www.Gusinje-Plav.com


Donacije DRUGE FAZE za IKC Gusinje od 1. januara 2021. - Ukupno do sada $291,521 +($126,250 + €500($580)) + €48,638.22 + €3,650* + €2,484*

PRIVATNA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SA ZUBOTEHNIČKIM LABORATORIJEM „PIROVIĆ“ SARAJEVO (BOSNA I HERCEGOVINA)   (1. dec. 2022)
  Nalazimo se u srcu Sarajeva, pružamo stomatološke i zubotehničke usluge visokog kvaliteta. Nudimo široku paletu usluga iz estetske i rekonstruktivne stomatologije, uz najsavremeniju opremu i materijale. Naš tim stručnjaka će se pobrinuti da vaša posjeta bude obostrano pozitivno iskustvo. Ljubazno osoblje i ugodan ambijent će vas pridobiti od prvog trenutka kada zakoračite u našu ordinaciju, dati vam do znanja da smo tu zbog vas i da nam je stalo do vašeg lijepog osmijeha i zdravih zuba. Odaberite jednu od naše tri stomatološke ordinacije (Stari grad, Pofalići, Ilidža) u Sarajevu, a na nama ostaje da vas uvjerimo da niste pogriješili.
  Neke od usluga koje nudimo su:
  - Konzervativna stomatologija (bijele plombe visoke estetike, mašinsko liječenje korijenskih kanala/root canal...);
  - Razne vrste fiksnih i mobilnih protetskih radova (proteze, krunice i mostovi – metal-keramički; cirkon- keramički; full cirkon/Prettau; puna keramika/feldspat i emax; te viniri-ljuspice);
  - Ugradnja implantata – ALL ON 4 I ALL ON 6 – ukoliko ste potpuno bezubi i želite da se riješite totalnih proteza i uradite fiksni rad, ovo je pravo rješenje za Vas.
  KONTAKTIRAJTE NAS:
   Naša web prezentacija: WWW.PIROVIC.BA
   +38733567400
   +38761445953 (viber/whatsapp)
IZBORNA Skupština u Bosansko-hercegovačkom Islamskom Centru New York - Subota, 3.12.2022   (1. dec. 2022)
   Esselamu alejkum poštovani članovi,
  Bosansko hercegovački Islamski Centar New York, vas obavještava da će se redovna godišnja IZBORNA Skupština održati u Subotu, 3. Decembra 2022. godine u 18:00 sati u prostorijama našeg Islamskog Centra na adresi 37-46 Crescent Street, LIC, NY 11101. Svi ste dobrodošli, a pravo glasa imaju svi članovi koji su ispunili svoju obavezu prema IZ, tj. imaju uplaćenu članarinu za protekle 3 godine. Bujrum! Pozivamo vas da prisustvujete skupštini na kojoj će biti analizirani rezultati rada i aktivnosti centra u 2022. god, prezentiran plan i program za 2023, te biti izabran novi odbor.
  OD OVE GODINE NA OSNOVU ODLUKE SKUPŠTINE IZBSA I PRAVILNIKA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIH -SKUPŠTINE SVIH DŽEMATA TREBA DA SE ODRŽE NAJKASNIJE DO 11. DECEMBRA NA NIVOU ICNAB-a. DŽEMATSKI ODBOR KAO I DELEGATI ZA SKUPŠTINU MEDŽLISA I SKUPŠTINU ICNAB-a. SE BIRAJU NA MANDAT OD 4 GODINE. UPUTSTVO ZA IZBORE I DOPIS ICNAB-a MOŽETE NAĆI NA OVOM LINKU NAŠE STRANICE: https://bhicny.org/upute2022/ ;
  Mahsuz selam,
  UO Bosansko-hercegovačkog Islamskog Centra New York
   ______________________________________________________
  Prema novom pravilniku, džematlije treba da daju svoje prijedloge za članove džematskog odbora prije same skupštine. Ovim vas pozivamo da svoje prijedloge dostavite pismenim putem (pismo i formular su poslati poštom) ili putem Google forme koju smo za ovu priliku pripremili - na linku ispod:
   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1Cb88F7BJufIEFi2dcE0JQo_B6IvTrhHG82iedmlCxKIRzQ/viewform
Objavljena lista najskupljih gradova za život – Njujork na prvom mjestu    (1. dec. 2022)
  Njujork je najskuplja svjetska metropola u 2022. godini, čime je podijelio neslavnu titulu sa Singapurom, jer su rastuće cijene energije udvostručile stopu inflacije u glavnim svjetskim gradovima, prema godišnjem istraživanju Ekonomist intelidžens junita (EIU)... nastavak teksta
Udruženje „Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana“ SARAJEVO POKREĆE FOND ZA POMOĆ I STIPENDIRANJE STUDENATA    (1. dec. 2022)
  Upravni odbor Udruženja „Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana“ Sarajevo, je na svojoj 4. redovnoj sjednici, održanoj u Sarajevu dana 18.11.2022.godine, donijelo Odluku (broj UO-7-04-01) kojom se osniva FOND ZA POMOĆ I STIPENDIRANJE STUDENATA.
  Glavni cilj ovog Fonda (u skladu sa Statutom Udruženja) je pomaganje, usmjeravanje i afirmisanje mladih osoba, posebno talenata iz raznih oblasti.
  U tu svrhu oformljena je i Komisija za osnivanje, rad i funkcionisanje Fonda na čijem je čelu profesor Abidin Deljanin.
  POZIVAMO SVE zaiteresovane (fizička lica, firme, organizacije, udruženja i dr.) koji žele da se uključe u rad ovog Fonda da nas kontaktiraju i dogovore neki od vidova saradnje (stipendija, donacija,pomoć i sl.).
  POZIVAMO SVE STUDENTE IZ ZAVIČAJA koji studiraju u Bosni i Hercegovini da nas obavezno kontaktiraju kako bi što prije oformili bazu studenata.
  MOLIMO SVE zavičajce u BiH, zavičaju i širom svijeta, da se aktivno uključe u navedeni projekat i daju svoj doprinos, na bilo koji način.
   HVALA VAM!
   kontakt:
  e-mail: zdpigsarajevo@gmial.com
   gsm/Viber/WhatsApp: +38761588884
Promocija knjige "ŽIVOT VRIJEDAN ŽIVLJENJA", Autorka: Lejla Malagić Gutić - Plav: Subota, 3.12.2022. u 18h    (1. dec. 2022)
    PROMOCIJA KNJIGE "ŽIVOT VRIJEDAN ŽIVLJENJA"
                 Lejle Malagić Gutić

    Promoteri:
    Hafiz Sulejman Bulgari
    Mersid ef. Halilović, mr
    Selma Bektešević Muminović

     SUBOTA, 03.12.2022. godine u 18:00h
    JU Centar za kulturu "Husein Bašić" Plav

    Dobro došli dragi moji Plavljani i Gusinjani da se družimo i
     počastimo duhovnom sofrom uz tradicionalno slatko.
    Bujrum na promociju knjige gusinjske odive i plavske shahe - Lejle Malagić Gutić.
ROCCO STEAKHOUSE    (30. nov. 2022)
Rocco Steakhouse

72 Madison Ave, New York, NY 10016

Open: Monday - Sunday
(212) 696-9660


www.roccosteakhouse.com
TRI BRATA, DVANAESTERO DJECE, DEVET DOKTORA   (30. nov. 2022)
  Tri brata, Remzo, Mirsad i Reho Honsić iškolovali su do sada osam doktora a uskoro će se taj broj uvećati za još jednog. Mislimo da se ovakav primjer teško može naći još negdje u svijetu. A postoji u Crnoj Gori, u Rožajama, i vjerovatno mnogi od vas ne znaju za njega. A nije da se nije pisalo o ovoj porodici. Medutim, pažnju nam uzimaju samo loše stvari a ovakve price uglavnom samo skrolujemo.
   Alida, Elvisa, Elza, Jasmin, Lejla, Selvija, Almir, Almira i Šejla. Pet doktora opšte prakse, tri doktora stomatologije i Šejla koja je na petoj godini medicine.
   Nikakvu pomoć od države nijesu imali ali su uprkos tome svi ostali u da žive i rade u Crnoj Gori. I hvala im na tome. Porodica Honsić je definicija patriotizma.
   Porodica Honsić je ponos.
   Porodica Honsić je Crna Gora kakvu mi želimo da vidimo i iskreno se nadamo da će doći i taj dan kada ćemo pisati samo o ovakvim primjerima.
Obnovite vaše Medicare osiguranje za iduću - 2023. godinu - .   (30. nov. 2022)
  Poštovanje svim prijateljima koji imaju Medicare zdravstveno osiguranje.
  Svake godine u ovo vrijeme imate priliku da obnovite vaše Medicare osiguranje za iduću godinu.
  Za sve vas koji niste zadovoljni jer:
  ~ Plaćate veliku mjesečnu premiu.
  ~ Plaćate puno kada idete kod Doktora
  ~ Plaćate puno za Medicinu
  ~ Nemate dobrog Doktora

  Mi vam nudimo:
  ~ 6 vrhunskih Medicare kompanija
  ~ $0 mjesečna premija
  ~ Ušteda na cijeni lijekova
  ~ Besplatno Bazen ili Gym sa vašim Medicare osiguranjem

   Sve ovo gore navedeno uz Besplatne konzultacije možete dobiti ako nazovete:
   Aidu Džurlić na broj 212 280-1931
   Mustafu Ganića na broj 718 431-3116
  ili Maria Cronera na broj 646 244-1594, oni govore vaš jezik.
  Zato ne oklijevajte nazovite Aidu, Mustafu ili Maria još danas i riješenje svih vaših Medicare problema je na dohvat ruke.
U Njujorku izgrađen najtanji neboder na svijetu    (30. nov. 2022)
  U Njujorku, poznatom po svojim neboderima, završena je izgradnja Stenvej tauera, poznatog kao "najtanji neboder na svijetu".
  Riječ je o impresivnom arhitektonskom dostignuću od betona i stakla koje se izdiže na 435 metara na Menhetnu s pogledom na Central Park, a koje je široko tek 18 metara.
  Neboder je smješten u takozvani Billionairs Row (red milijardera) – područje luksuznih zgrada oko Central Parka u kojem žive neki od najbogatijih ljudi svijeta.
  Jedan je od najviših nebodera na zapadnoj hemisferi, iza One World Trade Centera koji je visok 541 metara i Central Park Towera koji se izdiže na 472 metra.
   Cijene stanova u ovoj građevin u centru Manhetna kreću se između 7,75 i 66 miliona dolara.
Advokat Edvin Hot - SHULMAN & HILL, PLLC    (30. nov. 2022)
OVER 200 MILLION DOLLARS WON

   Zakon države New York vam omogućuje da ukoliko ste tokom svog zaposlenja zbog povreda na bolovanju, imate pravo na medicinsko liječenje i obeštećenje (novac). Advokati u našoj firmi Shulman & Hill, PLLC, mogu vam pomoći u tom slučaju. Imamo kancelarije u Manhattan (Wall Street location), Brooklyn, Long Island i Bronx.
   Pozovite nas i zakažite termin za besplatne konsultacije sa jednim od naših advokata, a mi ćemo se boriti za Vaša prava pod Workers Compensation New York zakon.
   Naša široka advokatska praksa uključuje predmete u mnogim vrstama povreda. Medju našim brojnim pravnim uslugama, pomažemo ljudima koji su pretrpjeli povrede i kojima je potrebna pomoć u sljedećim slučajevima:
- Workers' compensation (Radničke nadoknade)
- Social security disability (Socijana sigurnost invaliditeta)
- Work accidents (Nesreće na radu)
- Auto accidents (Auto nesreće)
- Pedestrian accidents (Pješačke nesreće)
- Construction accidents (Povrede na gradjevinskim objektima)
Ako ste vi ili vaš bliznji povredjeni, rado ćemo priuštiti fer procjenu vašeg slučaja. Nudimo besplatne konsultacije, a naši advokati pored engleskog, španskog, ruskog, poljskog govore bosanski i crnogorski jezik. Naše naknade se naplaćuju nakon što se završi Vaš slučaj, odnosno ako dobijete odštetu.
Da biste zakazali svoje besplatne konsultacije, kontaktirajte na vašem maternjem jeziku advokata EDVIN-a HOT na 917 993 2095

Law firm "SHULMAN & HILL, PLLC"
Šeki Radončić: "Zavjera" će pomoći da shvatimo dimenziju planiranog zločina na Crnu Goru
   (30. nov. 2022)
  Jako je bitno da se odgleda film“Zavjera” o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, u režiji ruskih agenata, smatra novinar i publicista, Šeki Radončić.
   Kako je kazao za Gradsku RTV, film je nešto što ostaje budućim generacijama, te da ga je radio krajnje pošteno, dokumentaristički.
  “Žao mi je što nijesu prihvatili da učestvuju Milan Knežević i Andrija Mandić. Mislim da će film pomoći da se shvati dimenzija tog zločina koji je bio planiran prema Crnoj Gori”, istakao je Radončić... nastavak teksta
ČIŠCENJE JETRE ZA SAMO 5 DANA   (30. nov. 2022)
   Ni jedna bolest se ne pojavljuje preko noći. Bolest srca, rak...skoro sve bolesti se razvijaju mesecima, pa čak i godinama, nakon što jetra prestene da cisti tijelo.

   ZAŠTO MORAMO DA ČISTIMO I ISPIRAMO NAŠU JETRU?

   Posao jetre jeste da procisti sve što jedemo i pijemo i ukloni sve što je štetno iz naše svarene hrane prije nego što udje u krvotok. Jetra uklanja holesterol i štetne masti usled preteranog konzumiranja hrane životinjskog porijekla i uklanja hiljade aditiva u hrani i tecnosti koje konzumiramo. Jetra uklanja sve one štetne materije u krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle da prouzrokuju srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolest. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postaje zapušena istim toksicnim odpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kad je zapušena i bolesna, jetra ne može da uklanja otrov iz vas. Taj nagomilan odpad čini da jetra oboli, pa cak izaziva i rak jetre. Cišcenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobadja otrovnog sadrzaja, kada je zapušena i pretrpana.
   Zato smo napravili program za 5 dana čišćenja jetre. Svaka osoba bi trebala da cisti jetru makar jednom godišnje! Svi koji su zainteresovani da ociste jetru za samo 5 dana prirodnim proizvodima možete se javiti Pajazitu-Paju Deljanin, (diplomirani ljekar prirodne medicine) na telefon 514 244 8133 i njegovoj supruzi Nazi Deljanin, (diplomirani nutricionist prirodne medicine) na telefon 438 939 6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com

CIŠCENJE ORGANIZMA 30 DANA

METODA RASTVARANJA KAMENA U BUBREGE

MOCAN, EFIKASAN I KOMPLETAN PROGRAM CIŠCENJA CRIJEVA
Sjećanje na naše roditelje Šećerović Šefketa i Zarfu, rodjenu Martinović    (30. novembar 2022)
  Draga mama,
  Prošlo je četvrt stoljeća otkako si preselila na bolji svijet, ali iako su mnoge godine iza nas, sve nas podsjeća na tebe. Ne prođe dan, a da nam ne nedostaješ. Nedostaju nam tvoj glas, tvoje nježne ruke, tvoji zagrljaji i tvoje veliko srce. Kad smo tebe izgubili, ostali smo siročad. Nisi nam bila samo majka, nego i otac.
   Nakon što smo u mladosti izgubili oca, odgojila si sama nas sve petoro. Nakon svih ovih godina, još uvijek postoji praznina u našim srcima.
   Molim Allaha, dž.š. neka ti kabur bude prostran i zauvijek stanuje u džennetskim vrtovima. Amen!
  Vaši: sin Sead, kćerke Seada, Jasmina, Enisa i Sabina i uničad.
U toku radovi na adaptaciji prostorija namijenjenih jedinici Hitne pomoći koja će biti otvorena u Gusinju    (30. nov. 2022)
   Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković, koordinator “TIKA”-e sa saradnicima obišli radove na adaptaciji prostorija namijenjenih za službu Hitne medicinske pomoći u Gusinju.
   Završetkom radova na izgradnji prostorija jedinice hitne pomoći u Gusinju zdravstveni sistem u Gusinju će biti dodatno unaprijeđen, te će se na taj način otvoriti vrata za obezbijeđivanje boljih usluga građanima.
   Finansiranje adaptacije objekata sprovodi Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore uz učešće Opštine Gusinje u sufinansiranju ovog projekta, a Turska Agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) pružit će podršku u opremanju i medicinskoj opremi prostorija buduće Hitne pomoći u Gusinju.
  Planirani rok završetka radova je polovina decembra 2022 godine, a otvaranje objekta se očekuje do kraja decembra tekuće godine.
  Opština Gusinje
Stambeno-poslovni kompleks Family Homes Bar (Crna Gora)   (30. nov. 2022)
  Kupovina stana uvijek predstavlja važnu životnu investiciju. Uz pametan odabir, stan znači i ulaganje u lakši i kvalitetniji tempo života.
  Ponuda na tržištu nekretnina je bogata i nije jednostavno izabrati onu pravu. Na ispravnostte odluke utiče odnos cijene i kvaliteta, svih benefita koje sa sobom nosi lokacija, ali i osjećaj„zaljubljenosti“ u prostor. Bez obzira da li stan kupujete kao investiciju ili kao dom – želja je uvijek ista: uložiti u nešto što zaista vrijedi. Mi iz RTM grupe to razumijemo i naše objekte gradimo računajući na stvarne potrebe naših klijenata.
  Zato je naš aktuelni projekat - stambeno poslovni kompleks Family Homes, inspirisan kvalitetom života u jednom od najprijatnijih primorskih gradova – u Baru. Zahvaljujući povoljnoj klimi, privlačnom geografskom položaju ali i urbanističkoj sređenosti, ovo mjesto je idealno za pravljenje iskoraka u načinu modernog stanovanja, ali i investiranja.
Stambeno-poslovni kompleks Family Homes Bar (Crna Gora)
P R O D A T O - NISSAN NAVARA 2.5 AUTOMATIK.   (30. nov. 2022)
P R O D A T O - NISSAN NAVARA 2.5 AUTOMATIK.
Auto se nalazi u Plavu.
Uz auto dodje set ljetnjih felni i novih guma + set zimskih felni i guma sa ekserima (vrijedan 1.500e), kao i metalni krov za zadnji dio vozila. Auto je stranac, moze i ocarinjen.
Sjećanje na Zaja (Junuzov) Kolenović   (1956-2020)   (30. novembar 2022)
  Tugo naša, evo 2 godine pune tuge i praznine.
  Teško živjet bez tebe babo naš. Mnogo nam nedostaješ. Tvoja ljubav, toplina i savjet nam mnogo nedostaje. Nije ti bilo vrijeme ali Allah to najbole zna. Dio našeg srca je sa tobom otišlo. Teško je živjet bez tebe. Ponosni smo što smo te takvog imali i molimo Allaha da ti podari najlepši dženet jer si ti to zaslužio. Ne damo te zaboravu i volećemo te zauvjek.
  Tvoji najmiliji: supruga Sadeta, sinovi Junuz i Esmin, kćerke Elvisa i Adelisa, unučad Almaida, Melina, Gentiana, Adam, Dean i Elvir, i zet Faruk.
Sjećanje na Radončić (Haka) Kimu   (30. nov. 2022)
  Danas, 30.novembra 2022. godine navršava se godina dana od kako je na Ahiret preselila naša draga majka Kima (Haka) Radončić.
   Prođe ova godina dana od kako te nema više sa nama. Godina tuge, žalosti i nezaborava za tobom naša majko. Ponosni smo na tebe što si bila tako jaka i požrtvovana za svoju djecu. Tvoja upornost, borba i teglo da nam stvoriš sve daje nam bezbroj razloga da te spominjemo svakog dana. Godine ti nisu smetale da nas uvijek sretneš i ispratiš, to je ono što nam nedostaje na kućnom pragu.
  Naša Hanuma - naša majka. Jer ti si to uspjevala do zadnjeg minuta. Sabur je bio tvoja jača strana i mi ćemo se potruditi da saburimo sa tvojim gubitkom. Kraj mezara tvoga stojimo i Allaha dragog molimo da ti lijepi dženet da majko jedina.
  Tvoja zahvalna djeca: Hamdija, Hasim, Ismet, Rifat, Kumrija, Senada i Mirsada.
   Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi'un - Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo
Sjećanje na Radončić (Haka) Kimu   (30. nov. 2022)
  30 novembar pamtimo kao hladan i sniježan dan. Ta hladnoća će nam doživotno ostati u sjećanju, jer nema više naše nane sa nama.
  Godina dana sjećanja na tebe, na tvoju dobrotu, smirenost, inteligenciju, na one lijepe doživljaje provedene sa tobom. Ti si bila prava “nana”, koju ćemo pamtiti samo po dobru. Jer tvoja ljubav prema unučadima je neponovljiva. Tvoje rijeći “šućur meni za vas” nam nedostaju na svaki naš odlazak u Kruševo. Tvoje savjete pamtićemo do posljednjeg daha jer Bogami imali smo ih od koga čuti. Ti savjeti će nas napraviti boljim ljudima da i ti budeš ponosna na nas.
  Molimo Allaha da ti podari dženet.
   Tvoja unučad.
Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - Dentist za Vas i Vašu porodicu (29. nov. 2022)
  ELEMENTS DENTAL OFFICE - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS
Cosmetic, Inplants & Family Dentist
  28-36 Steinway St. Astoria, NY 11103 (od ponedeljka do subote)
   718-777-9662, Fax: 718-777-9682

   BEEKMAN PLACE DENTAL - Dr. Abdulla S. Zoobi, DDS - (Office in Manhattan)
   352 East 51 Street
   New York NY 10022 (srijedom)
   212 668-8400
Samin Radončić: Veliko hvala ljudima iz Euro Gusinje na donaciji    (29. nov. 2022)
  Piše: Samin Radončić
   Ni sam ne znam koliko sam tekstova napisao o našoj dijaspori, i svaki je bio s povodom, a s moje strane apsolutno iskren. Svaki tekst je sadržao rečenicu "da niko nema takvu dijasporu, kao što je mi imamo". Svojim djelima zavrijedila je pažnju i mnogo dalje od svog zavičaja. Pa tako o našoj dijaspori cijeli svijet govori samo u superlativima.
  Skromne ljude i sitnice čine srećnima. Tako i mene sve što je na dobrobit i što može uljepšati naš zavičaj čini srećnim. Mnogo je lijepo večeras vidjeti svijetleći bilbord na ulazu u Gusinju. Veliko hvala ljudima iz Euro Gusinje na donaciji. Ono što me posebno čini srećnim jeste što ljudi iz naše dijaspore rade časno i pošteno, što i jeste preduslov da vam ljudi vjeruju i naravno doniraju. Zahvaljujem se dragome bogu što je prošlo ono vrijeme kad su pare stizale u kesama i trošile se nemilice bez ijednog računa i bez odgovora zašta je i kako utrošen taj novac.
   Specifičnost našeg zavičaja je što uvijek ima onih koji su nezadovoljni, neki s razlogom (i takvi to čine što žele više i bolje), ali neki bez ikakvog razloga (mnogi što se ne mogu pomiriti s tim da se tim ljudima mora podnijeti račun za učinjeno). Ali sigurno je jedno kad bismo mi uradili za zavičaj koliko je uradila naša dijaspora stanje bi nam bilo mnogo bolje. Zato krenimo od sebe, možda za početak da se upitamo jesmo li platili porez, plaćamo li redovno komunalne usluge, plaćamo li redovno članarinu IZ? Ako to redovno plaćamo imamo pravo da pitamo dje, šta i kako...U suprotnom bićemo tu djesmo i u buduće. Ovaj tekst sam napisao u želji da naša dijaspora zna da cijenimo njihov trud, a nama u Gusinju da krenemo od sebe i zajedno pokušamo pokrenuti stvari u dobrom smjeru.
Vodoinstalaterske usluge - QUALITY PIPING SREVICE INC: Vlasnik: Ismet Mrkulić   (29. nov. 2022)
Vodoinstalaterske usluge - QUALITY PIPING SREVICE INC

Naša vodoinstalaterska firma svoje usluge pruža svojim sugrađanima i pravnim licima – firmama u New York-u, New Jersey-u i Connecticut-u. Naš tim predstavlja pouzdanog saradnika na čije usluge mogu se osloniti svi naši trenutni i budući korisnici.

Vlasnik: Ismet Mrkulić
Kontakt: 1-347-407-2251
AIDA HOME REALTY INTERNATIONAL   (29. nov. 2022)
Udruženje EURO Gusinje New York doniralo svijetleću reklamu Gusinju    (29. nov. 2022)
  Građani Gusinja su dobili svijetleću reklamu koja je postavljena u Bosanskoj ulici, gdje će biti vidljiva svima koji borave u Gusinju. Reklama je postavljena uz rijeku Grnčar i simbolizuje Ljubav prema Gusinju, koju svako ko živi, ili posjeti ovo mjesto nosi sa sobom.
  Nesebična donacija organizacije Euro Gusinje iz New Yorka, članova odbora i njihovih prijatelja i briga iskazana za svoj zavičaj na čemu smo zahvalni, koja se ne mjeri samo riječima već i djelima još jednom je potvrdila da se Gusinje sa pravom ponosi ljudima iz dijaspore i da uvijek može da računa na donaciju i pomoć u zajedničkim projektima koji su u interesu svih građana, neki projekti se privode kraju, neki su započeti u saradnji sa dijasporom.
  Opština Gusinje

  Obratili smo se i Alju Kobiliću, predsjedniku udruženja EURO Gusinje New York, koji je za naš portal izjavio:
  „ U želji da nastavimo neraskidivu nit izmedju dijaspore i zavičaja odlučili smo da našem Gusinju poklonimo još jednu turističku atrakciju u nizu, ovoga puta svijetleću reklamu. Više smo nego ubijedjeni da će svaki putnik namjernik neizostavno posjetiti ovu lokaciju koja će krasiti sam ulaz u Gusinje i fotografijom ovjekovječiti boravak i posjetu ovom mjestu.
   O tome nam nedvosmisleno govore i mostovi i pješačke staze koje smo kao udruženje EURO Gusinje, zajedno sa Plavsko-Gusinjskim Merhametom iz Njemačke i prijateljima, izgradili na Ali-pašinim izvorima, gdje svaki posjetilac ovog lokaliteta ponese sa sobom uspomene sa bezbroj fotografija.
  Želim da naglasim da su novčana sredstva u iznosu od $4,000 obezbjedjena donacijama članova Upravnog odbora udruženja EURO Gusinje, naših prijatelji i dio je donacija iz budžeta udruženja."- zaključio je Kobilić
  Donatori: EURO Gusinje $1,300, Kobilić Aljo $200, Koljenović Husko $200, Vukelj Mirza $200, Radončić Mihret $200, Hot Rafet $200, Čekić H. Selim $200, Čekic H. Senad $100, Mujakić-Čekić Nuska $100, Hot R. Salmir $200, Radončić Zumber $200, Djukanović Akica$200, Čekić H. Ragip $200, Čekić Began $200, Juljević Zajo $100, Radončić Enver $100 i Radončić Mithad $100,
Dr. Danijela Zotović: Internist & Primary Care Doctor   (29. nov. 2022)
  Dr Danijela Zotović je certificirani doktor interne medicine iz New Yorka, sa 30 godina kliničkog iskustva. Nakon što je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu, završila je medicinsku specijalizaciju u bolnici Lenox Hill na Menhetnu, gde je takođe radila kao glavni specijalizant odeljenja za medicinu.

  Telefonom da zakažete termin: (888) 603-9338, extension 4.
  Zakazati termin preko interneta: Online raspored

  Opšte radno vrijeme:
   330 West 58th St, Suite 414, New York, NY 10019 (ured Columbus Circle): ponedjeljak 13:00-19:00, utorak 8:30-17:00, petak 8:30-15:00 i jednu subotu u mjesecu 9:00-13:00

  302 East 72nd Street New York, NY 10021 (Ured na Upper East Side-u): srijeda: 8.30 - 17.00, četvrtak: 13.00-19.00

  Prihvaćena osiguranja: Aetna, Blue Cross, Cigna, GHI, HIP, Emblem Health, Healthnet, Multiplan, Medicare, Oxford, United Healthcare
Kolašinac Bajram donirao $100 za IKC Gusinje   (29. novembar 2022.)
  Imamo informaciju o novoj donaciji Odbora koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC u Gusinju za DRUGU FAZU:
- Kolašinac Bajram donirao $100

   Do sada za DRUGU FAZU radova ukupno je prikupljeno $291,521.00 + ($126.550 + €500($580) ) + €48,638.22 + €3,650* + €2,484*.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DAMO, SVE ŠTO DAJETE DRUGIMA – DAJETE SEBI - DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE
   Podsjećamo da je završeno 80%, radova, a da je preostalo 20%.
   Ponovo pozivamo pojedince, porodice, plemena, firme ili udruženja da i Vi budete sponzori "Ponuda" za ovaj velelepni objekat, koji će biti najveći i jedinstven objekat ne samo u Gusinju, već i u Crnoj Gori, izgradjen donacijama dijaspore, mještana Gusinja i njihovih prijatelja.
  
Pojedinci i dalje mogu da doniraju, a imamo i:
Trenutne ponude, a u medjuvremenu očekujemo još jedan dio njih.
  - Ponuda ugradnja granita na stepenicama €23,980.00
  - Ponuda; Za ugradnju patosnih pločica na hodnicima, prostorijama prvog, drugog i trećeg sprata 1,200m2 ponuda je €16,800
   - Ponuda za Lift i njegovu ugradnju €40,994
  - Ponuda za Laminat za 10 Apartmana sa njegovom ugradnjom €12,974
  - Ponuda za staklenu fasadu u hajtarnamu za žene €4,933
  - Ponuda za pregrade-kabine sa dvoje vrata na 1 i 2 spratu, pregrade-kabine sa troje vrata na 1 i 2 spratu plus 4 jednokrilnih vrata i staklo €10,020

  - Ponude koje očekujemo;
  1)- Ponudu za čelnu fasadu od ulice ukrasnim kamenom €_________
IRS: Da li morate da prijavite prihod poreskoj upravi dobijen putem aplikacija Venmo, Zelle,...?    (29. nov. 2022)
  „Poreska uprava naglašava da novac dobijen putem aplikacija za placanje od prijatelja i rodaka kao licni pokloni ili naknade za licne troškove nije oporeziv.” IRS savetuje americkim poreskim obveznicima da posjete veb stranicu Get Ready na kojoj ce pronaci odredene savjete, kao i razne onlajn alate i resurse koji ce im pomoci da se organizuju prije nego što popune svoju poresku prijavu za 2022. godinu.

(What is not reported on a 1099-K?
Money received as a gift or reimbursement of a share of a meal or rent should not be reported on a 1099-K. Payments should indicate whether they are personal to family and friends or a business transaction for goods and services.)
Sjećanje na Dževdeta-Džeku Laličić    (29. novembar 2022)
  Dana 29.11.2022.godine navršava se godina dana od preseljenja na ahiret našeg Dževdeta-Džeke Laličić.
   Nedostaješ... Sve više, sa svakim danom koji prolazi...
  S velikom ljubavlju i ponosom, čuvamo svako sjećanje na tebe. Molimo Allaha dz.š. da ti podari džennet i rahmet duši.
  Porodica Laličic
Sjećanje na dragog prijatelja Laličić Dževdeta-Džeku    (29. novembar 2022)


Posebni ljudi su u našim srcima i kad nijesi pored nas. Sjećanje nas tješi i daje nadu o postajanju nekog boljeg svijeta u vječnosti.
  Hvala ti za sve.
Neka ti Allah podari najljepši dženet.
  Kobilić Aljo sa porodicom - Njujork
"MENI" TAXI Plav povećao ponudu auta - VW Sharan automatic 6+1   (28. nov. 2022)
  Tražite vrhunsku taxi uslugu? Mi ne ispunjavamo Vaša očekivanja, mi ih prevazilazimo.
  Zakažite let sa bilo/do kog aerodroma u regionu i "MENI" TAXI iz Plava će Vas odvesti i sačekati u svim željenim terminima. Stižu vam gosti, familija ili poslovni saradnici iz inostranstva, mi ćemo ih sačekati na aerodromu i dovesti do Vas.
   Nazovite nas da se dogovorimo na +382 69 880353 (Viber).
   Takodje posjedujemo i vozila koja možete da rentirate. U našem voznom parku imamo:
- Mercedes Sprinter 8+1 sjedište
- Turan 4+1 sjedište
- WG T5. 6+1 sjedište
- VW Sharan automatic 6+1
Ibrahimović: Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore i spriječi dalje urušavanje    (28. nov. 2022)
  Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade u tehnickom mandatu Ervin Ibrahimovic, prethodnih dana je imao niz susreta sa dijasporom u SAD i Zapadnoj Evropi.
  “Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u EU integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori. Ohrabren sam spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, gradanski, sekularni i multikulturalni koncept, spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju”, kazao je Ibrahimović... nastavak teksta
Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company - vlasnik: Jasmin Novaj    (28. nov. 2022)
  - Dolcinium Interior Demolition & Rubbish removal company owned and operated by Jasmin Novaj. Dolcinium provides interior demolition and disposal services throughout the 5 NYC boros. We at Dolcinium offer very competitive prices for all your demolition and waste disposal needs. We have been proven to be very economical and professional for all interior demolition and removal of your construction garbage. At Dolcinium we’re able to provide 1/2 yard mini container drop off, mini container weekly pick up weekly services as well on needed bases. We are BIC licensed, to remove waste from facilities, we are a fully insured company, starting from our employees to our entire fleet of vehicles and equipment.
   - Dolcinium Demolition & ndërmarrje për largimin e mbeturinave në pronësi dhe operim i Jasmin Novaj. Dolcinium ofron shërbime për prishjen dhe deponimin në të gjithë 5 borët e NYC. Ne në Dolcinium ofrojmë çmime shumë konkurruese për të gjitha nevojat tuaja të prishjes dhe deponimit të mbeturinave. Weshtë vërtetuar se jemi shumë ekonomik dhe profesional për të gjitha prishjet e brendshme dhe heqjen e mbeturinave tuaja të ndërtimit. Në prishjen e Dolcinium jemi në gjendje të ofrojmë 1/2 oborr mini kontejnerë, mini kontejnerë javore të marr çdo javë, si dhe në bazat e nevojshme. Ne jemi të licencuar nga BIC, për të larguar mbeturinat nga objektet, ne jemi një kompani plotësisht e siguruar, duke filluar nga punonjësit tanë deri në tërë flotën tonë të automjeteve dhe pajisjeve.
   - Dolcinium interior Demolition & Rubbish removal kompamija je kompanija u vlasništvu Jasmina Novaj koja pruža usluge rušenja i uklanjanja otpada u svih 5 gradova New Yorka. Nudimo povoljne cijene za usluge rušenja i za uklanjanje otpada zajedno. Dokazali smo se kao ekonomično i profesionalno rješenje za rušenje u unutrašnjosti ( interior demolition) I uklanjanje građevinskog otpada. Dolcinium pruža usluge mini kontejnera 1/2 yard i nedjeljno pražnjenje istih ili po potrebi. Dolcinium posjeduje BIC licencu za otklanjanje otpada sa objekata, umbrella osiguranje za kompaniju i naša radna snaga i oprema su u potpunosti osigurani kao i kamioni i sva ostala vozila.
Lakše i brže do NJEMAČKOG DRŽAVLJANSTVA? (video)    (28. nov. 2022)
Njemačka vlada želi reformisati migracionu politiku. Osobe sa Duldungom bi uskoro mogle dobiti stalni boravak. Potrebno je da ste pet godina boravili u Njemačkoj i da ste zaposleni. Uskoro i lakše spajanje porodica.
Na ahiret je preselio Redžepagić (Demo) Šabo   (1947-2022)   (28. novembar 2022)
  U Plavu je danas, 28.11.2022. godine na ahiret preselio Redžepagić (Demo) Šabo, u 76 - toj godini.
  Zdravoglava se prima sjutra, u utorak 29.11.2022. god, za muškarce Centar za kulturu Plav, a za žene kod kuće.
   Dženaza je u utorak, 29.11.2022. godine posle ikindije namaza (14:00 h) i polazi od džamije Redžepagića na mezarje Redžepagića.
  Ožalošćeni: supruga Safeta, sin Alen, sestra Tifa, snaha Ines, unučad, bratanići, bratanične, sestrići, sestrične i ostala mnogobrojna rodbina.
   Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un - "Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo" (www.gusinje-plav.com)
Njujork nije više što je nekad bio, makar kada je kriminal u pitanju    (28. nov. 2022)
   Svedoci smo, makar mi koji živimo u Njujorku, da ovaj grad više nije ni sjenka one nekadašnje metropole, makar kada je kriminal u pitanju. Ako je nekada Harlem (sjeverni dio Manhattna) bio sinonim za kriminal, to se danas može reći i za južni dio Manhattna.
  Potvrda ovoj konstaciji su i snimci koje je napravio pisac ovih redova jutros na 3 aveniji izmedju 61 i 62 streeta, ispred poznate prodavnice OPTYX, koja prodaje najpoznatije marke naočara i koja se nalazi u Tramph Plaza zgradi. Po snimcima koje smo napravili na lice mjesta se vidi da su razbojnici izmedju nedelje i ponedeljka, pod okriljem noći, koristili teške alate da bi došli do svog plijena.
Prodajem parcelu u naselju Glavice (Plav)  (28. novembar 2022.)
   Prodajem parcelu u naselju Glavice (Plav), površine 1,772m2 na odličnoj lokaciji. Uvedena struja voda i kanalizacija.
   Kontakt telefon +38267836866(Viber)
Strujić-Harbić: Odložiti glasanje o sudijama Ustavnog suda, dati šansu dijalogu    (28. nov. 2022)
  Kenana Strujić-Harbić, šefica kluba poslanika Bošnjačke stranke:
"Spremni smo na kompromis da se izabere jedan sudija od predloženih kandidata, pod uslovom da se u narednom biranju izabere makar jedan sudija iz red manjinskih naroda.
  Ustav naše države pripadnicima manjinskih naroda garantuje srazmjernu zastupljenost i neprihvatljivo je da od troje prijavljenih kandidata iz reda manjinskih naroda, koji imaju veoma bogate profesionalne i stručne reference, a riječ je o Aliji Beganoviću, Azri Jasavić i Enesi Rastoder, niko ne zavrijedi pažnju članova Ustavnog odbora. Napravljena je velika greška, koja se mora ispraviti. Crna Gora je građanska država, Ustav je čuvar države i ne smije se nastaviti praksa da u ključnim institucijama u pravosuđu nema mjesta za pripadnike manjinskih naroda."
Buni Jezerce u srcu Prokletija    (28. nov. 2022)
  Buni Jezerca čine 5 jezera (negdje pročitah 6) u dolini koja se nalazi na putu prema mnogim vrhovima Prokletija, među kojima je i najviši – Maja Jezerce. Na albanskoj su strani, ali se tu granica prelazi bez pasoša. Ko uloži napor da stigne dotle, zaslužio je
  Dugo godina je reklamni moto Turističke organizacije Crne Gore bio “Wild Beauty” (“Divlja ljepota”). Ni na jedan dio naše zemlje se taj slogan ne odnosi više nego na Prokletije. Prokletije su, osim što su “divlje”, dugo godina bile i nedostupne, zbog zategnutih političkih odnosa između SFRJ i Albanije... nastavak teksta
Dova na useljenje u kuću našem Miralemu i njegovoj izabranici Maidi Cecunjanin    (27. nov. 2022)
  25. novembra 2022. godine nakon akšam namaza hfz. Hako ef. Omeragić je proučio dovu za useljenje u kuću našem dragom bratu Miralemu Cecunjanin.
   Ovom prilikom upoznao je prisutne o važnosti učenja Kur'ana i spominjanja Allaha zz.š. u našim kućama. Ebu Hurejre prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kazao: „Nemojte svoje kuće činiti kaburovima, jer, uistinu, šejtan bježi iz kuće u kojoj se uči sura El-Bekara.“ Svaka kuća u kojoj se uči Kur'an i spominje Allah dz.š. ona je ispunjena nurom-Allahovim svjetlom.
   Molimo Allaha dz.š. da mu u njegovoj kući dadne bereketa, nafake, smiraja, sreće i spasa!
   Ammin ya Rabbel A'lemin!
VIDEO Njujork: Čovjek spasen nekoliko sekundi prije nego što je naišao voz    (27. nov. 2022)
Snimak iz policijske uprave grada Njujorka pokazuje trenutak kada su policajci spasili čovjeka sa šina metroa u Harlemu, nekoliko trenutaka prije nego što je voz ušao u stanicu, piše BBC.
Kada su policajci stigli, slučajni prolaznik je već pokušavao da mu pomogne.
Dvojica policajaca i građanin podigli su čovjeka na platformu, prije nego što su se sklonili na sigurno.
Gold Rent a Car Montenegro - Podgorica    (27. nov. 2022)
   Poštovani prijatelji!
   Gold Rent a Car Montenegro vam nudi domaću i profesionalnu uslugu na cijeloj teritoriji Crne Gore 7/24. Iskoristite našu besplatnu dostavu na aerodrom Podgorica, iznajmite vozila bez skrivenih troškova, uz najpovoljnije cijene na tržištu!
   Novi ekstra dodatak, 4G INTERNET u vozilu!
   Više informacija na + 382 68 507 740 (Viber i WhatsApp)
   Vozilo za Vas možete rezervisati na link ispod:

http://www.goldrentacar.me
Sa skupa Plavsko-Gusinjskog Merhameta, koji je održan sinoć u Finnetropu u Njemačkoj (VIDEO)    (27. nov. 2022)
SUHO MESO I SUDŽUK    (27. novembar, 2022)
   Osjetite ukus i miris rodnog kraja i u SAD. Suho meso i sudžuk pripremljeni na naš - organski način.
   Cijene: suho meso sa kostima $11, suho meso bez kostiju $15, sudžuk $13.
  Kontakt: Skender Feratović 1(860) 391-5766
Ervin Ibrahimović u Njemačkoj: Jedan od prvih zadataka 42. Vlade bio da dijaspori oduzme prebivalište    (27. nov. 2022)
  Veze između dijaspore i državnih institucija Crne Gore moraju biti snažnije, a obaveza je države da vodi računa o očuvanju kulturnog, nacionalnog i vjerskog identiteta naših iseljenika, poručio je lider Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Ervin Ibrahimović.
  On je, kako se navodi, predvodio delegaciju Bošnjačke stranke, na skupu u organizaciji Plavsko-gusinjskog Merhameta, koji je održan u Finnetropu u Njemačkoj, na kome su osim iseljenika iz Plava i Gusinja, prisustvovali i predstavnici brojnih drugih udruženja porijeklom iz Crne Gore... nastavak teksta
Sjećanje na Adisa (Esad) Bekteševića.   (27.11.2017 - 27.11.2022) (27. novembar 2022)
  Dana 27. novembra navršava se 5 tužnih godina za našeg sina brata i oca Adisa Bekteševića.
  Uspomena na tebe još ne blijede na tvoju dobrotu i plemenitost čuvaćemo zauvijek u našim srcima dok smo živi.
  Tvoji najmiliji: otac Esad, majka Muradija, sin Ajan, sestre Džemilja, Elma i Elza.
Ne poštuje se kulturno nasljeđe, zidovi se grade gdje im mjesto nije    (27. nov. 2022)
  Spomenik četvorici boraca Jusufu, Beću, Alju i Voju Novoviću je podignut odmah poslije rata u džamijskom dvorištu. To je bilo u duhu bratstva i jedinstva. Oni su stvarno ličnosti da se Crna Gora ponosi. Ti spomenici tu postoje 70 godina i postaviti zid da se ne vide sa ulice nema smisla nikakvog, poručio je Zuvdija Hodžić... nastavak teksta
NENAD ČANAK: MOJA SLAVA JE MOJA STVAR! Putin će izvršiti samoubistvo, ako ga prethodno NE UBIJU    (27. nov. 2022)
Plav: Elan Luxury Apartments & Lounge Bar    (27. nov. 2022)
  Smješten u Plavu, na 12 minuta hoda od Plavskog jezera, Elan Luxury Apartments & Lounge Bar nudi smještaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, barom i zajedničkim salonom. Svaka od 17 soba u hotelu je sa 4 zvjezdice ima pogled na grad, a gosti mogu uživati u pristupu vrtu i terasi. Tu su hidromasažna kada, noćni klub i posluga u sobu.
  Gosti mogu birati između različitih tipova soba: četvorokrevetne, trokrevetne, dvokrevetne, dvokrevetne. U smještajnim kapacitetima nalaze se minibar, fen za kosu, pribor za peglanje, besplatni toaletni pribor, ekstra dugački kreveti (> 2 metra), tv ravnog ekrana, terasa.
  Popularna odredišta u blizini Elan Luxury Apartments & Lounge je Nacionaalni park "Prokletije" i Plavsko jezero. Najbliži aerodrom je Podgorica, udaljen 90 km od hotela, a objekat nudi uslugu prevoza od/do aerodroma uz doplatu.
  Address: Čaršijska 64, 84325 Plav, Montenegro
  Phone: +382 67 618 346
Elan Luxury Apartments & Lounge Bar - Booking.com


Uljarević: Ostavka Marović demaskira karakter Vlade i Ure, stiče se utisak da su pod kontrolom Vučića    (27. nov. 2022)
  Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević ocijenila je za Pobjedu da se ostavkom Jovane Marović na funkcije u Vladi i GP Uri do kraja demaskira karakter i Vlade, ali i te političke partije.
  – Jer se stiče utisak da su oba ta subjekta potpuno pod kontrolom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i u službi sprovođenja njegovih političkih ciljeva u Crnoj Gori, a ti politički ciljevi su suprotni državnim interesima – istakla je Uljarević... nastavak teksta
Seka ili Braco? Sebijin dosije-dosije muškarca! Inspekcija ponovo “češljala”!Fakultet:Sve je u redu!    (26. nov. 2022)
ROYAL KITCHEN AND BATH CORP - Na novoj lokaciji    (26. nov. 2022)
   Nas poznati biznismen i vlasnik "Royal Kitchen and bath corp" Almir Bektesevic je proširio svoj prodajni objekat na novoj lokaciji 41-24 39th Street LIC 11104.
   U novom objektu koji je zastupljen na 2 sprata, možete naci sve za vaše građevinske potrebe i renoviranje stanova i kuća. Počevši od kuhinjskih kabineta sa velikim brojem dizajna, sudopera, česmi do pločica, granita, vrata, ukrasnih lajsni, raznih vrsta parketa i svih mogućih potrepština za kupatilo. Takođe raspolaže sa svim vrstama građevinskog materijala od regips tabli, ljepila i potrepština za pločice i parket, metalnih i drvenih konstrukcija do sarafa. Jednom riječju Home Depot u malom se nalazi u Royal Kitchen and bath corp.
   Treba još napomenuti da sve vrste materijala od proizvođača Latticrete, Jeld Wen, Alexandria molding, Gergia pacifika, Ferma Floring, Bostic i još mnogih drugih kompanija Royal Kitchen and bath je generalni zastupnik i možete naći u našem pridajnom objektu.
   Za sve informacije pozovite na telefon 929-522-0926 ili email:royalkitchen15@gmail.com. Posjetite web stranicu: Royalkitchenandbathny.com ili direktno na telefon almira 646-286-1420.
   Takođe za svu kupljenu robu možete koristiti naše usluge prevoza sa veoma pristupačnim cijenama. Dovoljno je samo okrenuti sledeće telefone ili online naručiti i vaša narudzba će biti proslijedena u skorijem vremenu. Zato provjerite i posjetite nas prodajni objekat na adresi: 41-24 39th Street LIC 11104

Kako poraziti pobjedu    (26. nov. 2022)
  Tužna i već prežaljena vlada se u svim crnogorskim pobjedama ponašala, ne ponosno, već kao da dobija po nosu. Teže je toj ojađeloj vlasti pala pobjeda Crne Gore nad Francuskom, nego što je Francuskoj pao poraz. Onima kojima bi ova vlast da pripiše Crnu Goru nije moglo bit ni da se primaknu evropskom šampionatu, a kamoli da se popnu na pobjednički tron. To ih ubija dovijeka, bez lijeka... nastavak teksta
ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti    (26. nov. 2022)
  28 godina strastveno smo poslužili više od 11.000 nevjesta i mladoženja na više od 6.000 svadbi/vjencanja, snimili preko 2 miliona slika i snimili više od 36.000 sati videa. Bilo da se radi o maloj ili velikoj svadbi/vencanju, u zatvorenom ili na otvorenom, grandioznom ili intimnom, mi smo zadovoljili želje svakog kupca. Svadbe, tradicionalno vjencanja, formalna vjencanja, etnicka vjencanja, vjerska vjencanje.

ADRIATIC STUDIO za sve vaše svečanosti

ADRIATIC STUDIO
  Tel: 718-234-5210
  Cell: 917-696-9900
   Email: adriaticstudio@yahoo.com
AMIR BAŠIĆ - Real Estate Agent    (26. nov. 2022)
             GAMA GROUP NYC
       Licenced Real Estate Associate

   Zastupamo u kupovini, prodaji i rentovanju kuća i stanova.
  Naše obećanje našim klijentima je da ćemo biti tu za vas na svakom koraku.
  Opsluživanje općina New Yorka kao što su Brooklyn, Queens i Staten Island.

       AMIR BAŠIĆ
  Kontakt: Cell: 917-795-5736,   E-mail: Amir@gamagroupnyc.com
   9726 3rd Avenue Brooklyin, NY 11209
Emisija "Aritmija", Albin Kurti, 25.11.2022.    (26. nov. 2022)
Je li Vučic Borelju obećao priznanje Kosova? Da li je model “dvije Njemačke” prihvatljiv za Kosovo? Ima li Srbija svog Vili Branta? Zašto je predsjednik Milo Đukanović garant evropskog puta CG?
Gost: Albin Kurti, predsjednik Vlade Republike Kosovo
Sjećanje na našu majku Dževahiru Minić, rodj. Bučaj.   (1929-2021)   (26. novembar 2022)
  Ostavila si nam prelijepa sećanja.
  Tvoja ljubav je i dalje naš vodič.
  Volimo te i nedostaješ nam.
  Nosimo te u našim srcima sve do zajedinčkog sastanka.
   Molimo Allaha dz. š., El-Mudžibu, da ti podari Dzennet Firdevs. Amin!
  Tvoja zahvalna familjija.
Htjeli ste Dritana? Evo vam ga. Sretan Otvoreni Balkan želimo    (26. nov. 2022)
  Jovana Marović podnijela je ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i na mjesto potpredsjednice URA-e. Zašto?
  Zato što je sačinila analizu koja kaže da je ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, što je eufemizam za Srpski svet, aka Veliku Srbiju, aka Homogenu Srbiju – katastrofa.
  Mi, vidite, isto pričamo tri godine. Ali mi smo ekstremisti. Ekstremno smo neraspoloženi da, umjesto u Evropskoj uniji, završimo u balkanskoj krčmi čiji je pod pokriven razbijenim staklom i tanjirima a strop izbušen mecima koje su ispalili ljudi koji u plafon pucaju jer im je zabranjeno pucati u druge ljude, druge nacije i vjere.
  Dritan je sa tom analizom, oprostite na mom francuskom, obrisao stražnjicu... nastavak teksta
Bošnjaci odlučuju o novoj vlasti u Bijelom Polju    (26. nov. 2022)
  Održali smo par istina neformalnih razgovora i sa jednom i drugom stranom. Ništa konkretno nijesmo pominjali kad su mjesta u pitanju. ostavili smo da ponovo razgovaramo, kazao je Suljević
  Iako je od izbora prošlo mjesec dana, još uvijek se ni ne pomišlja da se formira vlast u Bijelom Polju. Razlog je što niko nije osvojio apsolutnu vlast, tako da svi koji su ušli u lokalni parlament imaju neke svoje varijante i ambicije kad su u pitanju rukovodeća mjesta... nastavak teksta
"Amar Garage" Gusinje - profesionalno troslojno poliranje vašeg automobila, korekciju laka sređivanje farova, štopova, stakala itd.    (26. nov. 2022)
  "Amar Garage" Gusinje - Nudimo profesionalno troslojno poliranje vašeg automobila, korekciju laka sređivanje farova, štopova, stakala itd. Kao i keramičku zaštitu sve po vašoj želji da vaš ljubimac zasija u punom sjaju.
  Radimo sa vrhunskim profesionalnim pastama njemačkog proizvođača sa garancijom posle svakog poliranja.
  Adresa: Dosuđe bb. (Put prema Albaniji)
  Kontakt:
  Zakažite svoj termin za vaš automobil: +382/69-51-6666 +382/69-745-777 (viber & whatsapp)
   @amar.garage Instagram ili facebook
Dojava stigla od DEA, vrijednost kokaina 40 miliona eura    (25. nov. 2022)
  Dojava o operaciji šverca 430 kilograma droge došla je od američke specijalne agencije DEA, a vrijednost kokaina procjenjuje se na 40 miliona eura. To je prenio Glas Amerike. Nakon što je u Luci Bar otkrivena veća količina kokaina u zajedničkoj akciji crnogorske, albanske policije i američke DEA, u Albaniji su uslijedili pretresi i hapšenja. Albanska policija uhapsila je 15 soba, uključujući neke bivše lokalne funkcionere, za koje se tvrdi da su naručili kokain. .. nastavak teksta
Dr. Mark A. Buchsbaum, MD Oftalmolog (Doktor za oči) - Manhattan LASIK Center   (25. nov. 2022)
  Manhattan LASIK Center je najmoderniji centar za lasersku korekciju vida, sa sjedištem na adresi 110 East 55th Street (izmedu Lexington & Park Avenue), u srcu Midtown Manhattana.
  Dr. Buchsbaum je pohadao prestižni Univerzitet Cornell, a završio je specijalizaciju iz oftalmologije (grana medicine koja se bavi bolestima očiju) na Saint Vincent’s Catholic Medical Center in Manhattan, gdje je takoder služio kao glavni specijalizant. Dr. Buchsbaum radi u ordinaciji više od 21 godine i obavio je preko 30.000 procedura laserske korekcije vida. Obavlja sve pre - i postoperativne preglede, kao i hirurške zahvate sa personalizovanom pažnjom prema detaljima. On je diplomata Nacionalnog odbora medicinskih ispitivača i certificiran je od strane Američkog odbora za oftalmologiju.
  Address: 110 E 55th St # 3, New York, NY 10022
  Hours: Mon - Fri 9:00am - 6:00pm
  Saturday 10:00am - 1:00pm
  Phone: (212) 759-9617
  
Manhattan LASIK Center: 110 E 55th St # 3, New York, NY 10022
Mirza Šabović: Otvoreni Balkan – finale Abazovićeve politike    (25. nov. 2022)
  Mnoštvo političko-društvenih procesa i događaja u prethodne dvije godine razobličili su ulogu Dritana Abazovića kao glavnog aktera u ”razvaljivanju” temelja građanske i suverene države. Ostavka jedne od njegovih najbližih saradnica Jovane Marović najbolje govori da to nije prepoznato samo od političke konkurencije, već i od onih ljudi koji su u njegovom bliskom okruženju, poručio je član Glavnog odbora SDP-a Mirza Šabović... nastavak teksta
Prodavnica mješovite robe SKALINADA Bronx    (25. nov. 2022)
   Više od 37 godine nalazimo se u Bronx-u, na istoj adresi i stvaramo kvalitet jedinstvenog ukusa poznatog svima. Posjedujemo veliki asortiman suhomesnatih proizvoda, svježeg mesa, mesa za roštilje, hrane iz Evrope (sireva, začina, pekarskih proizvoda, proizvoda od voća i povrća, čajeva,...,) praktično sve što je neophodno za Vašu kuhinju. Dozvolite da budemo deo Vašeg svakodnevnog života u kupovini.
DOBRE NAVIKE NE TREBA MIJENJATI - KUPUJTE U "SCALINADI".

Adresa: 667 East 187 Street BRONX, NY
Telefon: (718) 367 7256
Radno vrijeme Ponedeljak - Subota: 9:00 prije podne - 6:00 poslije podne
Nedelja: 10:00 prije podne - 5:00 poslije podne

KOMPLETNA PONUDA ZA VAŠU KUHINJU - PRODAVNICA "SCALINADA"
Ugodno poslijepodne: Beki Bekić - Žena Spas Mog Života (VIDEO)    (25. nov. 2022)
Građani CG voljeli bi da žive u SAD, EU i Skandinaviji, skoro niko ne bi u Rusiju    (25. nov. 2022)
  Ukoliko bi živjeli negdje drugo, građani Crne Gore najviše bi voljeli da to bude Zapad, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja CG Puls, koje su sproveli CGO i Damar.
  Naime, 25,8 odsto ispitanika voljelo bi da živi u SAD, njih 23,3 u Evropskoj uniji, a 21 procenat u nekoj od nordijskih država. Tek nakon toga slijedi Srbija (9,4), Kanada ili Velika Britanija (2,6), te Rusija - u kojoj bi voljelo da živi svega 2,2 procenta ispitanika.
   Na pitanje na koga u diplomatiji Crna Gora treba najviše da se oslanja, 60,7 odsto smatra kako bi to trebalo da bude EU. Njih 14,7 odsto vjeruje da bi to trebalo da bude Srbija, a 12,2 procenata - Rusija. Slijede SAD (8,9), pa Njemačka (3,5). (Portalanalitika.me)
Almir Bektešević povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP    (25. nov. 2022)
   Nas poznati biznismen Almir Bektešević je ovih dana povećao ponudu svoje firme ROYAL KITCHEN AND BATH CORP. Sem gradjevinskog materijala za izradu i renoviranje kuća i stanova, od sada za iste kod njega možete nabaviti i:
- kese za smeće,
- razne kemikalije za čišćenje,
- dezinfekcijska sredstva,
- sve vrste papira za čišćenje,
-...i još mnogo toga.
   Uz sve to ide i besplatna dostava.
  Sve narudžbe idu preko e-maila Royalkitchen15@gmail.com ili na office line 929-522-0926 ili direktno Almira na 646-286-1420.
Adresa: 41-24 39th Street LIC 11104.
Advokat Edin Hot - Law firm Weiss, Wexler & Wornow.  (25. nov. 2022)
  Edin Hot is an attorney at New York City based law firm Weiss, Wexler & Wornow. The firm provides legal expertise on an extensive array of Workers’ Compensation defense matters. Edin focuses his practice on claim resolution, Section 32 drafting and workers’ compensation defense.
  Clients of Weiss, Wexler and Wornow P.C. are participants in the workers’ compensation systems of jurisdictions all across the United States. These include large and small employers, professional and trade associations, self-insurers, group and third party administrators, health care providers, and other constituents of workers’ compensation systems.
  We also serve as advisors and consultants to local, regional and national law firms and accounting firms which seek to provide an additional layer of specialized services and professional attention for their client base. Further, insurance companies and adjusters retain us to advise and assist them in providing the highest level of service to their accounts.
Address: 25 Park Place, 4th Floor
New York, New York 10007
tel. 1(646)315-3174
Šekija Radončića film "Zavjera" u utorak na TV Al Jazeera Balkans    (25. nov. 2022)
  Jedna od najvećih televizijskih kuća Al Jazeera Balkans emitovaće narednog utorka, 29. novembra, dokumentarni film “Zavjera”, crnogorskog autora Šekija Radončića o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, u režiji ruskih agenata.
  Kako saopštava producent filma Dokument Podgorica, Al Jazeera će u narednih šest mjeseci “Zavjeru” prikazati i na svim svojim platformama, računajući i na Al Jazeera English... nastavak teksta
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ (25. nov. 2022)
   "LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI Ðešević
- brow sharping servoce & lessons
- eyelash extensions
- professional makeup application
- lessons in makeup application
- fauxlash application &lessons
- express facials
- brital & corporate services
- special beauty events & parties
  Address:
315 West 57th Street (Between 8th & 9th Ave)
   New York, NY 10019
   Phone: 212.823.2540
"LILIBETH" Beautiful Brows & Eyes - vl. MERI ÐEŠEVIĆ
Bratstvo Feratović iz New Yorka prikupilo novih $900 porodici Emila Vučetovića iz Plava    (24. nov. 2022)
   Od Bele Medunjanin smo dobili spisak novih donatora iz New Yorka koji su donirali porodici Emila Vučetovića iz Plava donacije u iznosu od $900.:
- Hakija Vucetovic 100$
- Šemso Vucetovic $100
- Šefko Vucetovic 100$
- Ruzdo Vucetovic 100$
- Skendo Vucetovic 300$
- Fatmir Muzlije Vucetovic 100$
- Husnija Šeća Feratovic 100$
Ukupno za porodicu Emila Vučetovića iz Plava je prikupljeno $4,050
ZDPG u BiH Sarajevo: Sretan 25. novembar DAN DRŽAVNOSTI Bosne i Hercegovine    (25. nov. 2022)
Sjećanje na Saljku Djurković, rodj. Nikočević  (2.7.1966. - 25.11.2020.)  (25. novembar 2022)
  I danas boli isto ko i onog dana kad si nas napustila. Prošle su dvije godine od našeg rastanka voljena majko. Bilo koja riječ slaba je utjeha nama koji ne mogu preboljeti i čije duše zaplaču kad zaboli sjecanje.
  Vrijeme koje prolazi ne donosi zaborav već ljubav i sjećanje na tebe. Za sve dobro koje si činila za nas Allah ti podario Džennetske bašte.
  Voljeni ne umiru dok žive oni koji ih se sjećaju.
  Tvoji najmiliji: suprug Jusuf, ćerke Arnela i Almina sa porodicama.
  Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi’un – Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo.
Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti (24. nov. 2022)
   Elmela Zlatanić MD, doktor interne medicine i specijalista za infektivne bolesti.
   Dr. Zlatanić Elmela sa 39 godine radnog iskustva, prihvata više od 29 planova osiguranja. Povezana je sa bolnicom Lenox Hill Northwell Health na Manhattnu.

   Adresa office:
  132 East 76 Street Suite 2G
  New York, NY 10021

   Posjete možete zakazati na tel.: 212 - 249 - 4601
Gold travel u Gusinju i Plavu – PRIĐI NAJBLIŽE LJEPOTAMA CRNE GORE   (24. nov. 2022)
  Gold travel agencija, istaknuta po organizovanju svih vrsta aktivnog turizma tokom cijele godine u sve tri regije naše zemlje, prepoznatljiva širom Evrope kako po broju aktivnosti, savremenim vozilima i opremi, tako po originalnim aranžmanima i atraktivnim rutama, svojim bazama širom Crne Gore pridružila je i bazu u Gusinju.
  Inspirisana prirodnim potencijalima gusinjsko - plavskog kraja Gold travel agency donosi jednu sasvim novu ponudu. Kroz atraktivne rute ATV ture (quad, buggy), u kombinaciji sa drugim oblicima aktivnog odmora, turistima smo omogućili pristup, do sada široj javnosti manje poznatim, i uopšte nepoznatim, prirodnim biserima tog kraja, od kojih su neki toliko lijepi i moćni da se te pojavnosti graniče sa realnošću.
  Od sada i najnedostupnije ljepote ovog kraja će vam bit dostupne i ukazati se „kao na dlanu“. Na našim rutama pred vama će se ređati prizori: vrhovi fantastičnih Prokletija, planine Bogićevica, prirodna jezera Plavsko, Hridsko, rijeka Lim, brze planinske rječice, izvori, ponori, šumski usponi, krševiti usjeci, mirisne livade, autentičana sela i katuni... Čeka vas fatamorganična dolina Grebaje i pogled na moćne vrhove Prokletija kao što su Sjeverni vrh, Očnjak, Karanfili..., bajkoviti Ali-pašini izvori, 30 metara visoki vodopadi – Grlja na rijeci Skakavica sa fenomenalnim kanjonom, autentična sela kao Zagrađe, Čardak, Vusanje odakle se ide ka dolini Ropojana, katuni rasuti podno Prokletija... Susrešćete se sa divnim ljudima, seoskim domaćinima, vrijednim domaćicama koje će vam poslužiti najukusniju hranu koju ste ikad probali, kao na primjer, u seoskom domaćinstvu „Samelova koliba“ ili na katunu Kodra Bajrovića gdje su izdizali seljani iz sela Grnčara i Dolje koje ćete takođe posjetiti...
  Nikad kraja čudima u ovom kraju, slike dinamičnih predjela u oku se brzo mijenjaju. Od tolike ljepote adrenalin aktivira snagu za koju ne znamo da je imamo!Došlo je vrijeme da i ovaj dio Crne Gore zablista u svom punom sjaju – Gusinje i Plav turiste očekuje raširenih ruku, a sa Gold travel agencijom imate iskusnog prijatelja vodiča na kog se možete osloniti i koji će vas povesti i tamo gdje je rijetko ljudska noga kročila, ili nije nikad.
  Najprivlačnije su neistražene ljepote, idemo zajedno da ih pronalazimo u ovoj riznici prirodnog blaga.
  U avanture polazimo iz Gusinja (baza nam je kod autobuske stanice). Ako je potrebno Gold travel agencija i Gold rent a car organizuju za vas i transfer iz bilo kog dijela Crne Gore do Gusinja i Plava.
  Kontakt:
  Gold travel agency
  Tel: +382 67 030 999
  Web: www. goldtravel.me
  e-mail: info@goldtravel.me
  info@goldtravel.me
Rožajski svadbeni običaji (VIDEO)   (24. novembar 2022)
Dekoracija svadbi koja odiše luksuzom i stilom - FC AFFAIRS studio: vl. Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj    (24. nov. 2022)
   FC AFFAIRS studio specijalizovan je za dizajniranje i dekorisanje ekskluzivnih, elegantnih i luksuznih svadbi u New Yorku i okolini. Ono što nas izdvaja od drugih dekoracija svadbi jeste kvalitet naših usluga i visoki standardi po kojima radimo. Svakom svadbi/venčanju pridajemo posebnu važnost kreirajući savršeni dizajn koji priča vašu priču.
  Dekoracija svadbi je jedan od najvažnijih elemenata koga nikako ne treba zanemariti. FC AFFAIRS studio ne samo što će uljepšati prostor bojom i mirisima, već će simbolizovati Vas, Vaš stil i utisak koji ostavljate na druge. Dekoracija svadbi/venčanja zaista može biti magična. Počevši od cveća, pa sve do unikatnih detalja učinićemo Vaše svadbe nestvarnim.
  Mi smo tu da Vam pomognemo pri svakom koraku – u planiranju, kreiranju, dizajniranju, dekoraciji, organizaciji, koordinaciji i realizaciji Vaše svečanosti u skladu sa Vašim željama, maštom i budžetom.
  FC AFFAIRS studio - vlasnici: Melinda Medunjanin Dervišević & Elda Dervišević Selimaj
  Telefon: 1(646)634-2791
  E-mail: Melinda@fcaffairs.com
Zvanična web prezentacija FC AFFAIRS studio

Sjećanje na Senadu (Hamdije) Šahmanović, rodj. Medunjanin   (1960 - 2022)  (24. novembar 2022)
  Navršava se pola godine od smrti naše voljene Senade (Hamdije) Šahmanović, rodjena Medunjanin.
  Prebrzo je prošlo pola godine, ali naša bol i praznina koja je ostala za tobom, ne prolaze tako brzo kao vrijeme. I ako nisi fizički sa nama, prisutna si svakog dana, jer te čuvamo od zaborava.
  Tužni zbog tebe, ali i ponosni jer smo te takvu imali.
  Tvoji najmiliji.
Sjećanje na Senadu (Hamdije) Šahmanović, rodj. Medunjanin   (1960 - 2022)  (24. novembar 2022)
  Danas, 24.11. navršava se 6 mjeseci od kako nas je napustila naša draga sestra i tetka Senada (Hamdije) Šahmanović, rodjena Medunjanin.
  Draga naša Senada, od kako si nas napustila, tuga za tobom ne jenjava i nikada neće. Majka tvoja te je zvala Banicom, što i jesi bila. Otišla si tako tiho, kao što si i živjela, ostavivši za sobom neizbrisiv trag. Kažu vrijeme liječi sve, ne liječi ništa, a tugu ponajmanje. Praznina u grudima je sve veća i veća. Ostavila si nas neutješnima.
   Allaha dragog molimo da se smiluje tvojoj plemenitoj duši i milošću svojom uvede u Dženet. A nama halali za suze koje teku zbog tvog odlaska i koje remete tvoj smiraj.
   Tvoja sestra Jasmina sa porodicom.
Ervin Ibrahimović i Admir Šahmanović se sastali sa Eskobarom    (23. novembar, 2022)
  Bošnjačka stranka je faktor stabilnosti, proevropske snage da se okupe u cilju bolje perspektive Crne Gore
  Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović sastao se u Stejt departmentu u Vašingtonu sa Specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.
  Ibrahimović i Eskobar su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, s akcentom na ekonomske i političke prilike u državi.
  Sastanku je prisustvovao i Admir Šahmanović, član Predsjedništva BS. (BS)
Na ahiret je preselio Šujak (Kupo) Ramo   (1927 - 2022)  (23. novembar 2022)
  Obavještavamo rodbinu i prijatelje da je u Novom Pazaru, 22.11.2022 godine, voljom uzvišenog Allaha dž.š. u 95. godini života preselio Šujak (Kupo) Ramo.
  Ukop će biti obavljen u Gusinje, a dženaza polazi od Radončića džamije u četvrtak 24.11.2022 god., sa ikindije namaza.
  Ožalošćeni: sin Esad, kćerke Vaska, Igbala, Nebida, mnogobrojna unučad i paraunučad, te bratstva Šujak, Hama, Nikočević i Radončić kao i ostala rodbina.
   Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un - "Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo". (www.gusinje-plav.com)
ČIŠĆENJE ORGANIZMA ZA 30 DANA   (23. nov. 2022)
  Prva lekcija na medicinskom fakultetu koju naši ljekari često zaboravlju glasi: Da je naš organizam sposoban da izliječi samog sebe
  Sve takozvane neizlečive bolesti možete izliječiti vrlo lako i uspješno sa našom terapijom za jačanje organizma koja sadrži:
  - ljekovite biljne tinkture i čajeve
  - način ishrane
  - hidro terapijom
  - oblogama i masažama
  - naravno i sa fizičkim aktivnostima
Na taj način ćete ojačati vaše organe to jest organizam. Tada će vaš ojačani organizam uspjeti da izbaci sve štetne materije i toksine koje su zagospodarile vašim tijelom. Tako dolazi do izlečenja svih vrsta takozvanih "NEIZLECIVIH BOLESTI"
Za sve savjete i naručivanje biljnih proizvoda možete se javiti, ljekaru prirodne medicine Deljanin Pajazit Pajo, na tel. 515-244-8133 ili nutricionisti prirodne medicine Deljanin Naza na tel. 438-939-6292 ili e-mail: pajo-naza@hotmail.com
Sjećanje na Dervišević (Kupa) Dževahiru - Dževu, rodj. Deljanin   (2012 - 2022)  (23. novembar 2022)
  Dvadest trećeg novembra 2022. godine navršavaju se 10 godina od kako nije sa nama naša draga majka, bijača, svekrva i tašta Dervišević (Kupa) Dževahira - Dževa, rodj. Deljanin.
  Uspomenu na tvoju dobrotu i plemenitost čuvaćemo zauvjek u našim srcima. Tvojim odlaskom ostala je tuga i bol i dok je života, sjećanje na tebe će zauvjek biti u nama.
  Ni vrijeme koje je prošlo, ni ono koje dolazi ne može popuniti prazninu koja je ostala iza tebe.
  Tvoji najmiliji.
Sjećanje na NEDŽADA SULJINOG GJONBALAJ   (1971-2021)   (22. novembar 2022)
  U utorak 22-og novembra 2022 godine, navršava se godina dana otkako se na ahiret preselio naš otac, sin brat i adžo:
      NEDŽAD SULJIN GJONBALAJ
  Ponekad i nebo zaplače za onima koji su prerano otišli, kako ne bi čovjek. Kažu da vrijeme tugu briše, a tuge i boli je sve više. Koliko je teško bez tebe, kad u duši plačeš, a nasmejan moraš biti.
  Jos te ima u mislima, duši i u snu. Još uvijek sanjamo da te kao nekad grlimo, da ti ljubav poklanjamo. Godina dana puna, kažu. A vrijeme kao da stalo je.
   Dragi naš babo, sine, brate i adžo - Dobri i Voljeni kao ti - nikada ne umiru. Bez obzira što nečija srca ne kucaju više, mi koji smo ostali vječno ćemo te se sjećati i čuvati kao najdražu uspomenu života svoga.
  Hvala ti što si postojao
  Molimo se da ti dragi Allah podari Dženet.
  Tvoji: otac Sulejman, brat Mirsad, supruga Tanja, sinovi Jakup, Sulejman i Hasan, bratanične Sanela i Aridona, snaha Zineta i ostala mnogobrojna rodbina.
Nove donacije za SEBILJ I SAHAT KULA u Gusinju   (21. novembar 2022)
  Imamo imena novih donatora za SEBILJ i SAHAT KULU u Gusinju:
- Izet Hamdije Omeragić $500
- Sabahudin Laličić $80
- Rusmin Deljanin, pred dušom roditelja Feriza i Kade 200 eura
Do sada ukupno donirano $38.220, plus 200 eura .
Za vaše donacije mozete se obratiti Ragipu Čekić i Ismetu Pjetrović.
Medijski sponzor ove akcije je web portal Gusinje-Plav.com
Velike poplave i u Gusinju (Foto)    (20. nov. 2022)
  Zbog velikog nevremena koje je juče zadesilo Crnu Goru, brojne opštine se danas susrijeću sa problemima. Kako se može vidjeti na fotografijama koje kruže po društvenim mrežama, i Gusinje su zadesile velike poplave... nastavak teksta
OBAVJEŠTENJE: Donirane (uzete) još dvije PONUDE za izgradnju IKC u Gusnju    (19. nov. 2022)
  Poštovani donatori, Esselamu Alejkumu
  Prije mjesec dana smo objavili na web portalu gusinje-plav.com listu sa pristiglim ponudama za nastavak radova na IKC Gusinje. Za jedan dio tih ponuda već su se javili donatori što smo i pisali o tome.
  Ovom prilikom želimo da Vas obavjestimo da su jos dvije ponude uzete sa preostale liste, a radi se o sledećim ponudama:
  - Ponuda ugradnja zidnih i patosnih pločica u mokrim čvorovima na prvom i drugom spratu, abdestana, kuhinja, kafedžinica, gasulhana, prostoriha za ostavku, što je ukupno 590m2, a vrijednost majstorskih radova (ruke) iznosi €8,261.00. Donator je N.N osoba.
  - Ponuda za nabavku i ugradnju kovane ograde na unutrašnjim stepenicama je €6,500.00. Donatori su naši Gusinjani i Plavljani iz Montreala - Kanada.

  Na našoj objavljenoj listi je preostalo još slobodnih ponuda pa ovim putem pozivamo: pojedince, familije, bratstva, naša udruženja, uspješne biznismene i sve one koji su u mogucnosti da uzmu učešće i doprinesu što bržem završetku ovog prelijepog objekta u našem Gusinju.
   Selim H. Čekić, predsjednik Odbora koji koordinira donatorskom akcijom za izgradnju IKC Gusinje
Sjećanje na rah. BICIĆ HAMDIJU - HAMDA    (19. novembar, 2022)
   Dana 19. novembra navršava se 10 godina od kako nisi više sa nama.
   Svakog dana nam nedostaje ljubav koju si nam nesebično pružao, mudrost sa kojom si nas savjetovao i toplina sa kojom si nas okupljao. Teško i prazno je bez tebe započeti svaki novi dan jer tvoje je prisustvo davalo snagu i oslonac. Nijedan dio našeg sjećanja, naše prošlosti i našeg sjutra ne postoji i neće postojati bez tvojih tragova. Vrijeme ne može da izliječi tu prazninu i bol za svojim roditeljem, uvijek ćes biti u našim srcima i mislima.
  Molimo Allaha dž.š. da ti podari lijep Dženet.
  Tvoja porodica: supruga Nadžija, sinovi Nedžad i Dženad, kćerka Enisa zet Elvis, snahe Azra i Anela i tvoja unučad.
Sjećanje na rah. Bicić Hamdiju- Hamda  (19. novembar, 2022)
  Dana 19. novembra 2022. navršava se 10 godina od kako nas je napustio naš voljeni brat Hamdija - Hamdo Bicić. Dragi brate, smrt je kraj jedino ako zaboraviš i okreneš novu stranicu, a ne osvrneš se na prošlost.
   Svojim vrlinama i plemenitošću izbrisao si riječ “zaborav“, a u našim srcima i duši uklesao sjećanje i ponos što smo te imali. Molimo Allaha dž.š. da ti podari lijep Dženet.
  Tvoji najmiliji: braća: Zuko, Suljo, Baco i Džeka, sestre: Saljka, Muška i Ćama, bratanići, sestrići i sestrične.
Hadži Aga Koljenovića i njegovu suprugu ugostio reis Rifat ef. Fejzić    (17. nov. 2022)
  "Čast mi je bilo da sa svojim saradnicima u Mešihatu ugostim našeg brata i velikog humanistu, predsjednika Islamske zajednice i kulturnog centra Plav/Gusinje iz Njujorka hadži Aga Koljenovića sa suprugom Elvirom"- izjavio je na svom tweet nalogu reis Rifat ef. Fejzicć.
Sjećanje na Bicić Ruzdiju - Rušku   (2008-2022)  (17. novembar 2022)
  Dana 17. novembra 2022. se navršava 14. godina od kako nas je napustio naš najdraži Ruždija-Ruška Bicić.
  Dragi naš Ruška, godine koje prolaze ne mogu da ublaže prazninu i tugu u našim srcima
  .Teško je reći da te nema više, sjećanje na tebe se nikad ne briše.
  Ruška, u našim srcima bićeš sačuvan od vječnog zaborava.
   Molimo dragog Allaha da ti podari lijep i vječni Dženet. Amin!
  Tvoji najmiliji: supruga Surka, sinovi Sead i Sanel, snahe, unučad, braća: Zuko, Suljo, Baco i Džeka, sestre: Saljka, Muška i Ćama, snahe, bratanići i bratanična.
DONIRAJTE ZA IKC GUSINJE !   (16. novembar 2022)
Amerikanac pronašao Juga koji je stajao 15 godina u pustinji i nakon toga "upalio" (VIDEO)    (16. nov. 2022)
Nekadašnji ponos Jugoslovenske autoindustrije - Jugo, po nekima opravdano, a po nekima ne, našao se na raznim listama najgorih automobila ikada i to najviše u Americi.
Međutim, jedan Amerikanac oborio je te tvrdnje i predrasude i objavio video na jutjubu u kome tvrdi da je pronašao Juga iz 1988. godine koji je stajao 15 godina u pustinji i nakon toga "upalio".
Na ahiret je preselio Berhan-Beko (Mahmuta) Bicić   (1961-2022)   (16. novembar 2022)
  U New York je u utorak, 15. novembra 2022, godine na ahiret preselio Berhan-Beko (Mahmuta) Bicić, u 61-oj godini života.
  Zdravoglava se prima u Ali-pašinoj džamiji u srijedu, 16. novembra 2022. od 4pm.
  Dženaza namaz će se klanjati u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji u četvrtak, 17. novembra 2022. u 9am, nakon čega će se izvršiti dženaza na Washington memorial park mezarju na Long Islandu.
   Ožalošćeni: supruga Ismeta, sinovi Šefket, Semir i Bajram, kćerka Adelisa, braća Orhan, Šaban i Ahman, sestre Nafija i Hurka, unučad, snahe, bratanići, bratanične, sestrići, sestrične, bratstva Bicić, Koljenović i Pjetrović, mnogobrojna rodbina i prijatelji.
  Inna lillahi we inna ilejhi radži’un- “Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. (www.gusinje-plav.com)
Prvi online Balkan supermarket - BOSNA FRESH: (VIDEO)    (16. nov. 2022)
Admir Radončić naš saradnik i dopisnik iz Podgorice.  (16. nov. 2022)
   Od sada svi iz Crne Gore koji žele da putem našeg web magazina reklamiraju svoje firme, biznis, postave oglase za prodaju kuća, stanova ili placeva, sjećanje na svoje najdraže itd, mogu da se obrate Admiru Radončiću na br. telefona:
+382 69 607068 Whatsup/Viber.
   I još nešto. Admir vrši popravke svih vrsta računara, telefona, pružanje softverskih rešenja, itd.
Nastavak Stranice (News Archive)

KONTAKT: 646-808-6490

ZABRANJENO JE PREUZIMATI TEKSTOVE I FOTOGRAFIJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE
TUDJI TEKSTOVI I SAOPSTENJA NE MORAJU DA ODRAZAVAJU STAVOVE I MISLJENJA REDAKCIJE


Redakcija:

Rafet Hot Selim Cekic Nuki Lucevic Senad Sehovic Hamo Mulic Mirza Vukelj Radoncic MisoContact us | P-G Studenti | Knjiga Gostiju | Glavna Stranica
"Copyright www.Gusinje-Plav.Com - All Rights Reserved"
;