www.Gusinje-Plav.com


Donacije za Islamski Kulturni Centar Gusinje - Ukupno do sada $387,171 + €90,086 + 10,100KM +...

Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (23. sep 2020)
   ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
   28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom i petkom)
   212 668-8400
ZA SVA VAŠA VESELJA: HARIS KOLJENOVIĆ & ERNAD HANDANOVIĆ   (23. sep 2020)
ZA SVA VAŠA VESELJA:
HARIS KOLJENOVIĆ (tambura) 646 249 6754 & ERNAD HANDANOVIĆ (klavijature) 929 543 9226
RUGOVA ŠOTA
BS: Podrška Bečiću, odraz poštovanja većinske volje građana    (23. septembar 2020)
  “Na ovim izborima desila se promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju mi kao ozbiljna politička stranka poštujemo. Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su danas glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine", saopštio je predsjednik BS Rafet Husović.
   “Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini”, poručio je Husović.
  On je istakao da je koncept manjinske Vlade, koji Bošnjačka stranka zagovara od prvog dana, i dalje najbolji model za političku stabilnost Crne Gore.
  “Građanska Crna Gora, predvođena proevropskim snagama, jedina je uspješna priča u današnjem vremenu”, rekao je Husović. (Standard)
Prodaje se plac u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji (500 od centra grada)   (23. septembar 2020)
   Na veoma atraktivnoj lokaciji u Gusinju - ul. Radnićka (500 od centra grada) prodaje se plac površine 30 ari. Moguća prodaja u nekoliko manjih placeva.
   Plac posjeduje vodu, struju i kanalizaciju.
   Za više informacija možete zvati na telefon +382 69 713 265 (viber).
Hajtar za Sadika Haxhi Gjonbalaj - Nedelja, 11. oktobar 2020 god   (23. septembar 2020)
   U New Yorku je u četvrtak, 7. maja 2020 na ahiret preselio Sadik Haxhi Gjonbalaj, u 77-oj godini života.
  Tim povodom otvaraju hajtar sinovi: Kastrioti, Petriti i Flamurdoni, unučad i bratstvo Gjonbalaj, u nedelju 11. oktobra 2020 godine od 10am-4pm na adresi: Restoran Venezia, 112 Main st. Woodbridge, N.J. 07095. Kontakt telefon 718-648-8372. Hajtar je samo za muškarce.

Me 7 maj 2020 ne moshen 77 vjeqare ndrroj jet Sadik Haxhi Gjonbalaj djemt nipat e vllaznia Gjonbalaj hapim pamjen me 11 tetor prej ores 10 am deri 4pm ne lokalin qe gjindet ne ket adres: Ristorante Venezia, 112 Main st, Woodbridge NJ 07095
Kontakti 718-648-8372. Veteme per burra.
KUPOVINA KUĆE DO ALIPAŠINE DŽAMIJE U ASTORIJI    (23. septembar 2020)
   Obavještenje Islamske Zajednice i Kulturnog Centra Plav-Gusinje u New Yorku:
  Poštovane džematlije, Selam alejkum!
   Obavještavamo vas da se kuća pored Alipašine džamije na adresi; 31-31 12th st. prodaje.
  Obzirom da se pojavila zainteresovanost za tim objektom jer kao što znate Alipašina džamija ima mnoge violations i potrebno je da se kupi ova kuća kako bi se na kraju napravila velika džamija u Astoriji sa svim dozvolama.
   Kuća pored Ali-pašine džamije je trenutno na aukciju i prodaje se za milion i dvadeset pet hiljada.
  Ovom prilikom pozivamo sve koji su zainteresovani i koji bi željeli da obećaju donacije da se jave imamima i odbornicima Islamske Zajednice.
  Neka vas Allah čuva!
UŽIVO: Nova vladajuća većina saglasna: Bečić predsjednik Skupštine, Krivokapić mandatar.    (23. septembar 2020)
  Verifikovanjem poslaničkih mandata osvojenih na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta danas je konstituisan 27. saziv Skupštine Crne Gore. Poslanici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije još jednom su pokazali da ne poštuju državu Crnu Gori jer su ušli u skupštinsku salu tek nakon što je intorinama državna himna. Demokrtaski front predložio je da predsjednik Skupštine bude lider Demokrata Aleksa Bečić, a mandatar nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić... nastavak teksta
Početo sa postavljanjem krovne konstrukcije na zgradi budućeg IKC u Gusinju    (23. septembar 2020)
   Ovih dana u zavičaju je boravio i Selim H. čekić, predsjednik Odbora iz New Yorka koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju. Specijalno za naše čitaoce i vijest od njega da je početo sa postavljanjem krovne konstrukcije na zgradi budućeg IKC (slike u prilogu).
Takodje tokom boravka u zavičaju Selim je imao i susret sa predstavnikom firme "Pro-Plast" iz Bara, koja će uraditi kompletnu vanjsku stolariju na IKC, koju doniraju Familija Dervišević: Orle, Meško, Jasmin, Jablan, Adnan i Indira, pred dušama svojih roditelja, rahmetli Amira i Maljiće.
Kako nam reče Selim, u unutrasnjem dijelu vec je uradjeno više od 95% pregradnih zidova.
Takodje vijest da je u luku Bar već uplovio brod na kojem je i kontejner hadži Aga Koljenovića sa 445,93 m2 porcelanskih pločica, koje su njegova donacija za IKC u Gusinju. Već danas se očekuje da će iste biti dopremljene u Gusinju. (Gusinje Plav Press)
Krivokapić: Bio sam tamo slučajno, ne pripadam četničkom pokretu    (23. septembar 2020)
   Nosilac izborne liste “Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić potvrdio je za Pobjedu da je snimak, na kojem se vidi da je bio u kući Milete Pavićevića na Draču kada je dočekan srpski nacionalista i osuđeni terorista Nikola Kavaja, autentičan, ali da je on tamo bio slučajno.
   “Ne mogu da poreknem, bio sam u toj kući. To je autentičan snimak. Slučajno sam se tamo našao. Kad sam ušao unutra, vidio sam simbole koji su bili tu, ja niti pripadam četničkom, niti partizanskom pokretu. Ne mogu da shvatim bilo kakve poruke toga tipa koje se imputiraju meni ovih dana... nastavak teksta
Opština Kotor poklonila vatrogasno vozilo Opštini Gusinje    (23. septembar 2020)
   Nacelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor Maksim Mandic urucio je u ponedeljak kljuceve vatrogasnog vozila komandiru Službe zaštite i spašavanja Opštine Gusinje Seadu Radoncicu, koji je ova primorska opština poklonila opštini Gusinje. Nacelnik Mandic je nakon potpisivanja ugovora i dodjele kljuceva izrazio zadovoljstvo što je grad Kotor u prilici da dodijeli Gusinju vatrogasno vozilo.
   Rijec je o specijalizovanom polovnom vatrogasnom vozilu koje je Služba zaštite i spašavanja ovog grada koristila, a koje ce uz vec postojece koje Opština Gusinje posjeduje poslužiti bezbjednim izlascima na teren i smanjivanju posledica nastalih požarima. Ova donacija je plod ranije saradnje dva predsjednika opština Kotora i Gusinja gospodina Željka Aprcovica i gospodice Anele Cekic.
   ?omandir Vatrogasne jedinice Gusinje Sead Radoncic se zahvalio nacelniku Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor gospodinu Maksimu Mandicu i istakao je da ce ovo vatrogasno vozilo mnogo znaciti ovoj službi. Kada je rijec o voznom parku vec sada imamo dva navalna vatrogasna vozila, a naši vatrogasaci su dobro obuceni i spremni za izazove ovog posla, naglasio je Radoncic. (Opština Gusinje)
KAO U DŽAMAHIRIJI: Amfilohije pokušavao da sastavi i vladu i rukovodstvo parlamenta    (23. septembar 2020)
   Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije uzalud je juče sazvao u Manastiru Ostrog lidere predstavnike nove parlamentarne većine, u pokušaju da se formira nova vlast.
  Više izvora Pobjede, koji su prisustvovali petočasovnom sastanku, saopštili su da su pregovori prekinuti nakon što su predstavnici Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević zatražili od nosioca liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića da se izjasni o zahtjevu Ure Dritana Abazovića za formiranje vlade.
  Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, koji je prisustvovao sastanku u Manastiru Ostrog, saopštio je sinoć Pobjedi da nijesu tačne informacije pojedinih medija da je Demokratski front uskratio podršku Zdravku Krivokapiću. nastavak teksta
Medojević: Pregovori o Vladi u manastiru povratak u srednji vijek    (22. septembar 2020)
   "To je povratak u srednji vijek i za mene je to neprihvatljivo", rekao je Medojević u izjavi za FOS medija.
   Pokret za promjene je, dodaje, protiv ucjenjivanja i političkog reketiranja.
   "Mi ništa ne uslovljavamo. Na osnovu volje birača na izborima treba brzo formirati Vladu. Bez ucjena i reketiranja. Pošteno i ljudski", navodi Medojević.
   Tvrdi da Građanski pokret URA bespotrebno pravi opstrukcije i probleme sa "nečuvenim ucjenama."
   Na pitanje da li je PzP-u prihvatljiv Zdravko Krivokapić kao mandatar za sastav buduće Vlade, Medojević odgovara da još nijesu razgovarali oko toga.
   "Sve nas je iznenadila ova ucjena i reket URA-e. Sad to treba raščistiti", zaključuje Medojević. (RTCG.me)
Mapet šou: Abazović hoće Krivokapića za mandatara, a DF ga neće    (22. septembar 2020)
  Lider GP URA i nosilac liste Crno na bijelo Dritan Abazović sastao se danas sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i čelnim ljudima koalicije Za budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija, što potvrđuje fotografija koju objavljuje CdM. Na sastanku pod Ostrogom danas se dogodila nevjerovatna stvar. Nosilac liste Crno na bijelo i lider Građanskog pokreta URA Abazović predložio je za premijera nosioca liste Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića a DF koji predvodi tu koaliciju je to odbio!... nastavak teksta
Dok se oni dogovore oko vlasti, malo smijeha nije na odmet ....    (22. septembar 2020)
ILIRIA MARKET - Halal hrana i proizvodi sa Balkana (22. sep 2020)
Halal hrana i proizvodi sa Balkana
ILIRIA MARKET
23-23 65th street
Brooklyn, NY 11204
Otvoreni svaki dan/ sedam dana u nedelji/ od 9:30am-9:00pm
Tel. 347-312-6326, Cell. 347-755-7264

Svjetske avio kompanije pozvale na testiranja na kovid-19 za sve međunarodne putnike prije ukrcavanja na letove    (22. septembar 2020)
  Svetske avio kompanije su pozvale na testiranja na kovid-19 za sve međunarodne putnike prije ukrcavanja na letove, umesto karantina koje krive za drastičan pad frekventnosti avio saobraćaja od kako je počela pandemija koronavirusa koja je zatvorila mnoge granice, a mnoge zemlje su uvele obavezne karantine za sve putnike koji dolaze iz inostranstva.
  Kako prenosi agencija Rojters, očekuje se da bi brzi i jeftini antigenski testovi, kojima bi moglo da rukuje nemedicinsko osoblje, trebalo da postanu dostupni "narednih nedjelja" i trebalo bi da zadovolje globalno dogovorene standarde... nastavak teksta
UČINITE VAŠ ODMOR PRIJATNIM I NEZABORAVNIM UZ ORGANIZACIJU NA VRIJEME    (22. sept 2020)
- Rezervacija avio karata za destinacije na koje želite da putujete
- Transveri prevoza sa aerodroma Podgorice na teritoriji Crne Gore i u okruženju
- Rent –a – car širok spektar vozila
- Apartmani na dan ili duži vremenski period na teritoriji Podgorice
- Lux apartmani u Budvi (centar), Kotor (Dobrota) i Ulcinj (Velika plaža) u toku ljetnje sezone po pristupačnim cijenama
- Na raspolaganju za dodatna pitanja i konsultacije, kontakt osobe:

Nerisa Redžematović – Radončić
Mob: +1(646) 281 2218 (+viber)
e-mail: Nelasun7@gmail.com
instagram @nredzematovic_radoncic

Nela Hodžić – Hidrić
Mob: +1(917) 474 3629 (+viber)
e-mail: Nelahnyc@gmail.com
instagram @hidricnela


MAKE YOUR VACATION ENJOYABLE AND MEMORABLE WITH ORGANIZATION ON TIME

- Airline ticket reservations for all the destinations you want to travel to
- Organized transport from the airport of Podgorica on the territory of Montenegro and in the surrounding area
- Rent a car - wide range of vehicles
- Apartments per day or for a longer period of time in the territory of Podgorica
- Luxury apartments in Budva (center), Kotor ( Dobrota) and Ulcinj (Velika Plaza) during the summer season at affordable prices
- Available for any additional questions and consultation, please contact:

Nerisa Redzematovic – Radoncic
Mob: +1 (646) 281 2218 (+ viber)
e-mail: Nelasun7@gmail.com
instagram @nredzematovic_radoncic

Nela Hodzic – Hidric
Mob: +1 (917) 474 3629 (+ viber)
e-mail: nelahnyc@gmail.com
instagram @hidricnela
Bošnjačka stranka bez zvaničnog poziva za pregovore    (22. septembar 2020)
  Bošnjačka stranka nije dobila zvaničan poziv za učešće u pregovorima o formiranju nove vlade, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.
  Istakao je da će danas održati sjednicu predsjedništva na kojoj će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji.
  “Ono što ja znam je da ćemo danas imati sjednicu Predsjedništva i razmatraćemo aktuelna teme. Znam da su bili neki neformalni sastanci i razgovori, ali koliko ja znam, u ovom ternutku, nije bilo formalnih proziva za razgovore”, kazao je Purišić.(CdM)
Bošnjačka stranka dio nove vladajuće većine u Gusinju    (22. septembar 2020)
  Bošnjačka stranka biće dio nove vlasti u opštini Gusinje, nakon postignutog dogovora tri izborne liste.
  U naredne četiri godine, vlast će činiti Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka i koalicija albanskih partija.
  Sporazum o saradnji u ime Bošnjačke stranke potpisao je Rifat Balić.
  Prema sporazumu, BS će pripasti mjesto potpredsjednika Skupštine, sekretara za finansije, sekretara za opštu upravu, direktora JU Centar za kulturu, kao i dio funkcija po dubini.
  Bošnjačka stranka je na lokalnim izborima održanim 30. avgusta u Gusinju osvojila tri mandata. (CdM)
Prodaje se kuća u Plavu    (22. septembar 2020)
   Prodaje se kuća na odličnoj lokaciji u Plavu u ulici Omeragića ( Ribarska mahala ) sa predivnim pogledom na Visitor i jezerom. Kuća je u veoma dobrom stanju sa novim krovom, fasadom, novom garažom i zemljištom oko kuće koje je 1 klase ( voćnjak ).
   Parcela broj 2014/1 po kulturi njiva 1 klase u površini 34m2, voćnjaka 1 klase u površini od 177m2, dvorišta u povrsini od 500m2, porodicno stambene zgrade u površini od 103m2 i pomoćnog objekta u površini od 21m2, u ukupnoj površini od 835m2.
  Sva dokumentacija je 1/1. Cijena 155.000 eura.
  Kontakt info: Adis Medunjannin ( viber/mobilni +382 68 111 585 )
Knežević i Mandić bez dogovora sa Abazovićem i pored učešća Joanikija    (22. septembar 2020)
   Pregovori lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića sa predsjednikom Građanskog pokreta Ura Dritanom Abazovićem, uz posredništvo episkopa nikšićkog Joanikija Mićovića, završeni su juče bez bilo kakvog dogovora, saznaje Pobjeda.
  Do sastanka lidera DF-a sa Abazovićem uz posredništvo SPC došlo je nakon što su prekinuti pregovori trojne koalicije o formiranju vlasti, a konstituenti koalicije ,,Zajedno za budućnost Crne Gore“ zatražili su od Abazovića da se izjasni o kadrovima koje ne želi u vladi kao i ukidanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti... nastavak teksta
Direktor Opšte bolnice Berane i dva ljekara na bolničkom liječenju od korone    (22. septembar 2020)
  Dabetić je potvrdio Danu da se sa još dva ljekara nalazi na liječenju, a da bolnicom trenutno upravlja doktor Vujica Ljubić.
  Dabetić je juče kazao u izjavi za Dan da se već nekoliko dana liječi na odjeljenju Opšte bolnice gdje se nalaze pacijenti oboljeli od virusa korona.
  “Tačno je da sam zaražen virusom korona. Poslije početnih tegoba osjećam se bolje. Tačno je i to, da se pored mene, na bolničkom liječenju nalaze još dva doktora Opšte bolnice, kao i nekoliko zdravstvenih radnika iz beranskog Doma zdravlja”, naglasio je Dabetić... nastavak teksta
DF poručio Abazoviću: “Obustava pregovora dok se URA ne izjasni oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti”    (22. septembar 2020)
  Lideri koalicija okupljenih oko DF-a i URA-e “Za budućnost Crne Gore” i “Crno na bijelo” nastavili su juce pregovore na kojima je trebalo da dogovore detalje oko formiranja većine u parlamentu koja bi nakon toga sastavila Vladu. Prema saznanjima portala Aktuelno, na tom sastanku nije postignut očekivan dogovor već je praktično sve ostalo u statusu quo. Problem u pregovorima nastao je oko pitanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, jer DF traži da se taj propis pod hitno ukine, dok URA smatra da bi trebalo krenuti u izmjene tog zakona... nastavak teksta
(VIDEO) Krivokapiću, evo dokaza za četništvo!    (22. septembar 2020)
Senad Hadžifejzović urednik i autor kultne emisije Centralni dnevnik, na bosansko-hercegovačkoj FACE TV čiji je i vlasnik, tokom proteklih nekoliko dana napravio je razgovore sa akterima crnogorske političke scene, predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, liderom koalicije "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem, kao i liderom koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem.
Nakon posljednjeg u nizu razgovora sa Zdravkom Krivokapićem, liderom koalicije Za budućnost Crne Gore, ekipa FACE TV objavila je video klip u kome zaokružuje priču o četništvu...
Nature and Health - protiv sezonskih virusa i gripe.    (22. sep 2020)

Nature and Health
Sa jakim Imunim sistemom u borbi protiv sezonskih virusa i gripe.
Sve narudžbe možete izvršiti na e-mail; pajo-naza@hotmail.com.
Ili text massage na tel. 1438-939-6292
ili direktan poziv na tel. 514-244-8133
Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (21. sep 2020)
   Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanic Elmela sa 37 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete mozete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Prodaje se kuća i dvorište, Hrasno (Sarajevo)    (21. sep 20120)
   Prodaje se kvalitetno građena kuća spratnosti P+2 bruto kvadrature cca. 460m2 sa poslovnim prostorom i garažom na parceli površine 355m2 u naselju Hrasno, Opština Novo Sarajevo.
   Predmetna nekretnina je izgrađena 1998. godine, a temeljno je adaptirana 2015. godine. Prilikom adaptatcije su korišteni kvalitetni materijali poznatih brendova.
  Sadržaj:
  Prizemlje: Dva manja poslovna objekta. Garaža i uredjeni travnjak i cvjetnjak sa roštiljem.
  Prvi sprat: Dnevni boravak, 3 spavaće sobe, kuhinja sa trpezarijom, kupatilo, toalet, hodnik i balkon.
   Drugi sprat: Dnevni boravak, 2 spavaće sobe, kuhinja sa trpezarijom, veliko kupatilo, hodnik i balkon.
  Etaže su povezane unutrašnjim stepenicama i mogu se koristiti kao zasebne stambene jedinice.
Dvorište je ograđeno kvalitetnom ogradom sa zasađenim čempresima što budućim vlasnicima omogućava boravak u potpunoj privatnosti.
  Čitav objekat posjeduje sigurnosni sistem sa alarmom.
   Lokacija :
  Predmetna nekretnina se nalazi na mirnoj lokaciji u blizini frekventnog puta Tranzit u Olovskoj ulici, naselje Hrasno. Preko puta se nalazi manji trgovački i vjerski objekat, a u bližoj okolini pekara. Tržni centar Robot sa cjelokupnim trgovačkim i ugostiteljkim sadržajem je udaljen svega cca. 3 min. vožnje. Također u bližem okruženju se nalaze dvije osnovne škola kao i stadion Grbavica.
   Centar grada sa svim svim sadržajima koji su potrebni za udoban život je udaljen svega cca. 10 min. vožnje, a Međunarodni Aerodrom Sarajevo je udaljen cca. 15 min vožnje. Stanica jevnog prevoza (trolejbus) kojim je ova mikrolokacija odlično povezana sa centralnim dijelom grada je udaljena samo cca. 5 minuta pješačkog hoda.
  Cijena: 314.990 USD
Kontakt: +387 61 199 578
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST    (21. septembar 2020)
   Dana 24. septembra 2020.god.(četvrtak), sa početkom od 21,00 sati, na TV ALFA održat će se televizijska premijera dokumentarnog filma „Legenda o Zami-smrt za život“, posvećenog našem heroju Zami Dučiću, a u povodu obilježavanja 26 godina od njegove herojske pogibije.
   Podsjećamo vas da je dokumentarni film realizovan u organizaciji Udruženja „Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana“ Sarajevo, u produkciji Udruženja „Pravda“ Sarajevo, na čijem je čelu istaknuti reditelj i autor filma Avdo Huseinović, poznat i prepoznat po ovakvim filmovima.
   Finansiranje filma pomogli su naši zavičajci Fahrudin Radončić i Enver Malagić, te opštine Ilidža i Centar-Sarajevo.
  Ranije istog dana (24.septembra 2020.god.) u 10,30 sati, u organizaciji Udruženja „101 brigada“ Sarajevo, u kojoj je Zamo bio komandant manevarskog bataljona, biće upriličeno tradicionalno odavanje počasti na Zaminom mezaru u haremu Alipašine džamije, a u popodnevnim satima i obilazak mjesta pogibije.
  Pozivamo vas da se odazovete, u što većem broju, na sve navedene dogadjaje, te da na taj način, svi zajedno, odamo počast našem heroju i zlatnom ljiljanu.
  Sarajevo,21.09.2020.god.
Udruženje „Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana“ - Sarajevo
Prodaju se placevi u Gusinju, sa predivnim pogledom i panoramom Gusinjske kotline (dva vec prodata)    (21. sept 2020)
   U Gusinju se prodaje livada (podijeljena na placeve) povrsine od 40 ari, povoljna za gradnju kuca. Ukupno je 8 placeva (dva vec prodata) od po 5 ari, i svaki se moze kupiti zasebno. Nalazi se na raskrsnici puteva Gusinje - Plav i Gusinje - Grnacar, na veoma atraktivnoj lokaciji i predivnim pogledom i panoramom Gusinjske kotline. Placevi imaju put i sredjene imovinsko-pravne odnose (vlasnistvo 1/1).
   Za vise informacija zvati u Gusinju na: 382 69 754 025 (Viber)
Balkan šokiran: Četnik premijer Crne Gore?    (21. septembar 2020)
  Portali na Balkanu – na srpskom, hrvatskom, bosanskom, makedonskom i albanskom jeziku u šoku prenose članak Antene M.
  Do juče “anonimni” univerzitetski profesor, predvodnik najjače opozicione liste na nedavnim izborima, koji se za širu javnost u protekla dva mjeseca predstavljao kao civilizovani, bogobojažljivi vjernik, školovan i u Njemačkoj – u stvari je četnik!
  On je prije dvije decenije, kao 41-ogodišnji vanredni profesor univerziteta, sa osmjehom na licu uslikan ispod slike ratnog zločinca Radovana Karadžića odgovornog za genocid Bošnjaka u Srebrenici u društvu bradatih ravnogoraca i u Americi osuđenog teroriste koji drži šovinistički govor protiv Crnogoraca i Albanaca!.. nastavak teksta
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (21. septembar 2020)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Filipović: Da li je za Dritana i nakon ovoga Krivokapić dobar za premijera?    (21. septembar 2020)
Na društvenim mrežama se dijeli video na kojem se lider koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić nalazi na slavlju upriličenom za srpskog nacionalistu, atentarora i teroristu Nikolu Kavaju koji je 1999. bio gost u kući četničkog vojvode Milete Pavičevića u podgoričkom naselju Drač.
Filipović piše da je Nikola Kavaja bio terorista, koji je bacao bombe na jugoslovenske konzulate, otimao avione i slično…
“Kako u videu piše “ u kući (četničkog) vojvode Milete Pavićevića”.
U videu se može vidjeti mnogo toga, i ambasador Božović i Radovan Karadžić po zidovima i interesantne pjesme i besjede o “neprijateljima Šiptarima””, napisao je Filipović na svom Facebook profilu.
Prodajem stambeno poslovni objekat na Limskom mostu    (21. septembar 2020)
   Prodajem lokal od 280m2, koji posjeduje 5 apartmana i 2 poslovna prostora. Jedan poslovni prostor je 100m2, a drugi 50m2. Komplet zavrseni. Fiksno $125.000
   Objekat se nalazi na Limskom mostu (Plav), na samoj raskrsnici puta Plav-Gusinje
   Raso Radenovic - viber i telefon +382 69 631 531

Na ahiret je preselila Cekic Omera Sabrija, rodj. Mulic   (1933 - 2020)   (21. septembar 2020)
  Dana, 21.09. 2020. godine, preselila je na ahiret, Cekic Omera Sabrija, rodjena Mulic.
  Dzenaza ce biti obavljen danas, 21. 09. 2020. godine, poslije podne namaza( 13. h), i polazi ispred Nove dzamije u Gusinju.
   Postujuci mjere NKT-a, dzenaza ce biti obavljena u krugu uze porodice.
   Ozalosceni: sinovi Ruzdija, Hasa, Garo, cerke Muradija, Kumra, Cura, Lutka i Eliza, zetovi, snahe, unucad, te ostala mnogobrojna rodbina.
  Inna lillahi we inna ilejhi radzi'un- " Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo" (www.gusinje-plav.com)
Sjećanje na Miralema (Braha) Bekteševića    (21. septembar 2020)
  Svakog dana sve teže podnosim tvoj odlazak, jer teško je tražiti utjehu i snagu za svaki dan života, bez tebe moj mili brate. Nema dana kada te ne spomenem sa sjetom u srcu i suzom u oku, jer kud god se okrenem sve podsjeća na tebe.
  Vrijeme koje prolazi nije te odnijelo iz naših misli, niti su kiše isprale tvoj lik iz naših očiju. Molim se dragom Allahu da suzama mojim oprosti jer ih spriječiti ne mogu, a riječi su slaba utjeha jer uspomena na tebe i trenutke koje smo proveli zajedno, uvijek će biti tu. Moja ljubav prema tebi brate još je veća i ako te nema, tvoj lik čuvam i nosim u duši. Nikada nisam dobila priliku da te zagrljim zadnji put. Bio si mi jedan jedini Brat.
  I toliko sam te voljela. Nikad neću zaboraviti tvoj umirujući glas i prelijepi osmeh. Nedostaješ mi svim srcem. Volela bih da se nikada nismo morali rastati. Znam da si uvijek uz mene.
   Hvala ti brate što si mi bio sjajan brat. Hvala ti brate što si mi bio najbolji prijatelj. Hvala ti brate što si netko na koga sam uvijek mogla računati. I najviše ti Hvala brate, što sam ponosna sestra i što mi je dragi Allah dao brata kao što si ti bio. Jedan, jedini, neponovljiv!
  Voli te tvoj otac Braho, majka Kima i tvoja sestra Buta najviše na svijetu!
Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'uun - Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo.
Sjećanje na Miralema (Braha) Bekteševića    (21. septembar 2020)
  Prošla je godina duga, teška i preteška. Ostavio si veliku prazninu u našim srcima.
   S'jubavlju ćemo te spominjati, po dobru pamtiti i u srcu nositi.
   Otišao si tamo gdje bol ne postoji.
   Nedostaješ nam naš dragi Miraleme. Neka je Rahmet tvojoj duši.
   Tvoja hala Sadeta Kolenović sa porodicom.
  Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'uun - Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo.
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (20. septembar 2020)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420
Prodajem imanje u Gusinju na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža (20. sept 2020)
   Prodajem imanje u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža, na samoj raskrsnici puta za Dolju i puta za Dragije. Sa druge strane imanje izlazi na put za Dragije (pogledajte prvu sliku u atacmentu). Imanje je površine 96 ari, pogodno za izgradnju porodičnih kuća.
   Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.: 1-416-989-9991 (regularni/viber) ili 1-646-808-6490 (regularni/viber).
24 minuta sa Zoranom Kesićem: Kako smo stigli dotle da nam Đurić bude ambasador u Americi?    (20. septembar 2020)
Srpski istoričar Aleksandar Raković: Glavni zadatak – smanjiti broj Crnogoraca i Bošnjaka    (20. septembar 2020)
  Gostujući u emisiji jutjub kanala “HelmCast” on je kazao:
  “Koalicija ZBCG izričito traži 66 odsto članova u vladi. To im pripada po izbornom rezultatu u odnosu na ove dvije druge koalicije. Demokrate dobijaju 24 odsto, Dritan Abazović 10 odsto. Kad imate takvu konstelaciju, onda imate vladu gdje Srbi čine većinu”.
   Raković je rekao i da prema istraživanjima s kojima on rapolaže od marta ove godine u Crnoj Gori navodno Srba ima 36% od ukupne populacije.
  Nada se da će na sljedećem popisu biti, ne samo manje Crnogoraca, nego i Bošnjaka.
  On je, štaviše, izrazio očekivanja da će se oduzeti glasačko pravo Bošnjacima i Mislimanima “koji ne žive u Crnoj Gori”, takođe i Albancima iz Crne Gore. Kaže da će to “biti posao nove vlade”!... nastavak teksta
Kako Crnogorce pretvoriti u ravnogorce    (20. septembar 2020)
  Piše: Tomislav Marković
  Čak i pre nego što su Vasilije Ostroški i svetosavski Bog trijumfovali na izborima u Crnoj Gori, dežurni nacionalistički ideolozi iz Srbije nisu krili kakvi su im planovi za privremeno otcepljenu srpsku državu. Istoričar Aleksandar Raković je još u julu lepo objasnio u državotvornoj Politici da, nakon svrgavanja Đukanovića sa vlasti, na predstojećem popisu treba povećati broj Srba, Crnogorce svesti na 25 posto i tako stvoriti uslove da Crna Gora postane deo “srpskog sveta”, srpskog prostora sa dominacijom svetosavlja u trouglu Banjaluka-Beograd-Podgorica. “Srpski svet” je hipokoristik, ime od milja za “veliku Srbiju”, pojam koji je postao pomalo ozloglašen, jer je neraskidivo povezan sa silnim ratnim zločinima i genocidom... nastavak teksta
Cafe grill ARBERIA - 2325 65th st. Brooklyn, NY 11204    (20. septembar 2020)
   Dobro došli u Cafe grill ARBERIA, gdje nudimo domaću HALAL tradicionalnu hranu.
   Veliki izbor kuvanih jela: pasulj, djuveč, supe,..., kao i ostala jela: burek, fljiju, ćevape i čufte u samunu. Budite sigurni da ćete pronaći nešto za sebe, ali i za svakog probirljivog člana vaše porodice ili prijatelja.
  Kontakt:718-676-4408 ili mob. +1-646-533-5000
   Adresa: 2325 65th st. Brooklyn, NY 11204
    Radno vrijeme: 8:00am - 9:30pm

Golčina u MLS ligi: Haris Medunjanin pogodio direktno iz kornera    (20. septembar 2020)
Fudbaleri Sinsinatija iznenađujuće se savladali Njujork Red Bulse 1:0 u meču MLS lige.
Gol odluke djelo je iskusnog internacionalca iz BiH Harisa Medunjanina.
35-godišnji Sarajlija je u finišu utakmice zatresao mrežu domaćih na spektakularan način – direktno iz kornera.
NE DAMO ŠUME I MI IMAMO DJECU    (20. septembar 2020)
Sa danasnjeg protesta u Murini.
Abazović nacrtao da Mandić, Medojević, Knežević i Milačić ne mogu u vladu    (20. septembar 2020)
  ...“U ovom delikatnom trenutku i podijeljenom društvu kakvo je crnogorsko, ljudi koji svojom djelovanjem dijele Crnu Goru i izazivaju negativnu emociju kod izvjesnog broja građana ne mogu dobiti resore u novoj vladi je zaključak GO GP URA u kojem su u Demokratskom frontu prepoznali Andriju Manadića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i Marka Milačića“, saopštio je izvor Pobjede koji je kazao da takav stav Draitana Abazovića ne doprinosi atmosferi povjerenja... nastavak teksta
Crnogorski pokret: Čudna je ta sloboda koja liči na prošlost koje se sav civilizovan svijet gnuša    (20. septembar 2020)
  Ako postoji nešto dobro nakon proteklih izbora to je da je svako pokazao kako kome “vonjaju tragovi”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta. Kao da se ovih dana čuje eho nekih prošlih vremena, nanovo se slavi „sloboda“ porazom Crnogoraca i Crne Gore.
  “A kakav bi to kontinuitet „oslobodioca“ i „slobode“ bio kad ga na svojoj koži ne bi osjetili Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati,.. Albanci se ovaj put provukoše bez nasilja iz oportunih razloga... nastavak teksta
Razgovor neđelje: Ranko Đonović - Analiza izbora u CG    (20. septembar 2020)
Na ahiret preselio Haljilj Srdanović   (1944 - 2020)   (19. septembar 2020)
  U Plavu je 17. septembra 2020 godine na ahiret preselio Haljilj Srdanović, u 76. godini života. Dženaza je obavljena u Plavu.
   Ožalošćeni: supruga Hasiba, sinovi Bećo i Kemal, kćerka Sanela, snaha Sabina, unučad Ćazim i Zara, sestre Zika, Fata, Seka, Kumra i Sanija, bratanići Mirza, Emir i Šaćir, bratstva Srdanović i Canović, rodbina i prijatelji. (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret preselio Medo (Osman) Dervišević   (1927 - 2020)   (19. septembar 2020)
  Duboko ožalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije, da je naš dragi Medo (Osman) Dervišević, preselio na ahiret u subotu 19. septembra 2020. godine, u 93. godini života.
  Dženaza će se obaviti u ponedjeljak, 21. septembra 2020. godine u 14.15 h, na gradskom mezarju Vlakovo (Sarajevo).
   Ožalošćeni: supruga Aiša, sin Munir, kćerke Mirsada i Nisera, unučad Emir, Ema, Admir, Samir, Medina, Mustafa, zet Enes, snahe Muradija i Meliha, te porodice Dervišević, Hot, Radončić, Bicić, Džihić, Pirović, Ramić, kao i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.(www.gusinje-plav.com)
Firma “Boj komerc” je pocela da izvlaci posjecena stabla iz plavskog podrucija Vaganica.    (18. septembar 2020)
  “Pocelo je izvlacenje gradje sa lokacije Vaganica na podrucju opštine Plav. Koliko smo u saznanju, radi se o kompezaciji nekog duga sa šumskom upravom Pljevlja. Naravno da smo mi protiv namirivanja bilo cega na štetu gradjana Plava i uopšte bilo kojeg gradanina naše države. Mi smo svoj stav zauzeli i izricito smo protiv svakog daljeg djelovanja koncesionara i šumske uprave Pljevlja na našoj teritoriji, jer su nam uništili dosad 500 ili vise radnih mjesta”, rekao je za PCNEN Rasit Markovic iz Odbora za ocuvanje plavskih šuma.
   Plavljani su se prije dvije nedjelje pobunili protiv eksploatacije njihovih šuma od strane “povlašcenih koncesionara”.
   Markovic je naveo da je danas “poceo i pravni proces u državnom tužilaštvu, gdje smo zatražili hitno prekidanje svih aktivnosti”. Najavljen je izlazak inspektora na teren.
   “Mi cemo na Murini u organizaciji grupe gradana organizovati drugi protest sa istim zahtjevom i necemo odustati od namjere da vratimo naše šume pod našu upravu. Na teritoriji Jecmista radi koncesionar ‘Pelengic Trade’ protiv kojega se vodi postupak. ‘Boj komerc’ je ostao nekako po strani jer se radi, kako kažu organi, o legalnoj kocesiji, no pogrešnoj odluci da se namiruje neko sa našom šumom. Danas cemo zauzeti stav i o toj koncesiji i obavijestiti javnost o daljim koracima”, rekao je Markovic za PCNEN.
Sjecanje na rahmetli Hasniju Šestović    (19. septembar 2020)
  Dana 19.09.2020.godine navrsavaju se 52 dana od kako si preselila na bolji svijet, DRAGA MAJKO.
  U srcu je ostala velika praznina, ali i sjecanje na tebe, tvoju plemenitost, dobrotu i nesebicnu ljubav.
  Kao da si i danas tu, jos uvjek je soljica za kafu vise na tacni.Sve je isto samo tebe nema.
   Sa ponosom cemo te se sjecati i govoriti tvoje ime.
  Molimo Allaha dz.s , da te smjesti u najljepse dzenetske basce, u koje ce smjestiti posebne i odabrane ljude, kakva si i sama bila.
  Tvoji najmiliji: kcerka Naza, zet Smajo i unuke Lejla, Amra, Nerma i Alma sa porodicama
Sjecanje na rahmetli Hasniju Šestović    (19. septembar 2020)
  Dana 19.09.2020.godine navrsavaju se 52 dana otkad nas je napustila nasa voljena majka.
  Budnim okom i sa velikim srcem i toplinom si bdjela nad nama.
   Cuvala si nas i od sebe samih.
  Tesko je pronaci rijeci kojima bismo opisale prazninu sto te vise nema. Hvala ti na nesebicnoj ljubavi koju si nam davala.
  S ljubavlju cemo te spominjati, po dobru pamtiti i nikada zaboraviti.
  Tvoje: Amra, Nerma, Alma i Lejla.
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (18. sep 2020)
   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Brooklyn i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Đukanović: Crnu Goru ćemo braniti svim sredstvima, Amfilohiju nećemo dati da gradi na Cetinju    (18. septembar 2020)
  Ukoliko bude napadnuta Crna Gora branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume, i nećemo se valjda, kao što znate, tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i intervjuu bosanskohercegovačkoj Face TV.
FOREIGN POLICY: Putin preuzima Crnu Goru, SPC oružje Kremlja    (18. septembar 2020)
  Nedavni parlamentarni izbori u Crnoj Gori možda su privukli malo pažnje van zemlje, ali će imati velike posljedice po međunarodni poredak. Jaki predśednik Milo Đukanović na vlasti je skoro 30 godina, vođa svoje prozapadne Demokratske partije socijalista, koja je izgubila kandidaturu za reizbor na izborima 30. avgusta. Đukanović će ostati predśednik do 2023. godine.
   Umjesto DPS-a, zemlju preuzima proruska ali i prosrpski vođena koalicija, koja je Moskvi dala saveznika, ne samo unutar NATO-a, već potencijalno i unutar Evropske unije.... nastavak teksta
Veliki izbor kvalitetnih jeleka, dimija, fesova, ..., od sada i u New Yorku (18. sept 2020 2020)
Jelek, dimije, fes, šorta, palantra, ..., su dio naše tradicije i kulture, nezaobilazni komadi jedinstvene plavsko-gusinjske nošnje, koji treba da ima svaka naša bošnjacka porodica.
Odnedavno i u New Yorku, uz veliki izbor i po veoma povoljnim cijenama, možete nabaviti jeleke, dimije, fesove, ..., uradjenje vrijednim rukama gradilja iz našeg zavicaja.
Za dalje informacije nazovite: 212 581 0845 ili 917 952 0007


Ko je pružao utočište ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću    (18. septembar 2020)
  Autor: Šeki Radončić
   U svom prvom intervjuu na ,,okupiranom“ Javnom servisu, lider Ure Dritan Abazović zapjenušano je optužio Mila Đukanovića da je „pružao utočište Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću“, ne nazivajući haške osuđenike ratnim zločincima.
  Kao dugogodišnji hroničar, istraživač ratnih zločina i lovac na ratne zločince prelistao sam svoje knjige, serijale i arhiv da vidim o čemu je riječ: mojoj zaboravnosti ili možda o podmetanjima proruske i velikosrpske medijske mafije... nastavak teksta
Hajka parlamentarne većine: Od poziva na linč do najava gašenja medija    (18. septembar 2020)
  Hajka protiv medija i novinara kojima nije naklonjena nova parlamentarna većina u Crnoj Gori već je krenula – NVO “Ne damo Crnu Goru“, čiji je jedan od osnivača lider koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, podnijela je krivičnu prijavu protiv publiciste Ranka Đonovića, zbog političke analize objavljene u Dnevnim novinama.
   Lider koalicije “Crno na bijelo“ Dritan Abazović samo četiri dana nakon izbora poručio je da treba ugasiti portal CdM. Javni servis im je na meti u kontinuitetu, prvo su se brutalno obrušili na novinarku Tamaru Nikčević i njenog gosta Milorada Popovića, a od srijede veče okomili su se i na novinarku ovog medija Dušku Pejović nezadovoljni pitanjima koja je u intervjuu postavila Abazoviću... nastavak teksta
Želite reklamu ili objavu? Na pravom ste mjestu - www.gusinje-plav.com    (18. sep 2020)
   Želite reklamu kod nas, za vas ili vašu kompaniju koja nudi usluge, proizvod, ..., itd? Na pravom ste mjestu - www.gusinje-plav.com.
Danas je jedan od najbitnijih faktora u svijetu MARKETING/REKLAMA. Po nekim statistikama kažu da su marketing i kvalitetna informacija nešto najbitnije za savremeni svijet, pa i mi smo trenutno u tom savremenom svijetu i težimo nekom napretku.
   Postoji jedna prica da su navodno pitali Stiva Džobsa u šta bi uložio svoje posljenje pare, odgovorio je bez puno dvojbe: “U REKLAMU SVOJIH PROIZVODA”.
   Ukoliko želite da promovišete nešto svoje, prodajete stan, kucu ili zemljiste, kompanije koja nude neke usluge i slicno, sjecanje na svoje najmilije,..., javite nam se.
   Naš web portal www.gusinje-plav.com se cita od SAD i Canade, pa sve do zavicaja Gusinja i Plava, kao i širom Evrope gdje ima našeg naroda, odnosno dijaspore.
   Iskustvo od 18 godina u ovom poslu je dovoljan garant kvaliteta i više nego prava i dovoljna preporuka da se reklamirate na našem web portalu www.gusinje-plav.com.
Kontaktirajte nas putem:
e-mail: ediedoas@aol.com ili na telefon: 646-808-6490

Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (17. sept 2020)
Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domacu i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Vise informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (17. septembar 2020)
  Kao sto smo i bili najavili nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

MUSTAFA MUJO ŠAHMANOVIC - U PLAVU STANOVI NA PRODAJU   (17. sep 2020)
Abazovića marginalizovao bojkot, a ne RTCG    (17. septembar 2020)
  Nakon sinoćnjeg intervjua na TVCG u kojem je lider URE Dritan Abazović imao primjedbe na rad TVCG, menadžment i uredništvo odgovorili su Abazoviću.
   Kako su rekli, lider URE Dritan Abazović, na samom početku predstavljanja, u svojstvu lidera nove vlasti kojoj su usta puna obećanja kako neće biti revanšizma, gotovo je u komesarskom stilu najavio smjenu menadžmenta i uredništva Javnog servisa... nastavak teksta
Prodaje se u Gusinju imanje sa kućom, štalom, garažom i voćnjakom   (17. septembar 2020)
   U Dragije - ul. Radnićka bb (Gusinje) na prodaju kuća sa voćnjakom, štalom i garažom. Ukupna povrsina imanja je 12 ari, a kuća je površine 110m2.
Cijena po dogovoru. Kontakt:1 516-359-7812 (viber/mob) ili 1 516-451-1644 (mob)
Dolcinium Demolition & Waste removal company - Owner Jasmin Novaj   (17. sep 2020)
  - Dolcinium Demolition & Waste removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium Demolition & waste removal provides demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction waste. At Dolcinium Demolition & Waste removal we proudly able to provide 1/2 yard mini container drop off , mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.

- Kompania -Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Prishja e Dolcinium & heqja e mbeturinave ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium & heqjen e mbeturinave ne me krenari jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.

- Dolcinium Demolition & Waste removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj, koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 opština grada New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti (interior demolition) i uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium Demolition & Waste removal takodje pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani, kao i kamioni i sva ostala vozila.

www.Dolcinium.com - Zvanicna web prezentacija
Iz Njemacke €300 za Islamski Kulturni Centar Gusinje.   (17. septembar 2020)
   Od Plavsko-Gusinjski Merhameta iz Njemačke je Odboru u New Yorku koji koordinira akcijom prikupljanja donacija za buduci IKC u Gusinju, stigla informacija o donaciji od €300:
- Hadzimušovic Šacir €100
- Hadzimušovic Elvira €100
- Hadzimušovic Esad €100

  Preko PG Merhameta u Njemackoj je donirano ukupno 41,210€.
Odbor u Njemackoj kojem se mogu svi obratiti koji žele da podržu ovaj važan i znacajan projekat: Suljo Jarovic (Wuppertal) +4915782801868, Zuvdija A. Radoncic (Darmstadt) +4915787314221, Dževad Cekic (München) +4917657183444, Jusuf Julevic (Stuttgart) +491774755734, Beka Selimanjin (Olpe) +491787243888, Zuvdo Mulic (Olpe) +491629891176, Esmin Gruda (Gütersloh) +4917684780265
  Dodatno postoji mogucnost da se uplati donacija na konto:
   Plavsko-Gusinjski Merhamet
  Frankfurter Sparkasse
  IBAN:DE 47 5005 0201 0200 0903 13
   SWIFT-BIC: HELADEF 1822

  Sve donacije ce biti objavljene i kompletna suma ce skupa biti urucena inicijativnom odboru iz NY.
   Eldin Cekic
  Plavsko-Gusinjski Merhamet
Do sada u ovoj akciji prikupljeno $387,171 + €90,386 + 10,100KM + AUD$1,900 + 3,000 ŠK + ostale donacije
Medijski sponzor je web magazin Gusinje-Plav.com
Prodaju se dva placa u Plavu Vojno Selo, Hakanje.    (17. septembar 2020)
   Prodaju se dva placa u Plavu Vojno Selo, Hakanje.
  Prvi plac se nalaze uz put Plav-Vojno Selo - Hakanje - Gusinje, veoma pogodan za sve namjene, turisticke (etno selo, hoteli) ili privatne. Prodaje se cijeli, 150 ari ili polovina 75 ari. Ucrtana kuca od 64m2.
   Drugi plac je u dijelu Barama, povrsine 4215 m2 i prodaje se u cjelini.
  Cijene po dogovoru. Zvati na mob: +38267878488 (mob, Viber, sms).
Na ahiret preselio Vukelj (Ibra) Šaban - Breca   (1944 - 2020)   (17. septembar 2020)
  Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je na ahiret preselio Vukelj (Ibra) Šaban - Breca, u 76-toj godini života.
  Dženaza će biti obavljena danas, u četvrtak 17. septembra na gusinjskom mezarju u krugu uže porodice.
  Ožalošćeni: supruga Djulja, sinovi: Elvir, Elvis i Haljilj, braća Ramo i Bajram, sestra Zuma, snahe: Indira i Anela, unučad Šerif, Sami, Nessya, Emma, Juliette i Ethan, bratstva Vukelj i Deljanin, rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'uun- Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo. (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselio Kolašinac (Hama) Sadrija   (1937 - 2020)   (16. septembar 2020)
  Danas, 16.9.2020. god u Plavu je na ahiret je preselio Kolašinac (Hama) Sadrija, u 83 godini života.
  Dženaza će se obaviti u četvrtak, 17.9.2020. god u Plavu
  Ožalošćeni: supruga Hajrija, sinovi: Hamdija, Ringov, Cano i Safet, familija Ćirković i ostala rodbina i prijatelji
  Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'uun- Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo. (www.gusinje-plav.com)
Uplacen prvi dio donacija dijaspore za FK Jezero    (16. septembar 2020)
   "Danas je na racun FK Jezera uplacen prvi novac koji je sakupljala dijaspora u Njujorku kao pomoc našem klubu za takmicenje u Prvoj ligi.
  Uplaceno je 8.350€ (10.000$) u narednom periodu najavljeno je uplacivanje i ostatka prikupljenog novca.
  Zahvaljujemo svakom pojedincu na novcanoj donaciji kao i medijskom sponzoru gusinje-plav.com na promovisanju akcije."
  Uprava FK Jezero Plav
p.s. U atacmentu objavljujemp kopiju uplatnice.
Braca Novićević iz Plava otputovali na lijecenje u Istanbul    (14. septembar 2020)
Zahvaljujuci Fondaciji "Budi human" iz Podgorce i donacijama iz dijaspore (ukupno je prikupljeno 57,417 eura), braca Nemanja i Lazar Novicevic iz Plava su otputovali na lijecenje u Istanbul (Turska).
Podsjecamo da su akciju u New Yorku pokrenuli Raif Feratovic i Rafet Hot, urednik web magazina Gusinje-Plav.com i tom prilikom od ukupne sume prikupili i uplatili $20,200.
Prije polaska za Istanbul roditelji brace Novićević i Goran Jovanović, osnivac Fondacije "Budi human" su dali kratke izjave za medije.
Eko naselje "Deljanin" - Dolina Grebaje - Prokletije    (14. septembar 2020)
ZA SVA VAŠA VESELJA: HARIS KOLJENOVIĆ & ERNAD HANDANOVIĆ   (13. sep 2020)
ZA SVA VASA VESELJA:
HARIS KOLJENOVIĆ (tambura) 646 249 6754 & ERNAD HANDANOVIĆ (klavijature) 929 543 9226
HALTURKO
Turisticka Agencija Rams: LJEPOTE PROKLETIJA   (13. septembar 2020)
Na ahiret je preselio Čekić (Omera) Haljit - Haljko   (1958 - 2020)   (12. septembar 2020)
  Danas, 12. septembra 2020 godine u Gusinje je ahiret preselio Čekić (Omera) Haljit - Haljko.
   Dženaza je obavljena danas u užem krugu familije na mezarju u Gusinju.
Ožalošćeni: majka Sabrija, sin Ali, kćerke Mirsada, Amela i Sibela, braća Ruško, Hasa i Garo, sestre Muradija, Kumrija, Cura i Lutka, bratstvo Čekić i ostala mnogobrojna familija, prijatelji i drugovi.
  Inna lillahi ve inna ilejhi radzi'uun- Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo.(www.gusinje-plav.com)
TAXI "EPI" - Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)    (11. sep 2020.)
   TAXI "EPI" je tu samo za Vas kako bi udobno i na vrijeme stigli na Vasu zeljenu destinaciju – pouzdano, brzo, sigurno, povoljno, 24/7/365!

  
Podgorica - Sarajevo - Tivat - Beograd - Skoplje - Pristina - Tirana - Skadar - Dubrovnik

   Nazovite nas i Vaše povjerenje bit će potvrda naše kvalitete i Vašeg zadovoljstva. Sjedišta: 6+1.

   Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)

   Kontakt tel. 069 202 661 (Viber) ili 917 310 7110

Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (11. sep 2020)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice. Ujedno i servis za računare i mobilne telefone    (10. sep 2020)
   U želji da izadjemo u susret brojnim posjetiocima i čitaocima iz Podgorice, koji svaki dan posjećuju naš web   magazin, naša redakcija je odlucila da se proširi, odnosno angazovali smo stalnog saradnika iz ovog grada. Riječ je o Admiru Radončiću.
Od sada svi iz Podgorice koji žele da putem naseg web magazina reklamiraju svoje firme ili biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanja na svoje najdraže, ..., itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na telefon +382 69 607068.

   I jos nešto. Admir uspješno vrši popravke svih tipova računara. Popravka računara obuhvata sve vrste PC servisa desktop i laptop računara: instalacija sistema, brisanje virusa, popravka hardvera i softvera, održavanje računara.
   Svaki problem na računaru i laptopu rešava 100% uspješno. Besplatna dijagnostika kvara obuhvata test ispravnosti hard diska, napajanje, procesor, grafička karta. Nakon kompletnog servisa vaš kompjuter-laptop mora raditi kao nov !
   Takodje Admiru se možete obratiti za servis, odnosno popravku svih mobilnih telefona na tržištu u Crnoj Gori. (Gusinje Plav Press)Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"