www.Gusinje-Plav.com


Donacije za Islamski Kulturni Centar Gusinje - Ukupno do sada $389,971 + €91,736 + 10,300KM +...

Nedelja, 25. oktobar 2020. god - Hajtar za Gutić Edvina otvara njegov otac Hasim, sa stricem Ibrahimom i bratanićima Sadatom i Seadom, bratstvom Gutić, rodbinom i prijateljma, na adresi; Bosnjacki Islamski Kulturni Centar: 114-11 91st Ave, Richmond Hill, NY 11418 od 9am do 7pm.

Dugi redovi za glasanje u Njujorku  (24. oktobar 2020)
  Prvog dana ranog glasanja na predsjedničkim izborima u Njujorku formirali su se dugi redovi gdje su građani satima čekali da glasaju.Ovo je i prvi put da je u Njujorku omogućeno rano glasanje za predsedničke izbore.
  Na hiljade Njujorčana pohrlilo je na birališta, a mnogi kažu da su izašli, jer strahuju da se njihov glas možda neće računati ako budu glasali putem pošte, prenosi "Njujork tajms".
  Redovi su se protezali kroz nekoliko blokova oko birališta. Na nekim mjestima bilo je i poteškoća.
  Zbog pandemije korona virusa mnogi u redovima su nosili maske pa i rukavice i nastojali da drže distancu.(B92)
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (24. oktobar 2020)
  Kao sto smo i bili najavili nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Krivokapić neće lidere DF-a, oni bi novog mandatara?  (24. oktobar 2020)
  Portal Vijesti prenosi da se Krivokapić sastao sa Mandićem i da mu je saopštio da oni ne mogu biti u Vladi, između ostalog i jer je nakon izbora obećao da će Vlada biti ekspertska.
   Knežević i Mandić su, prema saznanjima Vijesti, odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj Vladi.
  Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat, a da će oni tražiti novog mandatara.
  Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocjenom da su lideri DF dominantno doprinijeli rezultatu, ali da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.
  Mandić i Knežević najavili su, kako prenose Vijesti, da će razgovarati sa vođstvom Demokrata i URE o eventualnom dogovoru o novoj vladi sa drugim premijerom.(RTCG)
Mandić: Neću dozvoliti da tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju vladu  (24. oktobar 2020)
   Kao neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mjesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neću dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore, poručio je večeras jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.
  Mandić se oglasio nakon što je CdM objavio da mandatar Zdravko Krivokapić ne želi njega, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića u novoj vladi na ministarskim pozicijama... nastavak teksta
ILIRIA MARKET - Halal hrana i proizvodi sa Balkana (24. okt 2020)
Halal hrana i proizvodi sa Balkana
ILIRIA MARKET
23-23 65th street
Brooklyn, NY 11204
Otvoreni svaki dan/ sedam dana u nedelji/ od 9:30am-9:00pm
Tel. 347-312-6326, Cell. 347-755-7264

Krivokapić ne želi za ministre Mandića, Kneževića i Medojevića  (24. oktobar 2020)
  Mandatar Zdravko Krivokapić ne želi da u novoj vladi ministri budu trojica lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, tvrde izvori CdM-a bliski Krivokapiću.
  Navodno, kako tvrde izvori CdM-a, Krivokapić želi da se okruži ljudima koji nemaju balast političke istrošenosti, sudskih postupaka, kako zbog domaće tako i zbog međunarodne javnosti... nastavak teksta
Kako Amerika bira predsjednika: Elektori jači od glasa naroda  (24. oktobar 2020)
  Američka demokratija, to je istina, nije fer. Čak pet puta u američkoj istoriji predsjednik je postao kandidat koji je na izborima imao manje glasova. Mnogi se pitaju kako je to moguće. Dvije riječi: elektorski koledž.
  Pobjeda aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa 2016. godine je najistaknutiji primjer manjkavog izbornog sistema u Americi. Da, Tramp je imao manje glasova od kandidatkinje Demokratske stranke Hilari Klinton, a svejedno je pobijedio... nastavak teksta
Stanovi na prodaju u Plavu.    (24. oktobar 2020)
   Prodaju se stanovi u Plavu. Lokacija Racina, ispod sportske dvorane, sa pogledom na Plavsko jezero.
   Radimo stanove po vašoj želji i veličine su od 60m2 - 120m2.
   Kontakt osoba: Mujo Šahmanovic 917 543 1381 (Viber)
Hajtar za Gutić Edvina - Nedelja, 25. oktobar 2020. godine   (24. oktobar 2020)
   U New Yorku je 25. septembra 2020 god na ahiret preselio Gutic Edvin, u 23. godini života.
   Tim povodom hajtar otvara njegov otac Hasim, sa stricem Ibrahimom, bratanićima Sadatom i Seadom, bratstvom Gutić, rodbinom i prijateljma, u nedelju 25 oktobra 2020, od 9am do 7pm, na adresi: Bosnjacki Islamski Kulturni Centar: 114-11 91st Ave, Richmond Hill, NY 11418
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “!
Lijek za COVID-19: Remdesivir odobrila Americka agencija za hranu i lijekove  (24. oktobar 2020)
  Uprava za hranu i ljekove (FDA) odobrila je u cetvrtak antivirusni lijek remdesivir kao terapiju za hospializovane pacijente sa virusom kovid 19.
  Kao antivirusni lek, dat putem IV, remdesivir deluje na zaustavljanje replikacije virusa SARS-CoV-2, koji uzrokuje virus kovid 19. Ove podatke navodi proizvodac leka, kalifornijska kompanija Gilead Sciences, Inc.
  FDA je prethodno odobrila ovaj lijek za hitnu upotrebu tokom lecenja virusa kovid 19. Sada je lijek remdesivir prvi i jedini odobreni tretman za lijecenje hospitalizovanih pacijenata u Sjedinjenim Državama, rekao je Gilead u saopštenju.
  Remdesivir je smanjio vreme oporavka u proseku za pet dana – sa 15 dana na 10. Ovaj podatak pokazuje velika studija koju je sproveo americki Nacionalni institut za zdravlje. (USA Today)
Godina koju je pojela korona  (24. oktobar 2020)
  Zagovornici otvaranja granica kako bi se spasila turistička sezona u Crnoj Gori najčešće su se vodili primjerom Hrvatske, ističući kako su oni racionalno postupili, te da će to rezultirati dobrim prihodima. Ipak, euforija je splasnula jer su stigli podaci koji jasno pokazuju da je hotelski sektor u Hrvatskoj pred kolapsom, sa poražavajućim prihodima. Čak 41 odsto hotela je ostalo zaključano tokom sezone, pa se lako može izvesti zaključak da je turistička sezona u Hrvatskoj daleko od one koja je predstavljana u javnosti, pišu Vikend novine... nastavak teksta
PRODAJE se KUCA na 4 sprata, Bar, HITNO   (24. okt 2020)
  Kuca se nalazi u Šušnju u blizini centra plaže u Šušnju, površine 4 sprata po 80 m2. Posjeduje veliki parking i plac od 5 ari. Na 1. i 3. spratu su po 2 apartmana , na 2 i 4 dvosobni stanovi. Ukupno 4 apartmana i 2 stana, površine 320m2. Sve je opremljeno, kvalitetan objekat, pogled na more i cio grad, uknjižen objekat, papiri 1/1 uredni. Cijena 320.000 €. Prodaje se zbog preseljenja.
   Za više informacija i slika, može i video uživo da pogledate objekat broj telefona +382 69 89 55 90 (Mob/Viber/WhatsApp)
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (23. okt 2020)
   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Brooklyn i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješacke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Nova.rs: Krivokapić ide na nove izbore ako ne bude ekspertske vlade   (23. oktobar 2020)
  Sagovornik Nove.rs navodi da lideri Demokratskog fronta(DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, zajedno sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem koče formiranje nove Vlade, jer po svaku cijenu žele da budu njen dio.
  “Uopšte ih ne zanima koncepcija mandatara, već samo hoće da se dočepaju fotelja. Krivokapić ne želi da formira vlast sa ljudima na koje bi se sručila salva kritika.Ako se tome doda da su Mandić i Knežević prvestepeno osuđeni za državni udar i da se protiv njih vodi proces, njihov eventualni ulazak u Vladu od starta bi bila kompromitacija nove vlasti. Istovoremeno, zbog toga bi izostala međunarodna podrška koja je preko potrebna Krivokapićevom kabinetu”, navodi sagovornik Nove.rs.... nastavak teksta
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (23. oktobar 2020)
Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domacu i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Vise informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Adil Kerović danas operisan u Istanbulu.  (23. oktobar 2020)
  Zahvaljujici donacijama nase dijaspore iz New Yorka danas je na klinici Acibadem - Istanbul (Turska) operisan Adil Kerovic iz Podgorice (unuk rahmetli Rama (Hajra) Gačevića).
Sa novim donacijama od $300:
- Redzo Bajraktarevic 100
- Zehra Bajraktarevic 100
- Ermin Feratović $100
u New Yorku ukupno je prikupljeno $21,300. , koje ce biti iskoristene za operaciju i troskove boravka u Istanbulu. Time je i donatorska akcija zavrsena
   Inace, Adil ce provesti nedelju dana u bolnici, nakon cega ce se obaviti konacni snimci i znati rezultati hiruskog zahvata koji je obavljen na njegovim vratnim prsljenima.
U ime porodice Adila Kerovica, organizarora ove akcije i redakcije web magazina Gusinje-Plav.com, najsrdacnije se zahvaljujemo svima koji su pomogli da dodje do realizacije ove operacije.
  Zbog transparentnosti u radu, u prilogu objavljujemo uplate tj transver novca roditeljima u Podgorici, kao i bolnici u Istambulu. Takodje eskluzivno tu su i dvije slike uradjene prije par sati, odmah nakon Adilove operacije.
Ako imate talenat za nogomet, evo šanse da zaigrate za Manchester City, Liverpool ili Everton  (23. oktobar 2020)
  "Shabo Mulić, Director of Football for MGSM Sports Management, has partnered with Manchester City and ProSoccerGlobal to provide opportunities for our youth to play football in Europe. MGSM will be sending three teams to play Elite Academies in Europe. The objective is to expose our players to European Clubs and Scouts so they can get noticed and hopefully play for them in the future. Some of the clubs that will be scouting the teams in Europe are Manchester City, Liverpool, and Everton to name a few.
  The tryout information is below:
   Dates: November 23-25, 2020, Times: 6-10PM
  Location: Father Glotzbach Park, Nutley, NJ 07110
   Price: $100 per player
   Age Groups:
   I-2002/2003/2004
   II-2005/2006
   III-2007/2008
  Please Register using the link below:
   https://www.mgsmsports.com/event-signup/p/register
For more information:
email: info@mgsmsports.com
Phone: 201-334-6510

Shabo Mulić, direktor fudbala u MGSM Sports Management, u partnerskom odnosu je sa Manchester Cityjem i ProSoccerGlobalom, kako bi pružio mogućnosti našoj omladini da igra fudbal u Evropi. MGSM će poslati tri tima da igraju Elite akademije u Evropi. Cilj je ponuditi naše igrače u Europske klubove i skaute, kako bi mogli biti primijećeni i nadam se da će igrati za njih u budućnosti. Neki od klubova koji će izvidjati timove u Europi su Manchester City, Liverpool i Everton.
  Podaci o datumu probe su ispod:
  Termini: 23.- 25. Novembar 2020, Vrijeme: 18-22h
  Lokacija: Park oca Glotzbach, Nutley, NJ 07110
  Cijena: 100 USD po igraču
  Starosne grupe:
I-2002/2003/2004
   II-2005/2006
   III-2007/2008
  Molimo vas da se registrujete putem donjeg linka:
   https://www.mgsmsports.com/event-signup/p/register
Za više informacija:
email: info@mgsmsports.com
Phone: 201-334-6510
Filipović: Raspodjela resora novo Abazovićevo posrnuće  (23. oktobar 2020)
   Od ekspertske vlade koju su najavljivali iz tri koalicije koje čine novu vlast, posebno lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nije ostalo ni početno slovo “E”. Vlada će biti politička, a birači su prevareni. Današni Dan je objavio da je mandatar za sastav nove vlade i nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić napravio je nacrt podjele resora koji treba da bude usaglašen sa konstituentima nove vlasti narednih dana. Komentarišući ovaj nacrt analitičar Ljubo Filipović naglašava da je sve jasnija dominacija crkve i DF-a, te da je dati prosvjetu i nauku Srpskoj pravoslavnoj crkvi opasnije nego im dati kompeltan bezbjedonosni aparat... nastavak teksta
Medojević: Bio sam za istim stolom kada je Gojko Perović uslovljavao podršku crkve i prijetio povlačenjem Krivokapića  (23. oktobar 2020)
 Medojević ističe kako Gojko Perović nije Crkva, kao što ni Miško Perović nije država.
  “Gojko Perović nema problem sa mnom, nego sa istinom. Ja sam rekao da je on dio grupe koja se nelegitimno i surotno ustavnim i demokratskim principima miješao u kreiranje naše izborne liste “Za buducnost CG” i sada se miješa u formiranje Vlade.
  Lično sam bio prisutan za istim stolom kada je Gojko Perović u telefonskom razgovoru sa Andrijom Mandićem, uslovljavao “podršku Crkve” sa prihvatanjem 3 njihova predstavnika na listu... nastavak teksta
DF-u MUP, Demokratama pravda, odbranu dobija URA  (23. oktobar 2020)
  Mandatar za sastav nove vlade i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić napravio je nacrt podjele resora u novoj vladi, saznaje Dan.
  Kako Dan saznaje iz nezvaničnih izvora, taj nacrt treba da bude usaglašen sa konstituentima nove vlasti narednih dana.
  Po tom nacrtu, koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ bi pripalo osam resora i jedno potpredsjedničko mjesto u Vladi Crne Gore... nastavak teksta
Ismet I. Medunjanin: FAMILIJA MEDUNJNAIN    (23. oktobar 2020)
  "...Cilj ove knjige je da se historijski i naučno objasni postanak, razvoj i konstituisanje familije Medunjanin na prostoru Crne Gore, Sandžaka, a kasnije i Bosne i Hercegovine i šire.
   Moramo biti svjesni svoje prošlosti, jer ko toga nije svjestan taj je izgubljen čovjek, čovjek bez budućnosti.
   Kroz ovu knjigu, pokušao sam da, što jednostavnije i vjerodostojnije prikažem porijeklo familije Medunjanin sa ciljem da se sva dosadašnja saznanja prikažu i evidentiraju, kako bi se sačuvala od zaborava..."
nastavak teksta knjige "FAMILIJA MEDUNJANIN"
Jos jedan dragulj Gusinja: Vodopad "Oko Ropojan"  (23. oktobar 2020)
Za sve Vaše proslave pjevac MIRSAD-MIKI KOLJENOVIĆ i orkestar MIKI BAND   (23. okt 2020)
   Odredite mjesto i vrijeme, i spremite se da cijelu noc provedete u radosti i veselju sa odlicnim pjevacem MIRSADOM KOLJENOVIĆEM i iskusnim orkestrom MIKI BAND. Pravo rješenje za proslavu Vašeg vjencanja, svadbe, suneta, rodjendana, i ostalih svecanosti. Ako vam treba iskusan pjevač i najbolji orkestar, na pravoj ste adresi.
   MIRSAD KOLJENOVIĆ i orkestar MIKI BAND će uvjek sa zadovoljstvom uveličati Vaše slavlje raznovrsnom pjesmom i muzikom.
  Kontakt: MIRSAD-MIKI KOLJENOVIĆ 917 609 3095
NEKA VAŠE VESELJE ULJEPŠA NAŠA MUZIKA! SA NAMA JE UVJEK ŽIVO I UŽIVO !!!
Prodajem imanje u Gusinju na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža (22. oktobar 2020)
   Prodajem imanje u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji zvanoj Jondža, na samoj raskrsnici puta za Dolju i puta za Dragije. Sa druge strane imanje izlazi na put za Dragije (pogledajte prvu sliku u atacmentu). Imanje je površine 96 ari, pogodno za izgradnju porodičnih kuća.
   Moguća prodaja i u placevima. Cijena po dogovoru
   Kontakt tel.: 1-416-989-9991 (regularni/viber) ili 1-646-808-6490 (regularni/viber).
Krivokapić: Nova vlast neće opstati ako bude kršila Ustav  (22. oktobar 2020)
  Trinaest je godina od donošenja Ustava nezavisne Crne Gore. Nekadašnji predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić saopštio je za TVCG da je funkcija Ustava da “ustavi” vlast koja želi da ruši temeljne vrijednosti nezavisne Crne Gore, ističući da nova vlast neće opstati ako bude išla suprotno Ustavu.
  On je, gostujući u Dnevniku TVCG, saopštio da je Ustav u svakoj zemlji, pa i u Crnoj Gori, istorijski trenutak, koji pokazuje zrelost države.
  “Taj Ustav je pokazao utemeljenost nezavisne Crne Gore. Taj Ustav imao je sve temelje vizionarstva, pokazao je da Crna Gora može biti moderna i imati svoje temelje... nastavak teksta
UČINITE VAŠ ODMOR PRIJATNIM I NEZABORAVNIM UZ ORGANIZACIJU NA VRIJEME    (22. okt 2020)
- Rezervacija avio karata za destinacije na koje želite da putujete
- Transveri prevoza sa aerodroma Podgorice na teritoriji Crne Gore i u okruženju
- Rent –a – car širok spektar vozila
- Apartmani na dan ili duži vremenski period na teritoriji Podgorice
- Lux apartmani u Budvi (centar), Kotor (Dobrota) i Ulcinj (Velika plaža) u toku ljetnje sezone po pristupačnim cijenama
- Na raspolaganju za dodatna pitanja i konsultacije, kontakt osobe:

Nerisa Redžematović – Radončić
Mob: +1(646) 281 2218 (+viber)
e-mail: Nelasun7@gmail.com
instagram @nredzematovic_radoncic

Nela Hodžić – Hidrić
Mob: +1(917) 474 3629 (+viber)
e-mail: Nelahnyc@gmail.com
instagram @hidricnela


MAKE YOUR VACATION ENJOYABLE AND MEMORABLE WITH ORGANIZATION ON TIME

- Airline ticket reservations for all the destinations you want to travel to
- Organized transport from the airport of Podgorica on the territory of Montenegro and in the surrounding area
- Rent a car - wide range of vehicles
- Apartments per day or for a longer period of time in the territory of Podgorica
- Luxury apartments in Budva (center), Kotor ( Dobrota) and Ulcinj (Velika Plaza) during the summer season at affordable prices
- Available for any additional questions and consultation, please contact:

Nerisa Redzematovic – Radoncic
Mob: +1 (646) 281 2218 (+ viber)
e-mail: Nelasun7@gmail.com
instagram @nredzematovic_radoncic

Nela Hodzic – Hidric
Mob: +1 (917) 474 3629 (+ viber)
e-mail: nelahnyc@gmail.com
instagram @hidricnela
Na ahiret je preselila LJULJKA Salihova-Sakina HODZIĆ, rodj. HOT   (1927-2020)  (22. oktobar 2020)

PLAV: Šumu sijeku samo odabrani   (22. oktobar 2020)
  Dvadeset firmi članica udruženja “Drvoprerađivači iz Plava” godinama teško dolaze do sirovine, a njihovi osnivači, kako su kazali “Vijestima”, porodice prehranjuju više zahvaljujući pomoći iz dijaspore, nego što to mogu od svog rada. Tvrde i da koncesionari uništavaju šume i od nadležnih traže da se prekinu sve koncesije na području opštine, a da prioritet imaju građani Plava koji se bave drvopreradom.
  Jedan od osnivača udruženja Nedžad Cecunjanin ”Vijestima” je ispričao da su razgovarali sa ministrom poljoprivrede Milutinom Simovićem, direktorom Uprave za šume Nusretom Kalačem... nastavak teksta
Završena vertikalna izolacija na IKC u Gusinju    (12. okt 2020)
   Eskluzivno za čitaoce našeg web magazina Gusinje-Plav.com, donosimo današnje slike sa objekta IKC u Gusinju, gdje se privode kraju završni radovi na vertikalnoj izolaciji, kao i radovi na nasipanju cijevi i bunara, koji će prikupljati atmosversku vodu oko objekta i oluka.
Privode se kraju i radovi na kuli IKC, odnosno malterisanje iste, nakon čega slijede pokrivački radovi. Uskoro više o tome. (Gusinje Plav Press)
Husović: Abazović će shvatiti da je u nezgodnijoj situaciji nego BS   (22. oktobar 2020)
  Odluka Bošnjačke stranke da ne uđe u Krivokapićevu vladu poslije referenduma je najvažnija odluka BS, kazao je predjednik te partije Rafet Husović gostujući u "Drugačijoj radio vezi" na Anteni M.
  Kao jedan od razloga za tu odluku navodi da je nejasno šta će uraditi nova većina.
  “Govore o ekspertskoj vladi, pa vladi od političara, imamo uticaj crkve, uticaj sa strane, zaista smatramo da se u ovom trenutku mora dati šansa ovim ljudima da vidimo da li oni mogu ozbiljno da vode državu ili ne”.
  Husović dodaje da su im upravo građani sugerisali da ne uđu u Vladu... nastavak teksta
IZKC Plav-Gusinje iz New Yorka uplatila preostalih $33,661 za IKC u Gusinju  (22. oktobar 2020)
  Islamska Zajednica & Kulturni Centar Plav-Gusinje u New Yorku, od prvog trenutka prikupljanja donacija za IKC u Gusinju je imala i ima aktivnu ulogu. O tome govori i podatak da su do današnjeg dana prikupili sumu novca u iznosu od $83,661.
  Prije nekoliko nedelja Odboru iz New Yorka koji rukovodi donatorskom akcijom uplacena je suma od $50,000 (o tome smo već pisali), a jučer je uplaćen i preostali dio od $33,661 (kopija čeka u gorenjem uglu).
   Ovih dana se očekuje da će u zavičaju biti završena prva faza grubih gradjevinski radova, nakon čega će, kako nam rekoše u Odboru iz New Yorka koji rukovodi donatorskom akcijom izaći u javnost sa finasijskim dijelom, odnosno sa ukupnom sumom dosad utrošenog novca za ovaj objekat. (Gusinje Plav Press)
Zdravoglava i dženaza za rahmetli Elvira (Muzaferov) Feratovića   (22. oktobar 2020)
   Na Floridi (SAD) je 16. oktobra 2020 godine preselio na ahiret naš dragi brat Elvir (Muzaferov) Feratović, u 47-oj godini života.
   Zdravoglava se prima danas, četvrtak 22. oktobra od 4 sata poslije podne u Bošnjačkom Islamskom Kulturnom Centru na Richmond Hillu.
Dženaza namaz će se klanjati u petak, 23. oktobra 2020 u 8:00 sati izjutra, a dženaza će se obaviti na Washington Memorial Cemetery na Long Islandu.
   Ožalošćeni: braća Senad i Emir, bratanići Alem, Aldin i Dino, bratanične Emma i Sarra, maćeha Nakšija, snahe Azra i Bisera, stric Muharem, braca i sestre od strica i od hale, kao i mnogobrojna rodbina Feratović i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “!(www.gusinje-plav.com)
AKO BOŠNJACI NEĆE U VLADU, HOĆE SPP  (22. oktobar 2020)
  Piše: Ahmed Avlijani
   Odbijanje Bosnjacke stranke da učestvuje u Vladi mandatara Zdravka Krivokapića otvorilo je put Stranci pravde i pomirenja (SPP) da u Vladi “predstavlja” Bošnjake i da joj multietnički legitimitet u ime Bošnjaka.
  To je, u izjavama medijima, obznanio Hazbija Kalač, predsjednik SPP-a, izjavivši da ocekuje ministarsko mjesto nakon sto u Vladu nije ušla Bošnjačka stranka, vjerovatno smatrajući da je Vladi potreban Bošnjak.
  Na činjenicu da ona (SPP) nema izvorni, narodni legitimitet nisu mnogo gadljivi ni u SPP – u ni mandatar.
  Svako bi tu imao svoj hair, SPP i njeni kadrovi lični i (usko)stranački a mandatar medjunarodno – politički... nastavak teksta
Iskoristite priliku da obnovite vaše Medicare    (21. oktobar 2020)
  Poštovanje svim prijateljima koji imaju Medicare zdrastveno osiguranje.
  Svake godine u ovo vrijeme imate priliku da obnovite vaše Medicare osiguranje za iduću godinu.
  Za sve vas koji niste zadovoljni jer:
  ~ Plaćate veliku mjesečnu premiu.
  ~ Plaćate puno kada idete kod Doktora
   ~ Plaćate puno za Medicinu
  ~ Nemate dobrog Doktora
  Mi vam nudimo:
  ~ 5 vrhunskih Medicare kompanija
  ~ $0 mjesečna premija
  ~ Ušteda na cijeni lijekova
  ~ Besplatno Bazen ili Gym sa vašim Medicare osiguranjem
  Sve ovo gore navedeno uz Besplatne konzultacije možete dobiti ako nazovete Mustafu Ganića na broj 718 431-3116 ili Maria Cronera na broj 646 244-1594, oni govore vaš jezik.  Zato ne oklijevajte nazovite Mustafu ili Maria jos danas i riješenje svih vaših Medicare problema je na dohvat ruke.
Nature and Health - protiv sezonskih virusa i gripe.    (21. okt 2020)

Nature and Health
Sa jakim Imunim sistemom u borbi protiv sezonskih virusa i gripe.
Sve narudžbe možete izvršiti na e-mail; pajo-naza@hotmail.com.
Ili text massage na tel. 1438-939-6292
ili direktan poziv na tel. 514-244-8133
DPS: Odbijanjem da uđu u novu vladu, manjinske partije pokazale principijelnost i lojalnost CG  (21. oktobar 2020)
  Demokratska partija socijalista pozdravlja odluku partija manjinskih naroda da ne ulaze u koalicione aranžmane sa političkim subjektima, među kojima su i osvjedočeni protivnici državnih interesa Crne Gore, koji su, između ostalog, kroz svoje djelovanje konstantno narušavali multietničnost, i građanske principe crnogorskog društva, saopšteno je danas iz te partije.
  Ovakvim svojim stavom te partije su pokazale privrženost ideji evropske budućnosti, dodaju u saopštenju, i potvrdile iskrenost njihovog uzajamnog, višegodišnjeg partnerstva, tokom kojeg je trasiran strateški put Crne Gore.
  “Svojim časnim odnosom prema neiskrenim ponudama, manjinske partije su još jednom demonstrirale lojalnost svojoj državi Crnoj Gori, kao i visoku političku principijelnost, koju će njihovi birači, ali i ukupna crnogorska javnost, sigurni smo, znati da cijene”, zaključuju u DPS-u.
Prodaju se dvije kuće u samom centru čaršije, Gusinje.   (21. okt 2020)
  Prodaju se dvije kuće u samom centru čaršije, Gusinje. Kuće su vezane jedna uz drugu i imaju prizemlje kao poslovni prostor na obije strane i sa jedne strane ima parking prostor, kao i sprat površine 233 m2. Kuće imaju poseban ulaz i izlaze na dvije ulice.
  Informacije br. tel. +38269034686
U nedjelju počinje zimsko računanje vremena, korona odgodila odluku o ukidanju  (21. oktobar 2020)
  Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju 25. oktobra 2020. godine. Tada ćemo, u noći sa subote na nedjelju, kazaljke u tačno 3 sata pomjeriti 60 minuta unazad – na 2 sata.
  Praksa je da se sat pomjera svakog posljednjeg vikenda u oktobru čime se sa ljetnog prelazi na zimsko računanje vremena.
  Ovo bi moglo biti posljednje pomijeranje kazaljki sa ljetnog na zimsko računanje jer je Evropski parlament u martu 2019. godine izglasao ukidanje pravila “do kraja 2021. godine”.
  Problem je tu tome što zemlje EU još nisu odabrale da li će ostati privržene ljetnom ili zimskom računanju.
  Zemlje koje žele ostati na ljetnom računanju kazaljke će posljednji put pomaknuti u martu 2021. godine. Također, moguće je da će se desiti konsenzus, odnosno da će sve zemlje pristati na isti model, najvjerovatnije ljetni.
VRIJEDNA OPREMA DONIRANA FK JEZERU  (21. oktobar 2020)
  Džemal Barjaktarević i Naser Canović, koji žive i rade u Njemačkoj, donirali su vrijednu opremu fudbalskom klubu Jezeru kao podsticaj kako bi se u što boljim uslovima takmičili sa klubovima Prve lige.
  Naši vjerni navijači u dijaspori Naser i Džemal u kontinuitetu pomažu voljeni klub, više puta su do sada pomagali klub kako finansijski tako i kupovinom opreme.
  Zahvaljujemo ljudima velikog srca na vrijednoj opremi kao i na svim prethodnim donacijama.
  Za prvi tim obezbijeđena je oprema vrhnuskog kvaliteta brenda NIKE i to kompleti dresova kao i paradne trenerke i paradne majice i šorcevi.
  Na prednjoj strani dresa nalazi se i ime sponzora, Manfred Gante - Kunststofftechnik Backhaus.
FK JEZERO
Na ahiret je preselio hadzi Ismet (Murata) Neljković   (1936-2020) )  (21. oktobar 2020)
   U Montrealu (Canada), u utorak, 20. oktobra 2020. godine na ahiret je preselio hadži Ismet (Murata) Neljković u 85. godini života.
   Dženaza će se obaviti u Gusinju, a o treminu iste naknadno ćemo vas obavijestiti.
   Ožalošćeni: supruga hadžinica Vasvija-Vaka, sinovi Rifat i Murat, kćerke Sadeta i Faketa, brat Rizo, sestra Hajrija, zetovi Rizo-Ljiljo i Skendo, snahe Zina, Nevzeta i Senada, uničad, praunučad, bratstvo Neljković, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “! (www.gusinje-plav.com)
Vodopad Grlja ovih dana    (20. oktobar 2020)
Dolcinium Demolition & Waste removal company - Owner Jasmin Novaj   (20. okt 2020)
  - Dolcinium Demolition & Waste removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium Demolition & waste removal provides demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction waste. At Dolcinium Demolition & Waste removal we proudly able to provide 1/2 yard mini container drop off , mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.

- Kompania -Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Prishja e Dolcinium & heqja e mbeturinave ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium & heqjen e mbeturinave ne me krenari jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.

- Dolcinium Demolition & Waste removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj, koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 opština grada New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti (interior demolition) i uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium Demolition & Waste removal takodje pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani, kao i kamioni i sva ostala vozila.

www.Dolcinium.com - Zvanicna web prezentacija
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (20. oktobar 2020)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420
Kupovina kuće pored Alipašine džamije u Astoriji    (20. oktobar 2020)
  Obavještenje Islamske Zajednice i Kulturnog Centra Plav-Gusinje u New Yorku:
  Poštovane džematlije, Selam alejkum!
  Obavještavamo vas da je Odbor IZ. potpisao ugovor o kupovini kuće pored Alipašine džamije u Astoriji za milion dolara. Ovom prilikom pozivamo sve naše vjerne aktiviste i donatore da doniraju u ime Allaha kako bismo bili u mogućnosti da za mjesec dana isplatimo objekat.
  Za više detalja i informacija o vašim uplatama kao i o objektu koji se kupuje možete nazvati: predsjednika Smajlja Srdanović (917) 335-2580, Aga Koljenović (917) 416-1191, imami: hafiz Hako ef. Omeragić (347) 935-7820, Nermin ef. Huseinović (347) 781-0144, blagajnici; Ragip Čekić: +1 (917) 749-0187 i Ismet Pjetrović: 1 (914) 420-7285, sekretar: Selma Mujović: +1 (347) 239-9921
  Neka vas Allah dž.š. čuva i uveća vašu nafaku.
Jasmina Muminović tvrdi da je srpska policija na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu bez ikakvog objašnjenja maltretirala.   (20. oktobar 2020)
  Direktorica i glavna i odgovorna urednica portala Standard Jasmina Muminović tvrdi da je srpska policija na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu bez ikakvog objašnjenja maltretirala. Ona je kako kaže proteklih dana, iz privatnih medicinskih razloga, boravila u Beogradu sa sestrom, ali se tvrdi ona, srpska policija odmah na graničnom prelazu na aerodromu potrudila da joj ukaže da je pod posebnim provjerama i nadzorom, što su juče potvrdili ponovnim zadržavanjem na odlasku iz Srbije..."
nastavak teksta
Prodaje se kuća u Plavu    (20. okt 2020)
   Prodaje se kuća na odličnoj lokaciji u Plavu u ulici Omeragića ( Ribarska mahala ) sa predivnim pogledom na Visitor i jezerom. Kuća je u veoma dobrom stanju sa novim krovom, fasadom, novom garažom i zemljištom oko kuće koje je 1 klase ( voćnjak ).
   Parcela broj 2014/1 po kulturi njiva 1 klase u površini 34m2, voćnjaka 1 klase u površini od 177m2, dvorišta u povrsini od 500m2, porodicno stambene zgrade u površini od 103m2 i pomoćnog objekta u površini od 21m2, u ukupnoj površini od 835m2.
  Sva dokumentacija je 1/1. Cijena 155.000 eura.
  Kontakt info: Adis Medunjannin ( viber/mobilni +382 68 111 585 )
Živković: Velikosrpski projekat je na koljenima    (20. oktobar 2020)
   Bivši politički lider Liberalnog saveza Crne Gore LSCG i predsjednik Liberalne partije Miodrag Živković putem svog Fejsbuk profila iznio je stav o posljednjim događajima na crnogorskoj političkoj sceni, ističući da su predstavnici Bošnjaka i Albanaca odbijajući participiranje u vlasti, jasno i nedvosmisleno poručili da je Crna Gora jedina njihova domovina, da rezervne nemaju i da je ne misle razgrađivati sa velikosrpskim nacionalistima...
nastavak teksta
MUSTAFA MUJO ŠAHMANOVIC - U PLAVU STANOVI NA PRODAJU   (20. okt 2020)
Izvori za vodu posvadjali Plavljane - BEZ GRANICA TV VIJESTI 19.10.2020. |   (20. oktobar 2020)
Poljoprivrednim proizvodjačima iz Gusinja uručena oprema za preradu mlijeka i preradu voća i povrća    (20. oktobar 2020)
  Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora – Podrška poslovanju” podržava projekat “Prerada dodaje vrijesdnost” koji sprovode Opština Gusinje i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije. Cilj ovog projekta jeste unapređenje kapaciteta za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda i preradu voća i povrća.
  “Kroz projekat smo nabavili laktofrize, duplikatore, linije za preradu voća i povrća, ambalaže i ostalu neophodnu opremu, što će značajno poboljšati poslovanje naših prerađivača. Potrebe kupaca se mijenjaju i sve su zahtjevnije, a to znači i sve veća potražnja za zdravom hranom.
  Tom prilikom, organizovana je i primopredaja opreme kao i potpisivanje ugovora za dobitnicima opreme koju su uručili predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić i predstavnik UNOPS kancelarije koja sprovodi projekat Armen Čekić.
  Opština Gusinje kao jednu od bitnih strateških razvojnih grana upravo je opredijelila poljoprivredu pa u tom pravcu opština i njen tim su orjentisani za dobijanje sve veće podrške za tu privrednu granu od raznih donatora istakla je predsjednica opštine Anela Čekić.
  Kraljevina Norveška finansira ovaj projekat sa 43.910 dolara, dok opština Gusinje obezbjeđuje svu neophodnu logističku pomoć i upravljanje ovim projektom.(Opština Gusinje)
Dijaspora poslala oko 15 miliona eura manje nego lani   (20. oktobar 2020)
  Zbog posljedica pandemije korona virusa, u prvoj polovini 2020. godine, priliv po osnovu doznaka je manji za 5,7 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, pokazuju zvanični podaci Centralne banke, pišu Dnevne novine.
  Centralna banka nije objavila tačnu sumu, ali ako se ima u vidu da je lanjski prihod po osnovu doznaka bio oko 540 miliona eura (za pola godine 270 miliona), onda se prostom računicom dobija podatak da je dijaspora u prvih pola godine poslala oko 255 miliona ili oko 15 miliona eura manje nego lani... nastavak teksta
Šako Polumenta - Tokyo (OFFICIAL VIDEO)  (19. oktobar 2020)
Šako Polumenta ne prestaje da intrigira javnost gdje god da se pojavi. Pjevač se našao u središtu kriminalnnih dešavanja i prisustvovao je pljački čuvene španske bande, ali to samo u njegovoj novoj numeri "Tokyo" kojom je večeras premijerno obradovao svoju publiku.
TAXI "EPI" - Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)    (19. okt 2020.)
   TAXI "EPI" je tu samo za Vas kako bi udobno i na vrijeme stigli na Vasu zeljenu destinaciju – pouzdano, brzo, sigurno, povoljno, 24/7/365!

  
Podgorica - Sarajevo - Tivat - Beograd - Skoplje - Pristina - Tirana - Skadar - Dubrovnik

   Nazovite nas i Vaše povjerenje bit će potvrda naše kvalitete i Vašeg zadovoljstva. Sjedišta: 6+1.

   Vlasnik: Medunjanin Ekrem - Epi (Plav)

   Kontakt tel. 069 202 661 (Viber) ili 917 310 7110

Sjećanje na Selmina Feratovića   (19. oktobar 2020)
   Danas se navršavaju 3 godine od kada nisi sa nama naš voljeni Selmine Feratoviću.
  Bol i tuga ne prestaju, ljubav za tebe i dalje traje. Bio si najsjajnija zvijezda našeg neba.
  I ako si sada na drugom nebu, tvoj sjaj nije prestao biti neprimjetan, nego sijaš na nebu još jače, kao naša najsjajnija zvijezda! Tvoj osmeh će zauvijek ostati u našim očima.
  Voljeni nikada ne umiru, dok žive oni koji ih beskrajno vole.
   Nek ti uzvišeni Allah podari vječni rahmet u džennetu.
   Otac Amir, majka Hajrija, brat Aldin, sestre Samira, Selma i Alinda, tvoji sinovi Samir i Dayan.
Na ahiret je preselila Purišić (Eljez) Nurija   (1950-2020)  (19. oktobar 2020)
   Sa velikim tugom i bolom želimo da objavimo da je danas, 19-tog oktobra 2020 godine u Plavu na ahiret preselila Nurija (Eljez) Purišić, rodj. Redzepagić, u svojoj 70-goj godini života.
  Dženaza će obaviti u utorak, 20. oktobra 2020. na Hrankovića mezarju u Plavu.
   Ožalošćeni sinovi: Armin, Alen, Adis i Ernel, kćerke: Hasnija i Amela, snahe: Hidajeta, Lillian i Dalila, unučad: Muhamed, Hamid, Merida, Adelisa, Semina, Erik, Sofija, Arijana, Samed, Erol, Adan, Olivia i Amar, majka Eljmaza, braća: Medo, Servet i Sead, sestre: Igbala, Šehrija i Mubera, porodice: Purišić, Redzepagić i Radončić, kao i mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “!(www.gusinje-plav.com)
Na ahiret je preselio Radončić (Kadrije) Enes - Enko   (1963-2020) )  (19. oktobar 2020)
   Sa velikom tugom i bolom obavještavamo da je u Skoplju na ahiret preselio Radončić (Kadrije) Enes - Enko, u 58-oj godini života.
   Dženaza je obavljena danas u Skoplju.
   Ožalošćeni i neutješni: otac Kadrija, majka Hetka, supruga Alma, sin Ajan, ćerka Melina, sestre Alma i Azra sa porodicama, bratstva Radončić, Mulamekić, Juković i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “!(www.gusinje-plav.com)
M & J CONSTRUCTION INC. ROOFING & SIDING   (19. oktobar 2020)
  M & J CONSTRUCTION INC.
  ROOFING & SIDING * INERIOR & EXTERIOR
   WATERPROOFING * WINDOWS * CONCRITE * SIDEWALK
   FREE ESTIMATE * FULLY INSURED

   1114 Ward Ave, Bronx NY 10472

  Phone: 646 225 1453,    Home: 917 736 0907
   mainatoj@yahoo.com
   Ask for Manuel
Nalažost i ovo su Ali-pašini izvori - septembar 2020 godine  (19. oktobar 2020)
Neljković Mede Esad sa porodicom donirao €500 za IKC Gusinje    (19. okt 2020)
   Preko MIZ Gusinja uplaćena nova donacija za IKC Gusinje:
- Neljković Mede Esad sa porodicom €500 za IKC

  Preko Medzlisa islamske zajednice Gusinje ukupno do sada donirano $29,580 + €40,430 + 3,000 Švedskih kruna + $300 Can.
  MIZ-e Gusinje, poziva sve donatore koji se žele priključiti ovom projektu da svoje donacije uplaćuju na blagajni MIZ-e, svakog radnog dana od 7-12 h, i vikendom od 7-9 h kod Ibrahima Bekteševića. Brojevi na koje se možete informisati su +382 69 567 628, i +382 51 256 481.
  Do sada sveukupno je prikupljeno $389,971 + €91,736 + 10,300KM + ostale donacije
   Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Kralj dobrog provoda Šako Polumenta obradovaće svoju publiku danas premijerom svoje nove pesme i spota "Tokyo".   (19. oktobar 2020)
  * Radi o visokobudžetnom spotu, punog dešavanja, trilera i akcije, zapravo kako možemo doživjeti “La Casa de papel“ na balkanski način.
  * Spot je radjen na jugu Crne Gore u otezanim uslovima zbog pandemije, ali su hrabro i uz pomoć prijatelja, sponzora i uz jaku volju uspjeli da naprave ovakav projekat koji sa ponosom predstavljamo.
  * Spot će vam sve reći i ostaviće utisak na one koji su gledali seriju i one koje nisu, jer nismo preslikali dešavanje nego dali svoj pečat ! Veliki dio zasluge ide direktoru fotografije Miju Markoviću, Isidori Mijanović i njegovom sinu Adisu Pomumenti, koji je radio scenario i cijelu kampanju.
Sjecanje na RAMA (BEĆO) NELJKOVIĆ   (19. oktobar 2020)
   Dana 19.10.2020 navršava se 19 godina od kako nije sa nama nas suprug, otac i dedo RAMO (BEĆO) NELJKOVIĆ.
  Vrijeme koje je prošlo nije smanjilo prazninu koju si ostavio svojim odlaskom.
  Nedostaješ nam u svakom iskušenju, radosti i sreći....
  Neka ti dragi Allah podari lijepi dzenet
  Tvoja supruga Igbala, kćerke Enisa i Aida i sinovi Adis i Ernes sa porodicama.
Na ahiret je preselio Elvir (Muzaferov) Feratović   (1974-2020)  (18. oktobar 2020)
   Sa dubokim bolom u srcu obaještavamo rodbinu i prijatelje da je na Floridi (SAD) 16. oktobra 2020 godine preselio na ahiret naš dragi brat Elvir (Muzaferov) Feratović, u 47-oj godini života.
  O zdravoglavi i dženazi naknadno ćemo vas obavijestiti.
   Ožalošćeni: braća Senad i Emir, bratanići Alem, Aldin i Dino, bratanične Emma i Sarra, maćeha Nakšija, snahe Azra i Bisera, stric Muharem, braca i sestre od strica i od hale, kao i mnogobrojna rodbina Feratović i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “!(www.gusinje-plav.com)
Projekt Beograda: Crnogorce učiniti manjinom u vlastitoj zemlji  (18. oktobar 2020)
  Za velikosrpske nacionaliste popis stanovništva ključ je u ostvarivanju svojih ciljeva u Crnoj Gori.
   Piše: Jasmin Agić
  Nije prošlo nezamijećeno da se u posljednje vrijeme sve glasnije i bez zazora govori o etničkom sastavu stanovništva Crne Gore, a oni koji zbivanja u toj zemlji prate pomnije kažu da je glavni cilj politike, koju proaktivno vodi Srbija, promjena nacionalne strukture na sljedećem popisu stanovništva. Cilj je, kako kažu upućeniji u crnogorska zbivanja, popisom učiniti da Crnogorci postanu brojčano manja skupina od etničkih Srba i na taj nacin stvoriti političku situaciju u kojoj ce biti moguce osporavanje crnogorske suverenosti... nastavak teksta
Cafe grill ARBERIA: burek i ćevapi - 2325 65th st. Brooklyn, NY 11204    (18. okt 2020)
   Dobro došli u Cafe grill ARBERIA, gdje nudimo domaću HALAL tradicionalnu hranu.
   Veliki izbor kuvanih jela: pasulj, djuveč, supe,..., kao i ostala jela: burek, fljiju, ćevape i čufte u samunu. Budite sigurni da ćete pronaći nešto za sebe, ali i za svakog probirljivog člana vaše porodice ili prijatelja.
  Kontakt:718-676-4408.
   Adresa: 2325 65th st. Brooklyn, NY 11204
    Radno vrijeme: 8:00am - 9:30pm

Akcija za izgradnju kuce Šefketu (Zenel) Husejnovic - Novih $1,850    (17. oktobar 2020)
   Donatori za izgradnju kuce Šefketu (Zenel) Husejnovic u selo Hoti iznad Plava - $1,850:
  - Brahim Sinanaj $500,
- Dino Cirikovic $500,
- Naser Mehaj $300,
- Hysen (Avdija) Dedushaj $200,
- Hysni (Uka) Balidemaj $50,
- Shaban Haxhaj $200,
- Denis Kolasinac $100

   Do sada ukupno je prikupljeno $7,100 +1,555 €
   Medijski sponzor web magazin Gusinje-Plav.com
DŽANI HOT & PAVAO ANIĆ - SANSKI MOSTE - MIR DO NEBA - PEACE THE D SKY   (16. oktobar 2020)
U PLAVU DODIJELJENE NAGRADE SA DRŽAVNOG LITERARNIG KONKURSA!   (16. oktobar 2020)
Povodom 82 godine od rođenja književnika Huseina Bašića, JU SMŠ „Bećo Bašić“ u Plavu, raspispisala je Državni književni (literarni) konkurs „Čovjek živi dok ga po dobru pominjemo“ u dvije kategorije: kategorija poezije i kategorija proze-kratke priče.
   Teme literarnog konkursa su bile sljedeće:... nastavak teksta
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (16. okt 2020)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Na ahiret je preselila Samka Čekić, rodj. Stupar   (1953-2020)   (16. oktobar 2020)
   Danas je u Plavu na ahiret preselila Samka Čekić, rodj. Stupar, u 67-oj godini života.
   Dženaza će se obaviti naknadno.
   Ožalošćeni: suprug Džafer, sin Eldin, kćerke Edita, Elmela, Elvisa, Alma i Meliha, snaha Safeta, zetovi, unučad, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “! (www.gusinje-plav.com)
Islamska zajednica Plav - Gusinje u Njujorku još jednom je Dnevnom centru “Lipa” Plav donirala novac u iznosu od 1000$   (16. oktobar 2020)
  “S obzirom da je Islamska zajednica vec nekoliko puta našem Centru izlazila u susret na ovaj nacin, mogu slobodno reci da su oni naši najvjerniji prijatelji. Gospodin Ragip Cekic je, ispred pomenute zajednice, obilazio naš centar u nekoliko navrata i iskoristila bih ovu priliku da mu se javno zahvalim i kažem da je on kod nas zaista rado viden gost, jer je osoba koju izuzetno cijenim! Takode bih voljela da ugostimo i ostale clanove Islamske zajednice i da ih predstavimo našim korisnicima, koji su za njih, u znak zahvalnosti, izradivali radove - slike i suvenire. Kada kod djece probudite osjecaj zahvalnosti, to je nešto sasvim posebno, a clanovi Islamske zajednice su u tome uspjeli!
   Zahvaljujuci njihovim donacijama obogatili smo sredstva za rad, kao i prostor u kojem djeca provode najviše vremena. Ali, pored novcanih sredstava, sjetili su nas se i za vrijeme vjerskog praznika Kurban Bajrama, pa su, u skladu sa obicajem, donirali i kurban.
   Hvala im što su prepoznali naš trud i poboljšali cjelokupan rad Dnevnog centra Plav. Željela bih da znaju da su sredstva zaista urucena tamo gdje je to jako potrebno.”
  Direktorica Jasna Kolašinac Ljuca
Sjećanje 1944-2016 Redžepagić Ćazim-Ćazo   (16. oktobar 2020)
  Danas se navršava četri godine od kako nas napusti i kako nije sa nama naš voljeni muž i babo. Vječno ćemo se tebe sjećati i nikad te nećemo zaboraviti stalno ćeš u našim mislima biti i stalno se tvoga osmjeha i tvoje topline sjećati.
   Molimo dragog Allaha da ti podari najljepše mjesto u dženetu
Rizik izlaganja koronavirusu u avionima vrlo je nizak, pokazalo je američko Ministarstva obrane   (16. oktobar 2020)
   Rizik izlaganja koronavirusu na letovima vrlo je nizak, pokazalo je u četvrtak objavljeno istraživanje američkog Ministarstva obrane, pozitivan znak za avio industriju, koja se pokušava oporaviti od pogubnog učinka pandemije na putovanja.
   Kada putnik koji sjedi nosi masku, prosječno je 0,003% čestica vazduha u zoni disanja oko glave osobe zarazno, čak i kada je zauzeto svako sjedište.
  Testiranje je pretpostavljalo samo jednu zaraženu osobu u avionu i nije simuliralo efekte kretanja putnika oko kabine.
  Studija, izvedena na avionima United Airlinesa Boeing 777 i 767, pokazala je da su maske pomogle minimizirati izloženost infekcijama kada se neko kašljao, čak i na susjednim sjedištima. (Reuters)
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (15. okt 2020)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Veliki izbor kvalitetnih jeleka, dimija, fesova, ..., od sada i u New Yorku   (15. okt 2020 2020)
   Jelek, dimije, fes, šorta, palantra, ..., su dio naše tradicije i kulture, nezaobilazni komadi jedinstvene plavsko-gusinjske nošnje, koji treba da ima svaka naša bošnjacka porodica.
   Odnedavno i u New Yorku, uz veliki izbor i po veoma povoljnim cijenama, možete nabaviti jeleke, dimije, fesove, ..., uradjenje vrijednim rukama gradilja iz našeg zavicaja.
   Za dalje informacije nazovite: 212 581 0845 ili 917 952 0007


Crkvena slava u Srebrenici: Odjekuju pjesme koje slave zločin   (15. oktobar 2020)
   “Ne volim te Alija, zato što si Balija…Nosila ti Drina sto mudžahedina…Svaki dan…“ – ova se pjesma ponovo čula u Srebrenici, bosanskohercegovačkom gradu koji je sinonim stradanja i genocida, ne samo u BiH već cijelom svijetu. Ono što je posebno tužno jeste da se ova pjesma uživo pjevala u krugu pravoslavne crkve, tokom slave.
  Jula 1995. godine izvršen je jedan najvećih zločina u novijoj istoriji – genocid u Srebrenici koji je izvela Vojska Republike Srpske, pod komandom generala Ratka Mladića.
  Ubijeno je više od 8.000 ljudi, a hiljade se i dalje vode nestalima... nastavak teksta
ZA SVA VAŠA VESELJA: HARIS KOLJENOVIĆ & ERNAD HANDANOVIĆ   (14 okt 2020)
ZA SVA VAŠA VESELJA:
HARIS KOLJENOVIĆ (tambura) 646 249 6754 & ERNAD HANDANOVIĆ (klavijature) 929 543 9226
RUGOVA ŠOTA
Radoncic Riza Rifat sa sestrama: Remzijom, Razijom i Fekrijom na ime TEVHIDA za majku Djulju €500 za IKC Gusinje    (14. okt 2020)
   Preko MIZ Gusinja uplacena nova donacija za IKC Gusinje:
- Radoncic Riza Rifat sa sestrama: Remzijom, Razijom i Fekrijom na ime TEVHIDA za majku Djulju €500 za IKC Gusinje

Preko Medzlisa islamske zajednice Gusinje ukupno do sada donirano $29,580 + €39,930 + 3,000 Švedskih kruna + $300 Can.
  MIZ-e Gusinje, poziva sve donatore koji se žele priključiti ovom projektu da svoje donacije uplaćuju na blagajni MIZ-e, svakog radnog dana od 7-12 h, i vikendom od 7-9 h kod Ibrahima Bekteševića. Brojevi na koje se možete informisati su +382 69 567 628, i +382 51 256 481.
  Do sada sveukupno je prikupljeno $389,971 + €91,236 + 10,300KM + ostale donacije
   Medijski sponzor ove akcije je web magazin Gusinje Plav.com
Na ahiret preselila Kumrija Ramiza Bektešević   (1952-2020)   (14. oktobar 2020)
  Obavještavamo rodbinu i prijatelje da je u Sarajevu danas-14/10/2020 na ahiret preselila Bekteševic Ramiza Kumrija, u 68-oj godini života.
  Dženaza će biti u Sarajevu na groblju Vlakovo u petak 16/10/2020 u 14:45h.
  Ožalošćeni; majka Raba, brat Mujo, sestre Munevera i Minka sa svojim porodicama i ostala rodbina i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “! (www.gusinje-plav.com)
BOŠNJACI U CRNOJ GORI - GORNJI BIHOR: ''U Crnoj Gori živi oko 15% stanovništva bošnjacko-muslimanske nacionalnosti''    (14. oktobar 2020)
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (13. okt 2020)
   ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
   28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom i petkom)
   212 668-8400
Želite reklamu ili objavu? Na pravom ste mjestu - www.gusinje-plav.com    (13. oktobar 2020)
   Želite reklamu kod nas, za vas ili vašu kompaniju koja nudi usluge, proizvod, ..., itd? Na pravom ste mjestu - www.gusinje-plav.com.
Danas je jedan od najbitnijih faktora u svijetu MARKETING/REKLAMA. Po nekim statistikama kažu da su marketing i kvalitetna informacija nešto najbitnije za savremeni svijet, pa i mi smo trenutno u tom savremenom svijetu i težimo nekom napretku.
   Postoji jedna prica da su navodno pitali Stiva Džobsa u šta bi uložio svoje posljenje pare, odgovorio je bez puno dvojbe: “U REKLAMU SVOJIH PROIZVODA”.
   Ukoliko želite da promovišete nešto svoje, prodajete stan, kucu ili zemljiste, kompanije koja nude neke usluge i slicno, sjecanje na svoje najmilije,..., javite nam se.
   Naš web portal www.gusinje-plav.com se cita od SAD i Canade, pa sve do zavicaja Gusinja i Plava, kao i širom Evrope gdje ima našeg naroda, odnosno dijaspore.
   Iskustvo od 18 godina u ovom poslu je dovoljan garant kvaliteta i više nego prava i dovoljna preporuka da se reklamirate na našem web portalu www.gusinje-plav.com.
Kontaktirajte nas putem:
e-mail: ediedoas@aol.com ili na telefon: 646-808-6490

Prodaje se plac u Gusinju, na veoma atraktivnoj lokaciji (500 od centra grada)   (13. okt 2020)
   Na veoma atraktivnoj lokaciji u Gusinju - ul. Radnićka (500 od centra grada) prodaje se plac površine 30 ari. Moguća prodaja u nekoliko manjih placeva.
   Plac posjeduje vodu, struju i kanalizaciju.
   Za više informacija možete zvati na telefon +382 69 713 265 (viber).
Završeni su svi radovi na Kosovskoj ulici u Gusinju   (13. okt 2020)
  Završeni su svi radovi na Kosovskoj ulici u Gusinju i ista je danas puštena u eksploataciju odnosno saobraćaj.U Kosovskoj ulici urađena je kompletna infrastrukturna instalacija: vodovod, fekalna i atmosferska kanalizacija, kao i ulična led rasvjete. Ugrađeni su betonski ivičnjaci, kao i asfaltni zastor debljine d=6+4cm.
   U ovaj infrastrukturni objekat Uprava javnih radova je investirala 145.000,00 eura, a Opština Gusinje 60.000,00 eura pa je tako Gusinje dobilo još jednu modernu ulicu saopštio je Šemso Jarović, direktor Direkcije za uređenje prostora i investicije u Opštini Gusinje.
Sjećanje na rahmetli Djulju- Viku Radončić, rodje. Ljačković    (13. oktobar 2020)
  Dana 13.10.2020 godine navršavaju se 52 dana od kako si preselila na bolji svijet draga majko.
   U našim srcima je ostala velika praznina ali i sjećanje na tebe draga majko, tvoju dobrotu, plemenitost i nesebičnu ljubav kojom si nas osipala.
   Sa ponosom ćemo te se sjećati i govoriti tvoje ime draga majko.
  Molimo Allaha da ti podari najljepše dženetske bašte, dje se nalaze najbolji i odabrani, kakva si i sama bila draga majko.
   Tvoji najmiliji: sin Rifo, kćerke Remzija, Razija i Fekrija sa porodicama.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “!
Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (13. okt 2020)
   Elmela Zlatanic MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanic Elmela sa 37 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete mozete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Na ahiret je preselio Gruda (Huska) Murat   (1940-2020)   (11. oktobar 2020)
  Danas, 11.10. 2020 godine u Podgorici je na ahiret preselio Gruda Huska Murat, u 80-toj godini zivota.
  Dzenaza ce se obaviti u ponedeljak, 12.10.2020 godine u 15h, na mezarju Cijevna u Podgorici u krugu uze porodice.
  Ozalosceni: supruga Razija, sinovi: Senad i Mirsad sa porodicama, kcerka Senada i ostala mnogo brojna porodica.
  “Inalillahi Veinailejhi Radžiun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo “! (www.gusinje-plav.com)
“Svjedok božje ljubavi” prikazan sinoć na FACE tv    (10. oktobar 2020)
  Sarajevska televizija FACE prikazala je sinoć dokumentarni film “Svjedok božje ljubavi”, produkcije RTCG.
  Pogledajte kako je film u svojoj kultnoj emisiji “Centralni dnevnik” najavio urednik Senad Hadžifejzović i trejler sa izjavama autorki Tanje Šuković i Snežane Rakonjac:
Od kad je prikazan, dokumentarni film “Svjedok božje ljubavi” na udaru je klerofašističkih političkih krugova i njihove medijske posluge.
Posljednji takav slučaj desio se kad je na intervenciju Ministarstva kulture Srbije i udruženja “Oslobođenje”, a uz sasluženje opskurnih tabloida iz Srbije i Crne Gore, film skinut sa repertoara Festivala “Pres vitez” u Zrenjaninu.
Istovremeno, sa brojnih građanskih adresa u Srbiji dignut je glas protiv državne cenzure i hajke protiv “Svjedoka božje ljubavi” i autorki filma.
Gusinje nekad !    (10. oktobar 2020)
Prodaje se kuća i dvorište, Hrasno (Sarajevo)    (9. okt 20120)
   Prodaje se kvalitetno građena kuća spratnosti P+2 bruto kvadrature cca. 460m2 sa poslovnim prostorom i garažom na parceli površine 355m2 u naselju Hrasno, Opština Novo Sarajevo.
   Predmetna nekretnina je izgrađena 1998. godine, a temeljno je adaptirana 2015. godine. Prilikom adaptatcije su korišteni kvalitetni materijali poznatih brendova.
  Sadržaj:
  Prizemlje: Dva manja poslovna objekta. Garaža i uredjeni travnjak i cvjetnjak sa roštiljem.
  Prvi sprat: Dnevni boravak, 3 spavaće sobe, kuhinja sa trpezarijom, kupatilo, toalet, hodnik i balkon.
   Drugi sprat: Dnevni boravak, 2 spavaće sobe, kuhinja sa trpezarijom, veliko kupatilo, hodnik i balkon.
  Etaže su povezane unutrašnjim stepenicama i mogu se koristiti kao zasebne stambene jedinice.
Dvorište je ograđeno kvalitetnom ogradom sa zasađenim čempresima što budućim vlasnicima omogućava boravak u potpunoj privatnosti.
  Čitav objekat posjeduje sigurnosni sistem sa alarmom.
   Lokacija :
  Predmetna nekretnina se nalazi na mirnoj lokaciji u blizini frekventnog puta Tranzit u Olovskoj ulici, naselje Hrasno. Preko puta se nalazi manji trgovački i vjerski objekat, a u bližoj okolini pekara. Tržni centar Robot sa cjelokupnim trgovačkim i ugostiteljkim sadržajem je udaljen svega cca. 3 min. vožnje. Također u bližem okruženju se nalaze dvije osnovne škola kao i stadion Grbavica.
   Centar grada sa svim svim sadržajima koji su potrebni za udoban život je udaljen svega cca. 10 min. vožnje, a Međunarodni Aerodrom Sarajevo je udaljen cca. 15 min vožnje. Stanica jevnog prevoza (trolejbus) kojim je ova mikrolokacija odlično povezana sa centralnim dijelom grada je udaljena samo cca. 5 minuta pješačkog hoda.
  Cijena: 314.990 USD
Kontakt: +387 61 199 578
ZA SVA VAŠA VESELJA: HARIS KOLJENOVIĆ & ERNAD HANDANOVIĆ   (9. okt 2020)
ZA SVA VASA VESELJA:
HARIS KOLJENOVIĆ (tambura) 646 249 6754 & ERNAD HANDANOVIĆ (klavijature) 929 543 9226
HALTURKO
MLADE MUSLIMANKE - PARTIZANKE IZ GUSINJA   (8. okt 2020)
Na ahiret je preselila Čekić (hadži Hazema) hadži Bahrija, rodj. Redžepagić   (1932-2020)   (8. oktobar 2020)
   Obavještavamo rodbinu i prijatelje da je juče, 7. oktobra u Plavu na ahiret preselila Čekić (hadži Hazema) hadži Bahrija, rodj. Redžepagić.
   Dženaza će se obaviti danas, 8. oktobra poslije podne namaza na gradskom mezarju u Gusinju.
Ožalošćeni: hadži Ragip, Rifat, Rizah i Rusto, kćerka Refka, snahe, mnogobrojna unučad i paraunučad, braća Avdo, Ismet i Fejzo, sestra Naza, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  “Inalillahi Veinailejhi Radziun-Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo.“ (www.gusinje-plav.com)
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice. Ujedno i servis za računare i mobilne telefone    (7. okt 2020)
   U želji da izadjemo u susret brojnim posjetiocima i čitaocima iz Podgorice, koji svaki dan posjećuju naš web   magazin, naša redakcija je odlucila da se proširi, odnosno angazovali smo stalnog saradnika iz ovog grada. Riječ je o Admiru Radončiću.
Od sada svi iz Podgorice koji žele da putem naseg web magazina reklamiraju svoje firme ili biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanja na svoje najdraže, ..., itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na telefon +382 69 607068.

   I jos nešto. Admir uspješno vrši popravke svih tipova računara. Popravka računara obuhvata sve vrste PC servisa desktop i laptop računara: instalacija sistema, brisanje virusa, popravka hardvera i softvera, održavanje računara.
   Svaki problem na računaru i laptopu rešava 100% uspješno. Besplatna dijagnostika kvara obuhvata test ispravnosti hard diska, napajanje, procesor, grafička karta. Nakon kompletnog servisa vaš kompjuter-laptop mora raditi kao nov !
   Takodje Admiru se možete obratiti za servis, odnosno popravku svih mobilnih telefona na tržištu u Crnoj Gori. (Gusinje Plav Press)


Nastavak Stranice (News Archive)


ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"