicom.
Sjecanje na Omeragic (Zama) Zufera    (25. maj 2020)
  Dana, 16.05.2020. godine navrsile se se 28 godina od pogibije naseg dragog brata Omeragic (Zama) Zufera.
  Moj dragi brate, sto treba da slavimo tvoj rodjendan 25. maja, a mi ti ga slavimo sa tugom i suzama. Kao sunce i zvijezde kad zadjose a tuga je bolna i beskrajna.
   Neka ti je vjecni rahmet i neka ti dragi Allah, dz.s podari lijepi Dzenet, jer si dao zivot boreci se na njegovom putu. Sjecanje na tebe ostace vjecno u nasim srcima jer si bio posten i plemenit covjek kakav se rijetko moze sresti. Zauvijek sa bolom u dusi.
  Tvoj brat Hazem (Zeko) sa porodicom i sestre: Nafija, Emina i Nadira (Gara) sa porodicom.
Zavicajno drustvo u Sarajevu realiziralo humanitarnu akciju podjele paketa    (24. maj 2020)
  Postovani Plavljani i Gusinjani obavjestavamo vas da je Zavicajno drustvo u Sarajevu 22. 05 uspjesno realiziralo humanitarnu akciju podjele paketa sa prehambrenim artiklima porodicama u socijalnoj potrebi i to 28 paketa u Mostaru i 72 u kantonu Sarajevo. Vrijednost jednog paketa je bila 105 km. Veliku zahvalnost donatorima u ime Zavicajnog drustva i clanova porodica koje su primile pomoc:
   Islamska zajednca i kulturni centar Plav Gusinje New York 5.000$USD, Irfan Redzepagic 1.000 km, Saljo Mrkulic 250 eura, Salih Šabovic 500km, Korjenic Fahrudin 200km, Ruzdija Music 100km, Denis Ferovic 250km, Ekrem Ferhatovic 250km, Selma Deljkovic rodj. Cekic 200 km, Senada Music 152km.
   Organizaciju podjele je realizovala radna grupa u sastavu: Ruzdija Music, Ekrem Ferhatovic, Selim Gacevic, Himzo Koljenovic i Enes Mulic. (Gusinje Plav Press)
DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM - Gusinje, 25. jul 2020. god (24. maj 2020.)
Porodica rahmetli Hamdije-Hamda - Čekića, Nacionalni Park Prokletije i Planinarsko društvo "Karanfil" Gusinje 25. jula 2020. godine organizuju IX tradicionalni međunarodni planinarski skup pod motom

DRUŽENJEM PROTIV ZABORAVA i uspon HAMDOVOM STAZOM

V A L U Š N I C A 2 0 2 0.

P R O G R A M IX D R U Ž E NJ A
Crna Gora i zvanično corona free država    (24. maj 2020)
   Crna Gora je i zvanično država bez oboljelih od koronavirusa. Nakon 68 dana, od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od COVID19, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.
  “Od jučerašnjeg presjeka stanja završena je analiza 140 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije COVID19”, kazali su u IJZ.
  Takođe, u Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom.
   Prvi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori otkriven je 17. marta. Zvanično registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom bilo je do sada 324, a oporavljenih je 315. Od posljedica koronavirusa preminulo je devet osoba. Svi preminuli bili su muškarci.(CdM)
LEGENDA NBA LIGE IMA KORONU: Patrik Juing objavio rat virusu    (24. maj 2020)
  Patrik Juing, jedan od najboljih centara u istoriji NBA, objavio je da je testiran pozitivno na koronavirus.
  Pedesesedmogodišnji Juing putem zvaničnog saopštenja podijelio je da je zaražen koronavirusom i prema pisanju ESPN nalazi se u bolnici.
  "Želim da podijelim s vama da sam pozitivan na koronavirus. Virus je ozbiljan i ne bi trebalo da ga shvatite olako. Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i svoje voljene", rekao je trener Univerziteta Džordžtaun i dodao:
  "Zahvaljujem se medicinskim radnicima i svima kojima se nalaze u prvoj liniji fronta. Biću dobro i izaći ću kao pobednik".
   Patrik Juing u karijeri je igrao 15 sezona za Njujork Nikse sa kojima je tokom 80-tih i 90-tih godina prošlog vijeka bio redovni učesnik plej-ofa.
Preko Medzlisa IZ Gusinje ove donacije €100 za IKC Gusinje    (24. maj 2020)
  U Gusinju su preko Medzlisa IZ Gusinje uplacena nova donacija za IKC, u iznosu od €100. Donator je:
- Redžepagić Sajma sa porodicom, pred dušom supruga Envera €100

  Do sada preko Medzlisa IZ Gusinje je prikupljeno $28,680 + €33,680 + 3,000 Švedskih kruna + $300 Canadskih.
  MIZ-e Gusinje, poziva sve donatore koji se zele prikljuciti ovom projektu da svoje donacije uplacuju na blagajni MIZ-e, svakog radnog dana od 7-12 h, i vikendom od 7-9 h kod Ibrahima Bektesevica. Brojevi na koje se mozete informisati su +382 69 567 628, i +382 51 256 481.
Do sada ukupno je prikupljeno $380,371 + €81,786 + 10,100KM + ostale donacije
Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
Sjećanje na Nezira Šaćira Hot   (2000-2020)   (24. maj 2020)
  Danas, 24. 05. 2020. navršava se 20 tužnih godina od kako nije više sa nama naš dragi suprug i otac Nezir Šacirov Hot.
   Ni godine koje prolaze ne mogu umanjiti našu bol i prazninu koju osjećamo. Ostavio si neizbrisiv trag i dobrotu koja se pamti. Hvala ti za svu ljubav i paznju koju si nam pružao.
  Ponosni što smo te takvog imali: tvoja supruga Igbala, sin Zuvko, kćerke Haska, Kumra i Sana, snaha Ikmeta, zetovi i unučad.
Zijova staza 2020 (trailer)    (24. maj 2020)
Bajramska čestitka Mirzeta Vukelj    (23. maj 2020)
  Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u zavičaju i dijaspori, u ime Upravnog Odbora Humanitarnog udruženja EURO Gusinje i u svoje lično ime, u povodu velikog praznika muslimana, Ramazanskog bajrama, upućujem čestitke, uz želju da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju, ispunjeni blagostanjem i radošću.
  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
  UO Udruženje EURO Gusinje
   Mirzet Vukelj, predsjednik
Čestitka Bošnjačkog udruženja Plavljana i Gusinjana "BEHAR" iz Holandije    (23. maj 2020)
   Odbor BEHAR-a želi sretne i berićetne bajramske blagdane svim vjernicima Islamske vjeroispovjesti, te da iste provedu u krugu svojih najmilijih, okruženi srećom i berićetom uz molbu uzvišenom Allah-u dželesanuhu da Vam svaki naredni bude još ljepši i radosniji.
   Bajrem Šerif Mubarek Olsun
   UO Bošnjačkog udruženja Plavljana i Gusinjana "BEHAR" iz Holandije
BAJRAMSKA PORUKA REISA RIFATA EF. FEJZIĆA    (23. maj 2020)
   “Bismillahi-rrahmani-rrahim,
  “Ti idi pravim putem, kao što ti je naređeno, i neka tako postupe i vjernici koji su uz tebe, i obijesni ne budite, jer On dobro vidi ono što radite”. (Kur’an)
  Dragi vjernici,
   Ispraćamo mjesec Ramazana koji smo proveli u ibadetu i odanosti Stvoritelju, trudeći se da steknemo Njegovu milost i oprost. Praštali smo greške jedni drugima kako nam vjera nalaže, a svi zajedno tražili smo od Allaha, dž.š., da nam oprosti grijehe. Pomagali smo siromasima, bolesnima i obespravljenima. Solidarnost je nadvladala sebičnost. Istarajnost na duhovnoj i tjelesnoj samokontroli osvijetlila nam je horizont u kojem se jasno razlikuje dobro od zla. To je radost vjernika, to je Bajram koji nam dolazi kao potvrda dostižnosti nagrade nakon pregnuća, kao ponovljeno Allahovo, dž.š., obećanje da ćemo “svoj trud pred Gospodarom naći”... nastavak teksta
BAJRAMSKA ČESTITKA RUKOVODSTVA OPŠTINE GUSINJE    (23. maj 2020)
   Povodom Ramazanskog Bajrama, svim građjankama i građjanima Islamske vjeroispovijesti u Opštini Gusinje i našim iseljenicima širom svijeta i svima koji obilježavaju ovaj praznik upućujemo iskrene čestitke.
  Neka Bajram svima nama, našim prijateljima, sugrađjanima i komšijama donese mir, sreću i veselje i neka nam dragi Bog podari zdravlje i snagu da ustrajemo u našoj borbi za jače i razvijenije Gusinje.
  Bajram Šerif Mubarek Olsun!
  Kabinet predsjednice Opštine Gusinje
Bajramska čestitka ambasadora Željka Stamatovića    (23. maj 2020)
  Povodom Ramazanskog bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u SAD porijeklom iz Crne iGore, Generalni Konzulat Crne Gore u Njujorku upućuje iskrene čestitke, uz podsjećanje da je Bajram prilika da iskažemo ljubav, solidarnost, požrtvovanost, i zajedništvo, kao i da podijelimo naša osjećanja radosti i sreće sa najblizima i komšijama bilo koje vjere.
   Sa željom da praznik provedete u dobrom zdravlju u svoje ime i u ime osoblja Generalnog konzulata čestitam nastupajući Ramazanski bajram.
   Ambasador Željko Stamatović
Iz New Yorka nova donacija od $200 za IKC u Gusinju    (23. maj 2020)
   Od Odbora u New Yorku koji koordinira prikupljanjem donacija za IKC u Gusinju, imamo vijest o novoj donaciji iz New Yorka u visini od $200.
- Koljenović Buto donira $200 pred dušom oca Sabana i majke Feride

  Do sada ukupno je prikupljeno $380,371 + €81,686 + 10,100KM + AUD$1,900 + 3,000 ŠK + ostale donacije
  Odbor u New Yorku, gdje mozete uplatiti vase donacije, bilo plemenski, familijarno ili pojedinacno, cine:
  Selim H. Cekic 646-541-5055, Rasim Toskic 917-509-6133, Izet B. Dervisevic 347-242-1744, Ibrahim Pirovic 718-932-7538, Sabahudin Lalicic 917-608-3913, Hot Sabo 347-437-1406, hadzi Smajlje Mrkulic 973-714-0834, Cekic Rafet 917-650-7838, Radoncic Mihret (917) 815-6223, Hot R. Salmir 917-415-0058, Radoncic Beko 917-602-8659, Koljenovic Husko-Kokan (718) 813-4870, Koljenovic Zeko (917) 921-4930, Feratovic Raif (646) 541-1081, Bicic Rasim (646) 773-1755, Lucevic Amko (718) 514-5362, Vukelj Mirza (917) 669-4468, Gacevic Rafet (917) 683-3284, Rasic Mirsad 718-971-4453, Hodzic Faro (201) 916-0627, Neljkovic Izet 646-319-1421, Cekic Began 917-468-0867, Rafet Hot 646 808 6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Nove donacije od $1,000 za IKC u Gusinju    (23. maj 2020)
   Od Odbora u New Yorku koji koordinira prikupljanjem donacija za IKC u Gusinju, imamo vijest o novim donacijama iz New Yorka u visini od $1,000.
- Nikočević (Beka) Elvir donira $500 pred dušom rahmetli djeda Mehmeda i majke stare Dike Gruda.
- Nikočević (Beka) Elvir donira $500 pred dušom rahmetli djeda Rama i majke stare Maljiće Jarović.

  Do sada ukupno je prikupljeno $380,171 + €81,686 + 10,100KM + AUD$1,900 + 3,000 ŠK + ostale donacije
  Odbor u New Yorku, gdje mozete uplatiti vase donacije, bilo plemenski, familijarno ili pojedinacno, cine:
  Selim H. Cekic 646-541-5055, Rasim Toskic 917-509-6133, Izet B. Dervisevic 347-242-1744, Ibrahim Pirovic 718-932-7538, Sabahudin Lalicic 917-608-3913, Hot Sabo 347-437-1406, hadzi Smajlje Mrkulic 973-714-0834, Cekic Rafet 917-650-7838, Radoncic Mihret (917) 815-6223, Hot R. Salmir 917-415-0058, Radoncic Beko 917-602-8659, Koljenovic Husko-Kokan (718) 813-4870, Koljenovic Zeko (917) 921-4930, Feratovic Raif (646) 541-1081, Bicic Rasim (646) 773-1755, Lucevic Amko (718) 514-5362, Vukelj Mirza (917) 669-4468, Gacevic Rafet (917) 683-3284, Rasic Mirsad 718-971-4453, Hodzic Faro (201) 916-0627, Neljkovic Izet 646-319-1421, Cekic Began 917-468-0867, Rafet Hot 646 808 6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Započeta realizacija aktivnosti na sanaciji puta Buretaš-Polja    (22. maj 2020)
   Režijski odbor “Buretaš 2020” započeo je realizaciju aktivnosti na sanaciji puta Buretaš-Polja u dužini 5km.
   Akciju sprovode mještani i vlasnici imanja na pomenutoj trasi puta. Do sada smo realizovali: krčenje i uklanjanje niskog i visokog rastinja, ravnanje i proširenje postojeće trase, kao i regulisanje atmosferskih voda(postavljanje vodopropusta).
  Započeli smo prikupljanje novčanih sredstava gradjana Plava, kako bi na pomenutu trasu ugradili šljunak-tampon.
   U nastavku objavljujemo spisak do sada prikupljenih donacija:

Pozivamo sve zainteresovane gradjane, ljude iz dijaspore, firme i NVO-e da se pridruže akciji sakupljanja novčanih sredstava, u skladu sa svojim mogućnostima, uplatom na naš namjenski otvoren žiro račun kod CKB Banke na broj 510000000118827077. Ljudi iz dijaspore mogu izvršiti uplatu prema instrukcijama objavljenim na slikama.
  Napominjemo, uskoro ćemo se javiti sa novim spiskom donacija koje su pristigle na naš žiro račun.
  S’ poštovanjem organizacioni odbor “Buretaš 2020”
  dr Armen Pejčinović 068/447-940 (viber), Nihad Pejčinović 069/778-772 (viber) i Azim Kolašinac 068/517-770 (viber)

Želite reklamu ili objavu? Na pravom ste mjestu - www.gusinje-plav.com    (22. maj 2020)
   Želite reklamu kod nas, za vas ili vašu kompaniju koja nudi usluge, proizvod, ..., itd? Na pravom ste mjestu - www.gusinje-plav.com.
Danas je jedan od najbitnijih faktora u svijetu MARKETING/REKLAMA. Po nekim statistikama kažu da su marketing i kvalitetna informacija nešto najbitnije za savremeni svijet, pa i mi smo trenutno u tom savremenom svijetu i težimo nekom napretku.
   Postoji jedna priča da su navodno pitali Stiva Džobsa u šta bi uložio svoje posljenje pare, odgovorio je bez puno dvojbe: “U REKLAMU SVOJIH PROIZVODA”.
   Ukoliko želite da promovišete nešto svoje, prodajete stan, kucu ili zemljiste, kompanije koja nude neke usluge i slično, sječanje na svoje najmilije,..., javite nam se.
   Naš web portal www.gusinje-plav.com se čita od SAD i Canade, pa sve do zavičaja Gusinja i Plava, kao i širom Evrope gdje ima našeg naroda, odnosno dijaspore.
   Iskustvo od 18 godina u ovom poslu je dovoljan garant kvaliteta i više nego prava i dovoljna preporuka da se reklamirate na našem web portalu www.gusinje-plav.com.
Kontaktirajte nas putem:
e-mail: ediedoas@aol.com ili na telefon: 646-808-6490
Preko Medzlisa IZ Gusinje ove donacije €350 za IKC Gusinje    (22. maj 2020)
  U Gusinju su preko Medzlisa IZ Gusinje uplacene nove donacije za IKC, u iznosu od €350. Donatori su:
- Porodica Etema Redzova Radončić €150
- Hodzić Haljilja Zuvdija-Zuko €200

  Do sada preko Medzlisa IZ Gusinje je prikupljeno $28,680 + €33,580 + 3,000 Švedskih kruna + $300 Canadskih.
  MIZ-e Gusinje, poziva sve donatore koji se zele prikljuciti ovom projektu da svoje donacije uplacuju na blagajni MIZ-e, svakog radnog dana od 7-12 h, i vikendom od 7-9 h kod Ibrahima Bektesevica. Brojevi na koje se mozete informisati su +382 69 567 628, i +382 51 256 481.
Do sada ukupno je prikupljeno $379,171 + €81,686 + 10,100KM + ostale donacije
Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje-Plav.com
New York se sprema da traga za kontaktima zaraženih od korone    (22. maj 2020)
   New York se suočava sa ogromnim izazovima u pokušajima da primjeni jednu od najvećih šema traženja kontakata u SAD, jer se grad priprema za ponovno otvaranje nakon gotovo dva mjeseca restrikcija uvedenih zbog korona virusa.
  Guverner Andrew Cuomo rekao je da država regrutuje armiju ljudi da bi ušli u trag svakoj osobi koja je pozitivna na korona virus u okviru, kako je rekao, neviđenog programa praćenja kontakata. Gradonačelnik New York-a, Bill de Blasio, najavio je korpus koji će se baviti testiranjem i pronalaženjem kakav nikada ranije nije viđen u New York-u i SAD.
  Pronalaženje kontakata smatra se ključnim stubom sigurnog ukidanja naredbi o ostanku kod kuće i podrazumjeva da se svi pacijenti koji imaju Covid 19 prisjete svih sa kojima su bili u bliskom kontaktu, dok su bili zaražni i da se zamole svi ti ljudi da budu u karantinu kako bi se sprečilo širenje virusa.
U državi New York oboljelih od korone virusa do danas je 366,357, dok broj preminulih osoba iznosi 28,885, prenosi CNN.
Nove donacije od $2,000 za IKC u Gusinju    (22. maj 2020)
   Od Odbora u New Yorku koji koordinira prikupljanjem donacija za IKC u Gusinju, imamo vijest o novoj donaciji iz New Yorka u visini od $2,000. Rijec je o trećoj po redu donaciji Izeta Bajrama Derviševića.
- Izet Dervišević pred dusom oca Bajrama, djeda Hasa i bijace Seve donira $1,000 (hiljadu)
- Abdulah Izetov Dervišević $500
- Adel Izetov Dervišević $500

  Do sada ukupno je prikupljeno $379,171 + €81,336 + 10,100KM + AUD$1,900 + 3,000 ŠK + ostale donacije
  Odbor u New Yorku, gdje mozete uplatiti vase donacije, bilo plemenski, familijarno ili pojedinacno, cine:
  Selim H. Cekic 646-541-5055, Rasim Toskic 917-509-6133, Izet B. Dervisevic 347-242-1744, Ibrahim Pirovic 718-932-7538, Sabahudin Lalicic 917-608-3913, Hot Sabo 347-437-1406, hadzi Smajlje Mrkulic 973-714-0834, Cekic Rafet 917-650-7838, Radoncic Mihret (917) 815-6223, Hot R. Salmir 917-415-0058, Radoncic Beko 917-602-8659, Koljenovic Husko-Kokan (718) 813-4870, Koljenovic Zeko (917) 921-4930, Feratovic Raif (646) 541-1081, Bicic Rasim (646) 773-1755, Lucevic Amko (718) 514-5362, Vukelj Mirza (917) 669-4468, Gacevic Rafet (917) 683-3284, Rasic Mirsad 718-971-4453, Hodzic Faro (201) 916-0627, Neljkovic Izet 646-319-1421, Cekic Began 917-468-0867, Rafet Hot 646 808 6490. Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Turisticka organizacija Gusinje - Prokletije    (22. maj 2020)
Ivan Dranishnikov, kroz objektiv svoje kamere, donosi nam predivan snimak naših Prokletija. Nadamo se da cete uživati.
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (21. maj 2020)
   ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
   28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom i petkom)
   212 668-8400
Na ahiret je preselio Eljez (Ibra) Purišić   (1942-2020)   (21. maj 2020)
  U Plavu je jutros, 21. maja 2020 godine na ahiret preselio Eljez (Ibra) Purišić, u 78-oj godini života.
  Dženaza je obavljena danas u 16:00h na Hrankovića mezarju.
  Ožalošćeni: supruga Nurija, sinovi Armin, Alen, Adis i Ernel, kćerke Hasnija i Amela, snahe, unučad i mnogobrojna porodica i prijatelji.
  Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo. (www.gusinje-plav.com)
Dijspora iz SAD i Holandije u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama za NVU Help Plav    (21. maj 2020)
  Uvaženim donatorima iz SAD i Holandije želimo ukazati poštovanje i zahvalnost na jos jednoj u nizu pomoci koju su u povodu predstojeceg Ramazanskog bajrama uputili djeci i omladini u NVU Help iz Plava.
   Donatori su:
   Mačkić Hamda familija 170$, Mačkić Ruzdo 100$, Mačkić Sadrija 100$, Mačkić Šaćir 100$, Koljenović Kemal 110$, Lončarević Dino $100, Pupović Ramiza Sanela $100, Pupović Hakija $100, Pupovic Harun $100, Baković Nijal $100, Osmanović Salatin $100, Anes Kačamaković 80€, Tafilj Marković 90€, Elvira Mahmutović 30€.
   U ime naših članova i njihovih porodica se zahvaljujem donatorima i ujedno koristim priliku da svima u dijaspori čestitam predstojeći Ramazanski bajram, da ga u zdravlju i dobru dočekujete sa svojim najmilijim.
   Bela Medunjanin, predsjednica NVU Help Plava
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA (21. maj 2020)
Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari cesto zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izlijeci samog sebe
Sve takozvane neizlecive bolesti možete izlijeciti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jacanje organizma koja sadrži:
- ljekovite biljne tinkture i cajeve
- nacin ishrane
- hidro terapijom
- oblogama i masažama
- naravno i sa fizickim aktivnostima
Na taj nacin cete ojacati vaše organe to jest organizam. Tada ce vaš ojacani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlecenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i narucivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
Dan prijava poreza (tax) u SAD odlaze se sa 15. aprila na 15. jula   (20. maj 2020.)
  Odgođeni savezni rok za plaćanje poreza na dohodak fizičkim osobama.
  Pojedinci u SAD mogu odložiti svoje savezne prijave poreza na dohodak (uključujući bilo koji porez na samozapošljavanje) za 2019. poreznu godinu od uobičajenog roka od 15. aprila do 15. jula.
  To znači da možete odložiti plaćanje onog što ste još dužni za prošlu godinu do 15. jula, a da pritom ne nastupi bilo kakva kamata ili kazna. (Gusinje Plav Press)
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice. Ujedno i servis za računare i mobilne telefone (20. maj 2020)
U želji da izadjemo u susret brojnim posjetiocima i čitaocima iz Podgorice, koji svaki dan posjećuju naš web magazin, naša redakcija je odlucila da se proširi, odnosno angazovali smo stalnog saradnika iz ovog grada. Riječ je o Admiru Radončiću.
Od sada svi iz Podgorice koji žele da putem naseg web magazina reklamiraju svoje firme ili biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanja na svoje najdraže, ..., itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na telefon +382 69 607068.

I jos nešto. Admir uspješno vrši popravke svih tipova računara. Popravka računara obuhvata sve vrste PC servisa desktop i laptop računara: instalacija sistema, brisanje virusa, popravka hardvera i softvera, održavanje računara.
Svaki problem na računaru i laptopu rešava 100% uspješno. Besplatna dijagnostika kvara obuhvata test ispravnosti hard diska, napajanje, procesor, grafička karta. Nakon kompletnog servisa vaš kompjuter-laptop mora raditi kao nov !
Takodje Admiru se možete obratiti za servis, odnosno popravku svih mobilnih telefona na tržištu u Crnoj Gori. (Gusinje Plav Press)
TAXI "EPI" - Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav) (20.. maj 2020.)
TAXI "EPI" je tu samo za Vas kako bi udobno i na vrijeme stigli na Vasu zeljenu destinaciju – pouzdano, brzo, sigurno, povoljno, 24/7/365!

Podgorica - Sarajevo - Tivat - Beograd - Skoplje - Pristina - Tirana - Skadar - Dubrovnik

Nazovite nas i Vaše povjerenje bit će potvrda naše kvalitete i Vašeg zadovoljstva. Sjedišta: 6+1.

Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)

Kontakt tel. 069 202 661 (Viber) ili 917 310 7110Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"