www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $295,371 +($126,250 + €500($580)) + €49,588.22 + €3,650* + €2,484* + €6,500*

USCIS predstavio novi dizajn “Zelene karte” i “Radne dozvole”. Evo kako sada izgledaju ovi dokumenti    (31. januar 2023)
Služba za državljanstvo i imigraciju SAD-a (USCIS) objavila je danas novi dizajn za “Zelenu kartu”(Green Card) i “Radnu dozvolu” (Employment Authorization Documents) koji će poboljšati sigurnost kartica. USCIS je počeo da izdaje redizajnirane kartice 30. januara 2023.
Nove “Zelene karte”i “Radne dozvole” sadrže najsavremeniju tehnologiju koja nastavlja da štiti nacionalnu bezbjednost i poboljšava uslugu za imigrante.
Uvođenje novog dizajna ne znači da su trenutno izdate kartice nevažeće. Trenutne kartice ostaju važeće do datuma njihovog isteka. (USCIS)
Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company - vlasnik: Jasmin Novaj    (31. jan. 2023)
  - Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium provides interior demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction garbage. At Dolcinium we’re able to provide 1/2 yard mini container drop off, mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.
   - Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Dolcinium ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.
   - Dolcinium interior Demolition & Rubbish removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 gradova New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti ( interior demolition) I uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani kao i kamioni i sva ostala vozila.
Kevin Mrkulić učestvovao je na seminaru mladih lidera u Budimpešti    (31. januar 2023)
  Predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke u Gusinju Kevin Mrkulić, učestvovao je na seminaru “Young leaders 2022-2023”, koji je održan u Budimpešti.
  Navedeni program je organizovan od strane institucije neformalnog političkog obrazovanja Robert Schuman instituta, na temu “Ekonomski i društveni (socijalni) izazovi u Evropi”.
  Cilj ovakih aktivnosti mladih jeste jačanje kapaciteta u pristupu za analizu problema, kao i prepoznavanje potencijalnih solucija za kreiranje pozitivnog ambijenta koje bi vodilo ka rješavanju problematičnih pitanja. (BS)
UNIVERSAL AGENCY CORP, vlasnika MISINA ŠABOTIĆA   (31. januar 2023)
   Kraj kalendarske godine znači i obrada završnih finansijskih računa, kako za male biznise tako i za pojedince. Svi znamo da je to dosadan i stresan posao. Prepustite to nama.
   Universal Agency Corp, vlasnika Misina Šabotića, već dvije decenije se bavi uslugama knjigovodstva i računovodstva.
   Možemo se pohvaliti da imamo veliki broj zadovoljnih klijenata kako sa uslugom tako i sa povratkom novca. Mi se maksimalno trudimo da vam obezbijedimo da što više svog novca dobijete nazad od države koji vam pripada. Isto tako da što manje platite ako dugujete. Mi znamo da nijesmo jedini sto se bavi ovim uslugama, ali i znamo da smo najbolji:
  - Povoljne cijene, - Profesionalna usluga, - Garantujemo naš rad, - Posjedujemo potrebne dozvole, - Sa vama smo do kraja
   Kao sto neko reče;"Naš narod ima dobru praksu da kod Misina Šabotića radi taksu. On to radi brzo, tačno i povoljno, biće i ove godine novca za sve dovoljno."
Gusinje i Plav: Održavanje tradicije   (31. januar 2023)
Lijepa stara vremena. Nažalost, sve je manje ovakvih susreta, a mnogi dragi likovi iz ove video priče nisu više medju nama. Allah da im podari dženet.
Šehović boravi u višednevnoj posjeti Vašingtonu    (31. januar 2023)
  Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović boravi u višednevnoj posjeti Vašingtonu, gdje će, pored ostalih aktivnosti, prisustvovati i tradicionalnom 71. Molitvenom doručku, kojem će pored predsjednika Sjedinjenih Američkih Država prisustvovati i politički lideri iz preko 140 zemalja svijeta... nastavak teksta
Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila prvu ženu predsjednicu Medžlisa    (31. januar 2023)
  Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila je prvu ženu predsjednicu Medžlisa. Na konstitutivnoj sjednici Medžlisa Islamske zajednice Podgorica za buduću predsjednicu u narednom četvorogodišinjem mandatu izabrana je Refika Lela Tuzović... nastavak teksta
Amir Feratović potpisao za Evropskog prvaka Benfiku iz Lisabona    (31. januar 2023)
  Mladi reprezentativac Slovenije, porijeklom iz Gusinja, stiže u SL Benfiku (Lisabon).
  Amir Feratović, 20-godišnji centralni defanzivac (8.06.2002.), potpisao je ugovor sa Sport Lisboa e Benfica na pozajmici do kraja sezone 2022/23. Reprezentativac do 21 godine za Sloveniju je fudbalsku karijeru započeo u Olimpiji iz Ljubljane, prošao kroz NK Bravo i Romu. Ove sezone, u Estrela da Amadori, odigrao je 11 zvaničnih utakmica u Ligi Sabseg, a sada će nastaviti svoj put na posudbi do kraja sezone u SL Benfici, pridruživši se B timu.
  Amir Feratović (od oca Adema i majke Amire) ima 26 nastupa za mlade reprezentacije Slovenije: 4 utakmice U21, 10 U19 utakmica, 4 U18 utakmice, 4 U17 utakmice i 4 U16 utakmice.
  "Želim da se zahvalim klubu što vjeruje u mene. To je veliki korak u mojoj karijeri i veoma sam srećan što sam ovdje. Želim da kažem navijačima da sam veoma srećan, da sam čuo mnogo dobre stvari o njima i daću sve od sebe na terenu da pomognem timu”, rekao je Amir u prvim izjavama.
Inače, Benfica je dvostruki prvak Europe, a 36 puta je bila i prvak Portugala. (SL Benfika))
ROCCO STEAKHOUSE    (30. jan. 2023)
Rocco Steakhouse

72 Madison Ave, New York, NY 10016

Open: Monday - Sunday
(212) 696-9660


www.roccosteakhouse.com
Nešto NOVO u Astoriji - "KOD ERA" ASTORIA CAFE   (30. januar, 2023.)
Osjetite atmosveru zavičaja u srcu Astorije.
Nešto NOVO u Astoriji:
"KOD ERA" ASTORIA CAFE
30-05 45th STREET ASTORIA, NY 11103 .
Vlasnik: ERO BEKTEŠEVIĆ
Telefon: 347-639-0887
Na ahiret je preselio Bajram (Junuza) Mustafalić   (1960-2023)   (30. januar 2023)
   U Plavu je 29.01.2023. godine na ahiret preselio Bajram (Junuza) Mustafalić, u 63-oj godini života.
  Zdravoglava će se primati u porodičnoj kući u Plavu - Rudo polje, danas, 30.01.2023. godine i 31.01.2023., kada će se obaviti i dženaza sa polaskom od Redžepagića džamije u 15h.
  Ožalošćeni: supruga Ferka, sinovi Denis i Almir, kćerka Amela, unučad, braća Rizo, Iso, Esad i Fadil, sestre Nadžija, Surka, Sanija i Ifeta, kao i ostala uža i šira rodbina.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo." (www.gusinje-plav.com)
"MENI" TAXI Plav povećao ponudu auta - VW Sharan automatic 6+1   (30. jan. 2023)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 4+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- VW Sharan automatic 6+1
Njujork srušio pedesetogodišnji rekord najduže zime bez snijega   (30. januar 2023.)
  Pomisao na Njujork zimi priziva slike Tajms skvera i Central parka prekrivenih snijegom. Ali, ne i ove godine. Nedelja bez snijega značila je da je grad oborio pedesetogodišnji rekord po izostanku prvog snijega u sezoni, što je rekord postavljen 1973. godine.
  Takođe je blizu beleženja najvećeg broja uzastopnih dana bez ikakvih merljivih sniježnih pahuljica.
   U Njujorku nikada nije prošla cijela hladna sezona bez merljivog snijega.
   A s obzirom na to da je febuar obično najsniježniji mjesec, bijeli pokrivač mogao bi uskoro da prekrije Veliku Jabuku. (VOA)
Dr. JUSUF ZLATANIĆ, MD, - Gastroenterolog i internista - New York (30. jan. 2023)
  Jusuf Zlatanić, doktor medicine je certificirani gastroenterolog i internista. Dr Zlatanić je završio medicinsko obrazovanje na Univerzitetu u Beogradu 1989 godine. Specijalizaciju za internu medicinu 1994 godine u bolnici Lenox Hill u New Yorku, a specijalizaciju za gastroenterologiju (proučava jednjak, želudac, tanko crevo, debelo crevo, rektum, žučnu kesu, jetru, pankreas) završava 1997 godine takodje u bolnici Lenox Hill u New Yorku.
   Objavio je više od 10 naučnih članaka u međunarodno priznatim medicinskim časopisima i izvršio više od 15.000 različitih vrsta endoskopskih procedura.

  Telefonom da zakažete termin: 212 249 4601

  Adresa: 132 East 76th. Sreet Sute 2G, New York, NY 10021

  Prihvaćena osiguranja: Aetna, Cigna, ElderPlan, Empire Blue Cross Blue Shield, GHI, HIP, Local 1199, MagnaCare, MultiPlan/PHCS, NYS Health Insurance Plan
ILEGALNI GRANIČNI PRELAZI: Šverceri rade „prekovremeno“    (30. januar 2023.)
  Na graničnom pojasu Crne Gore i Kosova, na području opština Rožaje, Berane, Andrijevica i Plav, postoji najmanje sedam ilegalnih planinskih puteva kojima se zaobilaze zvanični carinski prelazi.
   Dobro obaviješteni izvor Portala RTCG smatra da granična policija ne može stići da sve pokrije i kontroliše... nastavak teksta
Agencija: Big Apple Benefits Inc - Astoria    (30. januar 2023.)
  Big Apple Benefits Inc je agencija za sve vrste osiguranja u srcu Astorije na 33-08 30th Aveniji na 2. spratu.
  Nazovite na broj 646 244-1594 još danas Aidu Džurlić, Mustafu Ganića ili Maria Cronera i riješite sve vaše probleme u vezi osiguranja na vašem materinjem jeziku.
DJ Doleto uradio remix za pjesmu "Omađijan"!   (30. januar 2023)
Faruk Jasavić, njujorški DJ je nezaobilazan kad se prave proslave, rođendani, svadbe. Za potpun ugođaj pobrine se lično on, rasvjeta, dim, laseri, te raznorazne dodatne opreme. Angažuju ga za sve širom Amerike. DJ Doleto je poznat i po nastupima sa najvećim balkanskim zvijezdama na njihovim turnejama po Americi. Kad uhvati vremena napravi i pokoji remix za neku pjesmu, ovaj put je to hit Sanje Vučić Omađijan. Rad DJ Doleta možete pratiti putem Instagrama: https://www.instagram.com/doletoent
Ko bira budućeg Predsjednika Crne Gore: Podgorica i Cetinje ili Moskva i Beograd?   (30. januar 2023)
  Nakon što su preuzeli parlament i Vladu koji sprovode sve što obavještajna ispostava zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve - Crkva Srbije naruči, predsjednički izbori su se ukazali kao prilika da proruska i velikosrpska agentura dođe i do institucije predsjednika. Postavljanjem osobe koja je po njihovoj mjeri, zaokružili bi uspješno obavljen posao okupacije putem hibridnog rata, i integracije Crne Gore u granice ''srpskog sveta''... nastavak teksta
STANJE REDOVNO: Ne vide, ne čuju, tvituju    (30. januar 2023)
  Ako o tuđem trošku idete na trke Formule 1 u Abu Dabi, kao premijer Abazović ili, poput predsjednika Đukanovića, novogodišnje praznike provedete u u švajcarskom mondenskom odmaralištu Sent Moric, makar dijelom u državnom trošku, onda vam i naša svakodnevica može izgledati sasvim prihvatljivo. Uprkos stvarnosti... nastavak teksta
Na ahiret je preselila Canović Idriza Hasnija, rodj. Ahmemulić   (1935-2023)   (30. januar 2023)
  U Podgorici je 29.01.2023. godine na ahiret preselila Canović Idriza Hasnija, rodj. Ahmemulić, u 92-oj godini života.
  Zdravoglava se prima u porodičnoj kući u Podgorici ul. Aleksandra Puškina 116, Konik, danas, u ponedeljak - 30. januara 2023 od 09-13h
  Zdravoglava u Plavu Rudo Polje (Restoran Abas) je danas 30-og i sjutra 31-og januara 2023. godine, kada će se obaviti dženaza, koja kreće od Šabovića džamije u 12:30h na mezarju Završ.
  Ožalošćeni: kćerka Sanija, sinovi: Hafiz, Huso, Fero, Zeko i Eko, sestra Ferka, snahe, zet, unučad i praunučad, porodice Canović i Ahmemulić.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo." (www.gusinje-plav.com)
Radončić o slučaju Savković-Vukčević: Crna Gora dotakla moralno dno    (29. januar 2023)
  Poziv CB Podgorica upućen poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević zbog saopštenja u kojem kritikuje UNCG i dodjeljivanje nagrada Sputnjiku i Dariji Duginoj, novinar Šeki Radončić je okarakterisao kao „ubijanje svake normalnosti, propagiranje lova na vještice i i uvođenje verbalnog delikta“... nastavak teksta
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (29. jan. 2023)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420.
Adresa: 41-24 39th Street LIC 11104.
Dekoracija svadbi koja odiše luksuzom i stilom - FC AFFAIRS studio: vl. Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj    (29. jan. 2023)
   FC AFFAIRS studio specijalizovan je za dizajniranje i dekorisanje ekskluzivnih, elegantnih i luksuznih svadbi u New Yorku i okolini. Ono što nas izdvaja od drugih dekoracija svadbi jeste kvalitet naših usluga i visoki standardi po kojima radimo. Svakom svadbi/venčanju pridajemo posebnu važnost kreirajući savršeni dizajn koji priča vašu priču.
  Dekoracija svadbi je jedan od najvažnijih elemenata koga nikako ne treba zanemariti. FC AFFAIRS studio ne samo što će uljepšati prostor bojom i mirisima, već će simbolizovati Vas, Vaš stil i utisak koji ostavljate na druge. Dekoracija svadbi/venčanja zaista može biti magična. Počevši od cveća, pa sve do unikatnih detalja učinićemo Vaše svadbe nestvarnim.
  Mi smo tu da Vam pomognemo pri svakom koraku – u planiranju, kreiranju, dizajniranju, dekoraciji, organizaciji, koordinaciji i realizaciji Vaše svečanosti u skladu sa Vašim željama, maštom i budžetom.
  FC AFFAIRS studio - vlasnici: Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj
  Telefon: 1(646)634-2791
  E-mail: Melinda@fcaffairs.com
Zvanična web prezentacija FC AFFAIRS studio

REAL Design Studio Plav - vl. Almir Reković  (29. januar 2023)
  Re-Al design, vlasnika Reković Almira se dugi niz godina bavi dizainom i izradom reklama. Uz svog oca umjetnika Ibrahima Rekovića je još kao dijete zavolio ovu granu umjetnosti, te se i dan danas uspjesno bavi dizainom Logoa, Logotipa, Grbova, izradom reklama, naljepnica kuterom na pvc folijama, stampom na tekstilu - flex folijama, sitostampom, izradom reklama i dekoracija od stiropora - cnc mašinama.
  Autor je opštinskih grbova Opštine Plav i Opštine Gusinje, Plavsko Gusinjskog drustva Behar iz Holandije i mnogih drugih.
Tel: +382 69 042 545
FB: design studio re-al
Instagram: design_studio_real
Istorijski dan za muslimane Podgorice: Počeli radovi na iskopavanju temelja Hadrovića džamije    (29. januar 2023.)
  U podgoričkom naselju Drač danas su napravljeni prvi iskopi na lokaciji nekadašnje Hadrovića džamije. U samom jezgru glavnog grada Crne Gore biće ponovno izgrađena džamija koja je porušena polovinom prošlog vijeka... nastavak teksta
JONA DENTAL Clinic Peć (Kosovo) - Dr. Alban Haxhiajdini    (29. januar, 2023)
  JONA DENTAL Clinic Peć (Kosovo) - Dr. Alban Haxhiajdini
  Adresa: Kompleksi Puhovci, Leke Dukagjini XK, Peć (Kosovo)
  +383 46 133 133 (Viber)
  +386 49 584 583 (Viber)

  Instagram @dr.albanhaxhiajdini

  Kliničke usluge obuhvataju: opštu stomatologiju, endodontsko liječenje, ortodonciju, estetiku, pedodonciju, oralnu i parodontalnu kirurgiju kao i protetiku. Našim pacijentima pružamo visokokvalitetnu njegu koristeći najnaprednije dostupne tehnologije.
Takodje, u sklopu JONA DENTAL je i VELVET HAIR Clinic gdje vrše presadjivanje kose.
Sjećanje na Bajrama - Badža Hasandjekić   (29.03.1936 - 29.01.2021)    (29. januar 2023)
  Premalo je riječi, a previše tuge dvije godine duge da ti kažemo koliko nam nedostaješ i koliko te volimo. Hvala ti za dobrotu, ljubav i sreću koju si nam uvjek darivao.
  S ljubavlju ćemo te se spiminjati, po dobrom pamtiti i u srcu nositi, tebe i našu vilu Zulju. Neka je vječni rahmet vašim dobrim dušama.
  S ljubavlju i tugom Tvoji najmiliji.
Senad Pećanin: Kada bi politički zločini bili krivična djela, Lagumdžija bi bio osuđen na doživotnu!    (29. januar 2023.)
ŠTETE PLAV I GUSINJE | Vijesti online   (28. januar 2023.)
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (28. jan. 2023)
   Nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Kurti: Beograd želi jednu Republiku Srpsku unutar Kosova, kao što ima u BiH   (28. januar 2023.)
  Premijer Kosova Albin Kurti mišljenja je da Beograd želi jednu RS unutar Kosova, kao što ima u BiH, te da zajednica srpskih opština nema za cilj povećanje prava Srba, već teritorijalizaciju tih prava.
  “Dakle, u Bosni imaju pravo veta, ali istovremeno imaju i teritorijalizaciju svog prisustva. To je ono čemu teže na Kosovu, dok nastavljaju ne prihvatiti zločine počinjene tokom rata na Kosovu i održavati dobre odnose sa Kremljom”, rekao je Kurti... nastavak teksta
Prodajem zgradu Stari Aerodrom Podgorica   (28. januar 2023)
  Prodajem stambenu zgradu na Stari Aerodrom Podgorica, u kojoj se nalazi dva trosobna stana i šest dvosobnih, kvadrature 80m2. Zgrada posjeduje dvorište, dječje igralište i ostale sadržaje.
  Kontakt telefon: +382 68 072 403 (viber)
Ko je stvarno uništio Jugoslaviju?   (28. januar 2023.)
  Jugoslaviju je iz čiste sujete uništila Srbija sa svojim političkim, intektualnim elitama i institucijama sistema. Beograd je Titovu Jugoslaviju doživljavao kao veliku Srbiju, zato je traumatično doživeo odlazak republičkih federalnih jedinica iz zajedničke države... nastavak teksta
Domaći balkanski kolačići: "Balkan cookie jar" - vl. Dalila Cecunjanin   (28. januar 2023)
  Breskvice su jedinstveni balkanski kolačić. Najdelikatniji i najukusniji kolačić. Najljepše za vaša veselja, svadbe, koljevke, rođendane, Bajrame, Ramazane itd. ili kao poklon.
  Pozovite/šaljite SMS Dalili na 646-624-9791 za narudžbu. Preuzimanje je u Brooklyn, NY.
  Za više informacija:
   Pratite na Instagram @balkancookiejar
  Facebook: Balkancookiejar

  Breskvice are a Balkan unique cookie. Breskvice are a must-have at any event, wedding, baby shower, engagement, retirement, birthdays, Ramazan, Bajram, housewarming. It’s the perfect gift for any day.
   Call/Text Dalila at 646-624-9791 to order. Pick-up is in Brooklyn, NY
  Follow @balkancookiejar on Instagram and Facebook for more!
Sjećanje na divne roditelje Radoncić Riza i Radoncić Djulju, rodj. Ljacković   (28. januar 2023)
Na ahiret je preselila Sanija (supruga Omera) Redžepagić, rodj. Ramusović  (1940-2023)   (28. januar 2023.)
Mijatović najavio osvetu SDP-a: Jeb*ite se!Izdali ste!Dobili smo šamar,sad se spremite!Bit će grubo!    (28. januar 2023.)
ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti    (27. jan. 2023)
  28 godina strastveno smo poslužili više od 11.000 nevjesta i mladoženja na više od 6.000 svadbi/vjenčanja, snimili preko 2 miliona slika i snimili više od 36.000 sati videa. Bilo da se radi o maloj ili velikoj svadbi/venčanju, u zatvorenom ili na otvorenom, grandioznom ili intimnom, mi smo zadovoljili želje svakog kupca. Svadbe, tradicionalno vjenčanja, formalna vjenčanja, etnička vjenčanja, vjerska vjencanje.

ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti

ADRIATIC STUDIO
  Tel: 718-234-5210
  Cell: 917-696-9900
  Email: adriaticstudio@yahoo.com
SUHO MESO I SUDŽUK    (20. jan. 2023)
   Osjetite ukus i miris rodnog kraja i u SAD. Suho meso i sudžuk pripremljeni na naš - organski način.
   Cijene: suho meso sa kostima $11, suho meso bez kostiju $15, sudžuk $13.
  Kontakt: Skender Feratović 1(860) 391-5766
Više od 2000 eksponata: Najstariji i najbolje ocuvani spomenik islamske arhitekture zaboravljen od države   (27. januar 2023.)
   Smještena na teritoriji opštine Plav, Kula Redžepagica predstavlja najstariji i najbolje ocuvani spomenik islamske arhitekture na teritoriji Crne Gore. Šuco Redžepagic, kustos u Kuli i sagovornik portala Dnevno.me, posljednji je iz dinastije Redžepagica koji je roden u njoj.
  Nastavio je dugu porodicnu tradiciju skupljanja starina, te sad posjeduje više od 2000 raznih eksponata. Zbog malog prostora u Kuli, a prevelikog broja eksponata, Redžepagic je i porodicnu kucu pretvorio u nezaobilaznu turisticku atrakciju... web portalu biznisinfo.net
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (27. jan. 2023)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom)
   212 668-8400
Jedan od rijetkih pravih heroja rata: Na ovaj datum ubijen je Srđan Aleksić   (27. januar 2023.)
  Trideset je godina od ubistva hrabrog Trebinjca Srđana Aleksića, čovjeka koji predstavlja jedan od svijetlih primjera ljudskosti iz perioda rata u Bosni i Hercegovini.
   Malo je onih koji danas ne znaju za herojsko djelo Srđana Aleksića. To što je htio da odbrani svog prijatelja i sugrađanina Alena Glavovića, koštalo ga je glave - nemilosrdno su ga tog januara 1993. godine ubili pripadnici Vojske Republike Srpske... nastavak teksta
Ernesa Koljenović – Prizrenski susreti pjesnika 2023.    (27. januar 2023.)
  Ernesa Koljenović je rođena 17. jula 2003. godine u Prizrenu. Njeni roditelji vode porijeklo iz Plava i Gusinja u Crnoj Gori. Završila je Srednju medicinsku školu i upisala Pravni fakultet u Prizrenu.
   Svoj prvi rad napisala je u drugom razredu osnovne škole. Kasnije se intenzivnije bavila pisanjem, tako da je 2019. godine na jednom takmičenju imala najveći broj poena. Neke svoje radove objavila je na društvenim mrežama. Objavila je zbirku pjesma pod nazivom “Oči boje espressa”.
  Ovo je njena prva knjiga pjesama...
  Ostatak priloga na web portalu biznisinfo.net
AMIR BAŠIĆ - Real Estate Agent    (27. jan. 2023)
             GAMA GROUP NYC
       Licenced Real Estate Associate

   Zastupamo u kupovini, prodaji i rentovanju kuća i stanova.
  Naše obećanje našim klijentima je da ćemo biti tu za vas na svakom koraku.
  Opsluživanje općina New Yorka kao što su Brooklyn, Queens i Staten Island.

       AMIR BAŠIĆ
  Kontakt: Cell: 917-795-5736,   E-mail: Amir@gamagroupnyc.com
   9726 3rd Avenue Brooklyin, NY 11209
Sjećanje na Hasniju Dervišević, rodj. Kučević   (22.10.1950. - 27.1.2018.)   (27. januar 2023.)
  Draga majko, prodje pet godina punih tuge koje ne mogu izbrisati sjećanje na tvoj dragi lik, veliko srce, plemenitost i dobrotu koju si nam pružila tokom života. Vječno ćeš živjeti u našim srcima, voljena i nezaboravljena. Vrijeme koje prolazi ne može izbrisati sjećanje na tebe i uspomene odvesti u zaborav. Bol nije u riječima i suzama, već u srcima u kojima ćeš ostat vječno.
   Molimo dragog Allaha da ti podari lijep dženet i vječni rahmet.
   Tvoji najmiliji: suprug Ruždo, sinovi Ener, Edin i Edis, snahe Mirveta i Lejla i unučad.
Dani dijaspore-iseljenika ove godine u Plavu    (27. januar 2023.)
   Na sastanku održanom u zgradi opštine Plav na kojem su prisustvovali v.d. pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi i predsjednik opštine Plav, Nihad Canović, dogovoreno je da će se ove godine manifestacija “DANI DIJASPORE-ISELJENIKA” održati u tom gradu.
  Učesnici su se saglasili da sve svoje resurse iskoriste kako bi predstojeća manifestacija bila na najvećem mogućem nivou.
  “Već su dogovorene nove aktivnosti i novi programi, sa mnogo novih detalja koji će uticati da sve bude na spektakularnom nivou, a sve u korist kako dijaspori tako i opštini Plav i državi Crnoj Gori”, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.(CdM)
Dženaza za Kolenović (Ruždije) Nadžiju, rodj. Mrkulić - Gusinje, petak 27.1.2023. god u 12:30h    (27. januar 2023.)
   U New Yorku je 21.1.2023. godine na ahiret preselila Kolenović (Ruždije) Nadžija, rodj. Mrkulić, u 77-oj godini života.
  Danas, u petak, 27.1.2023. je zdravoglava za žene u Novoj džamiji u Gusinju.
   Dženaza je danas u petak, 27.1.2023. godine u 12:30h.
  Ožalošćeni: sinovi Esad, Nedžad i Fikret, kćerke Refika, Lidika i Enesa, zetove Rafet, Hazem i Muris, snahe Alisa, Hasena i Zakira, unučad, paraunuče, brat Dževdet-Zeko, sestra Sabira, bratstva Kolenović i Mrkulić, rodbina i prijatelji
  Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo." (www.gusinje-plav.com)
ČIŠCENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA   (26. jan. 2023)
   Ni jedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolest srca, rak...skoro sve bolesti se razvijaju mesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestene da cisti tijelo.

   ZAŠTO MORAMO DA ČISTIMO I ISPIRAMO NAŠU JETRU?

   Posao jetre jeste da procisti sve što jedemo i pijemo i ukloni sve što je štetno iz naše svarene hrane prije nego što udje u krvotok. Jetra uklanja holesterol i štetne masti usled preteranog konzumiranja hrane životinjskog porijekla i uklanja hiljade aditiva u hrani i tecnosti koje konzumiramo. Jetra uklanja sve one štetne materije u krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle da prouzrokuju srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolest. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postaje zapušena istim toksicnim odpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kad je zapušena i bolesna, jetra ne može da uklanja otrov iz vas. Taj nagomilan odpad čini da jetra oboli, pa cak izaziva i rak jetre. Cišcenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobadja otrovnog sadrzaja, kada je zapušena i pretrpana.
   Zato smo napravili program za 5 dana čišćenja jetre. Svaka osoba bi trebala da cisti jetru makar jednom godišnje! Svi koji su zainteresovani da ociste jetru za samo 5 dana prirodnim proizvodima možete se javiti Pajazitu-Paju Deljanin, (diplomirani ljekar prirodne medicine) na telefon 514 244 8133 i njegovoj supruzi Nazi Deljanin, (diplomirani nutricionist prirodne medicine) na telefon 438 939 6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com

CIŠCENJE ORGANIZMA 30 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOCAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM CIŠCENJA CRIJEVA
Dr. Danijela Zotović: Internist & Primary Care Doctor   (26. jan. 2023)
  Dr Danijela Zotović je certificirani doktor interne medicine iz New Yorka, sa 30 godina kliničkog iskustva. Nakon što je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu, završila je medicinsku specijalizaciju u bolnici Lenox Hill na Menhetnu, gde je takođe radila kao glavni specijalizant odeljenja za medicinu.

  Telefonom da zakažete termin: (888) 603-9338, extension 4.
  Zakazati termin preko interneta: Online raspored

  Opšte radno vrijeme:
   330 West 58th St, Suite 414, New York, NY 10019 (ured Columbus Circle): ponedjeljak 13:00-19:00, utorak 8:30-17:00, petak 8:30-15:00 i jednu subotu u mjesecu 9:00-13:00

  302 East 72nd Street New York, NY 10021 (Ured na Upper East Side-u): srijeda: 8.30 - 17.00, četvrtak: 13.00-19.00

  Prihvaćena osiguranja: Aetna, Blue Cross, Cigna, GHI, HIP, Emblem Health, Healthnet, Multiplan, Medicare, Oxford, United Healthcare
Konjević: Let Abazovića u svemir je mali korak za čovječanstvo, a veliki za Crnu Goru   (26. januar 2023)
  Nakon što je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas saopštio da Crna Gora pokreće svemisrki program oglasio je predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.
  ”Let Abazovića u svemir je mali korak za čovječanstvo, a veliki za Crnu Goru” kazao bi da moze Neil Armstrong 2023. godine”, napisao je Konjević na Twitteru.
PRIVATNA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SA ZUBOTEHNIČKIM LABORATORIJEM „PIROVIĆ“ SARAJEVO (BOSNA I HERCEGOVINA)   (26. jan. 2023)
  Nalazimo se u srcu Sarajeva, pružamo stomatološke i zubotehničke usluge visokog kvaliteta. Nudimo široku paletu usluga iz estetske i rekonstruktivne stomatologije, uz najsavremeniju opremu i materijale. Naš tim stručnjaka će se pobrinuti da vaša posjeta bude obostrano pozitivno iskustvo. Ljubazno osoblje i ugodan ambijent će vas pridobiti od prvog trenutka kada zakoračite u našu ordinaciju, dati vam do znanja da smo tu zbog vas i da nam je stalo do vašeg lijepog osmijeha i zdravih zuba. Odaberite jednu od naše tri stomatološke ordinacije (Stari grad, Pofalići, Ilidža) u Sarajevu, a na nama ostaje da vas uvjerimo da niste pogriješili.
  Neke od usluga koje nudimo su:
  - Konzervativna stomatologija (bijele plombe visoke estetike, mašinsko liječenje korijenskih kanala/root canal...);
  - Razne vrste fiksnih i mobilnih protetskih radova (proteze, krunice i mostovi – metal-keramički; cirkon- keramički; full cirkon/Prettau; puna keramika/feldspat i emax; te viniri-ljuspice);
  - Ugradnja implantata – ALL ON 4 I ALL ON 6 – ukoliko ste potpuno bezubi i želite da se riješite totalnih proteza i uradite fiksni rad, ovo je pravo rješenje za Vas.
  KONTAKTIRAJTE NAS:
   Naša web prezentacija: WWW.PIROVIC.BA
   +38733567400
   +38761445953 (viber/whatsapp)
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (26. jan. 2023)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Srpski rode, Kosovo ti ode    (26. januar 2023)
  Nakon decenije konfuzije i pitalice: da li je Zapad prozrio Vučićeve namjere ili ga doživljava kao ključnog partnera za mir na Balkanu, stvari se polako izvode na čistinu. Plan Šolca i Makrona koji se još naziva njemačko-francuski prijedlog, stavio je Vučića pred svršen čin. Ako ga prihvati, srpsku javnost će morati da obavijesti da je izgubio Kosovo, ako ga odbije, čega ga izolacija, sankcije i izopštenost iz civilizovanog svijeta... nastavak teksta
Zinka Kastrat sa djecom pred dušom supruga rahmetli Osmana Kastrat donira $500. za IKC Gusinje   (26. jan. 2023.)
  Od Odbora iz New Yorka koji koordinira akcijom za izgradnju IKC u Gusinju imamo informaciju o novoj donaciji za DRUGU FAZU:
- Zinka Kastrat sa djecom pred dušom supruga rahmetli Osmana Kastrat doniraju $500.

   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $295,371.00 + ($126.550 + €500($580) ) + €49,588.22 + €3,650* + €2,484*+ €6,500*.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
   Podsjećamo da je završeno 80%, radova, a da je preostalo 20%.
   Ponovo pozivamo pojedince, porodice, plemena, firme ili udruženja da i Vi budete sponzori "Ponuda" za ovaj velelepni objekat, koji će biti najveći i jedinstven objekat ne samo u Gusinju, već i u Crnoj Gori, izgradjen donacijama dijaspore, mještana Gusinja i njihovih prijatelja.
  Pojedinci i dalje mogu da doniraju, a imamo i:
Trenutne ponude, a u medjuvremenu očekujemo još jedan dio njih.
  - Ponudu za stepenice opšivene granitom €23,980.00
  - Ponuda za ugradnju patosnih pločica na hodnicima, prostorijama prvog, drugog i trećeg sprata 1,200m2 ponuda je €16,800
  - Ponuda za Lift i njegovu ugradnju €40,994
  - Ponuda za Laminat za 10 Apartmana sa njegovom ugradnjom €12,974
  - Ponuda za staklenu fasadu u hajtarnamu za žene €4,933
  - Ponuda za pregrade-kabine sa dvoje vrata na 1 i 2 spratu, pregrade-kabine sa troje vrata na 1 i 2 spratu plus 4 jednokrilnih vrata i staklo €10,020
  - Ponude koje očekujemo;
  1)- Ponudu za čelnu fasadu od ulice ukrasnim kamenom €_________
Sjećanje na Idriza (Junuza) Kucevic   (15.11.1945 - 26.1.2022.)   (26. januar 2023.)
   Danas se navršava godina dana od kad nisi sa nama tata.
   Danas je ponovo težak i hladan januarski dan bez tebe.
   Mnogo nam dedostaješ tata…
   Tvoja nesebična duša puna ljubavi će zauvjek živjeti u našim srcima. Hvala ti za sve što si bio za nas. Ti si naš ponos i naša vječna rana. Volimo te tata.
   Kroz život ćemo te se sjećati i čuvati daleko od zaborava.
   Da ti Allah podari najlepši dženet.
   Tvoji najmiliji: supruga: Šajka, sinovi: Enis, Edin i Ermin, kćerke: Jasmina i Azra, snahe: Elzana i Teuta, zet Nijal i tvoja draga unučad.
Beograd štiti Svetozara Marovića, koristi Vučiću    (25. januar 2023)
  Crna Gora je 12. aprila prošle godine ponovila urgenciju Srbiji za izručenje Svetozara Marovića. Prethodno je Vlada, koju je vodio DPS, zvanično zatražila izručenje Marovića, a zatim DHL-om i Vlada Zdravka Krivokapića, kako je objavio njegov tadašnji zamjenik Dritan Abazović na vanrednoj pres konferenciji. Od tada javnosti nije poznato da je iz Beograda stigao bilo kakav odgovor... nastavak teksta
Plav: Elan Luxury Apartments & Lounge Bar    (25. jan. 2023)
  Smješten u Plavu, na 12 minuta hoda od Plavskog jezera, Elan Luxury Apartments & Lounge Bar nudi smještaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, barom i zajedničkim salonom. Svaka od 17 soba u hotelu je sa 4 zvjezdice ima pogled na grad, a gosti mogu uživati u pristupu vrtu i terasi. Tu su hidromasažna kada, noćni klub i posluga u sobu.
  Gosti mogu birati između različitih tipova soba: četvorokrevetne, trokrevetne, dvokrevetne, dvokrevetne. U smještajnim kapacitetima nalaze se minibar, fen za kosu, pribor za peglanje, besplatni toaletni pribor, ekstra dugački kreveti (> 2 metra), tv ravnog ekrana, terasa.
  Popularna odredišta u blizini Elan Luxury Apartments & Lounge je Nacionaalni park "Prokletije" i Plavsko jezero. Najbliži aerodrom je Podgorica, udaljen 90 km od hotela, a objekat nudi uslugu prevoza od/do aerodroma uz doplatu.
  Address: Čaršijska 64, 84325 Plav, Montenegro
  Phone: +382 67 618 346
Elan Luxury Apartments & Lounge Bar - Booking.com


Reis Fejzić: Nadam se početku radova na Islamskom centru u Bijelom Polju    (25. januar 2023)
  Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić tokom boravka u zvaničnoj posjeti Republici Türkiye, danas se u Ankari susreo sa predsjedinikom Diyaneta (Uprave za vjerske poslove), vrhovnim poglavarom muslimana u toj zemlji prof. dr. Ali Erbaşem.
  Na sastanku vjerskih lidera konstatovano je da saradnja izmedju dvije Islamske zajednice funkcioniše na iskrenim i bratskim osnovama.Jedna od tema sastanka bila je izgranja Islamskog centra u Bijelom Polju.
  Vrhovni poglavar muslimana Türkiye, prof. dr. Ali Erbaş boravio je prošle godine u Bijelom Polju i položio kamen temeljac za taj objekat.
  Nakon sastanka Reis Rifat ef. Fejzić kratko je poručio muslimanima u Crnoj Gori: “Nadam se početku radova na Islamskom centru u Bijelom Polju”.(Monteislam)
SMARTTAX SOLUTIONS, INC - vl. Mirsad Mehremić    (25. januar 2023)
   Ukoliko ste zbunjeni i neodlučni ko će ispuniti vašu "Income Tax"-u zasigurno niste sami. Ispravna strategija planiranja, plaćanje i sam obračun poreza je jedan od ključeva vašeg finansijskog uspjeha.
Najveći dio mog života sam posvetio računovodstvu i porezima i za sve ove godine sam naučio čisto, diskretno i efikasno balansirati želje klijenata i zahtjeve federalnih i lokalnih vlasti.
   Bilo da ste na početku vašeg radnog vijeka ili raspolažete komliciranom activom, investmentom ili ste u specificnoj situaciji uz najniže troškove imam najbolja rješenja za vaše potrebe.
   Uz sve ovo, možda je vrijeme da počnete i vaš vlastiti "business". Sve konsultacije oko otvaranja firme, dodatnih registracija i osiguranja su besplatne.
  Za sve infromacije obratite se na telefon 917-602-3267 ili me posjetite na adresi 41-01 Broadway Astoria, NY 11103.
JUBILEJ – 20 GODINA RADA BOSNJACI.NET - VJERNO UZ SVOJ NAROD I DOMOVINU    (25. januar 2023)
  Danas je veliki jubilej Bosnjaci.Net-, prvog bošnjačkog elektronskog odnosno internetskog medija na bosanskom jeziku. Nakon probnih par mjeseci, na dan 25. januara 2003. ozvaničili smo početak našeg rada. Tačno prije dvadeset godina - s namjerom da krenemo u korak sa suvremenom tehnologijom, pokrenuli smo web portal, internet mrežu za Bošnjake ma gdje živjeli...
Ovo nije sve... o jubileju se čita do kraja... u cjelosti tekst Esada Krcića pročitajte na Bosnjaci.Net
Vodoinstalaterske usluge - QUALITY PIPING SREVICE INC: Vlasnik: Ismet Mrkulić   (25. jan. 2023)
Vodoinstalaterske usluge - QUALITY PIPING SREVICE INC

Naša vodoinstalaterska firma svoje usluge pruža svojim sugrađanima i pravnim licima – firmama u New York-u, New Jersey-u i Connecticut-u. Naš tim predstavlja pouzdanog saradnika na čije usluge mogu se osloniti svi naši trenutni i budući korisnici.

Vlasnik: Ismet Mrkulić
Kontakt: 1-347-407-2251
Biznismen iz Njujorka Almir Bektešević investira u rodno Gusinje    (25. januar 2023)
  Almir Bektešević iz Gusinja, koji je uspješan biznismen u Americi, gradiće etno selo ,,Royal“ u mjestu Grebaje. Vrijednost investicije procijenjena je na više od milion eura. Kako je Bektešević kazao Pobjedi, pred kraj godine dobio je sve urbanističko-tehničke uslove. Nedavno se sastao sa predsjednicom opštine Anelom Čekić i njenim timom, od kojih je dobio podršku i obećanja da će mu pomoći, jer smatraju da će buduće etno selo upotpuniti turistički sadržaj ovog planinskog grada... nastavak teksta
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (25. jan. 2023)
OVER 200 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT na 917 993 2095

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Na ahiret je preselio Jarović (Isa) Safet   (1960-2023)   (25. januar 2023)
  Dana 25. januara 2023. godine je u Düsseldorfu (Njemačka) na ahiret preselio Jarović (Isa) Safet, u 63. godini života.
   Dženaza će se obaviti u Sarajevu. Termin dženaze će biti naknadno objavljen.
  Ožalošćeni: majka Vasvija, sinovi Alen i Senad, unuka Elisa, brat Fikret sa famijijom, sestra Jasmina sa familijom i ostala bratstva Jarović i Čekić.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo." (www.gusinje-plav.com)
Davanje bakšiša se otrglo kontroli: Amerikanci odustaju od "vjekovne tradicije"?    (24. januar 2023.)
Širom Amerike vlada tiha frustracija zbog vjekovne prakse za koju mnogi kažu da izmiče kontroli - davanje bakšiša.
  Naime pojedinci se žale jer su se umorili od traženja da ostave bakšiš zbog jednog mafina ili šolje kafe u obližnjoj pekari. I pitaju se šta je sljedeće - da li će ostavljati bakšiše i doktorima i zubarima?... nastavak teksta
Sjećanje na Fehimu (Bajramovu) Gjonbalaj   (8/7/1972 -1/25/2022)   (25. januar 2023)
  Prošla je tužna godina od kako si nas napustila. Vrijeme prolazi, ali nikada neće izbrisati ljubav i sjećanje na tebe.
   Nedostaješ nam u svakoj sekundi života. Uvjek u našim mislima i vječno u našim srcima. Neka je vječni rahmet tvojoj dobroj duši.
   Tvoji roditelji: Bajram i Fata, brat Ramo, sestre Fikreta, Faketa i Ferida sa porodicama.
Sjećanje na rahmetli Kastrat (Feriza) Osmana   (1929 - 25. januar 1993.)   (25. januar 2023.)
   Dana 25. januara 2023. navršava se 30.godina od kad nas je napustio naš voljeni Osman Kastrat.
   Sjecanje na tebe ispunjava nas ponosom na sve tvoje vrline, teglo i dobrotu koju si nam pružio. Uvjek si nas učio i prenio na nas život poštenog, časnog i požrtvovanog za svoju familiju.
   Molimo ALLAHA dž.š. da ti podari lijepi Dženet i vječni Rahmet…AMMIN.
  Zauvjek zahvalni: supruga Zinka, sinovi: Ismet, Dževdet, Safet, Senad i Sehad, kćerka Senada i zet Esad (Rugovac), sestra Elmaza (Hot), snahe, unučad, rodbina i prijatelji.
Sjećanje na rah. Ilijaza-Iljo (Šabanov) Duraković   (20.01.1963 - 25.01.2022)   (25. januar 2023.)
  Danas je godina dana od kako nijesi sa nama babo naš. Danas je godina od kako je tvoja duša uzdahnula i napustila sviju nas. Allahovom voljom preseljenjem na bolji svijet, bez poslednjeg vidjenja i pozdrava, taj gorki rastanak je ostavio duboku prazninu koji se osjeća bez tebe.
  Tvoji najmiliji tebe će se sjećati godinama, a prijatelji uspomenama.
   S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomenu na tebe babo naš.
  Tvoji: supruga: Nevzeta, sinovi: Nihad, Semir, Emil i Almin, kćerke: Semira i Dalida, snaha Dalila, unučad: Iliaz, Harun, Meho, Hasim, Said, Ilma, Ajša, Hava i Jasmina.
Sjećanje na Envera-Beku (Zumbera) Vukelj  (1943 - 2022)   (25. januar 2023)
   Dana 25.1.2023 navršava se tužna godina dana od kako si me napustio. Tiho si živeo, tiho i brzo si me napustio. Bez tebe mi je tužno i ružno, bili smo velika podrška jedno drugom.
   Moliću Allaha da ti podari najlepše mjesto u dženetskoj bašti, jer si ti čista duša i to si zaslužio.
  Tvoja supruga Nuska.
Gotov je!    (24. januar 2023)
  Srpski autokrata Aleksandar Vučić, godinama sebe nastoji da predstavi kao modernog Cara Lazara, ili u najmanju ruku Miloša Obilića, koji sa srBskim barjakom u ruci, oralnom patetikom i demagogijom umjesto mača, nastoji da odbrani interese srBstva. U epicentru te patetične epske priče prožete svetosavskim mazohizmom je naravno Kosovo – sveta srBska zemlja na kojoj, ironično, gotovo i da nema više Srba… nastavak teksta
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (24. jan. 2023)
   Više od 37 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (24. jan. 2023)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Više informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (24. jan. 2023)
   Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanić Elmela sa 40 godina radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete možete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Adel Omeragić: Nedostatak dijaloga je ključni problem crnogorskog društva    (24. januar 2023.)
  Izostao je dijalog i to je ono što je ključni problem crnogorskog društva u ovom trenutku. Činjenica je da se već mjesecima Crna Gora nalazi u institucionalnoj i političkoj krizi, a put za izlaz je trebao biti dijalog, rekao je Adel Omeragić, portparol Bošnjačke stranke u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj televiziji. .. nastavak teksta
Sjećanje na Nadžiju Radončić, rodj. Koljenović    (24. januar 2023.)
  Prošle su duge 5 godina od kako je na ahiret preselila naša voljena sestra Nadžija Radončić, rodj. Koljenović.
   Puno nam nedostaješ sestro naša, ali nas tješe tvoja velika djela i plemenitost.
  Da ti dragi Allah podari vječiti Dženet i duši rahmet.
  Tvoji voljeni: brat Šemso sa sestrama: Muradija, Kumrija i Ćamilja i mnogobrojna familija.
Admir Šahmanović: Jednokratnu pomoć dobiće 60.000 građana    (24. januar 2023)
  Predloženo je da jednokratnu pomoć od 150 eura dobiju korisnici najniže penzije, privremene nakanade kod Fonda PIO i materijalnog obezbjeđenja boraca, što čini 42.000 ljudi, dok će korisnici materijalnog obezbjeđenja dobiti po 350 eura. Razmatra se i mogućnost davanja pomoći nezaposlenima... nastavak teksta
Sjećanje na rah. HOT (Alja) JAZA   (24. januar 2023)

Dana 24. januara 2023. navršile su se 19 godina od kada nije sa nama naš dragi

HOT (Alja) JAZO
(4. maj 1932 - 24. januar 2004 )

Ljubav ne prestaje odlaskom, ni sjećanje vremenom.
Uvijek si u našim mislima i srcima

Tvoji najmiliji
Sjećanje na Ramiza Radončić   (19.5.1954 - 24.1.2022)   (24. januar 2023.)
  Prošla je tužna godina otkada je iznenada sklopio oči i napustio nas naš dragi otac i suprug
Ramiz Radončić
  Hvala ti na ljubavi, dobroti i lijepim trentucima koju si nam pružio tokom svog života.
   Na ovaj dan, prije godinu dana, tvoji snovi su stali i nestali. Ostao je samo veliki broj nenapisanih stranica koje smo željeli a nismo stigli ispisati zajedno.
   Ostale su samo uspomene i sjećanja na tebe. Ipak, ti si sa nama, u svakom trenutku, živiš i dalje u našim mislila i srcima.
  Bilo je teško izgubiti te, a još je teže naučiti živjeti bez tebe. Ne boli samo smrt, nego i tuga i praznina poslije nje.
  S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomenu na tebe, tata.
  Neka je vječni Rahmet tvojoj čistoj duši.
  Tvoji najmiliji.
Sjećanje na Ramiza (Šukov) Radončić   (19.5.1954 - 24.1.2022)   (24. januar 2023.)
   Januara 24 navršava se godina od kako nisi sa nama. U srcu tuga, na grobu tišina, odlazak tvoj za nas je velika praznina. Ne vidimo ti oči, ne čujemo glas, al' osjećaj da si tu izmedju nas. Zauvjek u našim srcima.
   Tvoje sestre Muzafera-Muška, Ljutvija-Ljulja, Rizabeta-Beka, Sabaheta-Caka.
(FOTO) Poplave ostavile pustoš u Gusinju: Šteta premašuje pola miliona eura    (23. januar 2023.)
  Predstoji nam veliki posao da se život vrati u normalu, ali to ne možemo uraditi bez pomoći Vlade, kazala je predsjednica Opštine Anela Čekić
  Poplave koje su minulih dana, zbog obilnih kiša i izlivanja rijeka iz svojih korita, zahvatile područje Gusinja nanijele su velike materijalne štete, kako na privatnoj imovini i objektima, tako i na saobraćajnoj infrastrukturi... nastavak teksta
Šehović: Da li je sad i Tanja Fajon ekstremistkinja, crnogorska naravno   (23. januar 2023.)
  "Crna Gora je od najuspješnije države u evropskom integracijama postala ne samo problem, nego i “rak rana” za naše evropske partnere. I to za samo dvije i po godine mandata aktuelne i prethodne Vlade", rekao je on.
  U pitanju su, kazao je, porazne ocjene.
  "Nakon ovih poraznih, ali otrježnjujućih ocjena, kao i činjenice da smo se našli u društvu Irana, Jermenije, Avganistana, Venecuele i Etiopije, je za očekivati da čelnici Vlade i parlamentarne većine gospođu Fajon i kompletan Savjet optuže za ekstremizam. Crnogorski naravno", poručio je Šehović. (CdM)
Na ahiret je preselila Hasnija (Rama) Djurković, rodj. Dervišević    (1949-2023 (23. januar 2023.)
  U New Yorku je danas na ahiret preselila Hasnija (Rama) Djurković, rodj. Dervišević, u 74-oj godini života.
  Zdravoglava će se održati sjutra, u utorak 24.1.2023. godine od 4pm u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
   Dženaza namaz se klanja u srijedu, 25.1.2023. u 9am, nakon čega će se izvršiti dženaza na Washington mezarju na Long Islandu.
  Ožalošćeni: suprug Ramo, kćerka Nusreta sa familijom, sinovi Nedžad i Naser sa familijama, braća Jazo, Šeko, Šućo i Ćazim, sestra Sabrija, bratstva Djurković i Dervišević, rodbina i prijatelji.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo." (www.gusinje-plav.com)
IRS: Danas počinje sezona povraćaja poreza za proteklu godinu   (23. januar 2023.)
  Danas je 23. januar 2023. godine, što je prvi dan kada će Poreska uprava (IRS) prihvatiti poreske prijave za 2022. godinu. IRS kaže da očekuje da će više od 168 miliona ljudi podnijeti pojedinačne poreske prijave ove godine od danas do 18. aprila 2023. godine, što označava kraj sezone poreskih prijava. Uobičajeni rok od 15. aprila ove godine je produžen jer 15. april pada na vikend 2023. godine, a ponedeljak, 17. april, je praznik Dana emancipacije u okrugu Kolumbija. (VOA)
Sjećanje na Juljević (Bajrama) Idriza   (1925-2013)   (23. januar 2023.)
  Dvadeset trećeg januara 2023. godine navršava se deset godina od kako kako više nije sa nama naš poštovani otac, djed, svekar, tast, stric, dajo, rodjak i prijatelj Juljević (Bajrama) Idriz.
  Punih deset godina niko nas više ne čeka niti ispraća ispred naše kuće u prelijepom i sunčanom Dosudju.
  Vrlo dobro pamtimo, cijenimo i ne zaboravljamo sva tvoja dobra dijela, savjete, upute i amanete koje si nam davao ćitavih tvojih 88 godina života.
  Zahvaljujući tebi i tvojoj supruzi Nuriji, a našoj majki, bijaci, svekrvi, strini i hali, što ste nas ovakve odgajili mi možemo na svakom mjestu vedra i uzdignutog ćela svakog u lice pogledati.
  I zbog toga mi smo vam zahvalni i ne zaboravljamo, već nasledjujemo vaša djela čak davajući našim unučadima i djeci vaša imena Idriz i Nurija.
  Molimo dragog alaha da vam Allah podari dženet.
  Vaši ponosni sinovi Hajro, Zajo i Kemal, kćerke Nadžija, Kumrija i Ljuljavera sa svojim familijama.
Predsjednički izbori nekad i sad: Svega je bilo, ali ovakvu situaciju nikad nijesmo imali   (23. januar 2023.)
  Imali smo predsjedničke izbore koji su dočekivani uz neuporedivo veće tenzije, čak i one za koje smo unaprijed znali da će propasti, ali nikad ranije trka nije počinjala bez Ustavnog suda, ili tako što nijedan kandidat nije poznat pedesetak dana uoči glasanja... nastavak teksta
Potreban RESTORAN MENADŽER   (22. jan. 2023.)
  Upscale Steak House in midtown Manhattan and Italian Restaurant in White Plains, Westchester looking for experienced restaurant manager. The ideal candidate has a passion for food and beverage, a genuine ability to connect with guests and staff alike, and brings the core value of 'TEAM' to the restaurant. A natural leader, you are responsible for maintaining the highest levels of hospitality while leading service on the floor.

  Responsibilities

  Supervise day-to-day activities and assist in the food and beverage outlets
  Create innovative programs and promotions that drive revenue through increased guest patronage

   Qualifications
  At least 3-5 years' of full-service fine dining restaurant management
  Flexibility in working hours and a willingness to cover shifts as needed
  Ability to multi-task, organize, and prioritize work. 401k available to qualified candidates.

   If interested please call 914-500-3885.
Dr. Mark A. Buchsbaum, MD Oftalmolog (Doktor za oči) - Manhattan LASIK Center   (22. jan. 2023)
  Manhattan LASIK Center je najmoderniji centar za lasersku korekciju vida, sa sjedištem na adresi 110 East 55th Street (izmedu Lexington & Park Avenue), u srcu Midtown Manhattana.
  Dr. Buchsbaum je pohadao prestižni Univerzitet Cornell, a završio je specijalizaciju iz oftalmologije (grana medicine koja se bavi bolestima očiju) na Saint Vincent’s Catholic Medical Center in Manhattan, gdje je takoder služio kao glavni specijalizant. Dr. Buchsbaum radi u ordinaciji više od 21 godine i obavio je preko 30.000 procedura laserske korekcije vida. Obavlja sve pre - i postoperativne preglede, kao i hirurške zahvate sa personalizovanom pažnjom prema detaljima. On je diplomata Nacionalnog odbora medicinskih ispitivača i certificiran je od strane Američkog odbora za oftalmologiju.
  Address: 110 E 55th St # 3, New York, NY 10022
  Hours: Mon - Fri 9:00am - 6:00pm
  Saturday 10:00am - 1:00pm
  Phone: (212) 759-9617
  
Manhattan LASIK Center: 110 E 55th St # 3, New York, NY 10022
U Crnoj Gori 68 odsto mladih živi sa roditeljima   (22. januar 2023.)
  Crna Gora je zemlja sa najvećim procentom mladih koji žive sa roditeljima, pokazuju podaci evropske statističke agencije Eurostat.
  Sudeći po mapi agencije, Crna Gora nalazi se neslavnoj poziciji liste evropskih zemalja, sa 68 odsto mladih, od 35 do 34 godine, koji dom dijele sa roditeljima.
  Sa druge strane, u Danskoj se mladi vrlo brzo osamostale, pa samo tri odsto njih živi sa roditeljima, u Finskoj svega četiri odsto, a Švedskoj i Norveškoj po šest odsto.
  Trend iz Crne Gore prisutan je i u ostalim državama Balkana, pa u Srbiji i Hrvatskoj procenat iznosi 65, Kosovu i Albaniji 63, a Makedoniji 61. (CdM)
Ervin Ibrahimović, obilazak opština Rožaje, Plav i Gusinje   (22. januar 2023.)
Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović obišao je juče nekoliko lokaliteta u Rožajama, Plavu i Gusinju koji su pogođeni razornim posljedicama nevremena koje je minulih dana zadesilo sjever Crne Gore.
Na ahiret je preselila Kolenović (Ruždije) Nadžija, rodj. Mrkulić   (1946-2023)   (21. januar 2023.)
   U New Yorku je danas, 21.1.2023. godine na ahiret preselila Kolenović (Ruždije) Nadžija, rodj. Mrkulić, 77-oj godini života.
   Zdravoglava će se održati sjutra, u nedelju 22.1.2023. godine od 4pm do 11pm u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
  Dženaza će se obaviti u Gusinju, a o treminu ćemo vas naknadno obavijestiti.
  Ožalošćeni: sinovi Esad, Nedžad i Fikret, kćerke Refika, Lidika i Enesa, zetove Rafet, Hazem i Muris, snahe Alisa, Hasena i Zakira, unučad, paraunuče, brat Dževdet-Zeko, sestra Sabira, bratstva Kolenović i Mrkulić, rodbina i prijatelji
  Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo." (www.gusinje-plav.com)
"Amar Garage" Gusinje - profesionalno troslojno poliranje vašeg automobila, korekciju laka sređivanje farova, štopova, stakala itd.    (21. jan. 2023)
  "Amar Garage" Gusinje - Nudimo profesionalno troslojno poliranje vašeg automobila, korekciju laka sređivanje farova, štopova, stakala itd. Kao i keramičku zaštitu sve po vašoj želji da vaš ljubimac zasija u punom sjaju.
  Radimo sa vrhunskim profesionalnim pastama njemačkog proizvođača sa garancijom posle svakog poliranja.
  Adresa: Dosuđe bb. (Put prema Albaniji)
  Kontakt:
  Zakažite svoj termin za vaš automobil: +382/69-51-6666 +382/69-745-777 (viber & whatsapp)
   @amar.garage Instagram ili facebook
Gold travel u Gusinju i Plavu – PRIĐI NAJBLIŽE LJEPOTAMA CRNE GORE   (21. jan. 2023)
  Gold travel agencija, istaknuta po organizovanju svih vrsta aktivnog turizma tokom cijele godine u sve tri regije naše zemlje, prepoznatljiva širom Evrope kako po broju aktivnosti, savremenim vozilima i opremi, tako po originalnim aranžmanima i atraktivnim rutama, svojim bazama širom Crne Gore pridružila je i bazu u Gusinju.
  Inspirisana prirodnim potencijalima gusinjsko - plavskog kraja Gold travel agency donosi jednu sasvim novu ponudu. Kroz atraktivne rute ATV ture (quad, buggy), u kombinaciji sa drugim oblicima aktivnog odmora, turistima smo omogućili pristup, do sada široj javnosti manje poznatim, i uopšte nepoznatim, prirodnim biserima tog kraja, od kojih su neki toliko lijepi i moćni da se te pojavnosti graniče sa realnošću.
  Od sada i najnedostupnije ljepote ovog kraja će vam bit dostupne i ukazati se „kao na dlanu“. Na našim rutama pred vama će se ređati prizori: vrhovi fantastičnih Prokletija, planine Bogićevica, prirodna jezera Plavsko, Hridsko, rijeka Lim, brze planinske rječice, izvori, ponori, šumski usponi, krševiti usjeci, mirisne livade, autentičana sela i katuni... Čeka vas fatamorganična dolina Grebaje i pogled na moćne vrhove Prokletija kao što su Sjeverni vrh, Očnjak, Karanfili..., bajkoviti Ali-pašini izvori, 30 metara visoki vodopadi – Grlja na rijeci Skakavica sa fenomenalnim kanjonom, autentična sela kao Zagrađe, Čardak, Vusanje odakle se ide ka dolini Ropojana, katuni rasuti podno Prokletija... Susrešćete se sa divnim ljudima, seoskim domaćinima, vrijednim domaćicama koje će vam poslužiti najukusniju hranu koju ste ikad probali, kao na primjer, u seoskom domaćinstvu „Samelova koliba“ ili na katunu Kodra Bajrovića gdje su izdizali seljani iz sela Grnčara i Dolje koje ćete takođe posjetiti...
  Nikad kraja čudima u ovom kraju, slike dinamičnih predjela u oku se brzo mijenjaju. Od tolike ljepote adrenalin aktivira snagu za koju ne znamo da je imamo!Došlo je vrijeme da i ovaj dio Crne Gore zablista u svom punom sjaju – Gusinje i Plav turiste očekuje raširenih ruku, a sa Gold travel agencijom imate iskusnog prijatelja vodiča na kog se možete osloniti i koji će vas povesti i tamo gdje je rijetko ljudska noga kročila, ili nije nikad.
  Najprivlačnije su neistražene ljepote, idemo zajedno da ih pronalazimo u ovoj riznici prirodnog blaga.
  U avanture polazimo iz Gusinja (baza nam je kod autobuske stanice). Ako je potrebno Gold travel agencija i Gold rent a car organizuju za vas i transfer iz bilo kog dijela Crne Gore do Gusinja i Plava.
  Kontakt:
  Gold travel agency
  Tel: +382 67 030 999
  Web: www. goldtravel.me
  e-mail: info@goldtravel.me
  info@goldtravel.me
Ko je Radovan Rašo Ivanović, TRN U OKU Dritana Abazovića?    (20. januar 2023.)
  On je angažovan na poziciji koordinatora u novoformiranom Birou za istrage u okviru Specijalnog državnog tužilaštva.
  Ivanović, koji dugi niz godina važi za jednog od najvećih profesionalaca u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, bio je angažovan u brojnim medjunarodnim akcijama uspješno realizovanim.
  Abazović je kivan na Ivanovića, za kojeg vjeruje da je rukovodio akcijom u istrazi državnog šverca duvana, koja je dovela do Abazovićeve Ure, a za sada je uhapšen doskorašnji direktor Uprave prihoda i carina, funkcioner Ure – Rade Milošević. Čim su uslijedila prva hapšenja, Abazović je već poslije nekoliko dana smijenio Ivanovića i kompletno rukovodstvo Agencije.
Rektor UNSA: Izetbegović ima četiri dosijea, ni u jednom nema diplome magistra    (20. januar 2023.)
Senat Univerziteta Sarajevo opet nema odgovor na otvorena pitanja u vezi sa postdiplomskim studijem direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Dokumentacije i dalje nema, kao ni njezinog očitovanja. Formirana je nova komisija. Zašto ova trakavica traje tako dugo i koliko još komisija treba formirati da bi se utvrdile cinjenice, odgovara Rifat Škrijelj, rektor sarajevskog Univerziteta.
Balidemaj poručio Adžiću: I Gusinje i Plav su sjever Crne Gore    (20. januar 2023.)
  Ministre, i Gusinje i Plav su isto “sjever Crne Gore”. I pričinjena je ogromna šteta, po treći put za tri mjeseca, poručio je potpredsjednik Opštine Gusinje i potpredsjednik Albanske alternative, Edon Balidemaj.
  Nakon što je iz Minisrstva unutrašnjih poslova saopšteno da je resorni ministar Filip Adzic danas obišao zajedno sa v.d. generalnog direktora za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem opštine na sjeveru koje su prethodnih dana ugrožene poplavama, reagovao je Balidemaj i poručio ministru da su i opštine Plav i Gusinje, koje je ministar "zaobišao", pretrpjele veliku štetu.. nastavak teksta
Na ahiret je preselio Radončić (Sema) Džafer   (1944-2023)   (20. januar 2023.)
  Obavještavamo braću i prijatelje, da je u Sarajevu u četvrtak, 19.01.2023. god, na ahiret preselio Radončić (Sema) Džafer, u svojoj 79-toj godini života.
  Dženaza će, ako Bog da, biti obavljena u Gusinju. O terminu dženaze ćemo vas blagovremeno obavijestiti.
  Ožalošćeni: supruga Zemka, kćerke Semiha i Ajla, brat Daut, sestre Kumrija, Mersada i Senada, unučad Osman, Daris, Ajna i Adna, zetovi, snahe i ostala mnogobrojna familija.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo." (www.gusinje-plav.com)
Posljednji selam našem plemenitom bratiću Beću (Haljilja) Srdanović.    (20. januar 2023.)
  Život iznjedri ovako teške rastanke da riječi utihnu, a žalost ovlada čovjekom... Dragi naš Bećo ostat ćeš u našim srcima kao veliki džomet, uzdanica svog oca, našeg dobrog brata Haljilja.
  Na ponos nam svima trag koji si ostavio u mnogim srcima.
  Neka ti dragi Allah podari lijepi džennet.
  Tvoje tetke: Seka Redžepagić, Kumra Parić i Sanija Srdanović sa porodicama.
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA   (19. jan. 2023)
  Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari često zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izliječi samog sebe
  Sve takozvane neizlečive bolesti možete izliječiti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jačanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i čajeve
  - način ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizičkim aktivnostima
Na taj način ćete ojačati vaše organe to jest organizam. Tada će vaš ojačani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlečenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i naručivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
Na ahiret je preselio Nedžad (Rifata) Musić   (1980-2023)   (19. januar 2023.)
  U New Yorku je u srijedu, 18.1.2023. godine na ahiret preselio Nedžad (Rifata) Musić, u 42-oj godini života.
  Zdravoglava je danas, u četvrtak 19.1.2023. godine od 4pm-11pm u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.
  Dženaza namaz se klanja u petak, 20.1.2023.godine u 9am, nakon čega će se obaviti dženaza na Balkan mezarju u Upstate New York.
  Ožalošćeni: majka Mejra, supruga Mersida, sinovi Sead, Samir i Hasan, maćaha Selvija, braca Esat, Hazir, Alija, sestre Suada, Elvira, Albina i Sabina, bratstvo Musić, prijatelji Šahmanović, mngobrojna rodbina i prijatelji.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo." (www.gusinje-plav.com)
Sjećanje na Hurku Džanko, rodj. Omeragić   (1961-2018)   (19. januar 2023.)
  Draga naša majko,
  prošle su pet godine od kako si nas napustila. Naša srca čeznu za tvojim sjajnim osmijeh, za tvojim zagrljajima, za tvojim pitanjima, za tvojom ljubav, za životom sa tobom.
  Najvažnije je ono što imamo u našim srcima za tebe, a to je beskrajna ljubav. Nedostaješ nam. Svaki dan.
  Tvoji sinovi Medis i Medih
Na ahiret je preselio Bećo (Haljilja) Srdanović   (1972-2023)   (18. januar 2023.)
   U New Yorku je danas, 18.01.2023. godine na ahiret preselio Bećo (Haljilja) Srdanović, u 52-oj godini života.
   Zdravoglava će se održati sjutra, u četvrtak 19.1.2023.godine od 1:00pm do 10:00pm u Bošnjačkom islamskom centru na Richmond Hill-u.
  O dženazi ćemo vas naknadno obavijestiti.
  Ožalošćeni: majka Hasiba, brat Kemal, sestra Sanela, snaha Sabina, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
   Inna lillahi we inna ilejhi radži'un - “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo." (www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselila Emina (Avdo) Jarović, rodj. Čekić   (1934-2023)   (18. januar 2023.)
  Duboko ozalošćeni obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša draga Emina (Avdo) Jarović, rodj. Čekić na ahiret preselila u utorak. 17.01.2023 godine u 89-oj godini.
   Dženaza će se obaviti u četvrtak, 19.01.2023 godine u 13:00 sati na gradskom mezarju Vlakovo, Sarajevo.
   Ožalošćeni: kćerke Nadzija, Djula i Alma, zetovi Fahrudin, Adi i Kenan, unučad Edvin, Admir, Šejla, Adela, Ena, Alen, Armin, Omar i Danis, praunučad Mirza i Uma, sestre Zalja, Bahta, Hurka, Šećka, Mulja, Seva i Roca, jetrva i snaha sa porodicama. Porodice: Jarović, Čekić, Sultanović, Ramić, Šehović, Rešo, Kaliterna, Malagić, kao i ostala mnogobrojna rodbina.
  RAHMETULLAHI ALEJHA RAHMETEN VASLAH
Promjenili ste vašu adresu u sred imigracionog procesa? Evo kako da obavestite USCIS   (18. januar 2023)
  Želite da se preselite? Ako ste vlasnik zelene karte ili sponzor, moraćete da obavjestite vladu o ovome
  Da li promjena adrese može ugroziti vaš imigracioni status?
   Dozvoljeno vam je da se selite dok imate zelenu kartu, ali ne zaboravite da obavjestite Službu za državljanstvo i imigraciju (USCIS) o promjeni adrese. Ne samo da je važno da nastavite da primate zvanična obavještenja o vašem imigracionom statusu – već je to i zakonski obavezno. Neprijavljivanje nove adrese se smatra prekršajem, i može dovesti do novčanih kazni, zatvora ili čak deportacije.... nastavak teksta
Bekim Kolenović potvrdio puni DNK = I-FT386055   (18. januar 2023)
  "Odlučio sam se za više istraživanja nakon čitanja knjige o KOLJINDARIMA koja je napisana 2017. Htio sam da saznam malo više, jer mi se čini da se spekuliše o porijeklu Koljindara. Odlučio sam da zauzmem drugačiji pristup koristeći nauku, koristeći genetski očevi Y-DNK test. Bilo je nekih Koljindara koji su testirali svoj Y-DNK, ali nije pokazao punu Y-DNK. Tada sam odlučio da želim testirati punu Y-DNK.
   Očeve haplogrupe su zasnovane na Y-hromozomima, koji se prenose samo sa oca na njegove sinove. Žene nemaju očevu haplogrupu, jer ne nasljeđuju Y-hromozome. Genetska laboratorija koju sam odlučio koristiti je FamilyTreeDNA koristeći njihov najbolji test nazvan BIG Y-700. Preporučilo mi ga je više izvora koji su se bavili genetikom, a jedan od njih je "Bošnjački DNK Projekt". Za test je potreban bris obraza. Poslao sam svoj test poštom na FamilyTreeDNA gdje sam čekao skoro 8 sedmica na svoje rezultate.
   Moj test je završen 25. oktobra 2022. Moja puna haplogrupa je potvrdila da je I-FT386055 i da sam ja prvi Kolenović sa punim DNK u njihovoj bazi podataka.
   Bio je jedan Metahjić koji je pokazao vezu, ali njegov test je bio parcijalan, jer su testirali na Y-111.
   Moji rezultati potiču iz jedne od glavnih haplogrupa poznatih kao "I2". Predstavlja jedan od prvih ljudi u Evropi, datira prije 23.000 godina ili više. Njegova podgrupa je I-S17250 što je tipično za slavensku populaciju koja je najveća u jugoistočnoj Evropi. Moj DNK nalaz je potvrđen za Koljindara koji su porijeklom od grane "PEJOv”.
   Jedno je sigurno da sam saznao da Kolenovići i Radončići nemaju isti Y-hromozom što znaći da Radonja i Kola nikada nisu bili rodjena braća" - izjavio je Bekim Kolenović .
DRAGANA MIRKOVIĆ - CHICAGO Compass Arena: Subota 11. februar, 2023. god    (17. jan. 2023)
Turski restoran "SipSak" - Midtown East, New York   (17. jan. 2023.)
   Restoran SipSak je otvoren 2004. godine i nalazi se u Midtown East, NY. Od tada poslužujemo kvalitetne interpretacije turskih klasičnih jela.
  Uživajte u obroku u SipSaku i dopustite da vas okusi i energija restorana prenesu na Mediteran. Niko to ne čini baš kao mi, i znamo da ćete se složiti.
  Tursko iskustvo u SipSaku je i jednostavno i prefinjeno. Naša primarna briga je kvalitet hrane koju nudimo, a trudimo se da Vam pružimo najukusnije i najnovije pripremljene artikle.
  SipSak je restoran u kojem se možete prepustiti obroku i, dok ste tamo, dozvoliti da vas mirisi i užurbanost lokala odvedu na Mediteran.

  Adresa: 928 2nd Ave, (izmedju 49 i 50 strita) New York, NY 10022
  Telefon: (212) 583-1900, izmedju 11 am-11 pm, 7 days of the week.
www.sipsakny.com
Na ahiret je preselio Čekić (Nasa) Rizo   (1941-2022)   (17. januar 2023.)
   Dana 16. januara, na ahiret je preseli Čekić (Nasa) Rizo, u 81-oj godini života.
   Hajtar se prima od danas od 17h, za ljude u restoran Bajrovica, a za žene u porodičnoj kući. Dženaza polazi u srijedu, 18. januara u 14h od Nove dzamije.
  Ožalošćeni: ćerke: Nakšija, Resma, Mirsada, Dženeta, Edina i Ferida; brat Ismet; sestra Dževahira - Dželja; bratanići i bratanične, sestrići i sestrične, zetovi, unučad, paraunučad i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Svi smo Allahovi i njemu se vracamo.(www.gusinje-plav.com)
DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE !   (17. jan. 2023)
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (17. jan. 2023)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (17. jan. 2023)
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (17. jan. 2023)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
+382 69 607068 Whatsup/Viber.
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.
Nastavak Stranice (News Archive)

KONTAKT: 646-808-6490

ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"
;